2022-08-13 142 views
未試過覺得有一間餐廳個價錢咁唔值,一睇覺得個餐牌價錢唔係好對路,但因為要請朋友食飯所以都照叫啦,點知一到真係嬲左,大家一致都話唔好要點,和牛粒加埋一要4百蚊,得10粒左右,又un完全食唔出係和牛,刺身3百幾蚊幾塊少到呢,第一次寫食評,因為食到好嬲。埋單3個人2千蚊,雖然叫左枝6百蚊sake,但真係唔飽又唔好食,你話野食好食都算,係唔好食同肯定唔值,其他朋友見到我話依間野好伏,都同我講話係呀,佢中伏過就知幾咁伏。

$700 (Dinner)
2022-08-13 58 views
又到慶祝嘅日子,當然又要搵返間唔錯嘅餐廳架啦,食日本嘢通常都冇死🦪岩手縣生蠔 $88/1-生蠔入口順滑 肥美加上綿密口感-慢慢滲出鮮甜味 海水味道唔算重🐟日本直送鮮魚 $798-是日飛機貨係北海道真鯛 -白身魚彈牙爽口 相對較結實-魚肉淡淡鮮甜清新🍣三文魚子壽司 $148-三文魚子已經夠味 鹹香-魚子似爆珠 一咬炸開🍣海膽壽司 $98-海膽好鮮甜 後勁凌厲-有大量膽汁👍🏻🐂鹿兒島A4和牛串 $148-和牛串咬落去完全唔使力 嫩口程度十足-油膩香加上牛肉味濃厚 出色🍤雜錦天婦羅拼盤 $168-天婦羅用料上乘 全部都好嫩-天婦羅蝦彈牙帶甜-南瓜同蕃薯亦夠腍夠甜爐端燒 🔥🦀甲羅燒 $88-蟹膏加上蟹籽再混合鵪鶉蛋-味道甜而香 有蟹籽增加咬口-濃濃嘅蟹膏味🍱活貝盛合 $398南非鮑魚-鮑魚燒果陣仲識得郁 新鮮程度💯-燒出嚟爽彈 口感好好🦪清酒燒蜆 扇貝 蠔-簡簡單單用清酒燒 輕輕帶出海鮮嘅鮮甜味 店員控制火候啱啱好 燒得嫩口 熟成度剛好 🍸巨峰乳酸 $78-乳酸味唔算重 有巨峰提子香味總體而言,無可挑剔嘅一餐,極致享受,正
🦪岩手縣生蠔 $88/1
-燒出嚟爽彈 口感好好
🦪清酒燒蜆 扇貝 蠔
🍸巨峰乳酸 $78
-乳酸味唔算重 有巨峰提子香味

總體而言,無可挑剔嘅一餐,極致享受,正
🏯今日黎到一間從門口到內裡設計、🎏從座位到天花板裝飾都散發住濃濃日式氣氛既餐廳食晚餐,🗾裝修成居酒屋既佢環境相當好,仲好適合大家打卡添📸🎌二人前餐($1988)🎌🥗呢個餐一共包左9道菜,分別係飛魚籽蟹肉沙律、龍蝦4點刺身、🍣極上壽司盛合、活貝盛合、味噌甲羅燒、海鮮天婦羅、🧄蒜片和牛燒、牛肉鍋同甜蜜小丸子,就咁睇餐牌都知一定會夠飽!😎🦞當中印象最深刻就係龍蝦刺身,拼盤放上檯時龍蝦觸鬚仍然郁嚟郁去,👨🏻‍🍳可見師傅係新鮮即切,厚身既龍蝦咬落肉質爽口彈牙,鮮甜美味!🤩🦪到貝類同味噌甲羅燒部分,店員會嚮你面前即席燒,☄️一開爐成間店鋪都香氣四溢,特別係甲羅燒,🦀蟹籽+蟹膏+鵪鶉蛋呢個組合真係無得輸,味道濃郁!🤭🍲而最後佢地既牛肉鍋亦見出色,湯底使用甜醬油,🥬娃娃菜、金菇、冬菇等材料慢慢吸收曬湯底精華,食落清甜開胃!👏🥤荔枝乳酸蘇打($78)🥤❄️荔枝味係期間限定,冰凍又解喝🧊🍺柚子啤酒($88)🍺🍋加入柚子皮既啤酒飲落夠曬清新!👏🥣龍蝦頭味噌湯($100/2碗)🥣🔥用龍蝦刺身頭熬成既味噌湯味道十足, 並十分解膩😃😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7/10—————————————

