2024-01-05 7 views
喜歡享受自助烤肉的人,現在有了一個絕對不能錯過的選擇——自燒御燒極上級黑松露吉列牛和御燒特級牛小排。這兩道菜品結合了高級黑松露、優質牛肉和烤肉的樂趣。御燒極上級黑松露吉列牛🥩黑松露的香氣彌漫開來,讓人垂涎欲滴。這款極上級黑松露的特色在於其獨特的風味和香濃的口感。將牛肉片放在燒烤爐上,烤至適中的火候,外表金黃酥脆,內部保持著嫩滑多汁的口感。每一口咬下去,牛肉的鮮美與黑松露的香濃完美融合。這道菜品不僅味道出眾,而且還帶來了獨特的烤肉樂趣,享受到自己親手烤制美食的樂趣。御燒特級牛小排🥩這款特級牛小排以其鮮嫩多汁的口感和濃郁的牛肉香氣而聞名。在烤制過程中,特級牛小排的外皮逐漸變得金黃酥脆,內部保持著柔軟的口感,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣。特級牛小排能夠根據自己的喜好調整烤制程度,享受到烤肉的互動樂趣。每一塊牛小排烤好後,都能品嚐到鮮嫩多汁的牛肉,不同的烤制程度帶來了不同的風味體驗,。搭配上紫菜味素飯🍚,流心蛋🥚和味噌湯🥣,套餐更是令人滿足。紫菜味素飯為整道菜品增添了口感的層次感。每一口紫菜味素飯都能帶來滿滿的滿足感。流心蛋的豐潤蛋黃流出,為菜餚增添了豐富的口感。御燒極上級黑松露吉列牛和御燒特

御燒極上級黑松露吉列牛🥩

御燒特級牛小排🥩

御燒極上級黑松露吉列牛和御燒特級牛小排的食評讓我們感受到了奢華和美味的結合。這兩道菜品不僅擁有優質的食材和獨特的風味,還帶來了烤肉的樂趣和互動體驗。搭配上紫菜味素飯、流心蛋和味噌湯,令人十分滿足😋😋

2024-01-04 8 views
如果講燒肉,大家可能即刻會諗到大型連鎖店X角,我都食過好幾次,就覺得其實性價比唔算好高,所以有時都想Explore一下有冇其他小店都可以食到精緻又抵食燒肉。同埋有時講食燒肉好似一定係要好重量級好肥好飽,但今日去呢間御石燒就畀我一種小店輕鬆感覺,裏面嘅座位唔算多,平日夜晚坐滿晒人,每人一個石燒爐,其實都幾過癮。因為用石燒嘅關係,啲肉其實係用一個比較平均嘅溫度去烤熟,每次放一至兩小片,慢慢品嘗,輕鬆精細。我哋嗌咗牛小排同埋黑松露吉列牛,如果鍾意試吓新口味我覺得吉列牛係幾好嘅選擇,出面真係較少食到,同埋估唔到拎吉列牛去燒再配燒肉汁其實都幾襯。另外仲嗌咗個雜菜鍋,用壽喜燒嘅汁去煮,食完肉食返啲菜啱晒數。最後一定要講嘅係,只要你出post tag埋間餐廳,佢就會送你一杯細嘅Häagen-Dazs ,食到熱熱地之後食返杯雪糕就非常Perfect!最後溫馨提示個石燒爐係用真火㗎,所以如果帶小朋友嚟記得要小心啲!

