2022-10-31 1161 views
同行朋友是個中式菜愛好者,這次和他到酒家吃飯,這間酒家菜式頗特別,而且菜式名稱很吸引啊!💕前菜小吃不是一般酒家提供的花生,而是由紫菜和鹽調味而成的腰果、杏仁等的堅果 ,好吃到我停不了口啊!茶我們點了普洱茶,茶味香濃,很適合解油膩。不得不提一下,茶壺精美,外形顏色好特別呢😍一系列的古典花圖案餐具充滿中式味道~晚市組合A $228♡金蒜銀絲蒸鮮元貝或空運蟶子(4隻) 🥢必點🥢由於蟶子只剩下一隻的關係,所以職員合併了三隻元貝給我們。很大隻,新鮮彈牙,吃得出十分新鮮~配上蒜蓉和粉絲,真心非常好吃啊😋!•配小菜一款點了好味醬啫啫豬手煲🥘醬汁惹味,豬手外皮煙韌有咬口,內裡有薄片的油炸鬼,非常香脆!♡陳皮脆香燒鵝皇 $108例牌 🥢必點🥢燒鵝皮閃亮亮的,上菜時,我的口水已流到嘴邊啦🤤~鵝油味香濃,很好吃😋。雖然是例牌,但都很多肉啊!晚飯優惠價絕對物有所值,一定要點呢!♡金獎蝦醬海珊骨$108炸得金黃香脆,外脆內軟,肉多骨少,肉是肥瘦各半,油香味香濃,帶有陣淡淡蝦醬味。♡川貝海底椰燉鱷魚湯$43.8 🥢必點🥢足料鱷魚肉、紅棗、雞肉、椰肉放得滿滿的,真材實料👍火候很夠啊!喝下去有陣陣的椰香味,味道清甜,

同行朋友是個中式菜愛好者,
這次和他到酒家吃飯,
這間酒家菜式頗特別,
而且菜式名稱很吸引啊!💕

前菜

前菜小吃不是一般酒家提供的花生,

茶我們點了普洱茶,
茶味香濃,很適合解油膩。
不得不提一下,
茶壺精美,外形顏色好特別呢😍
一系列的古典花圖案餐具充滿中式味道~

金蒜銀絲蒸蟶子

金蒜銀絲蒸元貝

晚市組合A $228
♡金蒜銀絲蒸鮮元貝或空運蟶子(4隻) 🥢必點🥢
由於蟶子只剩下一隻的關係,
所以職員合併了三隻元貝給我們。
很大隻,新鮮彈牙,吃得出十分新鮮~
配上蒜蓉和粉絲,
真心非常好吃啊😋!

好味醬啫啫豬手煲

•配小菜一款
點了好味醬啫啫豬手煲🥘
醬汁惹味,
豬手外皮煙韌有咬口,
內裡有薄片的油炸鬼,非常香脆!

陳皮脆香燒鵝皇

♡陳皮脆香燒鵝皇 $108例牌 🥢必點🥢
燒鵝皮閃亮亮的,
上菜時,我的口水已流到嘴邊啦🤤~
鵝油味香濃,很好吃😋。
雖然是例牌,但都很多肉啊!
晚飯優惠價絕對物有所值,一定要點呢!

金獎蝦醬海珊骨

♡金獎蝦醬海珊骨$108
炸得金黃香脆,外脆內軟,
肉多骨少,肉是肥瘦各半,
油香味香濃,帶有陣淡淡蝦醬味。

川貝海底椰燉鱷魚湯

♡川貝海底椰燉鱷魚湯$43.8 🥢必點🥢
足料鱷魚肉、紅棗、雞肉、椰肉放得滿滿的,
真材實料👍火候很夠啊!
喝下去有陣陣的椰香味,味道清甜,
感覺非常滋潤有益~

桃膠西施杏仁茶

♡桃膠西施杏仁茶$28
濃郁杏仁味,帶有石磨的口感,
味道不會太甜,即使老一輩也很適合。
加上養顏的桃膠,
感覺很滋補美膚啊!
這裏的甜品頗有特色,還有雪燕焦糖燉蛋,
可惜售完了,下次有機會要嚐嚐呢!

