2022-11-23 78 views
漁道樂 尖沙咀日式浜燒餐廳 係尖沙咀既漁道樂係以浜燒為主題,主打日本漁民即燒即食既海鮮文化,都有提供刺身、壽司及熱食選擇。餐廳入面好靚,真係好似去咗日本食野咁😆🌟麻醬蕃茄豆腐沙律 🥗 先食個沙律開胃下,呢到仲有其他款式既沙律🌟秋刀魚刺身 🎣 魚身幼長,將魚肉片出,魚骨做裝飾。擺盤好靚秋刀魚依家當造,肉質好爽,鮮味好足🌟生蠔刺身 🦪 大大隻既令和怪物,加少少檸檬汁食,都幾重海水味,入口幾鮮甜🌟極上壽司大盛 🍣 $498賣相好靚既壽司盛,包括三文魚籽、帆立貝、牡丹蝦、赤貝、吞拿魚、海膽、油甘魚。刺身好新鮮,牡丹蝦好甜糯,赤貝爽口,海膽好鮮甜🌟牡蠣和牛 🦪 生蠔上面放咗片和牛片,和牛好嫩好好食,已經有晒調味,有微黑松露香🌟清酒煮蜆 🍶蜆肉都幾大粒,食落甜甜地🌟朴葉和牛🥩好嫩既和牛,中間仲係嫩粉色,份量都幾多,醬汁帶甜味,另外有冬菇同秋葵配菜🌟士多啤梨乳酸 🍹 🌟柚子燒酎 🍶飲品既選擇都幾多,有酒精同無酒精飲品📍漁道樂 @ryoudouraku尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖
漁道樂 尖沙咀日式浜燒餐廳
係尖沙咀既漁道樂係以浜燒為主題,主打日本漁民即燒即食既海鮮文化,都有提供刺身壽司及熱食選擇。餐廳入面好靚,真係好似去咗日本食野咁😆

🌟麻醬蕃茄豆腐沙律 🥗
先食個沙律開胃下,呢到仲有其他款式既沙律

🌟秋刀魚刺身 🎣
魚身幼長,將魚肉片出,魚骨做裝飾。擺盤好靚
秋刀魚依家當造,肉質好爽,鮮味好足

🌟生蠔刺身 🦪
大大隻既令和怪物,加少少檸檬汁食,都幾重海水味,入口幾鮮甜

🌟極上壽司大盛 🍣 $498

🌟牡蠣和牛 🦪

🌟清酒煮蜆 🍶
蜆肉都幾大粒,食落甜甜地

🌟朴葉和牛🥩

🌟士多啤梨乳酸 🍹
🌟柚子燒酎 🍶
飲品既選擇都幾多,有酒精同無酒精飲品

📍漁道樂 @ryoudouraku
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖
2022-11-17 90 views
這間位於尖沙咀繁榮鬧市中的日式居酒屋,室內裝潢充滿日式和風質感,天花掛上日本燈籠及魚旗幟,環境別緻,仿如置身日本居酒屋,餐廳提供壽司、刺身、天婦羅、鍋物、日式料理等多元化選擇,食材每日由日本直送到港,質素非常高,值得再三到訪。🦋龍蝦鍋 $698秋風颯爽楓意漫山,最適合來一個熱乎乎的鍋物,暖一暖胃。這個期間限定的龍蝦鍋,原隻大龍蝦開邊超吸晴,龍蝦新鮮肉質彈牙,啖啖滋味大滿足。🦋極上壽司盛盒$498刺身肥美高質,有馬糞海膽、牡丹蝦、赤貝、拖羅、帶子、油甘魚、深海池魚、三文魚籽等,件件新鮮吸引,令人不知從哪一件開始入手。🦋秋刀魚刺身 $298最時令的原條秋刀魚刺身,肥美鮮甜,蘸上酸汁,去腥提鮮。🦋鮑魚天婦羅 $198鮑魚刺身、慢煮鮑魚就食得多,鮑魚天婦羅也是第一次,炸至金黃色香脆的鮑魚天婦羅,肉質仍然軟嫩有彈性,吃得出師傅的巧妙功夫,令人喜出望外。🦋牡蠣和牛 $198每次到訪必點的菜式,和牛刺身底下隱藏著肥美的瀨戶生蠔,生蠔肉質柔軟,濃厚爽口,一口放入口,極緻的味蕾享受。🦋唐揚池魚仔 $88池魚仔炸至香口不乾身,魚身飽滿,佐酒良伴。🦋麻醬蕃茄豆腐沙律 $128吃日本料理喜歡習慣先來個清新的沙
這間位於尖沙咀繁榮鬧市中的日式居酒屋,室內裝潢充滿日式和風質感,天花掛上日本燈籠及魚旗幟,環境別緻,仿如置身日本居酒屋,餐廳提供壽司刺身、天婦羅、鍋物、日式料理等多元化選擇,食材每日由日本直送到港,質素非常高,值得再三到訪。