🎌二人前餐($1988)🎌

🥤荔枝乳酸蘇打($78)🥤
❄️荔枝味係期間限定,冰凍又解喝🧊

🍺柚子啤酒($88)🍺
🍋加入柚子皮既啤酒飲落夠曬清新!👏

🥣龍蝦頭味噌湯($100/2碗)🥣
🔥用龍蝦刺身頭熬成既味噌湯味道十足, 並十分解膩😃

🏯Today we go to a restaurant with Izakaya style to have dinner, 🎏from their entrance to interior design, from their seat to ceiling decoration, 🗾it’s all Japanese furnish, the dining environment is nice and it’s a good place for photo taking as well 📸

🎌Set for Two ($1988)🎌
🥗There are nine courses in this set, they are Crab Salad, Lobster Sashimi Set, 🍣Sushi Set, Shellfish Set, Miso Crab Meat, Seafood Tempura, 🧄Grilled Wagyu, Beef Pot and Dessert!😎

🦞The most impressive dish is the lobster sashimi, the lobster tentacles still move around when it served, 👨🏻‍🍳which mean the lobster is freshly cut, the thick lobster flesh is spongy and taste delicious! 🤩

🦪For the Shellfish and Miso Crab, the staff will grill the items in front of you. ☄️The smell is stunning especially for the Miso Crab, 🦀the combination of crab roe + crab paste + quail egg is unbeatable! 🤭

🍲And for the Beef Pot, they use the sukiyaki soup base, when the 🥬cabbage, see you tomorrow, mushroom, etc absorb the essence of the soup, they taste sweet and appetising! 👏

🥤Lychee Yogurt Soda ($78)🥤
❄️Lychee flavour is a seasonal drink, it’s chill and quench thirst🧊

🍺Grapefruit Beer ($88)🍺
🍋With the grapefruit skin added, the beer taste refreshing!👏

🥣Lobster Miso Soup ($100/2 Bowls)🥣
🔥They use the lobster head to boil with the miso soup, it’s rich in flavour and taste good😃

😋Overall (Taste, CP Value, Environment, Service): 7/10
2022-08-09 120 views
唔想講故事咁,簡單直接交代,服務態度好差。。我唔係要求酒店服務,但人與人之間相處應有既態度都無😅由電話訂枱開始已經有唔好感覺,怪就怪自己睇左OpenRice 覺得佢啲野食新鮮想食。結果。我應該一開始睇左負評先
2022-08-07
2022-08-08 136 views
1)炸川海老⇒超細的小蝦(以為係蝦米)與圖片比較,感覺受騙了。2)七點刺身⇒超超超貴的$734.80(一片$52.49);放在長長窄小的碟子(這麼貴,最少要用船來上菜)3)$500以下的日本酒冇貨,一直推薦貴酒。
1)炸川海老⇒超細的小蝦(以為係蝦米)
與圖片比較,感覺受騙了。
3)$500以下的日本酒冇貨,一直推薦貴酒。
2022-08-05 73 views
每次去到日式餐廳🍴最鍾意️就係食甲羅燒❤喺蟹蓋上面 放滿甘香嘅蟹膏、鮮甜蟹肉同脆卜卜嘅蟹籽🦀再將鵪鶉蛋撈勻 即刻燒🔥真係超級香 食落勁濃郁蟹嘅鮮甜味 仲好有口感😍好食!!😋
⭐️漁道樂⭐️已經係第二次嚟呢間餐廳第一次同另一伴嗌咗個龍蝦刺身二人餐第二次同朋友嚟飲sake再叫多次個二人餐食😋😋🤤⭐️我哋嗌咗呢一枝SAKE 好易入口⭐️⭐️海膽蟹肉卷⭐️海膽好creamy,呢個卷物好食好鮮甜⭐️幾夠鑊氣嘅和牛蒜片炒飯🤤⭐️🥰然後我哋嗌咗個二人set $1980當中包括:1. 蟹子沙律🥗2. 三點刺身 🐟3. 龍蝦刺身🦞4.六貫壽司🍣5. 天婦羅🍤6. 蒜片炒和牛粒7. 甲羅燒、燒元貝、燒生蠔🦪8. 壽喜燒鍋 (唔記得影相)9. 紅豆小丸子甜品//////////////////////////////最吸引係龍蝦刺身鮮甜爽口🤤都係為咗佢先再嚟食🤣🤣🤣其餘菜式都好出色,甲羅燒同燒生蠔都好好食😋前者味道濃郁,後者鮮甜同燒完者重脹卜卜好大粒!🤤////////////////////////////唯獨蒜片炒和牛粒個人覺得不太好食食過2次都覺得和牛粒無乜味道只有淡淡蒜味又暖暖地咁無乜特別🫣🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵總結黎講味道唔錯但性價比唔算高Total: around 3400不過不失咁個2人餐都值得一試因為平時就咁嗌龍蝦刺生都貴🤣
⭐️漁道樂⭐️
已經係第二次嚟呢間餐廳
第一次同另一伴嗌咗個龍蝦刺身二人餐
第二次同朋友嚟飲sake
再叫多次個二人餐食😋😋🤤

