旺角人多車多食肆多喺街人逼完一輪,等𨋢上樓上又要排隊排一輪如果食到間冇中伏又抵食嘅餐廳心情絕對會靚好多☺️呢間旺角樓上泰式餐廳就係其中一個好選擇👍🏻我地一行四人book咗食晚餐晚飯時間喺大堂等𨋢嘅人多到企到出街外🫠上到泰屋亦都已經有唔少人等位我地有預約就直接有枱😆所以最好預約定啊我地嗌咗套餐同另外加咗啲特別菜式軟殻蟹咖哩農夫包 & 原個菠蘿海鮮炒飯上菜嘅食物全部都熱辣辣出晒煙😶‍🌫️唔會有種喺廚房攤凍咗先攞出嚟嘅感覺味道好而且份量唔細食得好飽好滿足😌人均價錢都只係大約400蚊喺旺角食泰國菜嚟講真係算幾抵食啊!餐廳氣氛亦都幾好會播泰文歌,但唔會大聲到同唔到朋友傾偈💬坐位唔會好逼夾人多亦都唔會坐得好辛苦啱晒一班朋友或者帶長輩出嚟食飯喔!
旺角人多車多食肆多
喺街人逼完一輪,等𨋢上樓上又要排隊排一輪
如果食到間冇中伏又抵食嘅餐廳

唔會有種喺廚房攤凍咗先攞出嚟嘅感覺
味道好而且份量唔細
食得好飽好滿足😌
人均價錢都只係大約400蚊
喺旺角食泰國菜嚟講真係算幾抵食啊!

餐廳氣氛亦都幾好
會播泰文歌,但唔會大聲到同唔到朋友傾偈💬
坐位唔會好逼夾
人多亦都唔會坐得好辛苦
啱晒一班朋友或者帶長輩出嚟食飯喔!
  • 原個菠蘿海鮮炒飯
2023-10-17 3334 views
👨🏻‍🍳泰屋 (旺角)📍旺角彌敦道726號2樓 「旺角泰國菜有驚喜😻」 旺角search泰國菜,見到泰屋評分幾高,試下😝星期一收工食,1900已經滿座,閒日喎🥲吾算好大,但系坐落舒服🤤🫶🏻 👍🏻🍽️炭燒豬頸肉 $86醬汁微辣酸甜好開胃😻豬頸肉好大塊,肉質有咬口,炭燒脆邊,有兩種口感,好味😝👍🏻👍🏻 👍🏻🍽️蒜蓉炒通菜 $76本身不太食得辣,今晚又想清清地,所以叫左蒜蓉炒😝有驚喜!!😻清得黎好有鑊氣,但系通菜吾會老,仲好脆!!🤤 🍽️泰式干炒河 (雞) $86蛋同河粉都好有鑊氣,勁香口🥹🫶🏻第一啖試河粉,「哇」左一聲🙈好少有干炒河炒得咁香口,吾同香港既乾炒牛河🤤平時食得多乾炒牛/豬河,試試雞🤣um🙈下次都系牛/豬好了😝 👍🏻🍽️醃肉碎生菜包 (豬) $92staff好好人,我地問可吾可以盡量少D辣,佢話得🥹🫶🏻真系小小辣!!第一次食小小辣既生菜包,但系仲keep到個份惹味同香口😝食吾停,想encore🤣🫶🏻平時辣到一塊起兩塊止🙈 🍹泰式奶茶 $35!!要撈撈底,甜味系底!!系thai tea味🤤 🍹龍眼冰 $36正常🤤 #泰屋
👨🏻‍🍳泰屋 (旺角)
📍旺角彌敦道726號2樓

「旺角泰國菜有驚喜😻」

旺角search泰國菜,
見到泰屋評分幾高,試下😝
星期一收工食,1900已經滿座,閒日喎🥲
吾算好大,但系坐落舒服🤤🫶🏻
炭燒豬頸肉

👍🏻🍽️炭燒豬頸肉 $86
醬汁微辣酸甜好開胃😻
蒜蓉炒通菜

👍🏻🍽️蒜蓉炒通菜 $76
本身不太食得辣,今晚又想清清地,
所以叫左蒜蓉炒😝
有驚喜!!😻清得黎好有鑊氣,但系通菜吾會老,仲好脆!!🤤
泰式干炒河

🍽️泰式干炒河 (雞) $86
蛋同河粉都好有鑊氣,勁香口🥹🫶🏻
第一啖試河粉,「哇」左一聲🙈
好少有干炒河炒得咁香口,吾同香港既乾炒牛河🤤
平時食得多乾炒牛/豬河,試試雞🤣um🙈
下次都系牛/豬好了😝
醃肉碎生菜包

