2023-12-22 5 views
今日同朋友去食咗間想試好耐嘅日式石燒好彩一收工就去 時間尚早 未到peak hour職員超nice又靚女 😍睇咗餐牌 除咗石燒 佢仲有其他鍋物 定食同丼🔹️御燒極上級吉列牛本身都驚吉列牛放完上石燒會唔會稔晒 影響口感點知燒完 個皮都keep住脆卜卜炸粉只係薄薄一層 唔會成口粉肉質炸完都嫩滑 原來係牛板腱嚟㗎所以脂肪相比其他部位就會無咁肥🔹️御燒特級牛小排牛小排原汁原味 即燒即食切到細細塊 一啖一口幾成熟可以自由控制燒前又可以輕輕點鹽 令牛小排更岀色燒後又可以點燒汁更滋味✅️擺盤靚 ✅️份量夠大✅️職員超有禮 而且時刻留意各枱客人石燒個火有無熄到 再即時替換
今日同朋友去食咗間想試好耐嘅日式石燒

燒後又可以點燒汁更滋味

✅️擺盤靚
✅️份量夠大

2023-12-21 10 views
由於經過間石板燒肉餐廳,上網睇左評價唔錯👍🏻好出名有質素嘅特級牛小排同黑松露吉列牛燒肉。我試咗呢兩款肉同埋其他嘅食物,好滿意!🤩🤩抵食!首先,特級牛小排。😍😍啲小排肉質鮮嫩,好多汁。佢哋肉質係好嫰滑嘅,入口即溶。每塊肉都有一啲油花,增加口感同味道。😆😆燒烤過程中,肉香四溢,令人垂涎欲滴。我個人建議唔好燒得太久,以保持肉質嘅鮮嫩度同汁水。😝😝特級牛小排係個絕對嘅賣點,值得一試!🤩其次,跟餐有埋麵豉湯。呢個湯係一個好好嘅配搭,可以幫助中和肉味同增加口感層次。😚😚然後,溫泉蛋。😍😍溫泉蛋係我最鍾意嘅小食之一。佢係用低溫煮熟,蛋黃嘅質地好滑順。我將溫泉蛋放喺石板上燒熱,令佢變得微微熟身😜😜仲有啲蛋香同埋燒烤香氣。燒熱嘅溫泉蛋同牛肉一齊食,味道好濃郁,絕對係一個好正嘅組合。最後,黑松露吉列牛燒肉。呢個牛肉切得好薄,🤤🤤每一片都有啲露出嘅肉紋同埋脂肪。燒烤過程中,黑松露嘅香氣同牛肉嘅香味相互融合,令人難以抗拒。🤓🤓牛肉燒至微熟嘅程度,肉質嫩滑,味道濃郁。😏😏

琴晚去咗廣華街附近呢間御石燒❤️餐廳裝修好新又乾淨😊店員服務好細心 有專登問我哋需唔需要圍裙✨👍🏻非常友善🫡枱面亦都有指示牌教我哋點樣去燒肉 咁就唔會浪費咗啲牛肉燒到過熟👍🏻👍🏻最後埋單$370❤️食物質素又幾好❤️❤️特級牛小排牛小排嘅花紋好靚 用石燒燒出嚟嘅口感一流 配搭埋佢比嘅醬汁 好好味😘我哋升級左飯素飯仲有一個麵豉湯同埋糖心蛋🥰🥰🥰❤️野菜牛肉鍋牛肉鍋嘅湯底係壽喜燒 所以連啲蔬菜都吸晒啲湯汁 煮到好好味🤤御石燒📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

❤️特級牛小排

❤️野菜牛肉鍋

📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
2023-12-19 6 views
之前都食過幾次石燒牛,覺得唔錯又幾抵食今日去開旺角食晚餐,近排天氣凍凍地,想食熱野暖下身最後行到去旺角甜品街,食左間新野石燒吉列牛極上黑松露吉列牛$138第一次試石燒吉列牛,個口感同味道又幾正自己燒可以控制個火侯,睇下想幾成熟都得吉列牛口感香脆,牛肉食落無筋,口感比較結實紫菜飯好好送肉食,成碗清豚肉壽喜燒$88唔食牛的話可以選擇豚肉壽喜燒一鍋上火侯夠猛,唔會搞勁耐都唔熟建議加配烏冬同溫泉蛋,浸落壽喜燒湯底甜甜地好好味
之前都食過幾次石燒牛,覺得唔錯又幾抵食
今日去開旺角食晚餐,近排天氣凍凍地,想食熱野暖下身
最後行到去旺角甜品街,食左間新野石燒吉列牛