⭐️我哋嗌咗呢一枝SAKE 好易入口⭐️

⭐️海膽蟹肉卷⭐️
海膽好creamy,呢個卷物好食好鮮甜
⭐️幾夠鑊氣嘅和牛蒜片炒飯🤤⭐️

4.六貫壽司🍣
5. 天婦羅🍤
6. 蒜片炒和牛粒
7. 甲羅燒、燒元貝、燒生蠔🦪
8. 壽喜燒鍋 (唔記得影相)
9. 紅豆小丸子甜品
因為平時就咁嗌龍蝦刺生都貴🤣
  • 海膽蟹肉反卷
  • 龍蝦刺身
2022-08-04 63 views
上星期同fd食farewell 飯,揀咗呢間好有日本feel嘅居酒屋🏮店內有好大幅壁畫,掛滿鯉魚旗🎏同燈籠等等🎌 仲有榻榻米座位,好似去咗日本咁🥹 🦪牡蠣和牛 $198 / 2件第一道叫咗牡蠣和牛🦪 國產級和牛包住燒到半熟嘅牡蠣,估唔到和牛同牡蠣都幾夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 和牛加上松露醬同海膽,味道好豐富😋 🐟金槍魚腩刺身 $398大拖羅色澤粉嫩,脂肪分佈好平均,好似雪花咁♪(´ε` ) 拖羅充滿魚油味,入口即溶好正🥰 🦪日本岩手縣生蠔 $88/隻岩手縣生蠔每隻都有手掌咁大😛 生蠔好肥美creamy,完全唔腥,海水味唔會好重♪(´ε` ) 加埋檸檬汁好鮮甜 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 🍤鮑魚天婦羅 $198第一次食鮑魚天婦羅,估唔到又幾特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)炸漿唔會好厚,鮑魚好爽口彈牙,炸得啱啱好(。・ω・。)ノ🥩朴葉和牛 $298呢個有驚喜💕和牛粒肉質好軟腍,充滿牛味,有入口即溶嘅感覺(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好好食😋仲有燒冬菇同秋葵,食唔停口♪(´ε` ) 🍑白桃乳酸 $78🥃梅酒加冰🧊 $78

🦪牡蠣和牛 $198 / 2件

🐟金槍魚腩刺身 $398

🦪日本岩手縣生蠔 $88/隻

🍤鮑魚天婦羅 $198

🥩朴葉和牛 $298

🍑白桃乳酸 $78
🥃梅酒加冰🧊 $78

2022-08-03 402 views
Melon yogurt drink soda 🍈 蜜瓜乳酸梳打 (R) $78Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (L) $48左邊嘅冰鎮烏龍茶用嚟送任何嘢食都啱,食落去冇咁濟,右手邊嘅蜜瓜乳酸梳打唔會太甜帶微微嘅酸味,蜜瓜嘅味道唔似添加劑夠natural 🙌🏻,係食居酒屋必備嘅飲品Crab meat with sea urchin inside out roll 雲丹蟹肉飯卷 $298呢個雲丹蟹肉飯卷係餐廳推薦嘅小食之一,每一舊飯卷嘅上面都有足料又新鮮嘅海膽,睇落去好吸引😋,飯團入面有切到幼細嘅青瓜🥒同松葉蟹肉絲,好match 同滿足㗎Hoba wagyu beef 朴葉和牛 🐮 $298呢一款朴葉和牛其實係樸葉麵豉燒宮崎嘅A4和牛🥩,因為脂肪分布較多同平均,食落去入口即溶又唔會感覺太肥膩,旁邊嘅冬菇🍄同秋葵同樣以朴葉燒方式烹調,確實唔錯Abalone tempura 鮑魚天婦羅 🍤 $198鮑魚天婦羅入面嘅鮑魚口感鮮嫩彈牙,外皮炸到微脆裡面濃郁,即刻炸完之後都冇好重嘅油膩感😍,再點埋homemade 嘅甜甜地日本醬汁,將食天婦羅嘅層次昇華Kaminiso 味噌蟹甲羅燒🦀 $176
Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (L) $48