✔️餐廳設加一服務費
金蒜銀絲蒸蟶子
金蒜銀絲蒸元貝
好味醬啫啫豬手煲
陳皮脆香燒鵝皇
金獎蝦醬海珊骨
川貝海底椰燉鱷魚湯
桃膠西施杏仁茶
心血來潮,想同老公食中菜慶生,順便黎到AEON 荔枝角分店入貨。黎到上網好評如潮的「御名園」大快朵頤,用百姓價錢享用珍貴食材入饌的御膳級美食。價錢親民,豐儉由人,提供多款晚市優惠,一海鮮配搭小菜都係二百幾蚊有找,多款江南美餚、養生功夫湯供應。服務好棒👍🏽,環境舒適,絕對是高級粵菜食府。鮮沙姜豬手:先上冷盤小食,沙姜味突出,完美融入豬手當中,豬手切至細件,方便進食,咬落好多筋勁,補充骨膠原,適量麻油提升香氣。金蒜銀絲蒸聖子:加大碼聖子,配搭金蒜粉絲,肉質肥美,爽口彈牙,火喉剛剛好。菠蘿咕嚕肉:炸至脆身的醃製豬肉,肥瘦適中,菠蘿🍍鮮甜,肉質外脆內軟,酸酸甜甜。潤燒石歧乳鴿:用上吊手淋油做法,皮脆肉嫩,鎖住肉汁,不用蘸准鹽都夠曬味道,有名石歧乳鴿出名多骨少用,可以慢慢品嘗其香氣。鮑魚一品砂窩飯:上菜時,呈「炸炸」聲,砂窩做到飯焦,好脆口😍粒粒鮑魚好有鮮味,仲有搖柱提味,伴上叉燒粒、翠玉瓜味、粟米粒、增加口感咬口,炒飯做到粒粒分明,焦香撲鼻,就如煲仔飯, 大推。乾清棗皇糕:紅棗同椰汁相間,紅棗味香甜不膩,熱辣辣呈上,食落煙韌,口碑載道!蟠桃蓮蓉桃包: 生日🎂當然要整個蟠桃桃包🍑慶一慶。熱辣辣蒸

蟠桃蓮蓉桃包: 生日🎂當然要整個蟠桃桃包🍑慶一慶。熱辣辣蒸起,入面有鹹蛋黃同滑溜蓮蓉,桃包夠曬鬆軟,好味😋

總結:
價錢親民 食物質素高
服務態度好 絕對會再光顧

2022-08-30 491 views
叫咗個六人餐,大概$900 ,又有龍蝦, 又有魚, 仲有片皮鴨 。先來兩小碟前菜 , 酸酸的,都幾開胃㗎。 跟住就冬瓜盅上枱啦。 大大個,非常足料,湯底都好清甜。小朋友最鍾意嘅片皮鴨, 配料有芝麻醬、海鮮醬、柚子醬、仲有新鮮菠蘿條,都幾特別。 正日呢就超級大隻,唔算好肥,皮脆肉嫩,都真係幾好。 主菜上湯龍蝦伊麵底, 我估大概一斤多啲吧,每人都分到兩件左右,啖啖肉, 好入味, 正! 仲有古法蒸黃花魚, 其實已經食到好飽,呢個餐真係超級抵食。