👍🏻🍽️醃肉碎生菜包 (豬) $92
staff好好人,我地問可吾可以盡量少D辣,佢話得🥹🫶🏻
真系小小辣!!第一次食小小辣既生菜包,
但系仲keep到個份惹味同香口😝
食吾停,想encore🤣🫶🏻
平時辣到一塊起兩塊止🙈
泰式奶茶

🍹泰式奶茶 $35
!!要撈撈底,甜味系底!!
系thai tea味🤤

醃肉碎生菜包
泰式奶茶
龍眼冰
2023-10-13 99 views
旺角嘅泰屋餐廳真係有驚喜!佢地嘅菜式真係無得挑剔!我食到嘅海南雞飯、馬拉盞豬頸肉炒米同凍奶茶,全部都令我驚喜連連!首先,話咁快講吓份量!泰屋嘅菜式真係俾到你食到撐爆!份量超級足,可以同友人share食,絕對物超所值!💯💰我特別推薦嘅係佢地嘅海南雞飯!雞肉嫩滑多汁,配埋香氣四溢嘅飯粒,一口咬落去,真係令人感動到落淚!另外,馬拉盞豬頸肉炒米都非常之出色!豬肉炒得香辣可口,飯粒彈牙有嚼勁,每一口都帶嚟一陣陣辣椒嘅刺激感,真係辣到心癢癢!🌶️😋最後,凍奶茶真係一個完美嘅結尾!香濃的茶香配上凍凍地奶味,一飲而盡,令人心曠神怡!真係可以暢飲一整個下午!🍹💦

我特別推薦嘅係佢地嘅海南雞飯!

另外,馬拉盞豬頸肉炒米都非常之出色!

最後,凍奶茶真係一個完美嘅結尾!
2023-09-23
Lunch
今日我去咗旺角嘅泰屋餐廳,真係有驚喜!佢地嘅午市套餐有海南雞飯,仲有飛天通菜!仲有湯同熱飲!泰屋係一間泰國菜嘅餐廳,佢地嘅午市套餐真係超值!我揀咗佢地嘅海南雞飯,真係一流!雞肉非常之嫩滑,每一口都帶嚟濃郁嘅雞肉香氣,飯粒又香又軟。真係一個令人滿足嘅選擇!而且,仲包湯同熱飲,真係物超所值!🍛👌除咗海南雞飯,我都試咗佢地嘅飛天通菜。通菜炒得香辣可口,帶嚟一啲泰國嘅風味,真係好開胃!食完海南雞飯再試下通菜,真係一個完美嘅搭配!😋👍🏻泰屋嘅服務都好好,員工親切友善,態度好好。餐廳嘅環境舒適,氣氛輕鬆愉快,可以好好享受美食。🏪🌟
今日我去咗旺角嘅泰屋餐廳,真係有驚喜!
佢地嘅午市套餐有海南雞飯,仲有飛天通菜!仲有湯同熱飲!

泰屋係一間泰國菜嘅餐廳,佢地嘅午市套餐真係超值!
我揀咗佢地嘅海南雞飯,真係一流!
而且,仲包湯同熱飲,真係物超所值!🍛👌

除咗海南雞飯,我都試咗佢地嘅飛天通菜。

2023-10-04
Lunch
2023-09-26 157 views
放工我約咗朋友去咗一間喺旺角嘅泰國餐廳,聽朋友講呢一間餐廳價錢大眾化同埋幾好食,所以我哋一齊去試吓.冬陰功海鮮炒飯,係餐廳嘅特別推介,所以我哋就試吓。個冬陰功炒飯有少少辣,有海鮮配料冬陰功炒飯好入味,好開胃!每食一口都可以食到炒飯嘅香氣同海鮮嘅鮮味,幾有層次感,同埋個飯炒得剛剛好,而且份量足夠,我可以同朋友share嚟食😊.因為我朋友好喜歡青咖喱,所以佢特別叫咗[青咖哩羊配白飯],羊肉煮得剛剛好,青咖喱醬汁濃郁香辣,配埋白飯,好搭配!.因為我想同朋友傾吓計,我哋仲叫多咗個小食拼盤。拼盤入面有雞翼、蝦餅、魚餅同埋春卷,全部都好好味!雞翼炸得好入味,蝦餅同魚餅都好鮮甜有彈性,而春卷則脆皮炸得香口。加埋啲泰式醬汁,酸辣同甜味都啱晒口味。.食咁多嘢一定要叫番杯飲品解解渴,我同朋友都叫咗西瓜沙冰,喜歡它是新鮮手打的,大家都覺得透心涼.個人覺得呢間餐廳價錢抵食,食物份量足夠,如果約埋三五知己過嚟下野傾吓計,確實唔錯