Hoba wagyu beef 朴葉和牛 🐮 $298

Abalone tempura 鮑魚天婦羅 🍤 $198

Kaminiso 味噌蟹甲羅燒🦀 $176
蟹甲羅燒係食磯燒必點嘅日本名物🔥,蟹蓋入面放滿一梳梳嘅松葉蟹肉、鮮甜金黃色蟹膏、蟹籽, 再灑上少少蔥花吊味🌿,食落去鹹香味美,好享受呀👍🏻

Black seabream sashimi黑鯛刺身🐟 $798
Iwate oysters 🦪 日本岩手縣生蠔 $176
岩手縣生蠔肉質飽滿,入口帶豐富嘅礦物味道🤤,而矜貴嘅黑鯛刺身由日本直送,有品質保證,魚肉清鮮甜美,充滿蛋白質,魚身係白色透明感,用黎做刺身好正啊
2022-07-30 95 views
小姪女18歲成年生日,我們一家要食好d,搵到這間日本浜燒店☺️ 價格高尚,但食物麻麻😖「芒果千層蛋糕」因想有驚喜,叫了甜品寫字😚 蛋糕是普通到頂點千層蛋糕🙄「七點刺身」刺身新鮮,帶子,海擔,魚生🥰「生蠔刺身」好大隻,好fresh !好juicy🥰「牛油果雲丹天婦羅」特別的海擔天婦羅,口感幾特別,但無味😅「海膽蟹肉反卷」卷物唔錯😌 夠足料😍「味噌蟹甲羅」味道恰到好處,食不停口「活貝盛合」鮑魚,生蠔,帆立貝,大蜆 浜燒😀 鮑魚燒出後,有嗅味🤮,生蠔縮細小好多🫣,帆立貝over cook👎🏼 大蜆普通「石燒和牛」和牛juicy, 用石燒出來,廷特別👍🏻「牛油果軟殼蟹沙律」牛油果新鮮,沙律菜開胃小食「味醂魚乾」唔錯!送酒一流😌 份量較小「明太子燒玉子」👎🏼蛋質感產, 明太子無味而且少😞「鈐鹿川 720ml」「和牛壽喜鍋」有2塊和牛唔錯🤩 「和牛蒜片炒飯」飯粒口感不好😖 而且份量過少備註:🔺這食物質素,不值這個價錢👎🏼🔺當天5人用餐 $5240🫣🔺裝修精緻😊

「七點刺身刺身新鮮,帶子,海擔,魚生🥰
「生蠔刺身」好大隻,好fresh !好juicy🥰
「牛油果雲丹天婦羅」特別的海擔天婦羅,口感幾特別,但無味😅
「海膽蟹肉反卷」卷物唔錯😌 夠足料😍
「味噌蟹甲羅」味道恰到好處,食不停口
「石燒和牛」和牛juicy, 用石燒出來,廷特別👍🏻
「牛油果軟殼蟹沙律」牛油果新鮮,沙律菜開胃小食
「味醂魚乾」唔錯!送酒一流😌 份量較小
「明太子燒玉子」👎🏼蛋質感產, 明太子無味而且少😞
「鈐鹿川 720ml」
「和牛壽喜鍋」有2塊和牛唔錯🤩
「和牛蒜片炒飯」飯粒口感不好😖 而且份量過少