2024-01-02 40 views
油麻地開業未夠一年的日本餐廳🥢午市定食唔包飲品 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 野菜牛肉鍋 $72:材料豐富 有娃娃菜 芋絲 肥牛 菇菌 紅蘿蔔🥕 壽喜燒湯底 送飯都唔錯 ✿ 御燒極上級吉列牛 $118:一份肉都有>10小塊 呢個價錢食到很讚了 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 想食日本野叫做多個選擇 會再encore的餐廳!
2023-10-30
Lunch
  • 牛肉野菜鍋
2024-01-02 7 views
天氣凍,好想食啲熱辣辣嘅嘢♨️叫咗一份御燒極上級黑松露吉列牛🐮同牛肉野菜鍋🥘🐮御燒極上級黑松露吉列牛可以食到濃郁嘅黑松露味,但同時亦都唔會搶咗牛肉本身嘅肉味🥩,雖然牛肉部位有少少筋,但肉質都軟腍,可以容易咬開。最主要係可以自己控制牛肉生熟度,值得一讚嘅係,店員會主動留意客人石燒爐嘅火勢,主動加火。🔥🥘牛肉野菜鍋味道正正常常,勝在夠熱辣辣。🍚叫咗兩個餐都有跟飯,唔知係咪店內當日比較忙,兩碗飯嘅飯粒就有d未熟透。
天氣凍,好想食啲熱辣辣嘅嘢♨️
叫咗一份御燒極上級黑松露吉列牛🐮
同牛肉野菜鍋🥘

🐮御燒極上級黑松露吉列牛

🥘牛肉野菜鍋味道正正常常,勝在夠熱辣辣。

• 御燒極上級黑松露吉列牛
2024-01-02 8 views
平時通常都係夜晚先黎廣華街呢頭食飯或者食宵夜,今次就晏奏黎。大概3pm左右,附近竟然冇乜人,餐廳唔洗排隊就可以直入。プレミアム牛カルビ御燒特級牛小排 $158睇落平平無奇油脂唔算好多,不過就分布得好平均,估唔倒呢個牛小排極重牛味!加小小鹽就已經好好食喇!黒トリュフのジレットビーフ御燒極上級黑松露吉列牛 $138我加左錢要套餐,有糖心蛋,飯素同麵豉湯。枱面上有教學教我點煎吉列牛,不過我一開始冇睇倒自己亂燒,就燒到甩皮甩骨。後尾跟左之後,啲皮就冇再甩過。呢個松露吉列牛比牛小扒厚身小小,外面果層皮有濃濃嘅松露味,而入面嘅牛就好淋,好好味!

プレミアム牛カルビ

黒トリュフのジレットビーフ
御燒極上級黑松露吉列牛 $138

我加左錢要套餐,有糖心蛋,飯素同麵豉湯。

後尾跟左之後,啲皮就冇再甩過。

2023-12-29 10 views
喺旺角附近做嘢搵咗個地方食lunch,我同同事一人叫咗一個午市主食餐,追加左啲配料,質素幾有驚喜!食物:牛肉野菜鍋 $72一人鍋來講份量都好豐富,除咗有唔少肥牛之外,亦都有好多配菜例如芋絲、雜菇、娃娃菜,肥牛肉味同脂肪味比例唔錯,肉味香濃,湯底甜甜地,有少少似壽喜燒,淥蔬菜食好好味😋我哋仲追加左兩樣嘢,加$10有 生雞蛋,而加$15 轉稻庭烏冬(一個),亦都可以選擇叫半份烏冬~御燒特級牛小排 $158呢個相當有驚喜!牛小排肉味超香濃,而且好新鮮,食落去唔會太油膩,餐廳好細心,會比一舊牛脂肪,落牛肉之前用脂肪掃一掃石板,冇咁易癡底👍🏻😌+$22 有紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯/汽水,蘇飯配牛肉食真係一流🙈餐廳環境:簡約嘅裝修,地方雖然唔係好大,環境整潔,座位都寬闊嘅~服務質素:店員有禮貌、細心,會留意我哋仲有冇火,又會細心提醒我哋要小心熱👍🏻

食物:
牛肉野菜鍋 $72

餐廳環境:

簡約嘅裝修,地方雖然唔係好大,環境整潔,座位都寬闊嘅~

服務質素:
2023-12-29 13 views
今日出開嚟旺角,上網睇吓有咩好食,見到呢間新開嘅石燒牛小排、吉列牛嘅餐廳,就嚟試試。餐廳係好景後面,廣華醫院對面,位置方便。餐牌除咗石燒牛肉豬肉之外,仲有吉列豬扒飯、鰻魚飯、野菜鍋等等選擇。今次我同朋友就叫咗一個御燒特級牛小排同牛肉野菜鍋。價錢唔貴,燒牛小排$158,而牛肉野菜鍋只係$85。點餐後店員就會送上爐具同埋燒熱左嘅石板,有一舊牛嘅脂肪俾你搽勻個石板,等一陣唔好黐底。牛小排肥瘦均勻,重牛味,喺石板上面燒可以燒到兩邊焦脆,好食。另外餐廳仲好貼心咁跟咗兩對筷子,俾你生熟分開,成餐飯店員換咗三次火,好貼心,連我自己都留意唔到個火熄咗。另外個牛肉野菜鍋同樣出色,湯底夠味得來唔會太濃搶咗牛肉嘅味道,蔬菜吸收咗湯嘅味道更加甜,好食!總括嚟講會介紹俾朋友同埋會再次幫襯!

總括嚟講會介紹俾朋友同埋會再次幫襯!
2023-12-20
$120 (Dinner)
2023-12-29 6 views
bookmark這家吉列牛很久啦,這次拉了朋友特地過來旺角吃!平時很少吃熱石烤肉,真的很特別,可以自己烤,自己動手!很有趣😄御燒特級牛小排🐂+ 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯+可樂一定要叫得就是牛肉拉,份量特別大!一大盤肉,很新鮮的,油脂分布均勻,記得先用豬油沾一下石盤,然後就再烤,滋滋地響聲~👍牛肉野菜鍋🍲+ 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯+ 無糖可樂天氣涼了,就得來點熱🔥的,牛肉野菜鍋就是特別適合的!熱騰騰的鍋,壽喜燒味很讚😎!份量也是很多,吃完肉再吃菜,暖到心❤️炸蟹鉗新鮮榨的蟹鉗!好好味😋咬一口就感受到了蟹肉的味道👅要特別在提一下這個紫菜味素飯很很好吃啊~~配上牛肉也很棒🤤下次再來!

御燒特級牛小排🐂
+ 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯+可樂

牛肉野菜鍋🍲
+ 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯+ 無糖可樂

炸蟹鉗
新鮮榨的蟹鉗!好好味😋咬一口就感受到了蟹肉的味道👅

2023-12-13
$120 (Dinner)
  • 牛肉野菜鍋
呢幾日天氣凍冰冰,於是約朋友食石燒牛肉,火熱一下😆😆午市套餐有好多選擇。我哋揀咗兩個石燒牛套餐。☺️☺️1.御燒極上級吉列牛⭐️原來石燒吉列牛都要有技巧,除咗燒熟牛肉嘅部份,吉列嘅部份都要燒下,食落先會再脆口啲!👍🏻2.御燒特級牛小排⭐️牛小排食落唔會油膩,肉質易咬。兩個餐都分別加咗飯素飯,溏心蛋,同飲品。夾埋石燒牛一齊食,真係好滿足!☺️☺️食完之後,成個人都暖返晒。☺️👍🏻👍🏻