行開旺角見到依間的泰國菜set lunch 好抵,所以就入咗嚟,整體環境都ok。但最大問題係送錯餐點😭 由原本的越式豬扒飯送了泰式香葉肉碎煎蛋飯。 因為當時趕時間沒有留心到,食咗兩啖聽到隔離台話送錯餐先知道, 侍應望咗我2眼知道自己混亂了,但仍直接棄置了我點的越式豬扒飯(浪費了也不給我換),亦沒有詢問幫我更換......當然有點失望。 這個餐點非常乾涸,可能不是我的心水啦😌 不過確實這間餐廳的價位很抵食呢!

2023-09-18 108 views
✨迷你小食雙併可以喺三款裏面任選兩款 當中揀左蝦餅同素春卷蝦餅 外層炸得鬆脆 蝦餅鮮味彈牙素春卷 香脆 內餡蔬菜絲爽口 口感幾豐富✨炭燒豬頸肉豬頸肉 肉質結實帶爽 油脂甘香 味道有淡淡香茅味✨泰式蛋包金邊粉伴蝦賣相吸引 蛋網包住金邊粉味道酸酸地 幾開胃惹味配料有蝦 豆乾 芽菜同花生等✨鮮芒果糯米飯芒果清甜 糯米飯有黑白兩款口感煙韌 配香甜椰汁 都唔錯✨芒果沙冰芒果味香甜 沙冰綿密 冰涼清爽 唔錯總結:食物可以 選擇唔少環境服務正常 價錢可以
✨迷你小食雙併

芒果味香甜 沙冰綿密
冰涼清爽 唔錯

總結:食物可以 選擇唔少
環境服務正常 價錢可以
必食之選 - 軟殼蟹咖喱麵包酥脆嘅軟殼蟹和香濃的泰式黃咖喱真係令人欲罷不能。咖哩配搭著鬆軟的麵包,融合了多種風味和質感,令人驚艷不已。泰式豬肉丸米粉泰式嘅湯底配搭處充滿肉汁嘅豬肉與非常惹味,以我哋叫咗米粉都朔晒湯汁,充滿咗泰國特有的香草和香料的香氣。馬拉盞炒通菜新鮮脆嫩的通菜巧妙地與馬拉盞炒製,營造出辛辣和清新的完美平衡。泰式生菜包鮮脆的生菜與美味的豬肉碎、香草和香料相融合,帶來滿足感且充滿互動性,深受我們一行人的喜愛。金邊粉係泰式傳統風味。蝦肉爽滑新鮮,濃郁香料,係甜美與鹹香的完美平衡。仲要有一個好靚嘅蛋皮包住所有嘅麵條!非常之打卡!泰式燒豬頸肉經過完美烤製的豬頸肉及配上特製泰式醬汁,嫩滑且略帶甜味的風味。飲品 - 芒果沙冰口感柔軟綿密,入口即化,仲有好多芒果果肉,甜中帶點酸,讓人回味無窮。以上咁多款美食合共都只係$700幾。好抵啊
必食之選 - 軟殼蟹咖喱麵包

以上咁多款美食合共都只係$700幾。好抵啊
軟殼蟹咖喱麵包
軟殼蟹咖喱麵包
2023-09-12 113 views
許久沒有吃泰國菜,最近發現了旺角這家特別有興趣。約了舊同事點了好幾樣嚐一下:原隻燒魷魚筒燒得不乾身,魷魚厚身,入口保留到一份濕潤,質地細嫩,沾上泰式佐料,特別醒神。泰國金柚鮮蝦沙律上桌立馬有陣陣香酸撲鼻,今晚沒有叫蔬菜,但也點了份沙律平衡一下肉食的飽濟。份量不少,且賣相佳,柚子洋蔥散發酸香,有種甘甜鮮味,和彈牙結實的蝦肉花生、干蒜小蝦干等又脆又軟,配上醋汁吃,既是前菜又是主食的感覺。泰式牛肉湯粉河粉幼身,質感滑溜,牛肉薄切,煮得剛好,配上清甜白蘿蔔,吃上去份外滋味,量不欺場,湯頭具有一點牛味,健康飽肚呢!泰國椰青大大的一個,清甜冰凍,太易讓人一飲而盡了🫣是吃泰菜不能忽略的解暑飲,令味覺最接近天然的無添加口味。食後感:上菜快,環境姣好,位與位之間有一定間距,坐得相當舒服,適合聊天。
許久沒有吃泰國菜,最近發現了旺角這家特別有興趣。