先來兩小碟前菜 , 酸酸的,都幾開胃㗎。

跟住就冬瓜盅上枱啦。
大大個,非常足料,湯底都好清甜。

正日呢就超級大隻,唔算好肥,皮脆肉嫩,都真係幾好。

仲有古法蒸黃花魚, 其實已經食到好飽,呢個餐真係超級抵食。

由於這些時間也沒有一大班人吃飯,這天也想來一個快樂的團拜,吃一個好吃的晚餐,傳統感滿滿~不同的款菜式選擇。服務亦棒,環境非常棒喔。是高級粵菜食府,要經常吃~精選粵菜套餐,大概也是普通一餐晚餐的價錢。沙巴斑清蒸沙巴海花斑,精選鮮魚,好吃又大份,肉質嫩滑細緻,清蒸同時凸顯鮮味,絕對是粵菜中不可缺少的一味菜式!這店做得到棒棒感覺。滋補湯水有不同的選擇~花膠響螺燉老雞,相當足料,以老母雞、花膠、響螺、紅棗、鮮淮山等多款食材原盅燉煮。好棒,一定要叫。鮮波蘿咕咕嚕肉咕咕嚕肉肉嫩香的,波蘿鮮甜非常好吃,混合醬油炆煮而成,味道香濃。吃得到有玫瑰露酒。醃制相當入味,肉質外脆內嫩,鹹香味十足。黑木耳鮮白合炒勝瓜味道新鮮的黑木耳,口感好又健康~勝瓜口感不錯,也不會有老的感覺,小炒勝瓜炒白黑木耳,營養豐富,還用新鮮的百合~更重要是黑木耳是我國珍貴的藥食兼用膠質真菌,也是世界上公認保健品呢。這一個菜又新鮮,又有健康感覺。花膠豬肚雞煲呈獻更高層次的美味,棒,給家人花膠豬肚雞湯滋補身體,暖心暖胃棗皇糕紅棗吃法,養顏~本土傳統特色之糕點,新疆棗皇糕是好吃中式甜品~這一天,感覺真的很好,一大班人聊聊天,吃傳統的名吃。

精選粵菜套餐,大概也是普通一餐晚餐的價錢。

沙巴斑

滋補湯水

鮮波蘿咕咕嚕肉

黑木耳鮮白合炒勝瓜

花膠豬肚雞煲

棗皇糕

這一天,感覺真的很好,一大班人聊聊天,吃傳統的名吃。
2022-08-03 414 views
食好西之餘都要滋補~呢間御名園酒家喺香港來講都算幾多分店!菜餚選用靚料製作、款式多樣,令人十分滿意~⬜️桃膠西施杏仁茶女士滋補最好叫桃膠杏仁茶杏仁味超級濃郁不會太甜加上粒粒桃膠增加口感咁高質既杏仁茶真係買少見少⬜️西澳洲岩龍蝦上湯焗伊麵龍蝦好多而且夠大舊肉質鮮甜彈牙爽口配上入味的上湯芝士伊麵真係大滿足果然龍蝦 配 伊麵係絕配⬜️陳皮脆香燒鵝皇(半隻$168)皮脆肉嫩!半隻都好夠食而且啖啖肉 配埋 梅子醬係一流如果想食燒味 呢一樣係必點⬜️椰皇花膠燉雞超清甜 清熱潤肺、補而不燥好多湯料好滋潤 價錢仲要相當合理($38.8每人限點一客)⬜️藜麥花膠皇烤翅 (2兩)呢道菜真係忍唔住encore花膠、魚翅、以及藜麥的配搭真係好新鮮熬煮出來的湯汁奶滑 帶膠質好多骨膠原好正 勁好食

⬜️桃膠西施杏仁茶

肉質鮮甜彈牙爽口
配上入味的上湯芝士伊麵
真係大滿足
果然龍蝦 配 伊麵係絕配

⬜️陳皮脆香燒鵝皇(半隻$168)
皮脆肉嫩!半隻都好夠食
而且啖啖肉 配埋 梅子醬係一流
如果想食燒味 呢一樣係必點

⬜️椰皇花膠燉雞
超清甜 清熱潤肺、補而不燥
好多湯料好滋潤
價錢仲要相當合理
($38.8每人限點一客)

