Restaurant: ROYAL INN
Terms & Details:
2024-11-18 466 views
環境佈置得好華麗又高檔。入面有個巨大嘅弧形酒吧櫃,擺滿各種酒類,再配合暖暖嘅黃光,營造一個高貴氣派嘅氛圍。餐檯擺設得好精緻,檯面係黑白相間嘅格子磚,再配以木製椅枱,令人感覺高雅特別。周圍牆身亦有特色裝飾,加上水晶吊燈,體現出呢個場所嘅優雅高貴。湯好濃郁,好暖胃。我好鍾意配件呢啲切片麵包,可以嘆晒個湯汁,絕對係最爽快嘅用餐體驗。呢啲暖呼呼嘅湯喺塊寒冬嘅天氣飲特別正!呢個沙律都OK!新鮮生菜同其他蔬菜,包括青瓜、番茄同紅葉生菜。牛油香辣蝦香忌廉手工戒指意粉戒指粉經過烹煮後呈現出濕潤又鬆軟的質地,上面綴有大顆的蝦仁,表面仲灑左D芝士碎屑,聞起來超級香濃,濃濃的奶香和海鮮香氣,食到停唔到口,一D都唔覺得滯。燒美國豬肉眼扒整道菜式顏色好豐富吸睛。醬汁為豬扒帶來一股濃濃嘅醬香味,加上肉排本身既鮮嫩多汁,整體味道相當迷人。經過煎烤,連表皮都酥脆,肉眼又肥又嫩,正
牛油香辣蝦香忌廉手工戒指意粉
2080 views
Dining Offer
Tasting Event
1K
2024-11-18 417 views
上次同朋友來到the one 的 Royal Inn , 一向對餐廳的裝潢設計好喜歡💕帶有法國🇫🇷凱旋門的設計加上花裝飾打卡不錯👍午餐有express lunch menu 都好豐富先有個蘑菇濃湯配上麵包🥯主菜牛油香辣蝦蒜香忌廉手工戒指意粉🍝蒜🧄香味俱全帶有辣味好開胃, 蝦肉彈牙可口,粒粒手工介指意粉可愛外型又夠滋味燒美國豬肉眼扒份量都豐富軟腍可口的,燒汁入味好吃😋甜點方面就要加錢先有, 由於都比較飽今次冇點到呢
午餐有express lunch menu 都好豐富

先有個蘑菇濃湯配上麵包🥯
主菜
牛油香辣蝦蒜香忌廉手工戒指意粉🍝
燒美國豬肉眼扒
份量都豐富軟腍可口的,燒汁入味好吃😋

甜點方面就要加錢先有, 由於都比較飽今次冇點到呢
今日朋友話帶我去間餐廳食晚飯順便打卡,仲講到好靚話我一定鐘意💕去到餐廳門口已經見到佈置得好靚✨有好多鮮花裝飾💐仲有個凱旋門打卡位,入面既裝修係走宮廷風🎠真係好有格調,柔和既燈光🕯️加上輕鬆既音樂🎼好有溫馨浪漫嘅感覺,好岩情侶約會或者朋友gathering🥂👯‍♀️✰⋆🥟茄子辣肉醬意式小雲吞 $178小雲吞個皮煙煙韌韌,入面係parmesan cheese🧀食落每一啖都係好creamy好濃郁既芝士味,加埋蕃茄辣肉醬個醬汁酸酸辣辣咁都好開胃,最特別係炸茄子,外皮炸到酥脆,入面仲保持到好juicy😋✰🦆法式香烤油封鴨脾 $278經風乾之後既鴨脾外皮好香脆,入面既鴨肉經過慢煮烹調後仲保持到超級酥軟濃香,一啲都唔韌,用刀一切就開😍配左白腰豆,口感鬆軟又飽肚😋✰🥞開心果蘋果肉桂班戟 $88開心果控又私心揀左開心果甜品,班戟賣相好吸引,仲有好香既肉桂味✨面頭有開心果碎同埋滿滿既蘋果粒🍎真係好滿足

