2022-06-22 301 views
之前食過沙嗲王早餐,覺得都幾好,見 join咗 member生日月有$50 coupon就同媽咪去試下。以前去嘅沙嗲王裝修都係黑黑暗暗,我唔太喜歡,樂富依間夠光猛,坐位都坐得舒服,但冷氣就大咗啲,去食嘢記得著褸啊!焗豬扒飯,唔會焗到乾晒,豬扒夠軟滑👍牛柳粒焗飯,阿女好鐘意食,入面仲有流心蛋,好味!鬆餅好鬆脆,超好味!但個頭盤拼盤就差啲,$69唔太抵。生日有coupon減$50另外有張焗飯coupon減$5,仲有一張$2 coupon, total減$57。

焗豬扒飯,唔會焗到乾晒,豬扒夠軟滑👍

牛柳粒焗飯,阿女好鐘意食,入面仲有流心蛋,好味!

鬆餅好鬆脆,超好味!

但個頭盤拼盤就差啲,$69唔太抵。

牛柳粒焗飯
焗豬扒飯
鬆餅
芒果綠茶寒天
2022-04-19 417 views
乜都唔洗講黎依到一定係食佢最出名既白Curry豬扒飯我原先想飯轉印度餅 點知是額外$23買咁咪有飯又有餅 咁多點食 搞唔掂 決定 只要個飯算疫情間 咁耐 第一次 買佢既外賣自取一打開 份量好夠3大塊豬扒 已經揸車 10-15分鐘內返到豬扒都林左D la 堂食時無得比Curry汁 熱辣辣飯量 Ok ar 味道仍是好好味等外賣時 睇到門口早餐 餐牌 都好想試好多選擇 點解屋企附近唔開返間呢愈睇愈想食 超級吸引食個皇牌白Curry頂住先啦
乜都唔洗講

超級吸引
食個皇牌白Curry頂住先啦
2022-04-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
  • 白咖喱豬扒印度薄餅
这家店是中午一点多去的,人特别多,好在他家店面不小有很多位置,点了一份鱼柳咖喱饭,个人觉得餐品味道不错的,就是等餐的时间太长了,感觉在等了将近二十分钟,可能是鱼柳需要炸时间长,也可能是因为人比较多,总之等这么长时间,对当时有事需要处理的我来说有点难受。
2022-01-22
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2022-01-07 361 views
政府又禁晚市堂食,於是買個白咖哩豬扒烏冬返屋企食。等左半個鐘先攞到就算啦,打開膠袋居然發現無左豬扒!六十幾蚊食個淨烏冬,名乎其實貼錢買難受呢間店永久列入我黑名單中

呢間店永久列入我黑名單中

2021-11-22 629 views
今日一行四個人打完麻雀肚餓就打算附近搵嘢食其實近年來樂富商場真係多咗好多嘢食好多選擇結果基於唔想排太耐隊等位嘅原因我哋就決定食沙嗲王四個人叫咗五碟嘢都好夠飽仲要炸嘢真係炸得給隨口幾好食,又唔會太油膩價錢都實惠!
今日一行四個人打完麻雀
肚餓就打算附近搵嘢食
其實近年來樂富商場真係多咗好多嘢食好多選擇

結果基於唔想排太耐隊等位嘅原因
我哋就決定食沙嗲王

四個人叫咗五碟嘢都好夠飽
仲要炸嘢真係炸得給隨口幾好食,又唔會太油膩

價錢都實惠!

2021-11-17 417 views
我成日同人講,我肥華吾係識食,而係爛食,鍾意四圍揾嘢食,近乎食物焚化爐級數,但係我有一個死穴,就係非常抗拒D吉列食品,任何標榜呢樣嘢嘅食物,無論係肉類,海鮮,蔬菜,我都敬而遠之,毫無興趣進食,11月16号細仔仔請我同靚媽到此店食晚餐,我一睇個餐牌就頭都大埋,因每樣食物相片,都係吉列食品,對我來講真係無樣啱食,最後勉為其難點咗個䓤油豬扒飯套餐俾自己,塊吉列豬扒就俾咗靚媽食,我就食䓤油,醬油撈飯,飲埋杯凍檸茶就提早走人,在此聲明,係呢間食店D出品吾啱我食,並吾係吾好食,靚媽同仔仔叫到成枱嘢,我見佢哋食得非常開心,而此店環境,侍應服務亦吾錯,價錢更親民,如果喜愛食吉列及油炸食物嘅朋友,來此店就啱晒。
2021-10-07 591 views
今日諗住嚟樂富食下午茶啦,黎到食肆個一層發現原來沙嗲王開咗新分店梗係即時入去試食下啦!平時其他分店都唔就腳,今次就喺地鐵站附近,正黎到五點幾已經冇咗下午茶餐,咁就照食晚市啦。叫咗我嘅至愛蟹粉豆腐煲上枱嘅時間熱辣辣,豆腐又滑,好香鹹蛋黃味,好多蛋黃油流晒出嚟,蟹肉嘅份量亦都唔少,本身仲諗住唔食白飯,但送飯真係一流,唯有破下戒啦另外仲叫咗個沙嗲牛肉烏冬,亦都係熱辣辣用石鍋上,略嫌沙嗲味淡咗少少,但係個汁都好杰,啲汁掛晒落個烏冬到,每一啖烏冬都食到沙嗲湯,牛肉亦都好林身,唔錯。