極上黑松露吉列牛$138
第一次試石燒吉列牛,個口感同味道又幾正
自己燒可以控制個火侯,睇下想幾成熟都得
吉列牛口感香脆,牛肉食落無筋,口感比較結實
紫菜飯好好送肉食,成碗清

豚肉壽喜燒$88
唔食牛的話可以選擇豚肉壽喜燒
一鍋上火侯夠猛,唔會搞勁耐都唔熟
建議加配烏冬同溫泉蛋,浸落壽喜燒湯底甜甜地好好味

2023-12-19 8 views
lunch黎左油麻地呢到食燒肉掃QR code落單,主食燒肉大部份都係牛,但可以揀豚肉👍🏻但我同朋友都好鍾意食牛,就分別叫左御燒極上級吉列牛同御燒特級牛小排套餐+$22可以升級紫菜味素飯,溏心蛋,麵豉湯/汽水😍-牛小排嘅脂肪唔多但燒嘅時候都見到好多肉汁滲出黎🤤而吉列牛炸過再燒更加香,而且食落好淋好香🤤🤤一路燒一路趁熱食真係好正配埋醬汁同味素飯都好夾👍🏻份量亦都好多依家新開張follow 社交平台打卡仲可以送雪糕添呀🥹-餐牌除左燒肉之外仲有好多款式嘅滑蛋丼飯而且價錢又唔貴,下次經過都會想試下😍😍😍
lunch黎左油麻地呢到食燒肉
套餐+$22可以升級紫菜味素飯,溏心蛋,麵豉湯/汽水😍
牛小排嘅脂肪唔多但燒嘅時候都見到好多肉汁滲出黎🤤
而吉列牛炸過再燒更加香,而且食落好淋好香🤤🤤
一路燒一路趁熱食真係好正
配埋醬汁同味素飯都好夾👍🏻
份量亦都好多
依家新開張follow 社交平台打卡仲可以送雪糕添呀🥹
餐牌除左燒肉之外仲有好多款式嘅滑蛋丼飯
而且價錢又唔貴,下次經過都會想試下😍😍😍
2023-12-19 3 views
御石燒🔥御燒特級牛小排 $158+35⭐️8/10⭐️首先會用牛脂放在石板上,當牛脂釋放出足夠油份後,均勻地塗在石板上,便可以將牛小排烤煮!牛小排肉質軟腍,脂肪平均,富有牛味!值得一讚是餐廳搭配的燒肉醬汁,與牛肉很夾!$35可以跟餐配紫菜味素飯 、流心蛋和麵豉湯。紫菜味素飯,飯素份量十足,味度不錯,而流心蛋和麵豉湯相對普通,流心蛋不算很流心。🔥御燒極上級黑松露吉列牛 $138⭐️8.5/10⭐️小偏更喜愛黑松露濃吉列牛!吉列牛放在石板上約三分鐘燒至焦香,反到另一面再燒三分鍾,便可以享用美味的吉列牛!吉列牛以黑松露混入炸粉製成,黑松露味香濃,但不會蓋過牛肉的香味,值得一試!⭐️總結:味道不錯的一餐,小編覺得吉列牛有驚喜,價錢亦不算很貴。另外服務員非常細心,見到小編的火熄滅時,會幫手更換燃料。

🔥御燒特級牛小排 $158+35⭐️8/10⭐️

🔥御燒極上級黑松露吉列牛 $138⭐️8.5/10⭐️

2023-12-19 8 views
御石燒旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖這次和老友來到旺角家樂坊附近,我想食燒牛,佢推薦御石燒,質素不錯。🤤御燒極上級吉列牛香脆的外層包著新鮮的牛肉,牛肉肉汁豐富,口感煙韌。大廚處理得很好,香脆的外層提升層次。吉列牛放在特製的爐上慢煮,烹調到7成熟剛剛好,軟硬適中,吃到中段可以加醬汁和海鹽,大滿足!😍御燒特級牛小排一分餞,一分貨,牛小排真心高汁,食到停唔到,質感嫩滑,肉味香濃,脂肪比例好,沒有筋,必食!😻紫菜味素飯香味濃郁,飯底煙韌好開胃。流心蛋層次分明,蛋香在口中滲出,好正!麵豉湯攪勻飲效果更佳,鹹度適中。😽御石燒 食材新鮮,沒有味精,環境舒適,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

