2023-11-24 142 views
首先,他們的招牌麻辣雞煲是一道非常受歡迎的菜品。這道菜以麻辣湯底為基礎,加入了豐富的雞肉,配上各種辣椒和香料,味道辣中帶麻,非常開胃。如果中意食辣,絕對不容錯過!接著,他們還提供了任食的srf極黑美國和牛。srf極黑美國和牛是一種高級的牛肉品種,肉質鮮嫩多汁,帶有豐富的油脂和口感,絕對是牛肉愛好者的最愛。可以根據自己的口味嚟享用除此之外,他們還提供了熊本一口牛和手切牛頸脊。熊本一口牛是一種來自日本熊本的高級和牛,肉質細膩,口感鮮甜。而手切牛頸脊則是一道細心製作的牛肉料理,肉質嫩滑,帶有豐富的肉汁,非常美味。最後,他們還有提供美國極上牛肉和安格斯牛小排。美國極上牛肉是一種優質的牛肉,肉質鮮嫩,口感豐富。而安格斯牛小排是來自安格斯牛的嫩肉,鮮美多汁,帶有濃郁的牛肉風味。總的來說,午市牛牛餐提供了多種美味的牛肉料理,無論您喜歡辣的、嫩滑的還是帶有濃郁風味的牛肉,都能在這裡找到適合自己的口味。

尖沙嘴有得唱K有得食羊腩煲既私房菜 - 新南苑火鍋雞煲 雖然CK我已經過左生日,但係食生日飯呢家野就仲未完,天氣亦都開始涼爽,呢種天氣最好就係食羊腩煲🐑呢晚朋友就約我去尖沙嘴新開業一年左右既新南苑火鍋雞煲食生日飯 ! 因為而家最平只需要$298就食到新南苑佢地嘅秘製羊腩煲😋所以黎到果時都已經有唔少客人係度啦 ! 好彩朋友一早已經訂左位,如果唔係都可能無位坐架 ! 餐廳環境乾淨企理,入到黎會被餐廳四周圍滿滿的巨大模型吸引到,無估錯亦應該係香港最多模型擺設既一間餐廳 ! 一樣要讚既就係無論你坐係邊張枱都好,你一定會清楚睇到電視,確保唔會悶親你,其他餐廳都應該無咁肯揼本 ! 坐低左之後,侍應都即刻送上羊腩煲同幾個前菜包括辣木耳、甜核桃同辣雞腳啦!😉咁我地揀既係A4和牛餐,除左羊腩煲只送一份外,仲可以揀雞煲或鴨血毛血旺任食既,我地食完濃味野想食新鮮食物所以即刻叫左個時令刺身拼盤 ! 隔左陣我地當然唔可以放過必試既A4岩手縣黑毛和牛肩胛、A4日本黑毛和牛內後腿肉同本地手切手頸脊啦 ! 現場有多達30款火鍋配料,有幾個雪櫃雪住幾十款飲品,當中有個佢地自家製既花茶推介大家試一試 ! 臨走記得食埋個3
尖沙嘴有得唱K有得食羊腩煲既私房菜 - 新南苑火鍋雞煲

臨走記得食埋個3.6牛乳北海道奶凍呀,佢唔太甜又唔太膩,係甜品愛好者既福音呀 !

係我地呢120分鐘入面,基本上除左要去拎野飲、拎調味料同去洗水間外,侍應同店經理會隔幾分鐘就行一行個圈,親自幫客人追食物出餐情況同了解客人仲有咩需要,1-2分鐘內一定出到客人點既食物,極有效率同體貼 !

提一提大家如果想包房要至少6個人,同埋每人只係需要人頭加20蚊,房入面有得唱K架仲有專人服務你,係更好既進餐體驗添 !

🥘新南苑火鍋雞煲🥘
📍地址:尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場2樓201
☎️ 訂座電話: 28773690 /  9311 8877
⏰營業時間:星期一至日 12:00 PM - 02:00 AM
2023-11-21
$481 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • A4岩手縣黑毛和牛肩胛
2023-11-21 241 views
今晚食咗間雞煲邊爐任食,crazy咁正😍我哋係食咗個大滿貫餐,竟然有3選1任食,你可以揀雞煲,毛血旺或者酸菜魚,我哋揀咗個雞煲小辣,一上枱就勁香,辣度剛剛好,小小麻,總之調味好正😋再加上雞件又大件又嫩滑且有雞味👍🏻我哋食完雞煲就揀咗個清清地嘅花雕醉雞,淡淡嘅花雕味好襯海鮮🦞同牛肉,佢哋嘅海鮮拼盤好正,龍蝦真係鮮甜出色,仲有啲扇貝貝肉勁大粒😝然後啲牛肉係A4和牛黎架,肉味香濃,淥幾秒就食得,鮮嫩多汁❤️中途叫左個龍躉片,聽職員講,原來係新鮮即劏,魚肉彈牙又鮮甜,好好食!仲有佢哋任食嘅嘢都好高質,又有鮑魚,又有龍蝦,完全對得住個價錢🫡今餐確係正呀🫶🏻一定會推薦比朋友,下次約埋book佢哋個獨立私家房唱埋卡拉OK先😝
今晚食咗間雞煲邊爐任食,crazy咁正😍