黎到五點幾已經冇咗下午茶餐,咁就照食晚市啦。
叫咗我嘅至愛蟹粉豆腐煲

2021-10-06 392 views
見開咗一排都未有機會食到,今日終於都見冇人排隊,就即入去開飯😂😂😂真係好耐好耐好耐冇食過🤤🤤🤤識叫一定係叫招牌飯-白咖喱香茅豬扒飯🤤🤤🤤😍😍😍,水準仲keep到,一上檯都聞到浸香味👍🏻👍🏻👍🏻豬扒亦都有成4舊,無骨,啖啖肉,亦好足料好香香茅味🤤正👍🏻👍🏻👍🏻朋友就叫咗滑蛋沙嗲牛肉飯😍😍😍個蛋好味,滑蛋撈埋沙嗲牛肉又係夾到不得了,個沙嗲係有粒粒細花生,好香!夠晒味👍🏻👍🏻👍🏻牛肉亦大塊,唔韌,好食!👍🏻薯條王嘅我,見到餐牌加12蚊就有碟薯條,梗係加啦!仲諗?!😂😂😂即炸上檯,我都要攤佢一陣先夠膽食😂😂🤤🤤勁脆!正🤤飲品係芒果茉莉花綠茶配寒天波波同埋凍檸茶😆杯芒果茉莉花又幾清香,幾好飲👍🏻👍🏻

即炸上檯,我都要攤佢一陣先夠膽食😂😂🤤🤤勁脆!正🤤

2021-09-21 405 views
今日中秋節(21/9/2021)嚟這店食過下午茶。點了四份下午茶白咖喱香茅豬扒飯,一睇就知好味,豬扒好入味,白咖喱汁夠多,拌飯正。沙嗲滑牛激厚蛋三文治,蛋真係好厚,沙嗲滑牛有多汁,配上厚蛋,整份三文治好juicy。吉列魚柳配脆卜卜炸薯條,剛炸起,魚柳好滑,香口滑lulu蛋沙嗲牛more王飯,牛肉好滑入味,加上花生碎更好食。另加配了是日餐湯(粟米湯)+蒜香烤餅一件食極唔停迷你香脆芝士條黑松露滑lulu蛋
今日中秋節(21/9/2021)嚟這店食過下午茶。
點了四份下午茶
白咖喱香茅豬扒飯

沙嗲滑牛激厚蛋三文治

沙嗲滑牛激厚蛋三文治

吉列魚柳配脆卜卜炸薯條,剛炸起,魚柳好滑,香口
吉列魚柳配脆卜卜炸薯條

黑松露滑lulu蛋
黑松露滑lulu蛋

2021-09-21
2021-08-25 498 views
蟹粉豆腐鍋 因為係即叫即整,所以都等咗陣先上菜,不過見到咁靚嘅賣相都值得嘅!蟹肉加上少少蟹膏,仲有咸蛋同滑溜溜嘅豆腐,配飯一流!食晒啲飯仲有餸剩,有衝動想加多碗飯!白咖哩豬排飯白咖哩唔太辣又有啲甜味,啱晒我呢啲唔食得太辣嘅人,忍唔住用晒啲汁嚟送飯。豬排非常之腍,好容易就咬得開,外脆內軟。

蟹粉豆腐鍋

白咖哩豬排飯
2021-08-25 374 views
沙嗲王係樂富新開張呀!沙嗲王係學生時代經常去食午餐、下午茶,對當時仲係學生既我係抵食夾大件,算是學生眼中便宜的連鎖餐廳。開新店緊係試吓,今日我係早餐時段黎食,點了一份厚切吉列豬扒及熱檸茶!📍厚切吉列豬扒豬扒炸得很鬆脆,炸漿很薄不會厚實實,肉質淋身Juice,點一點沙律醬味覺即是提升!👍🏻是配烤餅不是多士(有新鮮感),烤餅酥軟味道佳!炒滑蛋脆皮腸焗豆熱檸茶這份早餐很豐富🥰祝有一個Good morning!小星女提提你:用手機QR code點餐全單減$2-
沙嗲王係樂富新開張呀!

📍厚切吉列豬扒
是配烤餅不是多士(有新鮮感),烤餅酥軟味道佳!
炒滑蛋
脆皮腸
焗豆
熱檸茶

這份早餐很豐富🥰
祝有一個Good morning!

小星女提提你:用手機QR code點餐全單減$2-

2021-08-23
$36 (Breakfast)
好耐無係樂富食早餐,見佢新開,座位好似幾舒服。諗住叫個「火腿通粉配滑lulu 蛋 蒜香烤餅」餐,試下佢個蛋就指住餐牌話要呢個餐。通粉同奶茶味道正常唔錯,等左一陣都未上個炒蛋就追啦…..佢同我講無落到,我即刻睇多次餐牌,係唔係我睇錯要另加錢/另外配,但唔係呀….然後佢話要叫先會上,唔叫係唔會落單…..到底係唔係我有問題?佢咗樣寫唔係就等於包埋有嗎?Ps 最後問返食過既朋友,佢問我點解唔用qr code自己落單,入會又減價又盛…..我話我完全無人同我講有呢d 淨係一心想食個好少少既早餐返工迎接Monday blue ….. 總結,味道正常的,但如果好似我咁傻仔叫人落單,記得要一字不漏講晒個set 名😑

總結,味道正常的,但如果好似我咁傻仔
叫人落單,記得要一字不漏講晒個set 名😑