🥟茄子辣肉醬意式小雲吞 $178

🦆法式香烤油封鴨脾 $278

🥞開心果蘋果肉桂班戟 $88
  • 法式油封鴨髀
  • 開心果蘋果玉桂班戟
2024-11-17 401 views
同閨蜜食飯一定要搵間又靚又可以打卡嘅餐廳,呢間係尖沙咀The One的餐廳就啱晒😍 餐廳入口有超大個凱旋門,裡面環境好華麗,周圍都係打卡位📸 無論係約會或者慶生絕對係首選🥰✨晚市二人Dinner Set✨ $788💖北海道刺身帶子薄切賣相好靚!帶子刺身薄切都好厚身,非常新鮮又鮮甜,入口即溶的口感真係回味無窮!配上魚子口感更豐富!💖法式白酒煮蜆蜆肉新鮮肥美,口感鮮嫩彈牙,完全無沙,配以惹味白酒和大蒜,每一口都滋味滿足。💖法式芝士焗洋蔥湯法式洋蔥湯熱辣辣上枱,面層金黃芝士焗香,洋蔥已經炒至全熟,配上香脆多士好夾好好食!💖南美紅蝦意粉西班牙紅蝦非常鮮甜,肉質軟彈,醬汁蝦味濃郁,意粉彈牙,掛滿醬汁,好惹味!💖慢煮三文魚蓉海鱸魚捲伴鮮魚忌廉汁用上慢煮方式烹調海鱸魚,所以肉質特別嫩滑,加上三文魚蓉鮮甜,鮮魚忌廉汁好creamy,口感層次更豐富!💖最後叫咗咖啡和檸檬茶,今次太飽下次要試埋甜品😌

✨晚市二人Dinner Set✨ $788

💖北海道刺身帶子薄切

💖法式白酒煮蜆

💖法式芝士焗洋蔥湯

💖南美紅蝦意粉

💖慢煮三文魚蓉海鱸魚捲伴鮮魚忌廉汁

💖最後叫咗咖啡和檸檬茶,今次太飽下次要試埋甜品😌
2024-11-17 357 views
今日約咗個好姊妹收工食飯,喺網上見到呢一間個裝修有好多好靚嘅花花,用嚟打卡一流,見到即刻就去呢一間試一試!門口有好多唔同種類嘅花之餘,行到去入邊都可以見到好多花花,而且仲有一個酒櫃入邊有各式各樣嘅酒,用嚟影相打卡做背景,簡直超級靚。🥩燒安格斯西冷扒叫咗個五成熟嘅炭燒西冷牛扒,一嚟到最驚喜就係個賣相,個薯蓉用咗千層麵嘅做法,一層層咁樣好有層次感。除咗薯蓉之外,牛扒都係一貫地出色,肉質好腍Juicy,亦都冇筋,加少少鹽已經好好食,10分推介。🍰藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕呢個真係超級推介,$88有一個芝士蛋糕再加一大嚿雪糕,而且個芝士蛋糕真係好香濃,只係專業甜品舖嗰隻芝士蛋糕,大推!🍹西柚檸檬梳打 一杯好清新嘅飲品,本身好驚佢西柚味濃得滯會好苦,但係飲落就啱啱好,又唔會太甜,真係十分之好飲!

