2024-01-21 6 views
石燒吉列牛店近期越開越多,呢間餐廳新開張,位於油麻地地鐵站附近,好方便!行幾分鐘就到参御燒特級牛小排牛小排鋪滿係個碟到好吸引,份量好足!牛肉既雪花紋理清晰,肥瘦適中~燒完塊牛之後,食落入口即浴肉質鮮嫩,入口多汁,味道甜甜地,但又唔會蓋過牛肉既鮮味 朋友就叫咗個御燒極上級黑松露吉列牛套餐,佢再升級配紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯/汽水)吉列牛個外皮加咗黑松露,令黑松露嘅濃郁香氣同獨特風味融入落牛肉度,一燒就食到濃濃嘅黑松露味,有外脆內嫩嘅效果。

参御燒特級牛小排
牛小排鋪滿係個碟到好吸引,份量好足!
牛肉既雪花紋理清晰,肥瘦適中~燒完塊牛之後,食落入口即浴
肉質鮮嫩,入口多汁,味道甜甜地,但又唔會蓋過牛肉既鮮味

2024-01-20 15 views
📍御石燒 (旺角)地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖📞:68865886💎御燒極上級吉列牛原味吉列牛都係外脆再軟,記得燒之前將舊豬油塗均鐵板 以防黐底,每件牛大概每邊燒3分鐘至焦香,再加少少醬汁或鹽 熱辣辣 入口鬆化香口💎御燒棰上級黑松露吉列牛配 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯即燒吉列牛,外面係好香既松露味入面係嫩滑既吉列燒牛 外脆內軟 剛剛好😋再配埋紫菜味素飯 一流既享受😋😋😋流心蛋都好美味 加埋麵豉湯份量岩岩好

📍御石燒 (旺角)
地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
📞:68865886

💎御燒極上級吉列牛

💎御燒棰上級黑松露吉列牛
配 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯

少許牛味都冇,吉列牛個層牛極重油益味,小牛排都不外如事~ 嗰陣油益味仲喺口腔同胃部徘徊,牛偏肥 瘦食者請注意,晚上接受9時入坐,牛塊呈現有少許黑色~ 另有加一服務費請注意!歡迎劣食挑戰者

🎀旺角。明亮環境🔆高性價比石燒牛🐮🎀🪄店名* #御石燒🔮地址*旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$287 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_燒肉➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次黎到油麻地及旺角交界既翠園大廈附近覓食 呢一間系專食石燒牛既日式舖頭 下午茶時間唔算太多人 光線明亮環境幾舒服~一行過既位置設計 簡潔為主 灰色桌面 一行沙發位以及一行木凳位😗🍽️食物質素🍽️餐牌除左有各款石燒牛 例如有吉列牛,黑松露吉列牛,牛小排,牛舌芯等 另外仲有各款平價定食 都係$58起 超划算 有滑蛋及咖哩等選擇 小食都有頗多種類😉而家舖頭新開張優惠 有追踪社交平台仲送hagendaz雪糕😍👀評分💖💖💖💖💖🪄御燒特級牛小排 配紫菜素飯+流心蛋+ooha荔枝乳酸汽水 $180平時食得比較多吉列牛 今次揀左呢款最貴既特級牛小排試下先 份量又幾多啵😍厚度中等 雪花都幾靚 上菜後電員先會開始點火 然後再用附有既牛脂塗滿再擺上石板上燒 可以根據自己
🎀旺角。明亮環境🔆高性價比石燒牛🐮🎀

🪄店名* #御石燒
🔮地址*旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$287 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
平時食得比較多吉列牛 今次揀左呢款最貴既特級牛小排試下先 份量又幾多啵😍厚度中等 雪花都幾靚 上菜後電員先會開始點火 然後再用附有既牛脂塗滿再擺上石板上燒 可以根據自己喜好燒成自己喜歡既熟度💕口感油脂爆棚 質感好軟熟 牛味剛好 如果沾上醬汁就甜甜地 味道唔錯😗流心蛋味道好正 我中意食佢地既紫菜素飯 飯素好足料 食到最後一淡都仲有飯素 平時唔會有甘多 超滿足😆

👀評分💖💖💖💖💖
🪄上級吉列豬扒 配紫菜素飯+流心蛋+可樂 $107
呢一道菜式要等大約10分鐘先有 都好驚喜 因為平時食既豬扒都係皮肉分離 但係呢款肉系好有韌度 有少少似排骨肉 但又唔會有肥膏 好耐無食過甘高質既豬扒拉 仲要甘抵食😍配上紫菜素飯加流心蛋更加絕配😙如果豬扒有芝士就更加好食拉🤗