⬜️藜麥花膠皇烤翅 (2兩)
呢道菜真係忍唔住encore
花膠、魚翅、以及藜麥的配搭真係好新鮮
熬煮出來的湯汁奶滑 帶膠質
好多骨膠原好正 勁好食

2022-08-02 353 views
最近有朋友仔升職,想吃到時令海鮮及中式精美佳餚,立即為他計畫,就去吃酒家喔!這分店坐得好,設計亦有氣派,最重要是店員都很用心的介紹食物。前菜這個前菜的味道棒,即使是不愛吃豆的同行朋友,也吃得快樂呢。滋補之湯水有很多的選擇,平日少飲湯朋友也叫了蟲草花和羊肚菌的獨特香,令這碗湯非常吸引,補肺腎益虛損~黑木耳鮮白合炒勝瓜新鮮木耳,表面看起來烏黑還很有光澤,棒,加上鮮百合,很有清新感覺,台語說的黑金黑金~摸起來厚實有彈性,不會一碰破裂,口感好棒、含水量少,吃起來膠質越多越好~男女老幼和養生感覺重。有營養的勝瓜,做成這一道小炒~棒花膠豬肚雞煲懷孕時孕婦一定要多吃豬身上的肉,例如豬小肚,是一個非常有蛋白之食物,花膠很大,炆亦很入味道~豬肚用來煲湯,有蟲草花~廣東煲湯這個東東,特別棒,花膠魚皮據說也是膠質,加入花膠好吃~蔥香油鹽焗軟殼蟹軟殼蟹之體內含水份,一般用糖、鹽去醃都難以入味,這個姜蔥水,蟹身亦吸入味道炸出來的軟殼蟹熱辣辣金黃~沙巴斑一塊塊的大魚肉~魚肉彈性,魚身多肉亦有口感。店子之蒸魚技巧很棒棗皇糕用料講究,即時蒸出來的口碑載道,甜品首選。中菜是很有溫暖感,精美點心、小菜~無論家庭或朋友聚會

前菜
這個前菜的味道棒,即使是不愛吃豆的同行朋友,也吃得快樂呢。

滋補之湯水

黑木耳鮮白合炒勝瓜

花膠豬肚雞煲

蔥香油鹽焗軟殼蟹

沙巴斑

棗皇糕
用料講究,即時蒸出來的口碑載道,甜品首選。

中菜是很有溫暖感,精美點心、小菜~無論家庭或朋友聚會非常棒喔。
家中兩老傳統香港家庭長大,對中菜情有獨鍾~今次呢間位於荔枝角既茶樓不單討我父母歡心,就連我都回味無窮😗而且性價比相當高!菜品選擇好多,今次食到好多山珍海錯,推介!西澳洲龍蝦伊麵(約1斤4兩)汁帶少少芝士味 ,幾creamy 夠多,但絕不會搶風頭!龍蝦肉彈牙有咬口, 絕對足料, 4人食都得,底下的伊麵底爽口,掛汁 100分!藜麥花膠皇烤翅 (2兩)滿滿的花膠汁! 加上藜麥,不會膩~有足料魚翅! 好掛湯!花膠切成絲狀~ 入口爽滑 ,湯底濃而不鹹, 稀澀啱啱好!必點!相信個個人都會喜歡陳皮脆香鵝皇鵝味道濃郁,肥瘦,多汁,皮脆肉嫩 。梅子醬很清甜,畫龍點睛,出色 !鮑魚汁花腦滑豆腐呢道菜看上來普通,但滿載驚喜!豆腐吸收花膠爆汁 +飽魚汁精華!絕對有質素,比隻手指公👍椰皇花膠燉雞看落好清,但其實足料又濃郁,呢種反差好驚喜!濃郁嘅椰子味、豬肉味、仲有竹絲雞⋯⋯湯料都好多,一次滿足多個願望。

西澳洲龍蝦伊麵(約1斤4兩)

藜麥花膠皇烤翅 (2兩)

陳皮脆香鵝皇

鮑魚汁花腦滑豆腐

椰皇花膠燉雞
2022-07-31 159 views
今日去完Aeon 掃貨,行到攰近近地去咗御名園食晚飯。門口睇到大餐牌啲海鮮都抵幾抵食😆坐低又見到呢個養生燉湯做緊推廣$28.8-$38.8真係好抵飲😍我哋叫咗兩碗飲吓先雪梨椰皇燉竹絲雞湯羊肚菌南北杏燉花膠湯嘩成粒羊肚菌湯好鮮味夠哂火喉😋抵飲清蒸海沙巴斑(約1斤)沙巴食落肉質鮮,蒸既時間岩岩好,唔會蒸老哂👍金蒜銀絲蒸空運聖子嘩正呀聖子大條爽口仲有好多粉絲食😍瑤柱海味雜菜煲呢個雜菜煲好多料,又冬菇、雲耳、蝦乾我哋都食到飽哂😋仲有番薯🍠糖水送😍
今日去完Aeon 掃貨,
行到攰近近地去咗御名園食晚飯。