🥩燒安格斯西冷扒

🍰藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕

🍹西柚檸檬梳打
  • 燒安格斯西冷扒
餐廳:Royal INN地點:尖沙咀The ONE菜式:法國菜餐牌:Express午市餐牌有5款主菜揀,價錢由$98至$118不等,另加一。加$18就包田園沙律或者是日餐湯2選1同$28或以下飲品,可加錢叫甜品。田園沙律 田園沙律大大碗,係沙律雜菜底,加上青瓜片同少少車厘茄,簡單加上橄欖油調味,已經好夠味。香煎慢煮雞胸香草醬手工扁意粉 $108 另加一香煎慢煮雞胸香草醬手工扁意粉賣相不俗,扁意粉滿是綠色香草醬汁,面頭係四片有烤印雞胸,加上芝士粉,意粉撈有多色車厘茄。雞胸食落帶微微烤燶味,好香,而肉質好嫩又啖啖肉,加埋熱熔芝士好邪惡。意粉味道都唔錯。燒美國豬肉眼扒 $118 另加一燒美國豬肉眼扒好大塊,面頭有明顯烤印,食落多汁啖啖肉,淋上燒汁已經好夠味。下底有烤番茄兩件、鬼佬西蘭花兩大條同烤薯仔,蔬菜新鮮夠味。餐飲包$28或以下飲品,可半價升級餐飲。兩杯smoothie都大大杯。Avocado Smoothie 加$29 另加一Avocado Smoothie好滑,飲到牛油果肉,面頭係大量忌廉,加有開心果碎同薄荷葉,味道唔會太甜。Mixedberry Smoothie 加$29 另加一M
餐廳:Royal INN
地點:尖沙咀The ONE
菜式:法國菜
香煎慢煮雞胸香草醬手工扁意粉 $108 另加一
燒美國豬肉眼扒 $118 另加一
燒美國豬肉眼扒
餐飲包$28或以下飲品,可半價升級餐飲。
兩杯smoothie都大大杯。
Avocado Smoothie,Mixedberry Smoothie
Avocado Smoothie 加$29 另加一
Avocado Smoothie
Mixedberry Smoothie
Mixedberry Smoothie 加$29 另加一
Mixedberry Smoothie就相對甜少少,不過都唔會太甜,粉紅色smoothie,加上紅莓果醬,面頭都係大量忌廉同薄荷葉,飲完好滿足!

今餐食物飲品質素唔錯,而且擺盤精緻。餐廳裝修非常之有法國特色,有一道大大巴黎凱旋門,用水晶吊燈、雲石枱同木藤椅,好有歐洲風格。而且仲放滿鮮花絲花,每枱都有鮮花作為枱花,今日係三色小菊花,食物都影得靚啲,環境氣氛唔錯。
2024-11-13
$176 (Lunch)
Avocado Smoothie
Mixedberry Smoothie
  • MixedberrySmoothie
  • AvocadoSmoothie
  • AvocadoSmoothie,MixedberrySmoothie
2024-11-15 336 views
晏晝去咗尖沙咀嘅Royal Inn食lunch,一入門口擺放咗好多鮮花,少女心爆棚。菜式擺盤到店舖裝修都係我鍾意嘅類型❤️ 晏晝忙裏偷閑,同同事靜靜地食吓嘢,傾吓偈,超解壓。煙三文魚發達芝士檸檬香醋沙律沙律用嘅煙三文魚味道非常鮮美,搭配發達芝士嘅濃郁口感,真係好夠味。檸檬香醋嘅酸味亦令整個沙律清新又開胃,仲有啲脆口嘅沙律菜,整體平衡得非常好。燒美國豬肉眼扒塊豬肉眼扒煮得剛剛好,外脆內嫩,肉質非常多汁。調味方面亦做得好,唔會蓋過豬肉本身嘅味道,令我每一口都食得好滿足。配搭啲蔬菜,味道更加出色。蘑菇湯碗蘑菇湯濃郁滑順,蘑菇嘅香氣非常突出,每一口都令人感受到豐富嘅口感。對於鍾意菇類嘅我,呢碗湯一定唔可以錯過。檸檬茶檸檬茶清新解膩,酸酸甜甜嘅味道非常適合與正餐搭配,令整個午餐更加完美。