🦋龍蝦鍋 $698

🦋極上壽司盛盒$498

🦋秋刀魚刺身 $298
最時令的原條秋刀魚刺身,肥美鮮甜,蘸上酸汁,去腥提鮮。

🦋鮑魚天婦羅 $198

🦋牡蠣和牛 $198

🦋唐揚池魚仔 $88
池魚仔炸至香口不乾身,魚身飽滿,佐酒良伴。

🦋麻醬蕃茄豆腐沙律 $128
吃日本料理喜歡習慣先來個清新的沙律,喚醒一下味蕾。

🦋白桃燒酌 $78
🦋巨峰乳酸 $78
✨生蠔刺身 💰88@💫評分: 7.5/10📝終於試到令和怪物大隻鮮甜同新鮮‼️兩隻都好肥美,個底有埋紫蘇葉,入口飽滿✨日本直送鮮魚 💰498💫評分: 8/10📝第一次食目仁奈呢款魚,餐廳季節限定嘅刺身新鮮由日本空運未必日日都一樣,點酸汁食好開胃帶得出刺身嘅鮮味又唔會有魚腥味,食到魚味濃郁,同魚肉爽口,擺盤仲好靚✨極上壽司大盛 💰498💫評分: 7/10📝因應每日魚生嘅質素同供應會唔同,嗰日有拖羅、牡丹蝦、赤背、海膽、三文魚籽,新鮮滿足~✨味噌蟹甲羅 💰88@💫評分: 8.8/10📝俾我影完相之後,店員會現場幫我地燒,除左有蟹膏之外,仲有蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋同蔥,燒完撈埋一齊食蟹膏味極濃,食到蟹籽粒粒嘅口感,日本居酒屋必點,熱辣辣食好hoisum,撈飯一流~✨唐揚池魚仔 💰88💫評分: 7.4/10📝燒物好香口,份量唔少,幾抵食✨牛油果雲丹天婦羅💰398💫評分: 7.9/10📝通常酒店先有得食呢款天婦羅,天婦羅有啖啖海膽mix creamy嘅牛油果,仲有菇同南瓜天婦羅,入口鬆脆,唔會好厚粉✨和牛壽喜鍋 💰328💫評分: 7.8/10📝有2塊鹿兒島A4和牛,撈蛋食入口即融,好足料,有粗身嘅粉絲

✨生蠔刺身 💰88@

✨味噌蟹甲羅 💰88@
💫評分: 8.8/10

✨唐揚池魚仔 💰88
💫評分: 7.4/10
📝燒物好香口,份量唔少,幾抵食
牛油果雲丹天婦羅

✨牛油果雲丹天婦羅💰398
💫評分: 7.9/10
和牛壽喜鍋

✨和牛壽喜鍋 💰328
💫評分: 7.8/10
📝有2塊鹿兒島A4和牛,撈蛋食入口即融,好足料,有粗身嘅粉絲同好滑身嘅豆腐,娃娃菜、大蔥同金菇都好入味,湯底偏甜身

漁道樂 ℝ𝕪𝕠𝕦 𝔻𝕠𝕦 ℝ𝕒𝕜𝕦
📍尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖
(尖沙咀🚇B1出口行4分鐘就到)

💫評分: 8/10
💬餐廳由入門口到成個環境都好有日本氣氛,坐榻榻米 area好開心,自成一角幾開心,好有privacy,傾偈一流,仲有和風VIP房,好掛住日本嘅居酒屋,主要食壽司刺身,仲有小食同串燒,配埋酒真心正,飲咗好特別嘅梅乾Highball,同無酒精嘅巨峰梳打,店員service都好nice,希望下次有機會試埋佢啲卷物同encore甲羅燒🥳