2023-11-19
Type of Meal
Dinner
天氣氣溫急遽下降,又到了吃火鍋的時候了。我們選擇了尖沙咀的新南苑食火鍋。我們四人點了晚市套餐「晚市滿足餐」。這個套餐包含多種美食,其中刺身海鮮和牛肉拼盤是我們最喜歡的。時令魚肉刺身拼盤有鮑魚、帶子、蝦等等。鮑魚口感彈牙,紅蝦和帶子肉質鮮嫩,海鮮的風味十分美味,值得一試。牛肉拼盤有多種部位和來源地,甚至還有牛小排等稀有部位,價格與品質相符,強烈推薦。另外,還有三款小菜可供選擇,我們選擇了麻辣鴨血毛血旺。鴨血質地細嫩,豆腐吸收了辣椒醬汁,非常美味。毛血旺還可以續碗,非常划算。至於湯底,我們被熊仔南瓜公仔蜆湯吸引住了。服務員會先幫我們拍照,然後慢慢倒湯,讓公仔慢慢溶解,猶如浸泡在溫泉中一樣,非常有趣。餐廳還有優惠活動,以298港幣的價格可以享用一整條象拔蚌的刺身,非常划算。總的來說,這家餐廳能夠滿足那些既想享受火鍋,又想拍美食照片的食客的需求。
天氣氣溫急遽下降,又到了吃火鍋的時候了。

我們選擇了尖沙咀的新南苑食火鍋

我們四人點了晚市套餐「晚市滿足餐」。

2023-11-11
  • 南瓜公仔蜆湯
同朋友享用咗呢個180分鐘放題嘅午餐滿足套餐,肉類同海鮮嘅擺盤好靚~肉類亦有張卡仔清晰提示係咩部位嘅肉~呢一餐滿足到捧住個肚走!文末會附上餐牌參考~揀咗南瓜公仔蜆湯,有隻好可愛嘅熊仔坐係鍋中間☺️呢個公仔湯底會先俾客人打咗卡先,之後再即場倒湯浸住~過程好治癒~然後揀咗招牌麻辣雞煲,呢個都係任食,麻辣好惹味!🤪飲品方面,有懷舊玻璃樽裝可樂,個人覺得好飲啲同多汽啲‼️另外仲有自製熊仔樽裝冷泡茶,而且店舖有不少figure可以打卡!餐廳參考:

然後揀咗招牌麻辣雞煲,呢個都係任食,麻辣好惹味!🤪

餐廳參考:

$547.8 (Lunch)
  • 招牌麻辣雞煲
  • 牛肉拼盤
2023-11-15 167 views
同同事食晏經過,本身以為淨係出名火鍋,估唔到佢啲刺身同魚生都好新鮮,同事話之前試過幾正,所以我哋就入咗去試。午餐menu 都算抵食,喺尖沙咀呢個價錢有咁高質真係算係咁。🔺刺身四色丼 $78 有三文魚,吞拿魚,帶子,劍魚腩,四樣都好新鮮好好味,我自己就最鍾意吞拿魚同埋劍魚腩😍🔺火焰豐盛丼 $88同事唔識得生冷嘢就帶咗呢一個火炙丼,都好足料,有三文魚,吞拿魚,鰈魚,帶子,赤海蝦,望落都好正🤣🔺三文魚便當盛盒 $88  最大食嘅男同事嗌咗呢個最豐富嘅盛盒😂 有沙律,刺身,卷物仲有個丼,多嘢到癲🤩 佢食得勁滋味,大滿足🤭其實佢午餐都有幾多選擇,加$15仲可以追加麵豉湯同埋沙律。以後食晏又多個選擇喇😋😋