煙三文魚發達芝士檸檬香醋沙律

蘑菇湯

檸檬茶
2024-11-14 342 views
呢間餐廳係尖沙咀黃金地段,雖然要喺商場上兩層電梯,不過都幾容易去到!門口好靚,啱晒打卡!### Chicken Fricassee這道雞肉燉菜色香味俱全,雞肉嫩滑,搭配濃郁的奶油醬汁,仲有熱烘烘嘅麵包俾我點充滿奶油嘅汁!### Grilled Salmon Tubettini烤鮭魚外焦內嫩,搭配精緻的Tubettini義大利戒指意粉,融合了三文魚的鮮美與pesto香草的清新,濃郁的味道,十分令人驚喜。### White Orchard清新的蜜桃茶帶來清爽的口感,仿佛在陽光下漫步於果園,令人心情愉悅。### Tiramisu這款經典的義大利甜點層次分明,濃郁的咖啡和奶酪完美結合,每一口都像在享受一場甜蜜的夢幻旅程,而且大大杯可以兩個人share
門口好靚,啱晒打卡!

### Chicken Fricassee

### Grilled Salmon Tubettini

### White Orchard

### Tiramisu

2024-11-12 393 views
今次黎到尖沙咀搵到一個靚景餐廳,餐廳環境佈置左好多鮮花,裝修非常精緻又浪漫,最適合約會或者紀念日,今次我地就試左晚市二人Dinner Set🤗🤗♡北海道刺身帶子薄切♡​前菜之一有帶子刺身,上碟十分精緻,另外再配上魚子,很新鮮食落非常鮮甜,份量比想像中多😋👍🏻♡法式白酒煮蜆♡用白酒、牛油同加左好多大蒜去煮,很惹味又開胃,重點蜆肉唔會有沙,食落淡淡肉🥰♡法式芝士焗洋蔥湯♡見到用左大量洋蔥絲去煮最後再係面頭加上芝士,我就配左餐包去點芝士同湯去食,芝士仲可以拉到絲,超級好食,飲完湯個人暖粒粒😍😍♡南美紅蝦意粉♡醬汁再配埋意粉意外地夾,意粉唔會話太乾身,很好食,不過美中不足可能蝦有少少唔新鮮,但整體可以接受,不錯👍🏻👍🏻♡燒8安士安格斯平鐵牛排♡主菜安格斯平鐵牛排賣相非常吸引,今次叫左5成熟,肉質非常嫩滑,唔會話太韌或有筋,同埋配埋醬汁一齊食非常之夾,推薦😍👍🏻如果唔怕生可以試下叫3成熟🍻

♡北海道刺身帶子薄切♡

北海道刺身帶子薄切

法式芝士焗洋蔥湯

燒8安士安格斯平鐵牛排

南美紅蝦意粉
$500 (Dinner)
法式白酒煮蜆
北海道刺身帶子薄切
法式芝士焗洋蔥湯
燒8安士安格斯平鐵牛排
南美紅蝦意粉
2024-11-06 537 views
呢排返工多左OT,放左工後個人都好攰,朋友約我出嚟食飯,就梗係要食餐好既獎勵吓自己,餐廳裝修風格靈感來源係古典的歐洲宮殿,所以一入行入去餐廳就好似去咗歐洲咁😉🩵主食:意式甜椒蕃茄繪魚柳伴番紅花忌廉汁$228主菜色彩豐富,擺盤有心機,魚柳肉鮮嫩,底層仲有薯蓉,配上甜椒蕃茄,食落酸酸甜甜,好開胃🤤🩵主食:香蒜白酒鮮大蜆扁意粉$168扁意粉用上新鮮大蜆,蜆肉大粒鮮甜,加左香蒜味道又吾會太搶,整體口感好豐富😋🩵甜品:開心果蘋果肉桂班戟$88一上枱就聞到好香肉桂味,班戟大大塊,佈滿蘋果肉和開心果醬,好味又健康🫶🏻🩵飲品:熱檸檬水$28新鮮切片檸檬不僅酸爽可口,仲擁有豐富的維他命C,食大餐都吾怕啦🍋🩵飲品:凍檸檬茶$28飲落茶底唔會太濃太苦澀,配上檸檬香,酸酸甜甜,最適合食大餐飲🍋