❣️再訪?🅈🄴🅂 for 味噌蟹甲羅🫶🏻

2022-11-15 86 views
漁道樂是位於尖沙咀鬧市的居酒屋,推開木趟門,室內環境美輪美奐,天花掛滿日式紙傘及傳統的紙燈籠,佈置色彩斑斕。牆上繽紛的鯉躍壁畫,聯想起魚之鮮味。白紗窗簾分隔了榻榻米位置,在舒服軟墊上開懷大吃,餐廳除了鮮活刺身,還有各款壽司、浜燒、揚物等佳餚,令人食指大動。 七點刺身 668刺身擺盤吸引眼球,排列有致: 拖羅、鮑魚、油甘魚、帆立貝、甜蝦及海膽,拖羅肥美粉嫰,咀嚼間在口中慢慢溶化,油脂齒頰留香,大飽口福。鮑魚鮮味帶嚼勁,沁出鮮甜滋味,品嚐到鮑魚的純樸鮮香。甜蝦柔滑,入口彈牙,蝦頭填滿鮮味蝦膏,啖啖濃郁膏香,十分吸引。 油甘魚油光亮澤,質感細嫰油潤。最吸引當然是金黃的海膽,紋路清晰,入口綿軟即化,帶輕柔海水味,令人窩心。極上壽司大盛 498壽司拼盤有: 拖羅、赤身、海膽、帶子、赤貝及三文魚籽軍艦,每一件都魚鮨豐盛,叫人回味。帶子圓潤厚身,肉質入口綿滑,十分鮮甜。拖羅散發魚油甘香,細膩惹味。橙紅色的赤貝,口感十分爽脆,沾上少許醬油,充滿海洋氣息。海膽同樣滑嫰即化,最後吃卜卜脆的三文魚籽,魚油在口中滾動,鮮味升華,鮮甜誘人。燒秋刀魚 298秋刀魚是秋天時令食材,秋刀魚燒至甘香可口,魚皮有微微香脆
七點刺身 668

極上壽司大盛 498

燒秋刀魚 298
秋刀魚是秋天時令食材,秋刀魚燒至甘香可口,魚皮有微微香脆,香氣撲鼻,食完滿嘴魚鮮香。鮮味中帶咸香,特別惹味。

清酒煮蜆 128
蜆肉大顆挺身,清酒令口感更滑順,入口彈牙吸引,鮮味中帶陣陣昆布清香,令人垂涎。

牡蠣天婦羅 188
肥美蠔肉被薄薄粉漿包裹著,大口咬下香酥可口,內裡仍充滿肉汁,令人意猶未盡。還有炸南瓜和蕃薯,新鮮炸起,外脆內濕潤,蕃薯純厚香甜,南瓜粉糯,過足口癮……

味噌蟹甲羅 88 each
蟹甲羅放在烤爐燒製,用上蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋,慢慢烤至起泡,傳來陣陣鮮香。用匙子盛一口蟹黃,口感濃稠,鮮香美味,啖啖卜卜脆的蟹籽,十分邪惡。
白桃梳打/ 巨峰乳酸 78
白桃梳打柔和淡然,清新怡人,巨峰乳酸入口香濃,拌勻後酸甜有致,十分解渴。
Type of Meal
Dinner
2022-11-14 70 views
耐不耐就會掛住哩度嘅美食鍾意佢哋用料新鮮想食高質日本海產嚟哩度就岩哂今次食咁勁多刺身海鮮感覺就好似係海度游水咁😂😂而且裝修仲好日本風仲有塌塌米位架!!🔸令和生蠔剌身($176)❇️成隻手咁大嘅生蠔,新鮮又肥美,海水味唔算重,偏creamy同滑,好正!🔸秋刀魚刺身($298)❇️當造期,魚油豐富,魚味香濃,肉質軟滑。配蘿蔔蓉、醋汁食,味道鮮甜開胃。🔸加拿大海膽($498)❇️勁多海膽、超足料呀!味道濃郁、甘甜、creamy,配青瓜同海苔一樣咁好食!🔸活龍蝦鍋($698)❇️正到爆!❤️❤️即劏嘅鮮龍蝦在我哋面前煲熟,肉甜美爽彈,個湯甜到不得了,有龍蝦嘅鮮,蔬菜嘅甜,yummy!🔸牛油果雲丹天婦羅($398)脆脆嘅外皮夾creamy嘅內餡,又食到海膽陣香味,都幾特別。🔸牡蠣和牛($198)❇️A4和牛輕輕燒香,入口軟滑似食綿花糖咁!配搭juicy嘅賴戶內海熟蠔,口感鮮味都一流!🔸生蠔壽司($216)一樣肥美大隻,蠔味好濃,外層燒熟,中間保持鮮嫩,一咬開蠔汁湧出,正!🔸穴子壽司($196)❇️穴子比鰻魚口感綿密,所以我比較喜歡食穴子,哩款入口有炭燒香、燒汁惹味,好味。.🔸唐揚池魚仔($88)香脆熱辣,炸漿夠
耐不耐就會掛住哩度嘅美食
鍾意佢哋用料新鮮
想食高質日本海產嚟哩度就岩哂
今次食咁勁多刺身海鮮
感覺就好似係海度游水咁😂😂
而且裝修仲好日本風
仲有塌塌米位架!!