備註:
🔺這食物質素,不值這個價錢👎🏼
🔺當天5人用餐 $5240🫣
🔺裝修精緻😊

炎炎夏日去食刺身壽司就最消暑。呢間漁道樂bookmark咗一段時間,返工辛苦間唔中都要獎勵吓自己。餐廳嘅裝潢非常和風日系,簡直就好似去咗日本咁。漁•七點刺身 $668我哋先叫咗份7點刺身,包括有大拖羅、日本海膽、油甘魚、帶子、牡丹蝦、赤貝同深海池魚。刺身款款都好新鮮,其中嘅大拖羅油香豐富、入口即融;海膽口感幼滑、味道甘甜;赤貝夠哂爽脆;帶子亦都係非常嫩滑鮮甜;油甘魚、池魚同牡丹蝦肉質爽彈。日本岩手縣生蠔 @$88店員推介有靚生蠔返咗,當然唔可以錯過。呢款黎自日本岩手縣嘅生蠔,肉質飽滿,味道鮮甜得黎帶適中海水味,口感以生蠔黎講係偏爽口但同時又好creamy。味噌甲羅燒 $88除咗刺身,浜燒係餐廳嘅另一主打。喺云云嘅海鮮當中,我哋就揀咗食呢款甲羅燒,亦即係燒蟹蓋。蟹蓋上面放咗滿滿嘅蟹膏、蟹肉同蟹子,店員會即場將佢哋同鵪鶉蛋撈勻再用網燒,一路燒已經聞到好香嘅蟹鮮味,流哂口水。入口係濃郁嘅蟹香味,仲帶有鵪鶉蛋嘅蛋香,加上creamy嘅口感,食到停唔到口。穴子壽司 @$98叫咗兩件穴子壽司,長長嘅穴子口感綿密,冇咩細骨,帶炭燒嘅香味,個醬汁做得唔錯,唔會太咸。牛油果雲丹天婦羅 $398紫菜卷住牛

漁•七點刺身 $668

日本岩手縣生蠔 @$88

味噌甲羅燒 $88

穴子壽司 @$98

牛油果雲丹天婦羅 $398
紫菜卷住牛油果同海膽黎做天婦羅,都幾創新。天婦羅炸到香口但唔油膩,牛油果獨特嘅牛油香味同海膽嘅鮮甜出奇地夾。

薩摩手羽 $88
雞翼燒得夠香口,雞皮係脆嘅,雞肉嫩滑juicy。

朴葉和牛 $298
不愧係和牛,肉質非常之腍嫩,一口size嘅和牛肉粒充滿油花,入口即融,牛味濃郁。不得不提仲有伴碟嘅香菇,吸收哂牛肉同燒汁嘅精華,香嫩juicy。

清酒煮蜆 $128
蜆肉飽滿冇砂,味道鮮甜,仲有淡淡清酒嘅幽香。

巨峰乳酸 & 菠蘿燒酎 @$78
飲品方面我同朋友分別叫咗乳酸同燒酎。巨峰乳酸提子味香濃,甜得黎又酸酸哋,消暑解渴。至於菠蘿燒酎,入面有啖啖菠蘿果蓉,酒味唔會太濃烈,非常易入喉。

漁道樂 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A舖

2022-07-27 524 views
好耐冇去過日本🥲 思鄉情又發作😆 所以去咗係尖沙咀裝修超日本風既漁道樂🥰 佢哋好多鯉魚🎏 波波🎈風鈴🎐呢啲日系裝飾😍 仲有超靚嘅榻榻米位❤️ 又可以當自己去咗一轉日本旅行😎 味噌蟹甲羅🦀 ($88@)店員會係你面前即席烹調👍🏻 煮嘅時候已經聞到陣陣蟹香🥰 燒過既蟹膏味道超濃郁❤️ 粒粒既蟹籽好有咬口😍 再加埋一絲絲既蟹肉絲🦀 口感超豐富😎 味道超好食😋鯛魚刺身🐟 ($798)店員推介我哋既日本直送嘅刺身鮮魚🐟 鯛魚做咗一魚兩食😍 一邊係薄切刺身片❤️ 魚肉晶瑩剔透🥰 魚味濃郁,質地軟熟,味道鮮甜😋另一邊係厚切用火炙過🥰 有震震燒過嘅香味😎 仲有個酸酸地嘅汁俾你點,係另一番風味👍🏻 和牛壽司🍣 ($148@)色澤好靚👍🏻 好軟熟😋 配埋面頭酸酸辣辣嗰個醬😎 好好食❤️牛油果雲丹天婦羅🍤 ($398)天婦羅炸醬控制得好好👍🏻 所以外面好酥脆,而裏便好creamy 😍 牛油果同埋海膽既味道好夾❤️ 食完個口仲徘徊住海膽味既餘韻😋生蠔刺身🦪($88@)生蠔新鮮🥰 好厚身👍🏻 濃濃海水味❤️白桃梳打🍑 ($78)/ 柚子梳打🍊($78)兩杯都味道都好清新🌿 啱晒咁熱嘅夏天飲👍🏻 超消暑❤️