門口睇到大餐牌啲海鮮都抵幾抵食😆

坐低又見到呢個養生燉湯做緊推廣
$28.8-$38.8真係好抵飲😍

我哋叫咗兩碗飲吓先
雪梨椰皇燉竹絲雞湯
羊肚菌南北杏燉花膠湯

嘩成粒羊肚菌
湯好鮮味夠哂火喉😋抵飲

清蒸海沙巴斑(約1斤)
沙巴食落肉質鮮,蒸既時間岩岩好,唔會蒸老哂👍

金蒜銀絲蒸空運聖子
嘩正呀聖子大條爽口仲有好多粉絲食😍

瑤柱海味雜菜煲
呢個雜菜煲好多料,又冬菇、雲耳、蝦乾
我哋都食到飽哂😋

仲有番薯🍠糖水送😍
2022-07-28 178 views
去左碧海南天探朋友,懶得煮飯關係,朋友帶左我落去aeon 入面既御名園食晚餐。 呢間酒樓地方寬躺, 食物又有水準,住附近朋友有口福😍😋秋葵高山貓耳朵: 用咗醋調味,好開胃,但略嫌秋葵唔夠多。燉湯$38.8 一盎, 分別叫左百年陳皮水鴨湯同羊肚菌南北杏燉花膠湯, 2盎都材料豐富,好足料好抵飲,滋補養顏。鍾意飲燉湯嘅人唔可以放過 👍🏻香芹野菌炒黑豚肉,鑊氣小炒,火喉啱啱好,黑豚肉嫩滑但不肥,份量都好足夠。清蒸老虎斑, 蒸得剛剛好,肉質嫰滑,蒸魚豉油調味又岩岩好,而老虎斑肉質又滑又嫩, 最緊要唔多骨😆姬松茸遼參豆腐煲,又係好足料既一道菜, 上枱姬松茸味濃香扑鼻,遼參爽口弹牙,豆腐内嫩滑吸收哂,整体味道多层次及滋味。 最後本身想叫糖水,服務員主動話有番薯糖水送呀🤗好貼心。

秋葵高山貓耳朵: 用咗醋調味,好開胃,但略嫌秋葵唔夠多。

姬松茸遼參豆腐煲,又係好足料既一道菜,

最後本身想叫糖水服務員主動話有番薯糖水送呀🤗好貼心。
2022-07-28 131 views
天氣咁熱🔆,阿媽唔想煮飯,叫佢搭兩蚊車去茘枝角等埋我收工,帶佢行下Aeon,跟住御名園食埋晚飯🥢,老人家大讃好味又唔貴,實在難得✌️御膳養生燉靚湯♨️,今期推介羊肚菌南北杏燉花膠,羊肚菌補虛健脾,花膠養顏護膚,一客只係$38.8 ,啖啖菇菌味道,滋潤清香,有益又好飲。空運蟶子係加大碼size , 搭配金蒜粉絲,肉質肥美,鮮甜爽脆,火喉剛好👍👍👍4隻蟶子加埋牒鮮菠蘿咕嚕肉,都係$218.- 阿媽話去街市買料都唔夠,好抵食呀西澳龍蝦🦞零舍唔同,酒樓大廚走油再煨上湯特別滋味,巧手製作,伊麵底食到我地俾LamLam 脷,醒目樓面又好貼心,斟茶換牒自動波,招呼週到⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️桃膠杏仁茶、即蒸紅棗糕都係茶市點心價錢,手藝精緻,香滑小甜。御名園呢道環境舒適餐單設計豐儉由人,更重要嘅係👨‍🍳廚師了得,小菜點心,傳承粵式傳統、更加引入健康煮意,連向來精打細算嘅媽媽都讃健康又好味,會自己約朋友再來咁話💯