🔸令和生蠔剌身($176)❇️

🔸秋刀魚刺身($298)❇️

🔸加拿大海膽($498)❇️

🔸活龍蝦鍋($698)❇️
正到爆!❤️❤️

🔸牛油果雲丹天婦羅($398)

🔸牡蠣和牛($198)❇️

🔸生蠔壽司($216)

🔸穴子壽司($196)❇️
🔸唐揚池魚仔($88)
香脆熱辣,炸漿夠薄,超好送酒。
🔸SUNTORY($78/杯)
2022-11-13 69 views
尖沙咀嘅🌟漁道樂🌟係一家主打🔥磯燒海鮮嘅🎌日式料理店,食材新鮮!🤩🦪生蠔刺身 $88/pc海水味同埋礦物味balance,入口creamy!🐟秋刀魚刺身 $298時令嘅秋刀魚,極其肥美,口感特別腍滑!💛海膽蟹肉反卷 $298巨型嘅海膽反卷,濃厚嘅海膽味持續刺激味蕾!🔥活貝盛合 $398每次嚟漁道樂都必嗌嘅活貝拼盤🥳,有南非鮑魚、日本生蠔,日本帶子同埋蜆,即叫即劏一定夠晒鮮,仲要有專人服侍燒到靚一靚,體驗極佳!👍🏻🦀味噌蟹甲羅 $88/pc又靚又美味嘅甲羅燒,蟹肉蟹膏蟹籽鮮味無窮!🦞龍蝦鍋 $698龍蝦肉爽彈甜美,野菜湯底清甜可口!🤍白桃梳打 $78💜巨峰乳酸 $78
🦪生蠔刺身 $88/pc
海水味同埋礦物味balance,入口creamy!
🐟秋刀魚刺身 $298
時令嘅秋刀魚,極其肥美,口感特別腍滑!

💛海膽蟹肉反卷 $298
巨型嘅海膽反卷,濃厚嘅海膽味持續刺激味蕾!
🔥活貝盛合 $398
🦀味噌蟹甲羅 $88/pc
又靚又美味嘅甲羅燒,蟹肉蟹膏蟹籽鮮味無窮!
🦞龍蝦鍋 $698
龍蝦肉爽彈甜美,野菜湯底清甜可口!
🤍白桃梳打 $78
💜巨峰乳酸 $78
2022-11-10 70 views
長期性都有一顆想食日本野之心今次要為大家介紹既係 - 漁道樂漁道樂佢係位於尖沙咀金巴利道個邊餐廳超有日本氣氛 佢有分榻榻米area 和風VIP房成個環境就好似返左去日本啲居酒屋咁樣食物個方面:真鯛刺身:師傳話係日本空運到港佢地個個擺盤係超超超靚 打卡一流食落都好新鮮海膽蟹肉反卷:CP值超高 佢有勁大件既海膽係個卷物上面食落海膽個味道好鮮甜 超正甲羅燒:店員係即場係你面前燒 食落蟹味係超香濃 而且仲要係啖啖都係蟹膏@ryoudourakuLocation: TSTPrice : $350-$450/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
長期性都有一顆想食日本野之心

@ryoudouraku
Location: TST
Price : $350-$450/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
最近的興趣是周圍發掘不同有特色的居酒屋.ᐟ.ᐟ ✨就算暫時去不到日本 也能止渴一下 ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎近期去了「沖繩」的「浜燒居酒屋」~🇯🇵 ◡̈°除了可以品嘗到豐富的刺身壽司環境、裝潢和餐具的設計亦獨出心裁⚘/ 食物 Food /重點必食推介:♡ 日本直送鮮魚(黑鰽以)$698♡ 味噌蟹甲羅 $176♡ 牡蠣和牛 $198♡ 三文魚籽壽司 $148♡ 油甘魚壽司 $98♡ 海膽壽司 $196♡ 清酒煮蜆 $128♡ 生蠔刺身 2隻 $176♡ 海葡萄抹茶冷麵 $148♡ 白桃乳酸 $78♡ 士多啤梨乳酸 $78
第一道魚肉刺身 大家一定要試黑鰽以.ᐟ.ᐟ 它是生長於北海道以南的「北海道の鯛」 現在正值時令季節 超級新鮮味道清爽 魚肉肉質結實脆口油份較低 魚味偏清淡沾上特製醋汁 更能提升鮮甜.ᐟ.ᐟ 蟹甲羅燒同樣也是重點推介有兩隻蟹甲 每隻都十分大隻~超級多膏 配上鵪鶉蛋和蟹籽口感特別濃厚豐富加上店員會全程幫手烤煮完全不用擔心煮得太熟或太生.ᐟ.ᐟ 牡蠣和牛絕對是必點.ᐟ.ᐟ和牛入口即溶 配上生蠔鮮美juicy如此的雙重口感實在叫人難以抗拒.ᐟ.ᐟ 三款壽司當中 我自己最喜歡海膽壽司油
最近的興趣是周圍發掘不同有特色的居酒屋.ᐟ.ᐟ ✨
就算暫時去不到日本 也能止渴一下 ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎

近期去了「沖繩」的「浜燒居酒屋」~🇯🇵 ◡̈°
除了可以品嘗到豐富的刺身壽司
環境、裝潢和餐具的設計亦獨出心裁

/ 食物 Food /

♡ 海葡萄抹茶冷麵 $148
♡ 白桃乳酸 $78
♡ 士多啤梨乳酸 $78

第一道魚肉刺身 大家一定要試黑鰽以.ᐟ.ᐟ
它是生長於北海道以南的「北海道の鯛」
現在正值時令季節 超級新鮮
味道清爽 魚肉肉質結實脆口
油份較低 魚味偏清淡
沾上特製醋汁 更能提升鮮甜.ᐟ.ᐟ

蟹甲羅燒同樣也是重點推介
有兩隻蟹甲 每隻都十分大隻~
超級多膏 配上鵪鶉蛋和蟹籽

和牛入口即溶 配上生蠔鮮美juicy
如此的雙重口感實在叫人難以抗拒.ᐟ.ᐟ

三款壽司當中 我自己最喜歡海膽壽司
油甘魚壽司用上肥美的油甘魚腩 同樣出色
三文魚籽壽司的魚籽也是大顆飽滿的~

生蠔刺身肥美厚身 鮮味十足
一口下去被驚艷到了 味道特别清爽.ᐟ.ᐟ
清酒煮蜆的陣陣酒香
同樣帶出蜆肉的鮮味~

最後的海葡萄抹茶冷麵也很有驚喜
石板上放有兩棳淡綠色的抹茶冷麵
上面用了海葡萄及紫菜絲點綴
海葡萄是一顆顆晶瑩剔透的綠藻
我從來都沒有吃過 所以覺得非常特別.ᐟ.ᐟ

/ 環境 Environment /

餐廳用上了日式木系的設計
獨立和風包廂環境優雅~
用了幕簾隔開 私隱度高
適合大夥兒和朋友一起吃.ᐟ.ᐟ

特別是旁邊設有一整列二至四人特色卡座
懸掛起日式燈籠、紙傘☂️、金魚和風鈴🎐
裝飾非常精美 充滿濃濃的日本風情.ᐟ.ᐟ

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

漁道樂
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

2022-10-25 1759 views
成日都話尖沙咀多嘢食~ 仲要係多靚嘢食😛 今日又俾我發掘到一間高質日本料理👏🏻 係位於金巴利道嘅✨漁道樂~一入到去已經比個環境吸引咗~ 好似去返日本啲居酒屋咁❤️右手邊仲有好靚嘅打卡卡位(有最低消費要求)。Menu內選擇都幾多😛睇落係好吸引,原來食落係更加吸引呢😆🐟秋刀魚刺身作為9-11月份的時令魚,秋刀肥美得嚟濃郁豐腴,油脂鮮甜,而且營養豐富,秋刀魚油含豐富omega-3不飽和脂肪酸~ 連同薑茸同蔥花一齊食更顯鮮味!🦪仙鳳趾生蠔壽司來自盛產生蠔聞名的北海道厚岸灣~ 口感creamy~ 🤤肥大肉厚,入口先鹹後甜,蠔味濃郁~ 正~🦪🐮牡蠣和牛非一般的驚喜配搭!以生蠔代替壽司飯同和牛一齊入口? 😲完全無諗過係咩味!嘅然喺呢度嘅星級推介就試下~ 點知竟然又出奇地夾,兩種食材都無搶到對方的味道,食落仲有好特別嘅鮮味添👍🏻🦀海膽蟹肉反卷嘩!一上枱超吸晴係大大件的海膽、size幾乎同粒飯卷差唔多大😍 味道濃厚鮮甜!🤤大大啖海膽放入口嘅感覺真係好幸福~ 鍾意海膽嘅朋友一定唔可以錯過呀!🐟唐揚池魚仔朋友好鍾意食~ 我本身好怕呢啲炸魚仔有細骨同埋腥,點知竟然一啲腥味都冇,成條炸到脆卜卜😹可能有骨都feel