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

2024-01-11
$143 (Lunch)
  • 上級吉列豬扒
  • 紫菜味素飯
2024-01-15 8 views
Dinner set牛肉野菜鍋🥘 $90包括肥牛 金菇 本菇 娃娃菜 紅蘿蔔 芋絲🥬用料豐富 有埋芋絲好特別 稻庭烏冬 (全個) +$15加生雞蛋 +$10壽喜燒湯底香甜濃郁 每樣料都浸到好入味😆加埋個爽彈稻庭烏冬 就飽肚滿足 加汽水 +$12御燒極上級吉列牛🥓 $128吉列牛嘅質素一啲都唔馬虎厚肉質嫩 牛肉味出色👍🏻就算唔小心燒耐左都唔會變牛肉乾吉列炸皮令口感外脆內軟 可以醮秘製醬汁紫菜味素飯 + 流心蛋+麵豉湯 +$35紫菜味素同白飯比例剛好 撈埋再配一塊牛 令人食欲大增🍚加配汽水 $12餐廳乾淨闊落 員工都十分主動細心幫手加火 💪🏻

Dinner set

紫菜味素同白飯比例剛好 撈埋再配一塊牛 令人食欲大增🍚
加配汽水 $12

餐廳乾淨闊落 員工都十分主動細心幫手加火 💪🏻
2024-01-15 12 views
今天去了旺角廣華街一間開業不久叫御石燒日式烤肉店,環境簡约乾淨,室內有大约6張枱,決定一試😛御燒特級牛小排 $158🥩牛小排鮮嫩多汁,牛味濃郁, 配上白飯,口感一流😋御燒極上級黑松露吉列牛🥩 $148吉列牛較為厚切,肉質鮮嫩而且結合了黑松露和牛肉的美味,另可加$10升级紫菜味素飯,真係好開胃😛職員也好细心提醒烤肉有咩注意和幫我地加酒精粒加大番火整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇御石燒🎈旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

御燒特級牛小排 $158🥩
牛小排鮮嫩多汁,牛味濃郁, 配上白飯,口感一流😋

御燒極上級黑松露吉列牛🥩 $148

職員也好细心提醒烤肉有咩注意和幫我地加酒精粒加大番火

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5

🎇御石燒
🎈旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
一到冬天就會想食吉列牛🤣 今次喺油麻地站附近搵倒間餐廳,可以食吉列牛之餘,仲有其他丼飯同火鍋,見好多選擇就入去試下🫶🏻🐮御燒特級牛小排牛小排嘅質素好高,雖然每塊唔算好厚,但雪花紋理清晰,咬落去口感好淋同嫩滑,而且肉汁豐富,油脂好似融入口入面咁🤤 隔離個甜甜地嘅醬汁可以中和牛嘅油膩,更加易入口同好送飯~🥩御燒極上級黑松露吉列牛吉列牛個外皮加咗黑松露,令黑松露嘅濃郁香氣同獨特風味巧妙咁融入落牛肉度,令味道更加豐富而濃郁🫶🏻 上菜嗰陣吉列牛大概炸到三成熟,稍微放上石板上燒一燒,就可以做倒外脆內嫩嘅效果🥺🌟升級套餐 (味素飯、糖心蛋,麵豉湯) 味素嘅份量好足!多到可以撈倒每一粒飯都佈滿味素🥳 糖心蛋流心效果啱啱好,麵豉湯就正常發揮👍🏻🐓 雞卷肉(原味)雞卷肉係用雞皮包住雞皮,上菜嘅時候啱啱燒好,熱辣辣,雞皮好脆,而咬落去彈牙同充滿肉汁,有啲似台灣嘅街頭小食🤤呢間日本野食出色,可以同朋友嗌唔同嘢食,就可以一次滿足幾個願望🥳 值得一提嘅係員工服務態度好好,一見倒石板唔熱熱就會過嚟幫手加燃料,推薦大家試下🫶🏻

🐮御燒特級牛小排

🥩御燒極上級黑松露吉列牛

🌟升級套餐 (味素飯、糖心蛋,麵豉湯)

🐓 雞卷肉(原味)