🩵主食:意式甜椒蕃茄繪魚柳伴番紅花忌廉汁$228

🩵主食:香蒜白酒鮮大蜆扁意粉$168

🩵甜品:開心果蘋果肉桂班戟$88

🩵飲品:熱檸檬水$28

🩵飲品:凍檸檬茶$28
2024-11-06 559 views
Royal Inn 都不負其名(royal)同價錢,afternoon high tea 算係做到要做的水準。之前食過酒店嘅high tea都比成百幾蚊,但既然都要俾近$150左右的基本入場費,比多少少食$388/2人 食呢間都好。The tea is good 除咗開心果焦糖燉蛋甜咗少少之外,甜品都拿捏得幾好七彩馬卡龍都算係甜度適中,外脆、有少少杏仁香。另一個我鍾意食嘅就係鵝肝慕絲無花果。鵝肝醬都幾厚身,配合埋無花果係幾refreshing 的choice 我覺得另一個抵食嘅原因係叫做有啲小刺身,食到帶子刺身薄片。呢個蝦多士都好食Parma Ham with melons 係水果波波、入口口感幾得意😎

The tea is good

我覺得另一個抵食嘅原因係叫做有啲小刺身,食到帶子刺身薄片。

呢個蝦多士都好食

2024-11-06 486 views
今晚去咗一間有超多花花嘅餐廳食晚餐😍招牌威靈頓羊架今次要咗七成熟,我覺得好食過威靈頓牛好多,好彩我問吓嗰個Waitress應該係要幾多成熟。佢又答我最好係七成,多謝你🙏。一啲都唔韌,食落去啱啱好,好Fresh同埋鮮嫩。朋友話食落去酥皮好似有鹹蛋黃味。唔知道係咪真係落咗鹹蛋黃呢?流心布袋芝士紫薯意大利飯甜薯燉飯我睇到都覺得好特別,因為啲飯飯係紫色㗎😈💜 risotto再加埋流心芝士鋪喺上面混合一齊食,真係第一次食呢流心芝士risotto。而且外型真係好靚呀🥰藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕成日食蘋果批(都有啲厭)今次要試吓藍莓巴斯克芝士蛋糕。有🍨配搭一凍一熱,真係冇得輸。最緊要係呢間餐廳有好多好多花🌸🌼🌻💐🌺🌹🌷🪻🪷。食嘅時候好似俾花花圍住咁樣,食完嘢又可以睇花😍。鍾意打卡嘅人,一定要嚟呢間同啲花,食物打卡。打卡好去處。Tonight, I went to a restaurant filled with tons of flowers! 🌸😍 Lamb WellingtonThis time, I ordered it medium-rare, and I found it even bet
今晚去咗一間有超多花花嘅餐廳食晚餐😍
招牌威靈頓羊架

流心布袋芝士紫薯意大利飯

藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕

Lamb Wellington
This time, I ordered it medium-rare, and I found it even better than the beef Wellington! Luckily, I asked the waitress how well it should be cooked, and she recommended medium-rare. Thank you! 🙏 The lamb was incredibly tender and fresh, not tough at all. My friend mentioned that the pastry had a flavor reminiscent of salted egg yolk. I wonder if they actually used salted egg yolk in the recipe?

Sweet Potato Risotto
The sweet potato risotto caught my eye because the rice was purple! 😈💜 The risotto, topped with gooey cheese, was a unique experience for me. It was the first time I tried a cheesy molten risotto, and it looked absolutely gorgeous! 🥰

Blueberry Basque Cheesecake with Ice Cream
I often eat apple pie (and was getting a bit tired of it), so I decided to try the blueberry Basque cheesecake this time. The combination of the warm cheesecake and cold ice cream was unbeatable! 🍨