Menu內選擇都幾多😛睇落係好吸引,原來食落係更加吸引呢😆

🐟秋刀魚刺身
作為9-11月份的時令魚,秋刀肥美得嚟濃郁豐腴,油脂鮮甜,
  秋刀魚刺身

🦪仙鳳趾生蠔壽司
來自盛產生蠔聞名的北海道厚岸灣~
口感creamy~ 🤤肥大肉厚,
入口先鹹後甜,蠔味濃郁~ 正~
仙鳳趾生蠔壽司

🦪🐮牡蠣和牛
牡蠣和牛

🦀海膽蟹肉反卷
鍾意海膽嘅朋友一定唔可以錯過呀!
海膽蟹肉反卷

🐟唐揚池魚仔
成條炸到脆卜卜😹可能有骨都feel唔到,食落魚脂味幾濃~ haha!同朋友爭住食~
唐揚池魚仔

🦪牡蠣天婦羅
無錯~ 又係蠔呀! 出邊少有嘅生蠔天婦羅!呢度處理得好好👍🏻粉漿夠薄夠脆,生蠔仍然keep到juicy軟滑!仲好大隻肥美!

配菜冬菇天婦羅亦都好食~

🍲清酒煮蜆
份量頗多,啲蜆都幾大隻,
味道鮮甜,清酒湯味濃~
清酒煮蜆

🍇巨峰乳酸
🍓士多啤梨乳酸
味道酸酸甜甜,都是女生至愛呢~
巨峰乳酸 、士多啤梨乳酸

呢度嘅食物價位中上、質素真心高質!
下次嚟尖沙咀食飯都可以嚟呢度試吓👍🏻
2022-10-12
$860 (Dinner)
  秋刀魚刺身
仙鳳趾生蠔壽司
牡蠣和牛
海膽蟹肉反卷
唐揚池魚仔
清酒煮蜆
巨峰乳酸 、士多啤梨乳酸
2022-10-15 1509 views
約返耐冇見的朋友 自然想同佢食好d 🤣 尖沙咀Mira附近有間幾有日式情懷的餐廳撐枱腳😆當返一返鄉下先✨ 目章魚刺身 新鮮的日本🇯🇵魚刺身空運到港 擺盤非常精緻 未食之前已經相機📷食先 刺身鮮味 厚度口感適中 反映師傅的刀工唔錯✅生蠔刺身 🦪大大隻生蠔 滑嫩多汁 配埋檸檬汁口感豐富 係一個唔錯的前菜小食海膽、三文魚子壽司點左兩款壽司一試 🍣建議食三文魚子先 紫菜片脆口 三文魚子的魚香味重 而海膽味道濃郁 帶有少少回甘香的味道味噌蟹甲羅 蟹甲羅係日本居酒屋🏮必點‼️由蟹膏、鵪鶉蛋、蟹籽及蟹肉配搭,由火爐加熱最後拌勻,將蟹膏的香濃提升到下一個層次,好味!什錦天婦羅🍤天婦羅係日本名物 什錦可以試齊蝦 菇 菜等等 炸的火喉適中 入口都穌脆唐揚炒魚仔 🐟多春魚都係燒物最愛 魚春口感豐富 點埋醬汁後更加惹味 份量不少 頗為抵食清酒🍶煮蜆 店員提到他們選活蜆入饌 務求保留鮮味 蜆肉都肥美 清酒經與蜆肉煮熟後更加香濃 多一點清甜朴葉和牛 和牛粒厚切甚有口感 牛香味濃 同時又帶有少少油脂 建議後食提升飽肚感🤣梅酒梳打 白梳梳打🍻加埋杯梳打飲品伴隨著整個晚餐🥣