2024-01-15 17 views
🤎御石燒🤎食吉列牛嘅舖頭呢幾年係香港突然大行其道,而係匯集潮人熱點嘅旺角都多左一間平民親民版本嘅。我會話呢個係入門嘅日式吉列牛扒燒,可以用一個性價比高嘅價錢體驗到石燒嘅樂趣。👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳值得一提嘅係餐廳店員友善和熱情,還非常細心和貼心。我地跌咗即刻幫手執返,見到燒肉啲火就嚟要熄,好主動幫我地加返個火,服務態度一流,等大家可以慢慢享用[慳錢攻略]如果like左店舖嘅ig,可以有杯Haagen-Dazs送!🍨🤍御燒特級牛小扒 $156🍚套餐:紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯餐廳提供左清晰嘅指示,話俾你聽應該點樣石燒🔥今次冇試到吉列牛,反而點左牛小扒👍🏻意想不到嘅好味,不過大家自己要好好睇實個生熟程度,始終係自己控制🤍蒲燒原條鰻魚飯 $78呢度仲會有多種日式丼飯同鍋物比大家選擇~呢個蒲燒原條鰻魚飯屬性價比高系列🫖店舖都提供麥茶比大家解膩。📍 御石燒 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖#boombu旺角#boombu日本菜————————————味道: 🤎🤎🤎🤎🤍環境: 🤎🤎🤎🤎🤍服務: 🤎🤎🤎🤎🤍價錢: 🤎🤎🤎🤎🤍再食: 🤎🤎🤎🤎🤍💰人均消費:$117————————————
🤎御石燒🤎

食吉列牛嘅舖頭呢幾年係香港突然大行其道,而係匯集潮人熱點嘅旺角都多左一間平民親民版本嘅[御石燒]。我會話呢個係入門嘅日式吉列牛扒燒,可以用一個性價比高嘅價錢體驗到石燒嘅樂趣。

🤍御燒特級牛小扒 $156
🍚套餐:紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯

🤍蒲燒原條鰻魚飯 $78

🫖店舖都提供麥茶比大家解膩。

📍 御石燒 (旺角)
旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
價錢: 🤎🤎🤎🤎🤍
再食: 🤎🤎🤎🤎🤍
💰人均消費:$117
————————————
近排好想食日式燒肉,見到朋友好似笑得幾過癮,就上網搜尋睇吓邊間好食,有推介,然後上網搵到一間響油麻地站附近有一間日式燒肉店,估唔到質素咁高,服務非常好,食物味道一流,食咗一次即刻上癮,會繼續食,同埋一定要推介俾朋友,因為呢一間燒肉店真係物超所值,真係好好食,呢間餐廳嘅衛生程度好高,有獨立廁所,裝修有日式風味,牆上多個有日本嘅風景面貌,而且店舖裏面充滿溫馨的感覺,好乾淨好整齊,食物方面,我好推介佢哋嘅豚肉燒,擺盤好靚,肉質滑嫩,而且仲有紫菜味蘇飯,加流心蛋,仲有可樂,真係好開心,個流心蛋整得非常入味,但網仲係半留心,真係好專業,大德廚師好有心思為客人整最好食嘅食物,我仲會推介佢哋有一個上級黑松露吉列牛,都係好好食,催眠師佢都未必搵到,仲配有牛肉汁,味道甜甜地,真係一流
2024-01-12 5 views
終於搵到一間可以燒肉同小火鍋並存嘅店鋪!兼且就算係一人份簡餐都可以食得好滿足😄男朋友點佐石燒特級牛小排,配紫菜飯、麵豉湯、流心蛋、烏龍茶,成個套餐💰205細細塊石板上面配佐舊油脂來出油,然後將油脂均勻塗抹係石板上面就可以擺牛小排上面燒🔥就係店家所講嘅石燒四部曲😄石燒牛小排非常香,睇住件牛擺上去石板燒,覺得好治癒。我就點佐豚肉野菜鍋💰98➕特長蟹柳棒💰18豚肉高質!煮起身唔會柴!我見其他檯都好似我地咁,兩個人一齊share,點石板燒➕小火鍋,好有滋味。入邊係日式裝修,乾淨又坐得舒服,店員都好有禮貌。我好滿意
石燒牛小排非常香,睇住件牛擺上去石板燒,覺得好治癒。

我就點佐豚肉野菜鍋💰98➕特長蟹柳棒💰18
豚肉高質!煮起身唔會柴!

入邊係日式裝修,乾淨又坐得舒服,店員都好有禮貌。我好滿意
2024-01-11 515 views
次次去到廣華街都唔知揀邊間餐廳好,超級推薦呢間新開石燒牛,價錢非常合理,除咗燒肉仲有蓋飯大約$50-80最熱賣的就是石燒牛無論肉質和份量也是同區天花板,我哋總共嗌咗兩個套餐share食可以試多啲口味御燒特級牛小排極上級黑松露吉列牛兩款石燒牛各有特色,如果特別喜歡有調味和香口,黑松露吉列牛最適合不過,黑松露調味唔會太過火,牛肉夠厚身,在石板上面可以控制牛肉的生熟程度,煎香之後肉味很香濃如果喜歡吃原汁原味,牛小排就比較合適,牛小排相對比較少筋,肉質也是容易咬開,就算有幾塊唔記得睇火都依然好食,比起同類型餐廳,食材明顯更優質值得一讚的由於我哋燒得好慢,就算我哋唔出聲都有主動加火而且套餐可以upgrade加廿零蚊紫菜飯味素飯和流心蛋,好開胃不經不覺吃完整碗飯—————————————————御石燒 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
最熱賣的就是石燒牛