呢幾日天氣凍冰冰,於是約朋友食石燒牛肉,火熱一下😆😆

午市套餐有好多選擇。我哋揀咗兩個石燒牛套餐。☺️☺️

1.御燒極上級吉列牛⭐️

2.御燒特級牛小排⭐️
牛小排食落唔會油膩,肉質易咬。

食完之後,成個人都暖返晒。☺️👍🏻👍🏻
2023-12-19
Lunch
#MC帶你去旺角.最近天氣凍冰冰🥶,真真正正踏入冬天。除咗打邊爐🥘,燒肉都係唔少人嘅選擇🥩,今次介紹就係「石板燒」,比起一般日式或韓式燒肉,石板燒更有儀式感💯。🥢 御燒特級牛小排 $158 (升級+$35 配紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯)牛小排份量好足料,大約有14塊👍🏻。牛肉每件雪花紋理清晰👀,燒一燒就食得。食落肉質細嫩,蘸埋醬汁一齊食,送飯一流😋! 🥢 御燒豚肉 $88 (升級+$35 配紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯) 豚肉比起牛小排更加大塊、長身啲,真係鋪滿曬成碟😎,大約有13塊豚肉片🐖。肉質肥瘦相稱😍,半紅半白,燒到邊位微脆,蘸埋醬汁一齊食,口感嫩中帶脆,油脂豐富🫧,好滿足!🥢 紫菜味素飯白飯鋪滿紫菜味飯素,食到尾都仲有飯素😜!有紫菜、鰹魚及芝麻味,食落十分惹味開胃,配埋啱啱燒好嘅牛小排或者豚肉,一口接一口咁食,同石板燒肉好夾🥰!🥢 流心蛋雞蛋蛋黃呈流心狀態,雖然食落溫度偏凍,但食落一樣濃稠黏密,口感非常濕潤😳!
#MC帶你去旺角

🥢 紫菜味素飯

🥢 流心蛋
流心蛋
2023-12-20
$150 (Dinner)
流心蛋
2023-12-27 6 views
天氣轉冷又想吃石板燒這次找到了位於旺角的餐廳感覺應該是開業不久食物質素挺高 份量亦很慷慨而且店員都很有禮貌 亦會主動幫助加火整個用餐體驗很好 會想再去 ⍢御燒特級牛小排 $158油花分佈均勻 厚薄適中吃下去肉質鮮嫩多汁 單吃牛味濃郁 蘸上微甜的醬汁吃會有另一番風味御燒極上級吉列牛 $118外層以炸衣包裹的吉列牛 未燒已經覺得賣相很好看放上石板上燒每邊大約3分鐘便可不會太生又不會太熟 剛剛好吃下去外層保持鬆脆而內裏肉質亦相當鮮嫩 吉列的部分真的做得很好~2者都各加了$35升級套餐即是紫菜飯素 麵豉湯 及半熟溏心蛋牛肉配上充滿飯素的珍珠米飯 真的送飯一流汽水另加$12 特別一提有Ooha選擇~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5⧐御石燒📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖 #foodiegoodie_mk
天氣轉冷又想吃石板燒

放上石板上燒每邊大約3分鐘便可
不會太生又不會太熟 剛剛好
吃下去外層保持鬆脆
而內裏肉質亦相當鮮嫩
吉列的部分真的做得很好~

2者都各加了$35升級套餐
即是紫菜飯素 麵豉湯 及半熟溏心蛋
牛肉配上充滿飯素的珍珠米飯 真的送飯一流
汽水另加$12 特別一提有Ooha選擇~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5

御石燒
📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

#foodiegoodie_mk
2023-12-27 12 views
御石燒 - 旺角📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖不嬲都好鐘意食呢類型既石燒,一人一set, 好方便又夠飽,最開心係你有得食燒肉,我又有得打邊爐咁,win win. ✌🏼呢到大約十幾個位,8點黎到都坐滿8成。裝修舒服,侍應勤快,又貼心,見你個火熄左,即刻過黎加火。御燒特級牛小排 - $158呢到有吉列牛、同燒豬/牛肉同埋牛舌,我地叫左個比較好既牛小排試試佢,店員一開始會教用牛脂起爐,牛既分怖好平均,食落口一啲都唔會um, 未去到入口即溶,但有牛味又唔會太膩,夾埋珍珠米白飯食就一流。值得一提係佢個燒肉汁,甘甘地,同舊肉好balance. 牛肉野菜鍋 - $85有大白菜、金菇、本菇、蘿蔔、芋絲,肥牛份量都幾多。湯底係甜鼓油味,加上野菜既清甜,就咁飲湯都好正。 呢到既set 可以要超大既紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯(+$35),或者一個/半份份烏冬(+9), 我要左半份,烏冬好彈牙,又掛汁,個湯仲會愈煲愈甜。 呢個價錢真係好唔錯。
御石燒 - 旺角