目章魚刺身

加埋杯梳打飲品伴隨著整個晚餐🥣

2022-10-11
Type of Meal
Dinner
成日喺尖咀經過嘅居酒屋🏮見評價唔錯,又俾我搵到好嘢😍 好適合朋友坐低慢慢歎下又飲下🫶🏻▪️牡蠣🦪和牛肥美鮮甜多汁,和牛好似壽司咁包裹喺上面,呢個配搭好夾🤩💯 前所未食嘅配搭,一啖轟落口,即刻心心眼😍▫️清酒🍶煮蜆 師傅煮得好好👍🏻 將清酒🍶嘅香味散發出嚟,蜆肉粒粒都好肥美,推薦💗▪️鯛魚刺身 (時令魚)鯛魚拼盤好靚呀,肉質爽口帶鮮味,有兩款煮法,個人喜愛佢嘅厚切燒鯛魚♥️ 灸燒過令到魚脂半融,口感豐富又香口🫶🏻▫️鮑魚天婦羅 冇諗過原來鮑魚同天婦羅又幾夾㗎喎😆 鮑魚二分切開,彈牙新鮮再加外面嘅天婦羅脆皮😋▪️味噌蟹甲羅 我嘅至愛♥️ 撈飯一流,我想要兩碗靚仔🍚🍚▫️極上壽司盛合無論拖羅定鮮蝦,每件都係誠意之作,壽司飯醋味較重,飯粒彈牙,同平時嘅壽司飯口感唔同,配上新鮮嘅刺身🤩 為呢一餐畫上完美句號♥️▪️梅酒 ▫️烏龍茶 #日式居酒屋#尖沙咀美食

成日喺尖咀經過嘅居酒屋🏮

▪️牡蠣🦪和牛

▫️清酒🍶煮蜆

▪️鯛魚刺身 (時令魚)

▫️鮑魚天婦羅

▪️味噌蟹甲羅
我嘅至愛♥️ 撈飯一流,我想要兩碗靚仔🍚🍚

▫️極上壽司盛合

▪️梅酒
▫️烏龍茶

#日式居酒屋
#尖沙咀美食
2022-10-11
$1000 (Lunch)
  • 味噌蟹甲羅
  • 牡蠣和牛
  • 清酒煮蜆
  • 極上壽司大盛
  • 浜燒蟹甲羅
近日收工同友人去左尖沙咀食好野💓呢到既環境好別緻 明亮乾淨 好多打卡位 好似去左日本咁🙈呢度嘅食材全部都日本直送 新鮮品質保證 價錢方面中等 食物同價錢成正比🙌🏻🔸七點刺身🔸七款新鮮刺身包括原隻赤貝、深海池魚,油甘魚、吞拿魚腩、北海道帆立貝、牡丹蝦以及北海道海膽 擺盤相當精緻考究 打卡真系一流💓刺身既程度好新鮮 每款都好別緻🙌🏻個人最愛北海道海膽😍新鮮鮮甜 厚身得黎入口即溶🙌🏻🔸極上壽司大盛🔸壽司組合有三文魚籽、帆立貝、深海池魚、油甘魚、吞拿魚腩、牡丹蝦及海膽 每一款都新鮮好食 個人最鍾意帆立貝 新鮮鮮甜 入口厚身啖啖肉💓🔸燒秋刀魚🔸秋天最代表性嘅食材一定係秋刀魚😍可以選擇刺身或者燒 我地今次用咗燒嘅方式 食落魚肉鮮甜肥美 外皮燒得好香脆 味道好濃郁 魚味亦都好重👍🏻🔸味噌蟹甲羅🔸用左原隻既蟹蓋 釀滿松葉蟹膏、蟹肉、金黄色的生鵪鶉蛋、蔥花同蟹籽 店員會幫你燒埋 入口鮮味十足 好滑溜濃郁 少少鹹香味👍🏻再加埋蟹籽 口感更加提升 個人覺得配埋飯就一流啦🙈🔸龍蝦鍋🔸呢個上枱有驚喜 原隻龍蝦一開二 佈滿成個鍋 裏面有冬菇、豆腐、娃娃菜等配料 食得出龍蝦嘅鮮味 厚身啖啖肉 淨係食呢個龍蝦鍋都夠

🔸七點刺身🔸

🔸極上壽司大盛🔸

🔸燒秋刀魚🔸

🔸味噌蟹甲羅🔸

🔸龍蝦鍋🔸
呢個上枱有驚喜 原隻龍蝦一開二 佈滿成個鍋 裏面有冬菇、豆腐、娃娃菜等配料 食得出龍蝦嘅鮮味 厚身啖啖肉 淨係食呢個龍蝦鍋都夠晒飽😂🙌🏻
2022-10-05
$400 (Dinner)
  • 味噌蟹甲羅
  • 極上壽司盛合
2022-10-11 121 views
一行6人吃晚餐叫了沙律,sushi, 煱物,炸物等沙律份量少得可憐其他食物份量又極少 又貴又唔抵食味道尚可服務OK埋單$3000幾 但好似唔食過野咁有VIP房 但最低消費要$5000下次唔會再去
一行6人吃晚餐
叫了沙律,sushi, 煱物,炸物等
沙律份量少得可憐
其他食物份量又極少
又貴又唔抵食
味道尚可
服務OK