桃膠杏仁茶、即蒸紅棗糕都係茶市點心價錢,手藝精緻,香滑小甜

御名園呢道環境舒適
2022-07-28 103 views
呢間御名門我已經唔係第一次幫襯,佢出名抵食又好味,服務又好,環境又舒服👍🏻座位空間濶落,夠哂光猛,招呼周到,平時都好多客人,今日六點鐘已經幾爆下😄首先整番盅燉湯嘆下,羊肚菌南北杏燉花膠湯$38,呢個價錢真係超值,足料夠火候,真係成擔心機整比你,唔飲就笨🥰第二必試就係佢地嘅魚翅,藜麥花膠皇燒翅 (2兩)$188,健康之餘又滋補,特別啱注重皮膚靚靚嘅我啦,補充下啲骨膠原,而且魚翅足夠份量,名碼實價👍🏻西澳洲龍蝦(約1斤4兩)上湯伊麵底$438,又係必食推介,新鮮生猛,睇住扎扎跳咁樣撈起,大大隻龍蝦🦞好多肉,食得超滿足,伊麵底吸收晒上湯龍蝦嘅精華,好味到吖👍🏻👍🏻👍🏻蒜蓉粉絲蟶子王,烹調得好惹味,彈牙鮮甜味美,粉絲都千祈唔好錯過呀,一定要一網打盡佢😂聖子加埋呢個小菜,都只係$218,真係自己去街市買料都唔得啦,朋友都話越食越開心,仲猛讚廚師嘅出品了得💯燒味係我嘅至愛,梗係要加多碟燒鵝例牌$98,真係有圖有真相,咁嘅價錢咁嘅份量,真係冇得輸,燒鵝肉汁甘香,油脂味特別香,正🥰到咗甜品時間,乾清棗皇糕$28三件,賣相精緻,入口煙煙韌韌,柔軟又彈牙,好高質數,真係正🥰桃膠西施杏仁茶$28,又香又甜又
桃膠西施杏仁茶$28,又香又甜又滑又好味,暖立立,連甜品都咁正,真係無得彈👍🏻
唔係講笑,呢間御名園真係要比足🈵️分💯
2022-07-25 106 views
❝ ❝ ❝Royal Ming Garden(Lai Chi Kok Shop)❞ ❞ ❞Chinese Tea HKD 15 per person Per-Neal Snacks HKD28 (1-6persons)Abalone Fried Rice w/Conpoy , Barbecue Pork & Mushroom in casserole HKD 188⭐️⭐️⭐️⭐️Crispy Pigeon HKD62/pc⭐️⭐️⭐️⭐️Fried Jumbo oysters w/ Ginger n spring onion HKD188⭐️⭐️⭐️⭐️Steamed egg white topped with scallops and Shrimps HKD128⭐️⭐️⭐️Jelly Fish with aged vinegar HKD78⭐️⭐️⭐️Steamed layered Pudding with red dates and milk HKD28/3pcs⭐️⭐️⭐️Spare Ribs with black vinegar and peach HKD118⭐️⭐️⭐️

Chinese Tea HKD 15 per person

Crispy Pigeon HKD62/pc

2022-07-19 126 views
❝ ❝ ❝御名園(荔枝角店)❞ ❞ ❞茶位HKD 15 前菜 HKD 28 (六位以下一碟)誠意之作是雜錦堅果🥜(腰果、花生、果仁、合桃)用紫菜炒香過陳醋珊瑚紅海蜇頭 HKD 78有別於一般的日式海哲,這一款比較爽口清新。潤燒石岐乳鴿 HKD50晚市優惠價脆皮香口,肉質嫩滑,而且乳鴿多肉薑蔥焗美國桶蠔 HKD168有四隻如手掌般大小的蠔👍🏻食一隻已經佔據雀仔胃了蝦球元貝蒸蛋白HKD128小元貝配蝦球,還有豐富的菜粒,玻璃芡汁做得很好鮑魚一品砂鍋飯 HKD188有無數的迷你鮑魚,另外更有叉燒粒與菜粒口感十分豐富,而且飯炒得十分乾身不油膩!盡顯師傅手藝不凡。而且用砂窩更帶少少飯焦蟲草花姬松茸燉土雞湯 HKD28.8 (一位)湯料與菜名一樣,一件不漏水蜜桃意大利黑醋骨 HKD118以為這是類似咕嚕肉般的做法,但原來黑醋骨跟水蜜桃是分開的,帶點失望😞而且入口略嫌油分太重
❝ ❝ ❝御名園(荔枝角店)❞ ❞ ❞