🔺刺身四色丼 $78

🔺火焰豐盛丼 $88

2023-11-15
$80 (Lunch)
2023-11-15 148 views
在尖沙咀萬事昌大廈有間性價比高的私房菜,朋友話想吃和牛,於是我哋選了晚市A4和牛餐(每位$438)。餐廳設有獨立房間,入面還可以唱卡拉OK,岩晒想一邊食一邊唱歌的朋友。喜歡吃象拔蚌的朋友一定要點全條象拔蚌刺身,全條都係$298,相當抵食。素金鈎野菌冬瓜盅小編點了素金鈎野菌冬瓜盅,冬瓜上面放上金色閃閃的素金鈎野菌,賣相相當吸引,而且湯底清甜。牛肉拼盤A4岩手縣黑毛和牛肩胛、A4日本黑毛和牛肉後腿肉和本地手切牛頸脊都是任食😋岩晒一班食肉獸的朋友。牛肉新鮮,脂肪分布平均,油膩剛好,口感嫩滑,牛味濃。

素金鈎野菌冬瓜盅

牛肉拼盤
2023-11-10 119 views
同朋友食生日癲拿… 決定豪一豪佢! 揀左大滿貫餐! -有唔同煲揀. 食足180分鐘,798 蚊一位我地就揀左湯底:自制麻辣湯-時令海鮮併盤,每一個人有5 款-A4 日本黑毛和牛肩胛.靚牛入口有牛香味,亦唔會好肥.-仲有唔同打邊爐食材揀! 我地揀左金湯酸菜魚-大滿貫餐唔止供應一份酸菜魚嫁!-我好鍾意咁多芫荽. 好香口! -魚既肉質都唔會淋散. -有懷舊樽裝可樂,回憶返返黎!個味飲落係唔同啲!全條象拔蚌刺身$298, 好優惠波! 小食: 雲耳
同朋友食生日癲拿… 決定豪一豪佢! 揀左大滿貫餐!
-有唔同煲揀. 食足180分鐘,798 蚊一位

我地就揀左湯底:自制麻辣湯
-時令海鮮併盤,每一個人有5 款
-A4 日本黑毛和牛肩胛.靚牛入口有牛香味,亦唔會好肥.
-仲有唔同打邊爐食材揀!

我地揀左金湯酸菜魚
-大滿貫餐唔止供應一份酸菜魚嫁!
-我好鍾意咁多芫荽. 好香口!
-魚既肉質都唔會淋散.

-有懷舊樽裝可樂,回憶返返黎!個味飲落係唔同啲!

全條象拔蚌刺身$298, 好優惠波!

小食: 雲耳
2023-11-10 141 views
劉媽一直都好想試食有公仔嘅火鍋覺得火鍋🍲味道唔會差得去邊而且有隻公仔加持🤭唔食得都打得咭呀嘛😆今次劉家就嚟到 @sunnamyuen2022食火鍋我哋order咗 #海鮮餐 原本$408/180分鐘 不過我哋5:30入座有優惠$348😙🍲南瓜公仔蜆湯一上枱就已經心心眼南瓜公仔好萌呀😍店員仲好醒目🤭知道我哋係為南瓜公仔而來佢會比我哋打好哂咭先即場倒湯底🍽️一款仼食主菜#招牌麻辣雞煲可選大中小辣🌶️雞件份量十足 味道超級惹味🍽️海鮮拼盤有龍蝦、大蝦、生蠔、帶子…款款都好新鮮 😋 肉質勁鮮嫩🍽️火鍋配料係任食😋都有好多款揀🟤豬骨濃湯貢丸、墨汁墨魚丸、牛骨清湯牛丸🔵灌湯小罐包、台灣鴨血、台黑椒豬肉腸🥩美國極上牛肉、酒釀雞件、西班牙豚肉粒🍤海蝦、龍躉片(新鮮即劏) 劉爸最鍾意就係呢度仲有懷舊樽裝可樂🥤話樽裝可樂先夠氣劉媽就鍾意自製熊仔樽裝冷泡茶一邊飲冷泡茶一邊食火鍋都覺得無咁熱氣😆熊仔樽仲當手信帶返去比👧🏻🤣佢好鍾意儲樽仔劉爸話會再嚟多次😋因為落單後先見到依家店家做緊優惠🤤全條象拔蚌刺身只係$298 😍咁抵食梗係要約埋屋企人嚟食啦新南苑私房菜 ( #尖沙咀 )📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
劉媽一直都好想試食有公仔嘅火鍋

