2024-08-02 299 views
一直以嚟都支持哩間餐廳,親民價錢,大份美式食物,以及最真誠服務。今次開新店,決定去支持下。當去到餐廳即刻心心眼,餐廳走簡約歐陸風,以藍色為主調,一入門口有兩張半圓形枱,私隱度極高,亦有戶外露天座位,啱曬打卡!脆皮德國咸豬手推薦度:🌟🌟🌟🌟🌟份量非常之足,烤到脆脆的皮跟裏面非常juicy嫩滑的肉,再配上酸瓜和薯蓉,非常開胃! 食肉獸薄餅推薦度:🌟🌟🌟🌟🌟薄餅唔會好厚身係薄脆,好有口感,上面有滿滿的辣肉腸、煙肉、火腿和芝士,食完唔會覺得好滯。炸薯條推薦度:🌟🌟🌟🌟🌟看似平平無奇的薯條,但一試之下,連小朋友都食唔停口,炸到金黃色的薯條配以秘製黑松露醬,非常出色的配搭! 藍莓乳酪沙冰推薦度:🌟🌟🌟🌟🌟酸酸甜甜的藍莓+乳酪,飲完清涼解渴!

脆皮德國咸豬手

食肉獸薄餅

炸薯條

藍莓乳酪沙冰
推薦度:🌟🌟🌟🌟🌟
酸酸甜甜的藍莓+乳酪,飲完清涼解渴!
2024-07-31
Type of Meal
Dinner
2024-07-31 425 views
Route 83位於大埔白石角優景里63號Silicon Lane地下1-2號舖,是一間西式餐廳。我最近嘗試了他們的set lunch,整體體驗不錯。餐前可選擇沙律或餐湯,主餐我點了香煎豬扒配洋蔥忌廉燒汁和意粉,搭配一杯凍latte。豬扒煎得恰到好處,配上濃郁的洋蔥忌廉燒汁,與意粉搭配得宜。食材質素不錯,份量適中,價格合理,性價比高。餐廳環境舒適,適合朋友聚會。服務態度友善,整體用餐體驗令人滿意。