Most importantly, this restaurant is filled with an abundance of flowers 🌸🌼🌻💐🌺🌹🌷🪻🪷. While dining, it felt like I was surrounded by flowers, and after the meal, I could enjoy the beautiful blooms! If you love taking photos, this place is definitely a great spot to enjoy both the flowers and the food. A perfect location for capturing those social media moments!
2024-11-05 440 views
係尖沙咀行完街,見到呢間法式宮廷風仲有個凱旋門係門口🤩佈滿花花裝飾,好吸睛🫢🐥法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 $258雞肉都係雞腿🍗,啖啖肉,忌廉汁好creamy,配上爆香左既洋蔥絲特別好味😋仲有大磨菇同薯仔,另外有四片焗面包,配搭忌廉汁食👍🏻🍝松露蒜香炒蝦扁意粉 $168蝦肉新鮮彈牙,仲有五大隻。松露香味撲鼻🥞芒果熱情果合桃班戟 $88水果酸酸甜甜完全唔會覺得膩,而且口感輕軟🍹Chocolate Banana Smoothie $58朱古力味濃郁,中間可以食到香蕉粒,沙冰幼細,上面有奶油🧁食物上枱都經過精心設計,有視覺享受同岩哂打卡📸環境舒適,同姊妹黎打卡相聚或者慶祝節日都好岩

🐥法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 $258

🍝松露蒜香炒蝦扁意粉 $168
蝦肉新鮮彈牙,仲有五大隻。松露香味撲鼻

🥞芒果熱情果合桃班戟 $88
水果酸酸甜甜完全唔會覺得膩,而且口感輕軟

朱古力味濃郁,中間可以食到香蕉粒,沙冰幼細,上面有奶油🧁

2024-10-30
$315 (Dinner)
  • 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞
想去間又靚又好食嘅餐廳慶祝,Royal INN嘅法式浪漫燭光晚餐唔單止價錢親民,仲有好多款菜色🇫🇷🤩最平$228 就食到main course啦,而大部分甜品都係$100以下🍰餐廳仲提供寫碟服務,慶祝birthday/anniversary就啱哂啦🥳餐廳裝修好有法國宮廷feel,有巴黎凱旋門打卡位,隔離仲有花花💐牆身掛住古典水晶燈同埋皇室宮庭鏡🪞非常適合打卡!📸 -🔥必食Items 炭燒12oz安格斯西冷牛扒絕對係今次嘅MVP❣️我哋叫左五成熟,塊牛扒好粉嫩但無血水,而且扒身好厚,但好冧好易切,仲有千層焗薯配酸忌廉做伴碟,牛魔王們必食呀🐮🐮另外佢啲可麗餅都好出名,個人覺得芒果同熱情果嘅口味比cinnamon易接受😝大大塊餅加埋新鮮果肉,酸酸甜甜食落好清新😍-MENU▫️ SAUTEED SPANISH OCTOPUS $148 ★★★☆☆mini potato, jalapenos, perilla leaves, sago chips▫️ GRILLED ANGUS SIRLOIN STEAK $368★★★★★angus steak, sour cream source, baked p

🔥必食Items

MENU

angus steak, sour cream source, baked potato

▫️ CRAB MEAT LINGUINE $168 ★★★★☆
asparagus, vine tomato, creamy sauce, parmesan cheese

▫️ APPLE CINNAMON CREPE $88 ★★★★☆
caramel apple, cinnamon syrup
2024-11-02 452 views
呢度嘅裝飾真係好靚 嚟食個lunch好似去咗外國啲宮廷咁樣嗌咗兩個express lunch set燒美國豬肉眼扒塊肉眼豬扒燒得幾靚 燒到有一條條嘅坑紋有啲燒汁 夠晒厚身 但食落依然好軟熟下低有少少蔬菜 同埋蕃茄感覺都幾好另一個香煎慢煮雞胸香草醬手工扁意粉好多汁啲扁意粉卷得幾靚 上邊有軟腍嘅雞胸仲有大量嘅芝士碎芝士粉配有餐湯係粟米忌廉湯呢度每一隻碟都好有Class係有花邊嘅 所以食得零舍有品味 帶埋杯凍檸茶熱檸水有梳化坐幾舒舒服服
呢度嘅裝飾真係好靚 嚟食個lunch好似去咗外國啲宮廷咁樣

嗌咗兩個express lunch set