#招牌麻辣雞煲
可選大中小辣🌶️
雞件份量十足 味道超級惹味

🍽️海鮮拼盤
有龍蝦、大蝦、生蠔、帶子…
款款都好新鮮 😋 肉質勁鮮嫩

🍽️火鍋配料係任食😋都有好多款揀
🟤豬骨濃湯貢丸、墨汁墨魚丸、牛骨清湯牛丸
🔵灌湯小罐包、台灣鴨血、台黑椒豬肉腸
🥩美國極上牛肉、酒釀雞件、西班牙豚肉粒
🍤海蝦、龍躉片(新鮮即劏)

劉爸最鍾意就係呢度仲有懷舊樽裝可樂🥤話樽裝可樂先夠氣
劉媽就鍾意自製熊仔樽裝冷泡茶

劉爸話會再嚟多次😋
因為落單後先見到依家店家做緊優惠🤤
全條象拔蚌刺身只係$298 😍咁抵食梗係要約埋屋企人嚟食啦

新南苑私房菜 ( #尖沙咀 )
📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
  • 時令海鮮拼盤
  • 招牌麻辣雞煲
2023-11-08 68 views
天氣開始轉涼,又到了和朋友打邊爐的時候了。今天下班後我們來到尖沙咀的新南苑食火鍋。我們一行四人點了晚市滿足餐(四人份量)。首先,在三款小菜中,我們選了麻辣鴨血毛血旺。鴨血鮮嫩,毛血旺麻辣鮮香,豆卜吸滿辣汁,一口咬下去汁水爆出,很美味。毛血旺可以任食,吃不夠還可以隨時refill,非常不錯。😍😍火鍋湯底,我們選了熊仔南瓜公仔蜆湯。服務員會先給我們打卡拍照,然後現場倒湯。熊仔慢慢溶化在湯底中,很有趣。這個套餐有很多選擇,其中我們最推薦的是刺身和牛肉拼盤。時令刺身拼盤有帶子、鮑魚、大紅蝦、三文魚等等。帶子和大紅蝦的肉質鮮嫩,帶有淡淡的海味;鮑魚清洗得很乾淨,每人一隻,不用爭🤭,每一款都很新鮮。牛肉拼盤有各種不同部位和產地的牛肉,包括牛頸脊、牛小排等高價位的部位,性價比真的很高,強烈推薦。👍現在餐廳還有優惠價,以298港幣的價格可以享用整條象拔蚌刺身,可惜我們已經吃得太飽,吃不下了,下次再來試試看吧。
天氣開始轉涼,又到了和朋友打邊爐的時候了。

今天下班後我們來到尖沙咀的新南苑食火鍋

我們一行四人點了晚市滿足餐(四人份量)。

這個套餐有很多選擇,其中我們最推薦的是刺身和牛肉拼盤。

2023-11-08
Type of Meal
Dinner
  • 牛牛拼盤
  • 時今刺身拼盤
  • 南瓜公仔蜆湯
今日朋友生日,平時我地都鐘意一齊打邊爐,所以今日就選左高質D既新南苑小菜火鍋雞煲黎打邊爐~真係好啱我地心意啦~素金鈎野菌冬瓜盅超養生既冬瓜盅,好足料同好夠味,而且上枱又好靚,好適合有小小凍去食呀~海鮮餐都好正,有龍蝦又有蠔,完全係我地心意既食物,食到好飽呀~另外,要讚下依度既環境,依度仲有懷舊樽裝可樂、自製熊仔樽裝冷泡茶,最正既係店舖有不少figure供食客欣賞,好CHILL好RELAX ,放工去打1下邊爐真係開心。服務態度都唔錯架,仲不停幫我地加水,超細心同好好既服務。

素金鈎野菌冬瓜盅

另外,要讚下依度既環境,依度仲有懷舊樽裝可樂、

服務態度都唔錯架,仲不停幫我地加水,超細心同好好既服務。
Other Info. : 另外,要讚下依度既環境,依度仲有懷舊樽裝可樂、 自製熊仔樽裝冷泡茶,最正既係店舖有不少figure供食客欣賞,好CHILL好RELAX ,放工去打1下邊爐真係開心。
2023-11-05
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 素金鈎野菌冬瓜盅
  • 海鮮餐
2023-11-08 47 views
今日去左尖沙咀寶勒巷萬事昌廣場新南苑食Lunch, 貪佢呢度午市可以打邊爐或者有丼飯選擇. 我就選左丼飯食, 簡單叫個新南苑金箔刺身丼, 配料有三文魚, 油金魚, 赤海蝦, 帶子, 吞拿魚, 海膽. 見到呢個豪華陣容都只係 $128蚊, 真係抵到爛.每款刺身都好新鮮肥美, 三文魚, 油金魚, 魚油充足, 厚切.赤海蝦大大隻, 爽口彈牙, 味道香甜.帶子超大隻, 亦都係肥美, 配上個甘香海膽, 真係大滿足.同事就食左個火焰豐盛丼, 配料有三文魚, 吞拿魚, 鰈魚, 赤海蝦, 帶子. 佢呢款就用火灸燒過, 口感有種焦焦感覺. 最後一題, 餐廳放左好多figure, O岩哂我呢D玩具達人, 買唔到, 都黎望下過下癮.