無論肉質和份量也是同區天花板,我哋總共嗌咗兩個套餐
share食可以試多啲口味

御燒特級牛小排
極上級黑松露吉列牛

值得一讚的由於我哋燒得好慢,就算我哋唔出聲都有主動加火
而且套餐可以upgrade加廿零蚊
紫菜飯味素飯和流心蛋,好開胃不經不覺吃完整碗飯

—————————————————

御石燒 (旺角)
旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖
  • 御燒極上級黑松露吉列牛
2024-01-08 7 views
餐廳裝修風格日系,有種安靜舒服嘅感覺主打每人一set系列食物,都有唔同小食店員好親切,仲會不斷幫我哋更換蠟,令食埋保持溫度御燒特級牛小排牛小排係特級嘅,肉質鮮嫩多汁。佢經過御燒烹調,帶有微微焦香同埋炭燒嘅風味。牛肉本身帶有濃郁嘅牛香,口感彈牙,肉汁豐富。食落去,每啖都好鮮味紫菜味素飯素飯用咗紫菜調味,味道鮮香,紫菜嘅香氣同味道融入飯裡面,令飯更加有層次感。飯粒煮得香軟,每一口都能感受到紫菜嘅風味同埋米飯嘅香甜豚肉野菜鍋豬肉片嫩滑多汁,同新鮮嘅野菜一起燉煮,湯頭鮮甜豐富。湯底以高湯熬煮而成,帶有濃郁嘅豬骨香氣,令整個鍋菜更加鮮美。食落去,豬肉同野菜嘅風味相互襯托,味道濃郁
餐廳裝修風格日系,有種安靜舒服嘅感覺
主打每人一set系列食物,都有唔同小食
店員好親切,仲會不斷幫我哋更換蠟,令食埋保持溫度
御燒特級牛小排
紫菜味素飯
豚肉野菜鍋
2023-12-17
  • 御燒特級牛小排
今日去旺角行街,天氣凍凍地,想食熱辣辣野食,所以搵左間食燒肉的餐廳。呢間餐廳主打石燒牛,中午黎食有午市推介,又唔算貴,黎到坐滿晒人,見到咁多人黎食,質素應該唔太差。等左一陣先有位,睇完餐牌後,點左御燒極上級吉列牛。吉列牛每片都係厚切,吉列外皮炸得香脆,燒完之後,食落牛肉好有咬口,冇乜筋,唔韌,肉質新鮮。再沾上燒汁一齊食,十分美味🤤呢間應該會再黎食,下次有機會就試下另一款御燒極上級黑松露吉列牛🥰

Dining Offer
Tasting Event
廣華街本身係一條食街本身住喺呢度附近,通常都會叫外賣食,難得今日想出街食,梗係要食啲特別嘅嘢依間餐廳已經食過幾次,水準都叫做keep到吉列牛出名都有幾間,呢間嘢牛扒比較厚身,牛肉質素都幾好,只係吉列個皮冇咁鬆脆同厚,燒完塊牛個皮已經甩咗🙈所以個皮真係爭啲食過有間出名嘅香草吉列牛,個皮鹹啲香啲,但係啲牛肉質素冇咁好
廣華街本身係一條食街

依間餐廳已經食過幾次,水準都叫做keep到

吉列牛出名都有幾間,呢間嘢牛扒比較厚身,牛肉質素都幾好,

吉列牛

• 御燒極上級吉列牛
2024-01-05 6 views
真係好耐冇食過日式吉列牛,咁岩搵到間旺角廣華街有一間熱石牛,即管同友人一齊去試下啦!我地叫左御燒極上級吉列牛配紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯/汽水 $118,同埋御燒特級牛小排配紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯/汽($158)。好快就有得食啦!店員擺好熱石後,就會點火,同埋講解下點樣食。燒熱個熱石後,就脂肪掃滿塊熱石,等佢有啲油份,再擺上新鮮既牛肉塊上去,即時滋滋聲,好治癒!而吉列牛就要每邊燒3分鐘,再蘸特製醬汁食。牛肉入口即溶,唔會太韌!而白飯仲係珍珠米添!配埋隻流心蛋一齊食,真係勁滿足呀! 中途個火燒晒,店員都即時好細心咁幫手換過個火種。保持塊熱石一直熱住,等我地可以慢慢食、慢慢燒!套餐可以揀配沙律/白飯。一個餐其實勁多片牛肉,細食既真係可以只配沙律菜都好夠!👍🏻👍🏻

• 御燒極上級吉列牛