御燒極上級吉列牛

御燒特級牛小排

2023-12-12
2023-12-18 4 views
位置:御石燒 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖(位置都好方便,超近廣華醫院)食後感:第一次食石燒牛肉,估唔到石燒牛扒都幾好食喎,不過都考技巧燒既,店員服務好好呀,會耐心指導舊牛熟未,燒幾耐。驚陣油既朋友仔都唔洗驚,有即棄圍裙圍住,件衫唔怕比油彈到。味道:御燒極上級黑松露吉列牛($138)牛肉有牛味,黑松露同牛肉非常之夾,吉列牛偏厚,咬落非常有肉感,加上松露外皮超薄,食落一啲都唔油膩。燒肉汁係甜醬油味,撈埋飯一齊食係絕配呀。御燒特級牛小排($158)呢個牛肉薄身好多,唔洗燒好耐就食得,食落好多汁,如果想即燒即食既朋友可以揀牛小排,件數都有16-17塊。套餐轉紫菜味素飯,流心蛋,麵豉湯(+$35)味素飯有小小紫菜同鰹魚碎,食落香口又有咬口,麵豉湯夠曬熱,流心蛋都入味。
位置:御石燒 (旺角)

食後感:

味道:
御燒極上級黑松露吉列牛($138)

御燒特級牛小排($158)

套餐轉紫菜味素飯,流心蛋,麵豉湯(+$35)

• 御燒極上級黑松露吉列牛
2023-12-18 17 views
餐廳近廣華醫院🏥位置旺角同油麻地中間,人流唔算太多👀餐廳門口裝修好雅致好吸引,果然食物質素都好時,如果開近一條街嘅話應該座無虛席💯一定要分享嘅係店員好有禮貌咁介紹燒法同埋會提醒大家,以免俾油彈傷,超級細心🥹👍🏻✨御燒極上級吉列牛 配紫菜味素飯 + 流心蛋 + 麵豉湯 $118+$35平時比較少食吉列牛,因為覺得會燒到好乾身,但今次完全唔會!燒完之後外脆肉汁都好juicy👍🏻🥹加埋少少鹽同埋醬料就更加惹味🍽️🫙一共有十片,唔洗排隊加埋呢個晚市價錢 ($118)😨性價比好高!溏心蛋🥚紫菜味素飯🍚香脆嘅配料非常開胃麵豉湯🥣份量好足,清得嚟味道好夠,要攪拌一下👀✨御燒極上級黑松露吉列牛 配白飯 $138💯強烈推薦💯一樣有十片🥩黑松露味非常香濃,完全唔需要加任何調味都好足夠!本身食黑松露嘅人不妨試吓呢款👍🏻✨有吉列牛教學✨餐廳而家做緊優惠follow+tag送雪糕😋今日太飽冇食到🤣

溏心蛋🥚

紫菜味素飯🍚
香脆嘅配料非常開胃

麵豉湯🥣
份量好足,清得嚟味道好夠,要攪拌一下👀

御燒極上級黑松露吉列牛 配白飯 $138

有吉列牛教學

【油尖旺區】【御石燒】雖然同上司公升哥間中會交流吓飲食心得,但係一齊食飯就真係未試過。之前疫情嗰陣幫佢買過一次外賣,我嘅選擇被佢大為讚賞。然而我公司係一間好公道嘅公司,呢啲咁刷鞋嘅行徑係唔會對我嘅 appraisal 有任何幫助。咁飯都係要食嘅,今次難得公升哥話佢夾到時間同我食飯,我梗係想。而佢仲諗埋食乜,真係爽到喊出嚟,我梗係狗衝去攞位啦。聽講佢呢度吉列牛正,我就叫個 $138 嘅「御燒極上級黑松露吉列牛」,加 $35 轉埋套餐添。套餐有「紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯」,個飯幾好食,配埋流心蛋一流。我加 $12 加配埋汽水,揀咗「無糖可樂」嚟飲。個吉烈牛都 okay,仲有不停加熱嘅熱石板幫手,係會令到件事好咗嘅,而公升哥就叫咗冇黑松露嗰款嚟食。即係 $118 嘅「御燒極上級吉列牛」,佢都有轉套餐。我覺得個黑松露有啲畫蛇添足,呢款就咁吉列牛已經好好。之後再用 $48 叫兩隻「明太子雞全翼」,熱辣辣都幾好食。咁樣埋單 $424,我哋係自費食,但都唔覺得好貴嘅。。。(地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖)