約了舊同事點了好幾樣嚐一下:

原隻燒魷魚筒

泰國金柚鮮蝦沙律

泰式牛肉湯粉

泰國椰青
大大的一個,清甜冰凍,太易讓人一飲而盡了🫣

是吃泰菜不能忽略的解暑飲,令味覺最接近天然的無添加口味。

Dinner
  • 泰國金柚鮮蝦沙律
2023-09-12 89 views
其實旺角係一個食肆林立嘅地方,除咗街鋪之外,當然有好多樓上鋪都係有好多好嘢食。今次我哋去到彌敦道嘅一個類似銀座式建築嘅大廈食泰國嘢。入到去都已經有好多人,不過仲有一兩張空枱。我哋嗌咗以下嘅款式:豬仔骨128椰菜苗飛天85椰汁飯92青咖喱雞90蒜蓉燒帶子四隻 92椰青45x2冬陰功湯88泰式燒餅35其實佢隻青咖喱真係味道好好,配上埋佢嗰啲燒餅真係味道一流。下次如果再嚟嘅話一定會試佢嘅胡椒蟹煲,因為隔籬枱嘅胡椒蟹到好似好正,咁不過今次我哋嗌到大家都好飽。

豬仔骨128
椰菜苗飛天85
椰汁飯92
青咖喱雞90
蒜蓉燒帶子四隻 92
椰青45x2
冬陰功湯88
泰式燒餅35

其實佢隻青咖喱真係味道好好,配上埋佢嗰啲燒餅真係味道一流。

2023-09-11 71 views
泰國菜永遠都係最岩同幾個朋友聚餐既好選擇,有辣有唔辣,有海鮮又有肉,咩口味都適合。今晚黎到旺角樓上店既泰屋,係朋友推薦既餐廳,彌敦道726號成幢原來都係餐廳,難怪星期日晚餐時間排隊搭𨋢既人特別多,上到去,好快安排到座位。今晚好想食薄餅,叫薄餅一定要叫反埋個咖哩黎一齊食,薄餅好脆好香,我一個人食左四塊咁多。另外,個豬仔骨夠入味,有肥有瘦,所以口感相當好。最後,個椰汁焗飯都唔少得,椰汁好香,中間又有椰子肉,配埋個椰青飲好正。
2023-09-09 68 views
係旺角一諗食咩就會諗起依棟成棟都係餐廳,試過幾間都唔錯!今次想食泰國嘢都有!首先叫左泰式沙嗲半打( $88 ),豬牛雞都有任揀兩款,試左豬同雞,肉質燒完都保持到嫩滑,沙嗲嘅花生同椰奶味好香好濃郁仲叫左個馬拉盞炒泰國椰菜苗($88),陣陣鹹香味夠哂惹味,椰菜苗都比較少食,味道偏苦口感爽脆另外叫左泰式濕炒牛河($86),獻汁好濃好香醬油嘅味道,配料多好豐富,有粟米仔、蘿蔔、椰菜、菜心等等,連埋口感煙韌嘅河粉一齊食大滿足!野飲就揀左椰青($45),香甜清新,配濃味嘅野食好夾依間真係方便得黎選擇又多!

