2024-12-05
🌿咗好耐嘅泰餐,18:00開門,18:15咗右到已經排到第九位。需要人齊入座➕四人位難等,最後等咗差唔多一個鐘。不過服務態度仲算 OK ,上菜快。可能預期過高,食上反而覺得:就咁?anyway 值得一試,但可能唔會再嚟。灣仔店店面細,菜品似乎亦同其他店有分別,本來想點嘅金麵冇,替補嘅和牛炒飯反而成為咗最驚艷嘅一款。🍽 ️ 炸豬頸肉配烤番茄辣醬 $ 98⭐⭐⭐⭐ ️算係比較有特色嘅一款,配咗炸蒜片好香。整體有啲乾,個人仲係更鍾意炭烤豬頸肉。🍽 ️ 泰式虎蝦炒金邊粉 $ 158⭐⭐⭐⭐ ️中規中矩嘅一款,味道仲算 OK ,但冇好驚艷嘅口感。有四隻蝦,🦐嘅質素 OK ,口味偏甜,配有酸芒果,唔算踩雷嘅一款。🍽 ️ 招牌泰式和牛炒飯 $ 158⭐⭐⭐⭐⭐ ️一致認為最好食嘅一款!軟硬合適嘅炒飯配上和牛本身嘅牛油香氣,別有一番風味。配嘅辣醬確實同上菜小哥講嘅一樣好鹹,建議唔好用,直接大口食飯。強烈推薦嘅一款! !唯一令我想再嚟嘅款。🍽 ️ 泰式打拋和牛配油炸雞蛋 $ 158⭐⭐ ️最期待嘅一款,但係亦都係最失望嘅一款。口感偏辣,過於細碎嘅口感反而破壞咗和牛本身嘅風味。🍽 ️ 芒果糯米飯 $ 98⭐⭐⭐ ️幾乎係我泰
🍽 ️ 炸豬頸肉配烤番茄辣醬 $ 98⭐⭐⭐⭐ ️
🍽 ️ 泰式虎蝦炒金邊粉 $ 158⭐⭐⭐⭐ ️
🍽 ️ 招牌泰式和牛炒飯 $ 158⭐⭐⭐⭐⭐ ️
🍽 ️ 泰式打拋和牛配油炸雞蛋 $ 158⭐⭐ ️
🍽 ️ 芒果糯米飯 $ 98⭐⭐⭐ ️
幾乎係我泰餐必點嘅一品。芒果本身仲可以,糯米飯唔係熱嘅,但口感仲唔錯。美中不足嘅係椰漿太甜喇,破壞咗整體風味嘅平衡,好容易就食膩喇。
唔知係唔係冇食總店嘅原因,冇想像中咁好食。食咗唔後悔但應該唔會再嚟嘅一家四人食 $ 737,都算係喺人均水準喇。