茶位HKD 15
前菜 HKD 28 (六位以下一碟)誠意之作
是雜錦堅果🥜(腰果、花生、果仁、合桃)用紫菜炒香過

陳醋珊瑚紅海蜇頭 HKD 78
有別於一般的日式海哲,這一款比較爽口清新。
潤燒石岐乳鴿 HKD50晚市優惠價
脆皮香口,肉質嫩滑,而且乳鴿多肉

薑蔥焗美國桶蠔 HKD168
有四隻如手掌般大小的蠔👍🏻食一隻已經佔據雀仔胃了

蝦球元貝蒸蛋白HKD128
小元貝配蝦球,還有豐富的菜粒,玻璃芡汁做得很好

鮑魚一品砂鍋飯 HKD188
有無數的迷你鮑魚,另外更有叉燒粒與菜粒

蟲草花姬松茸燉土雞湯 HKD28.8 (一位)
湯料與菜名一樣,一件不漏

水蜜桃意大利黑醋骨 HKD118

2022-07-18
2022-07-19 119 views
之前喺呢度飲過茶,各款點心質素都唔錯,星期日一家人食飯就嚟呢度食晚市套餐。御。饗宴 4-6 人餐 宮廷片皮烤鴨睇住姐姐片,相處嘅時候鴨同埋薄餅都仲係熱辣辣,鴨皮脆, 充足油香, 唔錯唔錯。瑤柱海皇冬瓜盅非常足料,每人分到大概兩碗金湯焗西澳洲龍蝦伊麵一斤肉厚鮮甜 very good 👍🏻 荷塘炒六錦 蔬菜新鮮爽脆,蒜蓉炒得入味宮廷拉花千層糕套餐仲有呢幾款: 鮮沙薑香西豬手陳醋高山貓耳朵古法蒸黃花魚鴨二食:薑蔥知足炆鴨件好低食 !

御。饗宴 4-6 人餐

宮廷片皮烤鴨

瑤柱海皇冬瓜盅
非常足料,每人分到大概兩碗

金湯焗西澳洲龍蝦伊麵一斤
肉厚鮮甜 very good 👍🏻

荷塘炒六錦
蔬菜新鮮爽脆,蒜蓉炒得入味

宮廷拉花千層糕

套餐仲有呢幾款:
鮮沙薑香西豬手
陳醋高山貓耳朵
古法蒸黃花魚
鴨二食:薑蔥知足炆鴨件

好低食 !
平時去開 #碧海藍天 #吉之島 買嘢都總會去埋御名園食晚餐,呢間中菜店幾好食,食物水準都OK,而且招呼唔錯,所以有keep住去。每次嚟呢度都要睇吓啲 #晚餐孖寶 ,除咗特定款之外久唔久都有啲新款仲好抵食添,例如今次有 #薑蔥炒揀手本灣肉蟹 孖寶餐,本身$288 ,套餐加多$40多一個餸,算幾抵食,揀咗鮑魚汁花膠炆豆腐 。平時食蟹食到咁上下啲蟹通常凍哂冇咁好食,呢度用熱辣辣砂煲上,食到尾仲keep到個蟹嘅溫度👍而且呢個價錢已經有兩隻蟹,我同老婆可以一人一隻唔使爭食😂薑蔥爆過肉質微辣香口,加上蟹肉新鮮食落鮮甜,好有水準🥳#花膠 就係老婆至愛!話係骨膠原嘅味道喎😂我就鍾意食豆腐多啲,尤其是 #鮑魚汁 炆過之後好入味👍送飯一流!#蒜蓉粉絲蒸元貝 又一推介之選!$38一隻真心抵到暈,仲要係特大元貝來㗎,睇吓個橫切面幾厚?!😍肉質夠爽夠清甜,配埋蒜茸夠香,重點粉絲大大堆無得彈呀!咁遲一人食咗一隻咋,下次要食兩隻先至夠滿足!