野飲就揀左椰青($45),香甜清新,配濃味嘅野食好夾

依間真係方便得黎選擇又多!
2023-09-03 3067 views
泰屋Sawadee Thai位於旺角彌敦道726號2樓,帶給您泰國繽紛風味的餐廳寶地。最近,我品嚐了這家餐廳的多款招牌菜,讓我們的味蕾享受了一場難忘的盛宴。我們首先嚐到的是金邊粉,售價96元。這碗金黃色的麵條,充滿了泰式傳統風味。爽滑新鮮的蝦肉和濃郁香料的結合,營造出甜美與鹹香的完美平衡。接下來,我們點了泰式豬肉丸米粉,售價52元。豐盈多汁的豬肉丸與柔滑的米粉相融合,浸泡在香氣四溢的泰式湯底中,充滿了泰國特有的香草和香料的香氣。每一口都是令人陶醉的美味,讓人欲罷不能。其中一道令人印象深刻的菜品是軟殼蟹咖喱麵包,售價223元。這道獨特的創意結合了酥脆的軟殼蟹和香濃的泰式黃咖喱。夾在鬆軟的麵包中間,它融合了多種風味和質感,令人驚艷不已。馬拉盞炒通菜,售價76元。新鮮脆嫩的通菜巧妙地與辣味馬來醬炒製,營造出辛辣和清新的完美平衡。它是其他菜品中芳香濃烈口味的完美搭配。我們也品嚐了泰式生菜包,售價92元,內含美味的豬肉碎、香草和香料。鮮脆的生菜與鹹香的餡料相融合,帶來滿足感且充滿互動性,深受我們一行人的喜愛。最後,我們細細品味了泰式燒豬頸肉,售價86元。多汁的豬頸肉蘸上香濃的泰式香料,經過完美烤

我們首先嚐到的是金邊粉,售價96元。

其中一道令人印象深刻的菜品是軟殼蟹咖喱麵包,售價223元。

馬拉盞炒通菜,售價76元。

我們也品嚐了泰式生菜包,售價92元,

最後,我們細細品味了泰式燒豬頸肉,
售價86元。多汁的豬頸肉蘸上香濃的泰式香料,經過完美烤製及配上特製泰式醬汁,每一口都散發著煙燻、嫩滑且略帶甜味的風味,展現了泰國烤肉技巧的精湛。

在一場豐盛的盛宴後,我們驚喜地發現帳單總額只是$700多。考慮到我們品嚐的菜品質量和多樣性,這絕對物超所值。
2023-09-03
  • 馬拉盞炒通菜
  • 醃肉碎生菜包
  • 炭燒豬頸肉
  • 乾炒泰國金邊粉
  • 軟殼蟹咖喱麵包
2023-09-02 123 views
彌敦道726號而家成棟都係食肆,係樓下搭𨋢已經要排隊,今次黎到食泰菜坐低先叫杯飲品🥥椰汁沙冰 $38 🌟🌟🌟🌟好香椰子味🥥 唔會太甜🦐泰式生蝦刺身 $108🌟🌟🌟🌟刺身每隻係用個細杯裝起,好精緻,點埋泰式醬汁,味道中上飛天通菜 $76 🌟🌟🌟🌟少少辣,唔係好食得辣既朋友都食到🦐泰式炸蝦餅 $85 🌟🌟🌟🌟蝦餅彈牙,炸起即上,熱辣辣夠脆🐖泰式豬肉濕炒河 $86 🌟🌟🌟豬肉都唔少,連埋有蔬菜一齊🐂黃咖哩牛筋腩 $95 🌟🌟🌟🌟叫個最唔辣既咖哩,牛根腩都算多,唔會有啲地方一人一舊都唔夠分咁🥖香蔥蒜蓉包 $38 🌟🌟🌟🌟🌟有咖哩就要配埋包,蒜蓉包多蒜蓉,焗得不錯🐓海南雞 半隻$138🌟🌟海南雞夠為失色,雞肉滑,但冇味,要靠點個海南雞醬🥭芒果糯米飯 $48糯米飯有黑白糯米飯,芒果甜,再加埋濃濃既椰汁,最後我地要encore 叫多份生日仲有95折,記得要book位,平日都多人