赤海蝦大大隻, 爽口彈牙, 味道香甜.

帶子超大隻, 亦都係肥美, 配上個甘香海膽, 真係大滿足.

2023-10-30 67 views
今時今日搵一間好食嘅打邊爐並不容易,今次跟朋友介紹去咗呢間新南苑,真心推介俾大家🤝🤝滿足餐。佢個口感豐富多樣,有各式各樣嘅食物可以供你揀選。每一個菜式都有獨特嘅口感同味道,令你盡情享受美食。今次叫左佢既濃香沙嗲湯🤩🤩🤩🤩佢個口感香濃,湯底滿溢著濃郁嘅香料味道,令人垂涎欲滴。而我哋選擇嘅係雞煲🐔🐔🐔🐔牛牛拼盤同時令人驚喜,有各種嫩滑多汁嘅牛肉,每一口都可以品嚐到牛肉嘅鮮味同嚼勁。時令海鮮拼盤亦都非常出色,新鮮嘅海鮮質感鮮美,帶嚟一種海洋風味。🐟🐟西班牙豚肉粒口感多汁鮮嫩,豚肉嘅獨特風味令味道更出眾。美國極上牛肉同台灣黑椒豬肉脾都有獨特嘅口感同味道,每一款都值得一試。海蝦鮮甜多汁,配合醬汁更加提升咗它嘅味道。而且餐廳仲有Now Tv足球賽事到凌晨兩點,你可以一邊欣賞足球,一邊享受美食。餐廳內仲有好多figure可以供食客欣賞,增添娛樂氣氛。🍺🍺🍺🍺

海蝦鮮甜多汁,配合醬汁更加提升咗它嘅味道。

2023-10-27 100 views
打邊爐任食 -尖沙咀刺身拼盤都好多選擇,有三文魚,蟹柳,帶子,蝦,鮑魚,北寄貝,八爪魚。淨係食刺身都可以食飽雞煲, 之後用黎任食打邊爐海鮮拼盤 , 仲要有龍蝦 好肉地, 都爽口 彈牙架,海蝦,刀貝,石蠔。飲品任飲,仲要有Hoegaarden Rosee 淨係飲呢個都回到la仲要每檯都有部獨立電視,應該係可以比人晚上一路打B爐一路睇波一次過滿足哂我想食想飲既慾望,緊係要去試一試我地揀左HK$408果個餐
打邊爐任食 -尖沙咀

雞煲, 之後用黎任食打邊爐

一次過滿足哂我想食想飲既慾望,緊係要去試一試

我地揀左HK$408果個餐
2023-10-22 63 views
時令海鮮拼盤: 時令海鮮拼盤係一道精緻既開胃菜。 呢種菜餚包括當季既新鮮海鮮,有各種各樣既貝類、魚類同其他海鮮食材。 係一種視覺同味覺既享受,提供左多種不同口感同味道既體驗。招牌麻辣雞煲: 招牌麻辣雞煲係一道充滿辛辣同香料既中式菜餚。 呢道菜包括雞肉、辣椒、胡椒同其他調味料,製作出強烈既辣味。 係一道非常具有冒險精神既菜餚,適合喜歡挑戰口味既人。蟲草花椰子花膠湯: 蟲草花椰子花膠湯係一道富有滋補價值既湯品。 蟲草花具有藥用價值,而椰子花膠增加湯既質地同風味。 呢道湯濃鬱,充滿椰奶同蟲草花既香味,係一道溫暖既湯品。3.6北海道牛奶凍: 北海道牛乳凍係一道甜品,以北海道著名既牛奶製成。 奶凍非常滑嫩,帶有濃鬱既奶香。 如果您喜歡甜點,特別係奶味既甜點,呢道3.6北海道牛乳奶凍會成為您既最愛。

2023-10-07