埋單$3000幾 但好似唔食過野咁

有VIP房 但最低消費要$5000
下次唔會再去
  放工去居酒屋食下野放鬆下,揀左黎尖沙咀既漁道樂,裝潢好有日本風味,仲有榻榻米既座位😌員工好熟悉餐牌,上菜既時候仲會介紹食物比我地😄雖然食物價錢都唔平,但係都食到相對應既質素,無論刺身壽司,定係炸物、燒物,每一樣都留到好好既印象比我地😋1⃣️平正魚刺身($798)🤩呢個係餐廳季節限定既生瑜魚刺身!新鮮由日本空運到黎既飛機魚。未必日日都係一樣既,想食都要睇下好唔好彩。平正魚都係第一次食第一次見,主廚有兩種切法處理生魚,一種係薄切,有種係厚切。薄切既可以配附上既酸汁食,而厚切既就建議配wasabi同䜴油食,可以食到兩種唔同既風味同口感👍  2⃣️極上壽司大盛($498) 店員話壽司既種類都會因應每日魚生既質素同供應有所變動。當日有海膽、赤背、牡丹蝦、帶子、三文魚籽、油甘魚腩、大拖羅、赤身,每一款都係好新鮮好有質素😳特別係海膽!食落係夠鮮甜而且一啲都唔腥,好正❤️  3⃣️味噌蟹甲羅($176)可以望住店員即席幫我地燒,入面除左有蟹膏之外,仲有蟹籽、鵪鶉蛋,燒完撈埋一齊食蟹膏味極濃厚🤤仲有蟹籽粒粒口感,好好食!  4⃣️牡蠣天婦羅($188)炸蠔我真係第一次食到咁大隻既😍有四大隻再加兩塊南瓜天婦羅。食落炸得
1⃣️平正魚刺身($798)
平正魚刺身
2⃣️極上壽司大盛($498)

極上壽司大盛
3⃣️味噌蟹甲羅($176)
味噌蟹甲羅
 4⃣️牡蠣天婦羅($188)
牡蠣天婦羅
炸蠔我真係第一次食到咁大隻既😍有四大隻再加兩塊南瓜天婦羅。食落炸得好脆,入面好juicy🦪
5⃣️朴葉和牛($298)
朴葉和牛
和牛粒彈牙,唔會太過油膩,食落口冇筋又入味☺連伴碟機冬菇都好入味,醬汁甜甜地咁~
6⃣️麻醬蕃茄豆腐沙律($128)
沙律新鮮爽脆,配上麻將,係一道幾清爽既前菜黎既。
7⃣️荔枝乳酸($78)
 幾refreshing,飲落好解渴。
8⃣️白桃乳酸($78)
 呢杯一樣好清爽,不過呢款就甜過荔枝果款少少。
2022-10-03 111 views
尖沙咀*漁道樂*打造成日系居酒屋。裝潢設計極盡心思。令我彷如置身日本🇯🇵。💫七點刺身海膽。拖羅。赤貝。帶子。牡丹蝦。油甘魚。鱆紅魚。刺身肥美厚切。帶子鮮甜。海膽入口即溶🤤。💫選了兩款壽司🍣。左口魚裙邊+三文魚籽壽司。*火炙過嘅左口魚。魚油滿瀉。迅速滲透口腔😮‍💨。魚子鮮甜唔腥。紫菜放久了低然脆口💫清酒煮蜆大蜆大粒無沙。份量頗多👍🏻💫牡蠣天婦羅比較少食。脆漿薄薄的。牡蠣厚身肥美。超水準發揮🤪💫唐揚甜蝦香口嘢一定岩食。甜蝦爽口彈牙。佐酒一流🤩💫秋刀魚秋刀魚當造。可選刺身或者燒。燒多咗一份魚油香氣白桃乳酸🍹菠蘿乳酸🍹
💫七點刺身
💫選了兩款壽司🍣。左口魚裙邊+三文魚籽
💫清酒煮蜆
大蜆大粒無沙。份量頗多👍🏻
💫牡蠣天婦羅
比較少食。脆漿薄薄的。牡蠣厚身肥美。超水準發揮🤪
💫唐揚甜蝦
香口嘢一定岩食。甜蝦爽口彈牙。佐酒一流🤩
💫秋刀魚
秋刀魚當造。可選刺身或者燒。燒多咗一份魚油香氣
白桃乳酸🍹
菠蘿乳酸🍹