味噌蟹甲羅🦀 ($88@)

鯛魚刺身🐟 ($798)

和牛壽司🍣 ($148@)

牛油果雲丹天婦羅🍤 ($398)

生蠔刺身🦪($88@)
生蠔新鮮🥰 好厚身👍🏻 濃濃海水味❤️

白桃梳打🍑 ($78)/ 柚子梳打🍊($78)
兩杯都味道都好清新🌿 啱晒咁熱嘅夏天飲👍🏻 超消暑❤️
2022-07-25
Type of Meal
Lunch
  • 生蠔刺身
2022-07-22 438 views
好掛住日本呀🥹我諗應該暫時都冇得去住嘅啦💔唯有揾間有🎌日式Feel啲嘅居酒屋去止下渴先🎈一嚟到餐廳門口,見到啲佈置已經好似去咗日本咁🤩入到嚟餐廳,整體裝修以啡木為主調,掛滿日系🎏🎐裝飾,感覺好似置身於日本咁😍🦪生蠔 2pc $176呢隻喺日本岩手縣生蠔,海水味適中,鮮甜飽滿😋🐠三文魚腩刺身 $108勁厚切,食落新鮮肥美🤤🌝鮑魚刺身 $158鮑魚切片,食落幾爽口,鮮甜,又幾好食wor🦀味噌蟹甲羅 2pc $176呢個店員會即場幫手燒嘅🫶🏻食落好香,好濃蟹膏味,食得出好新鮮🤤🍣穴子壽司 2pc $196穴子即係「星鰻」原條好大條呀😍食落肉質好細緻,而且碳香味十足,好食😋🍣左口魚裙邊壽司 $148表面輕微用火槍燒一燒,可以令到魚油滲出,食落濃郁甘香,有入口即溶的感覺🤤喺其他餐廳都好鐘意叫呢隻壽司🤩🥑牛油果雲丹天婦羅 $398牛油果配海膽整成天婦羅🤩賣相好吸引,急不及待要試下🤤食落外皮好脆,再而食到海膽嘅Creamy同甜鮮,真係好特別🤞🏻🦞龍蝦鍋 $498龍蝦好大隻呀😍剛開始煮仲係到旭😂證明好新鮮❗️個鍋除咗有龍蝦,仲有蔬菜🥬、洋蔥🧅同粗粉絲,煮到熟透,就可以開始食啦🤤龍蝦厚肉非常彈牙,而且好鮮

岩手縣生蠔

🦪生蠔 2pc $176
呢隻喺日本岩手縣生蠔,海水味適中,鮮甜飽滿😋

🐠三文魚腩刺身 $108
勁厚切,食落新鮮肥美🤤

🌝鮑魚刺身 $158
鮑魚切片,食落幾爽口,鮮甜,又幾好食wor

🦀味噌蟹甲羅 2pc $176
穴子壽司

🍣穴子壽司 2pc $196

🍣左口魚裙邊壽司 $148
牛油果雲丹天婦羅

🥑牛油果雲丹天婦羅 $398
龍蝦鍋

🦞龍蝦鍋 $498
龍蝦好大隻呀😍剛開始煮仲係到旭😂證明好新鮮❗️個鍋除咗有龍蝦,仲有蔬菜🥬、洋蔥🧅同粗粉絲,煮到熟透,就可以開始食啦🤤龍蝦厚肉非常彈牙,而且好鮮甜,正😋蔬菜好入味,嗰湯都係精華所在,好鮮甜❗️

🥃巨峰燒酎 $78
去居酒屋🏮最鐘意飲燒酎😍巨峰味濃郁,有酒味得嚟又易入口😝

🍺Suntory $78
嚟得居酒屋,梗係要飲返杯生啤先爽🍻呢隻日本啤酒都幾好飲!