📍旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖

御燒特級牛小排 - $158

牛肉野菜鍋 - $85
餐廳:御石燒地點:旺角廣華街菜式:石燒肉餐牌:多款石燒牛豬雞,主食,小食,飲品,雪糕。落單掃QR code。御燒極上級黑松露吉列牛 $138御燒極上級黑松露吉列牛一客11件,油花平均,擺盤唔錯。伴有少少椰菜絲沙律。吉列牛外脆内嫩,可以自己再烤到自己鍾意既熟度先入口。唔錯唔錯。加紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯/汽水 +$22流心蛋一開二。紫菜味素飯既紫菜同味素都係超豐富!汽水我揀左檸檬C+。牛肉野菜鍋 $82牛肉野菜鍋既牛肉質素更加好,好有牛味。個湯無落味精,好清。伴有大量蔬菜,包括金菇,娃娃菜,紅蘿蔔同菇仔。加雞蛋(生)+$10加稻庭烏冬(全)+$15稻庭烏冬質素唔錯,加落生加雞蛋一齊食都幾好,夠滑溜。
餐廳:御石燒
牛肉野菜鍋 $82
加雞蛋(生)+$10
加稻庭烏冬(全)+$15
稻庭烏冬加雞蛋
稻庭烏冬質素唔錯,加落生加雞蛋一齊食都幾好,夠滑溜。
2023-12-18
$129 (Dinner)
2023-12-25 4 views
今日天氣咁凍,行過見到間食石燒牛餐廳,一路燒一路食都會暖d。餐廳日式裝修,簡約乾淨。未食過石燒牛唔緊要,呢度有個石燒四部曲guideline會教你。我哋叫左兩個套餐,另外加35蚊就有麵豉湯、流心蛋同紫菜味素飯。御燒特級牛小排:油花分佈均勻,厚薄適中,滿口油香,輕輕一燒就食得,唔錯。御燒極上級黑松露吉列牛:外面一層薄薄黑松露吉列,切得較厚,調味調得幾好,吉烈牛較瘦,有口感唔韌,好食。麵豉湯:味道唔太鹹,夠味,ok喎。流心蛋:時間控制得幾好,剛剛好嘅流心口感。紫菜味素飯:上面鋪滿味素,夠香又夠味,食落唔會單調。
餐廳日式裝修,簡約乾淨。

麵豉湯:味道唔太鹹,夠味,ok喎。
流心蛋:時間控制得幾好,剛剛好嘅流心口感。
紫菜味素飯:上面鋪滿味素,夠香又夠味,食落唔會單調。
2023-12-23
Dinner
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【旺角御石燒牛肉🥩|全港首間.一人都可石燒肉】🐨御燒極上級吉列牛 $118推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱完美被賣相吸引,炸皮薄薄一層包圍住塊牛,牛肉睇落鮮紅好新鮮,而且厚薄統一排到成把扇咁🪭 枱面有張教燒肉嘅步驟圖,石燒最初會有塊牛脂俾係牛油平均搽喺石燒板上,之後就可以將牛放喺石燒上會邊燒3分鐘,加入醬油或者鹽就食得😋 原來就最食到牛嘅質感,外面香煎可以鎖住肉汁又保持到內裏鬆軟嘅感覺~加鹽就可以提到牛嘅鮮味係小編比較熱愛嘅選擇🤣 加醬油就會令到牛味改變,同埋可以快速冷卻,所以都有其優勢~.🐨紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯 $35推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐提提大家,哩$35係必加🉐🉐🉐🉐🉐 紫菜味素飯惹味到唔加牛已經可以就咁食~麵豉湯又唔會死鹹,仲飲到淡淡嘅鮮味...重點係個流心蛋🥚完全冇得輸,蛋白醃得非常濃郁,蛋黃流心效果真情影相都見到!為哩餐畫上左完美句號😛-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----御石燒📍地址:旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5 💰人均價格:$150-200🪸環
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB旺角 #HTB日式 #HTB一人之選
#旺角美食 #旺角 #燒肉 #紫菜飯 #吉列牛 #流心蛋 #麵豉湯 #玄米茶 #一人之選 #美食推介
  • 御燒極上級吉列牛