2024-05-16 414 views
今晚係媽媽節呀。預左周圍多人,所以早啲去餐廳食飯。有別去酒樓,我地鐘意周圍去食嘢 今日揀呢間燒肉,性價比好高。平靚肉質唔差,而且特飲好好飲,有小朋友既家庭一定比去酒樓開心。有牛有豬有海鮮,希望下次出埋羊肉就好了。而且餐廳好人性,因為肉量有得選擇,大食既揀大份。細食,食少啲又平啲。唔好浪費,係十分之好既。今日黎到見到有R.U.D會員卡可以買。入$500有返$100卷5張比你,其實好抵用。仲有一連串優惠可以一齊用。其實價值一定多過$500所以二話不說就join左。咁就得閒幫襯多啲啦。
今晚係媽媽節呀。預左周圍多人,所以早啲去餐廳食飯。
有別去酒樓,我地鐘意周圍去食嘢
有牛有豬有海鮮,希望下次出埋羊肉就好了。
今日黎到見到有R.U.D會員卡可以買。
入$500有返$100卷5張比你,其實好
抵用。
咁就得閒幫襯多啲啦。
2024-05-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
食物是好味,價錢亦合理,但服務態度超級差,因為剛剛點了豚肉套餐,但額加點其他食物燒,跟著有一位老店員說:加點加點加點,成日加點。講真,我加點你地店舖有錢收架,唔可以加點,不如收起加點功能,咪加點唔到囉,食到最尾心情差晒。😤
食物是好味,送餐速度是可以的,但服務態度是不好,我第一次看見一間燒肉店可以全家帶返工,還要小朋友可當是遊樂園周圍走,感覺食得不自在,本想好好享受的午餐,被打擾了。😟
2023-06-25
2023-06-06 1102 views
開左咁耐第一次幫襯,lunch time無加一見啲食評話100g好少,咁我就直接200g但食食下已經飽了,我諗食150g既套餐會比較適量~我食到1/3先係度諗,啲牛係咪比錯左我明明叫牛小排+牛胸腹,但第二盤好似全部都一樣咁..不過算啦,食左咁耐就冇詢問整體味道就一般啦~係深山有燒肉食,都唔會期望太高起碼無乜太差既體驗~過關~
開左咁耐第一次幫襯,lunch time無加一
見啲食評話100g好少,咁我就直接200g
但食食下已經飽了,
我諗食150g既套餐會比較適量~
我食到1/3先係度諗,
啲牛係咪比錯左我
明明叫牛小排+牛胸腹,
但第二盤好似全部都一樣咁..
不過算啦,食左咁耐就冇詢問
整體味道就一般啦~
係深山有燒肉食,都唔會期望太高
起碼無乜太差既體驗~過關~

2023-05-30 453 views
豚腩肉燒肉定食- RUD燒肉(秀茂坪商場) (觀塘)我今次點了豚腩肉燒肉定食,不知不覺其實會自行追加,因為不夠飽,食物品質還可以,醬油也不錯,就是服務員態度差劣(我還需要使用醬汁配燒肉,但我還未結賬,服務員無視客人,收到起醬汁,如果不介意服務員影響用膳心情,可以去一次體驗。
豚腩肉燒肉定食- RUD燒肉(秀茂坪商場) (觀塘)
2023-05-28
Type of Meal
Lunch
2023-05-04 651 views
初試新開燒肉店叫左1個$112吾記得幾多g雞豬牛餐和1個$72的100g牛加牛舌餐。套餐的珍珠米和麵豉湯好味不像平價貨。雞肉好軟滑有驚喜,可能用左雞脾肉,豬和牛肉都無雪味ok但覺得薄。醬料有蒜蓉柚子,薑辛和燒汁,味道都凸出,尤其蒜柚味。但加購的荔枝茶我覺得失望,就是白滾水泡茶包,一滴甜味都無,荔枝味亦少到飲吾出,22元吾值。另外100g肉連套餐因為飯量都吾多我覺得偏少,男既食大概6-7成飽。套餐價錢最平50起算可以。
初試新開燒肉店
套餐的珍珠米和麵豉湯好味不像平價貨。
醬料有蒜蓉柚子,薑辛和燒汁,味道都凸出,尤其蒜柚味。
$100 (Lunch)
RUD日式烤肉店岩哂我呢啲想食燒肉但又食唔到太多既人平民級價錢可以滿足食燒肉既心可以因自己想食幾多叫幾多就算一個人食都唔會尷尬吧枱位 每個位都有自己獨立既燒烤位最平既SET $48 已經可以食到今次我簡左 300g 既 牛胸腹 ($98)作為牛魔王 呢個set已經有牛 有飯 有湯 同沙律真係夠哂飽佢啲油脂好正 白雪雪咩醬唔落都好好食當然落左會無咁膩如果覺得唔夠 仲可以額外加錢叫其他肉另外,仲叫左200g 豚腩肉($78)可能本身係牛魔王反而覺得豚腩肉有少少咬口但呢個價錢算係咁依加新店仲有會員迎新優惠$500 入會 會有$500現金卷可以即時用仲有免費特飲卷x3免費豚腩set x185折卷 x1正價套餐第二客半價 x2等....#foodie_aki#yum_yum
RUD日式烤肉店