總結💕環境一流,真係好有🎌日本Feel,食材新鮮有質素,成餐飯就好似置身於日本咁🤩除咗一般座位,餐廳仲設有好有特色嘅榻榻米及和風VIP房,啱曬一班朋友聚會🥳
岩手縣生蠔
穴子壽司
牛油果雲丹天婦羅
龍蝦鍋
  • 生蠔刺身
  • 味噌蟹甲羅
原來尖沙咀有一間極居日本風味嘅餐廳木系裝潢及餐桌 周圍掛滿日本裝飾🎐🎏食物質數都好好值得一試~🔸岩手縣生蠔($176)❇️🔸深海池魚刺身($168)❇️🔸金槍魚刺身 ($168)❇️一共三款時令刺身,生蠔非常鮮甜爽口,好似手掌咁大,好好味! 金槍魚魚味濃郁、帶有甜味。深海池魚肉質爽彈。🔸雲丹海膽壽司($196/2件)❇️超濃郁、甘甜、creamy,一d都唔腥,好好味。🔸穴子壽司($196/2件)❇️比起鰻魚,我比較鐘意食口感綿密嘅穴子,入口有炭燒香、燒汁惹味,好味。🔸味噌甲羅燒($176)❇️食得出好新鮮!蟹膏超濃、燒完仲有少少類似燒魷魚嘅香,鮮味十足。🔸清酒煮蜆($128)煮得剛剛好,蜆肉好嫩,味道清甜。🔸雲丹海膽牛油果天婦羅($398)脆脆嘅外皮夾creamy嘅內餡,又食到海膽陣香味,都幾特別。.🔸海葡萄抺茶冷麵($148)最後係淡淡清新嘅茶香,麵質爽口,海葡萄令口感更豐富。.🔸Suntory($78)🔸巨峰啤酒($88)巨峰味啤酒係果汁+啤酒,味道甜甜地、帶點啤酒嘅甘,唔會苦好易入口。

原來尖沙咀有一間極居日本風味嘅餐廳

🔸岩手縣生蠔($176)❇️
🔸深海池魚刺身($168)❇️
🔸金槍魚刺身 ($168)❇️

🔸雲丹海膽壽司($196/2件)❇️
超濃郁、甘甜、creamy,一d都唔腥,好好味。

🔸穴子壽司($196/2件)❇️

🔸味噌甲羅燒($176)❇️
食得出好新鮮!
蟹膏超濃、燒完仲有少少類似燒魷魚嘅香,鮮味十足。

🔸清酒煮蜆($128)
煮得剛剛好,蜆肉好嫩,味道清甜。

🔸雲丹海膽牛油果天婦羅($398)
🔸海葡萄抺茶冷麵($148)
最後係淡淡清新嘅茶香,麵質爽口,海葡萄令口感更豐富。
🔸Suntory($78)
🔸巨峰啤酒($88)
星期五晚 walk in入去食入到去舖頭完全好似响條街度咁Q熱! D位仲要好似大家樂咁迫! 離譜 !🥵🥵🥵🥵🥵🥵見到個menu, 同一般居酒屋無異, 價錢貴一倍左右。求其叫個鰻魚炒飯$208、浜燒(活貝盛合)$388、燒魷魚(~$120唔記得)、燒牛舌$98、2杯巨峰啤酒、1杯巨峰梳打鰻魚炒飯: 正常質素 , 份量正常 , 貴浜燒(活貝盛合): 2隻蠔好食, 鮑魚正常, 其他普通燒牛舌: 算有牛味,不過唔係好爽,有D膠膠地,跟返價錢就唔合格。燒魷魚: 正常, 不過貴。巨峰啤酒: 好飲! 因為間餐廳熱過hihi 🔥🔥🔥總結: 超熱冇冷氣! 位又迫! $1200(2人)但普通居酒屋質素同服務, 極低性格比! 2個字垃圾; 3個字垃L圾。(第一次openrice 俾負評)🥵🥵🤬
星期五晚 walk in入去食
見到個menu, 同一般居酒屋無異, 價錢貴一倍左右。

鰻魚炒飯: 正常質素 , 份量正常 , 貴
浜燒(活貝盛合): 2隻蠔好食, 鮑魚正常, 其他普通
燒魷魚: 正常, 不過貴。
巨峰啤酒: 好飲! 因為間餐廳熱過hihi 🔥🔥🔥

2個字垃圾; 3個字垃L圾。
(第一次openrice 俾負評)🥵🥵🤬
2022-07-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$600 (Dinner)
  • 沒有