(地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖)

2023-10-20
2023-12-18 3 views
今晚同朋友去旺角行街,順便食飯,經過呢一間餐廳聞到好香之後就想去試吓!估唔到咁有驚喜!我哋叫咗兩個燒肉套餐,一個係黑松露吉列牛,一個係御燒特級牛小排。首先要讚下個黑松露吉列牛!近來周圍都好多咁樣石頭燒肉嘅餐廳,但暫時食到咁多,呢間有個黑松露版本幾得我心。 同重點係吉列部分都食到有脆脆既感覺,有啲出面會林少少,肉質OK,黑松露味都出到,算係食石燒燒肉黎講幾特別。御燒特級牛小排份量勁多,啲牛燒左好耐先完,用左好多藍色燃料🤣🤣 抵食🫶🏻 中間都一路會有店員幫手加,店員態度好。另外仲有個小食都好好味,係雞皮捲住啲肉,好似食緊腸仔咁但口感豐富好多嘅,叫左麻辣味唔太辣的,大家都可以一試。食過咁多間石燒,暫時各方面最滿意呢間! 值得再戰!

中間都一路會有店員幫手加,店員態度好。

食過咁多間石燒,暫時各方面最滿意呢間! 值得再戰!
2023-12-11
$170 (Dinner)
  • 御燒特級牛小排
  • 御燒極上級黑松露吉列牛
2023-12-18 6 views
旺角又一高質燒肉推介俾大家❣️御石燒主打一人一爐燒肉,有大量高質牛肉選擇,職員服務態度仲好好會教埋點樣去燒🥰.▫️御燒極上黑松露吉列牛 🐮 $138真心推介大家試一試佢哋嘅黑松露吉列牛💗牛肉兩邊輕輕煎一煎就可以食,肉味香濃再加上黑松露味配搭極其出色,食唔停口!.▫️御燒極嫩牛舌芯 👅 $108牛舌芯亦值得一試!食得出牛舌部位有精心挑選過,香濃又Juicy,配搭亦多元化,分別有照燒汁、柚子汁及檸檬作為調味👍🏻.💬 餐廳環境舒服,店員亦好nice,食物質素又好,值得再訪💗.Here's another high-quality barbecue recommendation in Mong Kok! ❣️ Royal Stone Grill specializes in individual charcoal grills for each person, offering a variety of high-quality beef choices. The staff provides excellent service and is happy to guide you on how to
▫️御燒極上黑松露吉列牛 🐮 $138
▫️御燒極嫩牛舌芯 👅 $108
Here's another high-quality barbecue recommendation in Mong Kok! ❣️ Royal Stone Grill specializes in individual charcoal grills for each person, offering a variety of high-quality beef choices. The staff provides excellent service and is happy to guide you on how to grill 🥰
▫️ 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐥𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 🐮 $138
I genuinely recommend trying their Black Truffle Sliced Beef 💗 Simply grill both sides lightly, and you're in for a treat. The rich beef flavor combined with the exquisite black truffle creates an outstanding combination that is truly irresistible!
▫️ 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐞 👅 $108
The beef tongue core is also worth a try! You can taste the carefully selected part of the beef tongue, rich and juicy, with diverse flavor options including teriyaki sauce, yuzu sauce, and lemon for seasoning. 👍🏻
💬 The restaurant has a comfortable environment, and the staff is very nice. The food quality is excellent, making it worth a revisit 💗
😝又食又食!旺角廣華街真係好多嘢食!呢間石上燒賣相真係唔錯!同啲friend入咗去食,真係good good要介紹俾大家!!超級唔錯!之前我都去過一間石版上燒,但質素差好遠,呢間好食好多!地點又方便!🥩御燒極上級吉列牛set餐估唔到咁好食,之前就係食類似吉列牛!唔好食嘅原因係舊牛鞋同出邊揸到比較油!呢間係吉列炸到啱啱好,最緊要係公牛煎完唔係鞋!非常之好食!加埋醬汁一啖素飯,絕配絕配!👍🏼好味🌟🌟🌟🌟🌟🈵🥩御燒極上級黑松露吉列牛set呢個都唔錯,黑松露味都比較重,肉質燒完冧到適中,加埋醬汁加埋飯,滿足!😝好味🌟🌟🌟🌟🥩御燒特級牛小排set,呢份精選牛,好好食!份量適合胃口少一點嘅女仕,但全部之中嘅牛呢個係最好食🤤有返咁上下高質素!唔鞋無筋,正🥰好味🌟🌟🌟🌟🌟🈵🐖御燒豚肉set豚肉好味!肥瘦適中,燒完再加燒汁,加埋啖飯,真係一流👏🏼好耐未試過燒豚肉係不停夾飯一齊食!唔覺唔覺成碗飯食晒,呢個豚肉好好餸飯,真係推介👌🏼好味🌟🌟🌟🌟🌟🈵🐟魚肉年糕記得燒嘅時候放落去燒兩邊年糕溶溶哋食,好好味嘅小食好味🌟🌟🌟🌟🐔明太子雞全翼就咁食都食到入晒味,可以放喺石上燒兩下,脆脆地仲好食😋好味🌟🌟🌟🌟回頭率🈵🈵