岩哂我呢啲想食燒肉
但又食唔到太多既人
平民級價錢可以滿足食燒肉既心
可以因自己想食幾多叫幾多
就算一個人食都唔會尷尬
吧枱位 每個位都有自己獨立既燒烤位

最平既SET $48 已經可以食到
今次我簡左 300g 既 牛胸腹 ($98)
作為牛魔王
呢個set已經有牛 有飯 有湯 同沙律
真係夠哂飽
佢啲油脂好正 白雪雪
咩醬唔落都好好食
當然落左會無咁膩

如果覺得唔夠
仲可以額外加錢叫其他肉

另外,仲叫左200g 豚腩肉($78)
可能本身係牛魔王

等....

#foodie_aki
#yum_yum

2023-03-25
$100 (Dinner)
2023-01-28 850 views
一人前,也可吃烤肉,叫左牛小排牛胸腹200g $118,午餐時段,不用加一。Set包味噌湯,生橄菜,一碗白飯。一盤100g,大約有8-9片肉,薄薄的肉,相信吾加大,一個成年人,正常應吾夠😅,當然食畢整碗鈑和湯,係會飽。有3種汁在旁(咸燒汁,辣汁和酸袖子汁),全自助,全靠燒汁,否則肉沒什麼味。個飯,反而幾好,可惜不是任吃啊!水,免費。但茶,就收$1。在這個小小地區商場,也算是個特色選擇。

水,免費。但茶,就收$1。

在這個小小地區商場,也算是個特色選擇。

2023-01-14
$118 (Lunch)
2022-11-30 1027 views
已經第二次來,入座一樣係咁混亂,你攞唔攞飛佢都唔識順序叫,真係邊個企得前就邊個有得入先,呢樣野真係好心改下啦。同啊仔2個去食個燒肉晚餐,入座時已經知道用餐時間係60分鐘,2個人比靠牆巴枱位都唔緊要,咪分開左右咁燒囉,當然嗰感覺就怪怪地😥😥上菜時間係快嘅,但老老實實,燒肉都真係要時間,牛肉就話快啫,雞同豬點都要燒耐少少掛,已經睇住時間快快趣燒哂佢,自己準時戴埋口罩,就係啊仔仲揾緊嗰口罩嗰一殺拿,職員就走埋嚟話:其實你地已經夠鐘架啦,已經遲左架啦!!我望一望張單再望一望電話,係,我的確係遲左,遲左1分鐘😑😑哇~嗰下真係唔知講咩好,我已經戴好口罩,攞定銀包,起左半個身都要比你話遲1分鐘😥😥附近都有好多餐廳嘅,多一間唔多,少一間唔少囉。

燒囉,當然嗰感覺就怪怪地😥😥

附近都有好多餐廳嘅,多一間唔多,少一間唔少囉。
2022-11-28 877 views
我們四人去吃燒烤,叫了3set 有啲大份300g 有啲100g 加了蛋卷 及雞皮餃子 🥟呢個😋yummy , 加了兩個飲料! 🐷豬雞頰錦 set ok 👍🏾,牛肩牛腹 不錯 肉質好鮮 可以再試。不過只得一小時用餐有啲趕囉。食物質素 對得住價錢 可以再試 。平均人消費$100 咁上下食完一身都冇乜味㗎 佢哋抽氣抽風系統做得好好 👍🏾離走門口仲有除味的噴霧 可以隨便用而且不用規定 一人一套餐 我哋四人叫三套 share 吃。紅色小煲裝面豉湯好特別 精緻

🐷豬雞頰錦 set ok 👍🏾,牛肩牛腹 不錯 肉質好鮮
可以再試。不過只得一小時用餐有啲趕囉。

2022-11-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$115 (Dinner)
  • 雞皮餃子