坐低先叫杯飲品

🥥椰汁沙冰 $38 🌟🌟🌟🌟
好香椰子味🥥 唔會太甜

🦐泰式生蝦刺身 $108🌟🌟🌟🌟
刺身每隻係用個細杯裝起,好精緻,點埋泰式醬汁,味道中上

飛天通菜 $76 🌟🌟🌟🌟
少少辣,唔係好食得辣既朋友都食到

🦐泰式炸蝦餅 $85 🌟🌟🌟🌟
蝦餅彈牙,炸起即上,熱辣辣夠脆

🐖泰式豬肉濕炒河 $86 🌟🌟🌟
豬肉都唔少,連埋有蔬菜一齊

🐂黃咖哩牛筋腩 $95 🌟🌟🌟🌟

🥖香蔥蒜蓉包 $38 🌟🌟🌟🌟🌟
有咖哩就要配埋包,蒜蓉包多蒜蓉,焗得不錯

🐓海南雞 半隻$138🌟🌟
海南雞夠為失色,雞肉滑,但冇味,要靠點個海南雞醬

🥭芒果糯米飯 $48

生日仲有95折,記得要book位,平日都多人
$200 (Dinner)
  • 鮮芒果糯米飯
2023-08-31 1801 views
○ 泰 式 生 蝦 刺 身 // $108以 shot 杯形式上菜幾特別,生蝦厚肉彈牙,配埋蒜片、辣椒、薄荷葉,蘸汁食好清新。○ 原 個 椰 盅 海 鮮 焗 飯 // $88一上菜見到份量多到嚇親,滿滿一大盅焗飯,再淋上厚厚椰漿至滿瀉,成座雪山咁,未食已經聞到濃郁椰香兩個人 share 都分到大約每人 2- 3 碗飯。海鮮包括鮮蝦、青口、魷魚各兩隻,塞滿成個椰盅嘅炒飯加左椰青水煮,質感軟熟濕潤。拌有椰子肉、提子乾、雜菜粒,口感好豐富,連埋香濃微甜嘅椰漿一齊食,有少少似食緊甜品。香甜椰汁 + 鹹香焗飯嘅味道好上癮,會忍唔住一啖接住一啖食。○ 馬 拉 盞 炒 通 菜 // $72份量超多堆成一座小山,來自泰國嘅通菜特別爽脆,加咗蒜、辣椒粒、蝦米,夠鑊氣炒得好香,留有少少湯汁,唔會太乾,惹味唔過鹹!○ 炭 燒 豬 頸 肉 // $80同樣又係份量超多,燒得香口有脆邊,食落爽口彈牙,再配上泰式酸辣汁可以消除油膩感。○ 泰 國 椰 青 // $40近排天氣咁熱,飲返個清甜椰青真係唔錯~○ 泰 屋 特 飲 // $35椰奶底加埋芒果肉、綠色粉條、三色馬蹄、西米,味道偏甜,食完一堆濃味菜式,好似食咗
○ 泰 式 生 蝦 刺 身 // $108
以 shot 杯形式上菜幾特別,生蝦厚肉彈牙,
配埋蒜片、辣椒、薄荷葉,蘸汁食好清新。

○ 原 個 椰 盅 海 鮮 焗 飯 // $88
一上菜見到份量多到嚇親,滿滿一大盅焗飯,
再淋上厚厚椰漿至滿瀉,成座雪山咁,
未食已經聞到濃郁椰香
兩個人 share 都分到大約每人 2- 3 碗飯。
海鮮包括鮮蝦、青口、魷魚各兩隻,
塞滿成個椰盅嘅炒飯加左椰青水煮,質感軟熟濕潤。
拌有椰子肉、提子乾、雜菜粒,口感好豐富,
連埋香濃微甜嘅椰漿一齊食,有少少似食緊甜品
香甜椰汁 + 鹹香焗飯嘅味道好上癮,
會忍唔住一啖接住一啖食。

○ 馬 拉 盞 炒 通 菜 // $72
份量超多堆成一座小山,來自泰國嘅通菜特別爽脆,
加咗蒜、辣椒粒、蝦米,夠鑊氣炒得好香,
留有少少湯汁,唔會太乾,惹味唔過鹹!

○ 炭 燒 豬 頸 肉 // $80
同樣又係份量超多,燒得香口有脆邊,食落爽口彈牙,
再配上泰式酸辣汁可以消除油膩感。

○ 泰 國 椰 青 // $40
近排天氣咁熱,飲返個清甜椰青真係唔錯~

○ 泰 屋 特 飲 // $35
椰奶底加埋芒果肉、綠色粉條、三色馬蹄、西米,
味道偏甜,食完一堆濃味菜式,
好似食咗一杯飯後甜品,幾有趣。

員工服務態度良好好好,而且食物質素都好高。

估唔到依度平日夜晚都會全場爆滿,整體水準唔錯,食物上枱速度好有效率,而且價錢合理大份抵食。見到隔離嗰枱點咗幾個好 ig-able 嘅菜式個個都超大份,另外仲想試試沙爹串、蝦餅,下次要叫多D人嚟一齊 share ~

• 泰國椰青
  • 馬拉盞炒通菜