回頭率🈵🈵🈵🈵🈵

御燒豚肉
紫菜味素飯+流心蛋+麵豉渴
加配汽水Ooha 檸檬蜜糖㕲set135
2023-12-15 6 views
原來廣華街呢邊有間石燒肉店,見下午茶時段經過有位即刻入去試吓~每張枱都放咗紙指引石燒嘅步驟,店員亦都好細心,見到差唔多冇火會即刻幫手加燃料👍🏻今日食咗呢兩個set:御燒特級牛小排 $158紫菜味素飯+流心蛋+烏龍茶 +$22上級吉列豬扒 $85紫菜味素飯+流心蛋+烏龍茶 +$22整體質素都幾好,價錢亦都合理,建議可以一試!特別要稱讚流心蛋,整得好好食😋御石燒 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

今日食咗呢兩個set:

御燒特級牛小排 $158
紫菜味素飯+流心蛋+烏龍茶 +$22

上級吉列豬扒 $85
紫菜味素飯+流心蛋+烏龍茶 +$22

御石燒 (旺角)
旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
2023-12-15 2 views
同朋友係旺角行完街搵緊今晚食咩好見到廣華街新開咗間石板燒肉店店舖坐位寬闊 裝修都乾淨整潔同朋友決定一於試下依間新開既餐廳先店內有提供一次性圍裙咁就唔洗驚燒肉嘅時候彈到整污糟依靚衫依個位真係唔係間間店舖都咁貼心會提供架御燒極上級黑松露吉列牛 $138吉列牛外層用麵包糠包滿但唔會過份地厚,只係薄薄一層黑松露香氣好香口牛嘅肉質軟淋唔韌,重油脂,好味👍🏻御燒特級牛小排 $158牛小排唔係做到吉列款式一碟份量多有成十幾片牛而且每塊牛嘅厚度都適中,唔會好薄或好厚肉質上吉列牛會比牛小排軟熟都有咬口店舖通風系統做得好好 唔會食完成身好大陣燒肉味下次去可以試下鍋物好似都好正😋📍御石燒 🔎旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
同朋友係旺角行完街搵緊今晚食咩好

咁就唔洗驚燒肉嘅時候彈到整污糟依靚衫
依個位真係唔係間間店舖都咁貼心會提供架

御燒極上級黑松露吉列牛 $138
吉列牛外層用麵包糠包滿
但唔會過份地厚,只係薄薄一層
黑松露香氣好香口
牛嘅肉質軟淋唔韌,重油脂,好味👍🏻

御燒特級牛小排 $158
牛小排唔係做到吉列款式
一碟份量多有成十幾片牛
而且每塊牛嘅厚度都適中,唔會好薄或好厚
肉質上吉列牛會比牛小排軟熟都有咬口

店舖通風系統做得好好