新釗記茶餐廳呢間茶餐廳喺葵芳開咗好耐,平時中午無煮飯就會間中買呢間外賣食!1.星洲炒米$56(8/10)呢個星洲炒米份量好多,入面叉燒算係好多舊、仲有蝦、火腿、芽菜、紅椒、青椒等......不過我嫌佢唔夠辣,咖哩粉落得唔夠多,睇到米粉唔夠黃就知,如果辣d更好食!地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A35-37號舖#星洲炒米 #茶餐廳 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
新釗記茶餐廳

1.星洲炒米$56(8/10)

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A35-37號舖

星洲炒米
TakeAway
  • 星洲炒米
2022-04-01 958 views
葵涌廣場的新釗記肯定是我最喜歡吃早餐的食堂。我會專誠搭車往葵涌廣場吃這兒的早餐。早餐的選擇很多,不過我每次也會點羅宋湯螺絲粉,有時會加$4要烏冬,亦會加錢吃出前一丁。無論什麼面底,羅宋湯也是濃濃的,還有黑椒味,十分好味。另外早餐還包一客三文治,最喜歡吃的是鹹牛肉三文治走油,麵包鬆軟可口,超好味,配上茶底足的檸檬茶,真是Wonderful。有時亦會使亦會點雞蛋三文治,雞蛋的份量很多。大大份的早餐有時只會吃螺絲粉,吃剩的整份三文治會打包回家。所以新釗記這個早餐的份量是真抵食哦
2021-12-22 680 views
今日路過此地方,又見佢做緊39蚊自取外賣,咪不妨一試;點知叫了外賣野食係正常,不過份量有所出入,下午茶份量仲多過正價嘅,以及包裝外賣嘅人全程口罩帶上帶落,又飲啤酒,請問貴公司容易開工時間飲酒嗎🧐。Ps:永不幫襯,呼籲葵芳人士盡量少去🖕🖕🖕
Ps:永不幫襯,呼籲葵芳人士盡量少去🖕🖕🖕
2021-12-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 垃圾
2021-10-14 609 views
呢間茶餐廳啲食物味道都唔錯,可惜某員工無衛生意識,唔知點解佢經常咳,口罩又經常拉低,佢會接觸由廚房煮起嘅食物嘅,但我見過佢對住啲食物咳,之後交俾傳菜送俾啲客食,我亦見到佢對住盒打開咗嘅外賣食物咳到彎低身,之後包好後交俾我。我本來想叫佢搵廚房煮過盒新嘅俾我,我小人之心,廢事廚房整盒加料嘢俾我,我忍氣攞去掉咗當跌咗錢,以後都唔會再去呢間嘢再幫襯
Other Info. : .
2021-10-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
  • 食物各樣都OK
2021-08-11 591 views
坐枱放到商場走廊上,該商場人流量大,食客就像坐在人羣中吃飯,完全不舒服!疫情下,客人坐位等同無阻隔,疫情傳播風險100%!一半以上四人枱,中間只放一張一尺膠板,有何阻隔作用?完全違反限聚cap 599I 坐對面不認識的人完全面對面無阻隔。要求調坐位,幾位服務員態度極之惡劣。逢勸各位,小心選擇一間能令你食得落的用膳餐廳!
2021-07-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2021-08-09 386 views
今日因為一開工就唔多得閑,所以都係食定早餐先返工好啲。去到葵涌,行咗新都會廣場一個圈,好多舖頭都未開,所以行去葵涌廣場睇吓,行咗一個圈都有好多嘢食開咗舖,但感覺上新釗記比較正常啲,可以話傳統啲嘅早餐,同埋感覺好啲,我都唔知點解有咁樣嘅感覺。雖然坐位唔係舒服,但係食完就走無所謂,最緊要好食。睇完餐牌要揀豬扒腸蛋丁。加凍咖啡。餐送到,丁麵可能高級啲,同餸分開上,睇相都睇得出啲食物質難,麵煮得剛剛好,好有彈性,豬扒好食,唔係交行貨,腸仔有煎,唔係白烚的,蛋好有蛋感,唔似得一啲茶餐廳咁,煎到隻蛋又硬又死,但杯凍咖啡就有進步空間的,整體有85分。
豬扒腸仔蛋丁
2021-08-05
$45 (Breakfast)
豬扒腸仔蛋丁