2024-07-31 1471 views
喺附近返工,見有新餐廳開,又連續幾日好多人排隊,於是今日12點正來到,可以直入。用QR code 自助落單,食物不用5分鐘就到齊,明顯是一早煮好的食物即食包,預熱就直接上枱。餐廳亦會趕客,到12:15左右,外面開始排長龍,到12:40店員就想趕我地走,開始來問仲食唔食,要收碟,反正唔好食,我地就閃人。套餐唔喺好食,但份量大,一定夠飽,原本都諗住唔投訴,因為各人口味不同,但兩個食牛骨湯麵既同事,一返公司就相繼肚痛去廁所幾次,其中一個今日第一餐就喺食而碗麵,無食過其他野,食物一定有問題,絕對唔建議去食!

Noodle Combo - Clams Noodles
Noodle Combo - Bone Broth Noodle
2024-07-31
2024-07-23 1832 views
之前經過灣仔的Seoul Noodles 很多人排隊,路過中環分店,要來嘗一下🤩牛骨湯面🍜+紫菜飯糰湯底白色 味道較清淡 有一片片牛筋牛腩牛腱 配料足 喜歡這種手工粗面 煙煙韌韌 有嚼口 勁道Q彈的感覺紫菜飯糰是典型韓式飯糰 感覺中間的蘿蔔是飯糰的主角 辣牛肉湯麵🍜+泡菜餃子沒有想像中好 只感覺到了辣 沒有其他味道 牛肉的量一般般 手工麵還是不錯的 下次試下其他 泡菜餃子皮薄透明餡料多 比普通餃子大 但為什麼會有韭菜在裏面🫣 味道很重 個人不是很喜歡韭菜😅

牛骨湯面🍜+紫菜飯糰
湯底白色 味道較清淡 有一片片牛筋牛腩牛腱 配料足
喜歡這種手工粗面 煙煙韌韌 有嚼口 勁道Q彈的感覺
紫菜飯糰是典型韓式飯糰 感覺中間的蘿蔔是飯糰的主角

辣牛肉湯麵🍜+泡菜餃子

2024-07-18 2420 views
朋友生日去咗試呢間韓國麵店一個好抵食嘅韓國麵食二人餐二人餐可以揀兩個湯麵或兩個湯飯兩個小食有泡菜餃子,豬肉餃子,紫菜包飯可選同一個肉食有菜包肉同冷白肉可選今次就揀咗雞湯麵麵一到先飲一啖湯清甜可口嘅雞湯麵好有韌度非常美味😋😋😋😋😋😋仲有辣牛肉湯飯🐮🐮🐮🐮🐮辣度啱啱好濃濃嘅牛肉湯味回味無窮小食就揀咗泡菜餃子餃子皮非常薄好好味唷同紫菜包飯小小嘅一口啱啱好👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼仲有菜包肉添肉肥瘦適中整體而言二人餐非常抵食兩位女士一定食唔晒

朋友生日去咗試呢間韓國麵店
一個好抵食嘅韓國麵食二人餐
二人餐可以揀
兩個湯麵或兩個湯飯
兩個小食有
泡菜餃子,豬肉餃子,紫菜包飯可選
同一個肉食有

整體而言二人餐非常抵食
兩位女士一定食唔晒

2024-07-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$175 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • 雞湯麵
  • 辣牛肉湯飯
2024-07-14 2030 views
平時老公一向唔鐘意食韓國嘢🫣但今次見到有佢鐘意食㗎蜆麵,就即刻帶阿仔同佢去試吓。點知老公一食就話下次諗起蜆麵,都會返嚟食,連平時唔食㗎泡菜同蘿蔔都食埋🤭😂好開心揾到一間我哋都好鐘意食嘅韓國菜,值得推介,價錢平,又好食,仲要有好多分店,夠晒方便🥰
辣牛肉湯麵
蜆湯麵
辣牛肉湯麵
蜆湯麵
中環平民韓國餐廳🇰🇷:📍Seoul Noodles中環又新開咗一間價錢平民嘅韓國餐廳,晏晝放返有多個選擇喇😍🐮牛骨湯麵($88)牛骨湯麵嘅麵底係手打刀削麵,食落好有咬口,好煙靭😋而佢嘅湯底好有清甜,牛味重得嚟唔會好咸或者好油,一路食住麵一路飲湯都唔話好頸渴!🍙迷你紫菜包飯(set)呢個好抵食!紫菜包飯入面嘅餡料都好足,包括有酸蘿蔔,蟹柳,紅蘿蔔絲等等。紫菜包飯食落有著淡淡嘅麻油香,total切左6小舊上碟好快就俾人清晒🤫🌶️辣牛肉湯麵($98)湯底好惹味,唔會太辣(個人食開譚仔三小辣😋)湯麵嘅配菜都有好多,大部份都係蔬菜類,食落可以解膩👍不過湯麵嘅牛肉就唔係好多,反而俾菜類配菜蓋過晒🫠🥟泡菜餃子(set)一籠總共有兩舊餃子,雖然佢嘅餡料都好足,不過個人覺得佢有小小乾同埋個皮比較厚🫣📍 Seoul Noodles (中環)中環士丹利街38號金禾大廈1樓
中環平民韓國餐廳🇰🇷:📍Seoul Noodles

中環又新開咗一間價錢平民嘅韓國餐廳,晏晝放返有多個選擇喇😍

🐮牛骨湯麵($88)

🍙迷你紫菜包飯(set)

🌶️辣牛肉湯麵($98)

🥟泡菜餃子(set)

📍 Seoul Noodles (中環)
中環士丹利街38號金禾大廈1樓
2024-07-09 1845 views
最近去了中環新開的 Seoul Noodle 分店- 呢度氛圍不錯,樓上有不少座位。我點了 Noodle Combo,但卻意外地嗌錯了,因為感覺食物份量實在太大,除了紫菜包飯和雞湯麵外,還有額外的飯和湯可以搭配,對於食量不大的人來說可能會有些吃不完的感覺。不過雞湯麵很有誠意,而且用上整隻雞髀,,而紫菜包飯的麻油味道也很香。最後還有些遺憾地沒能吃完所有的食物,但下次再來的話可以只點麵就好啦。

紫菜包飯
雞湯麵
Type of Meal
Lunch
紫菜包飯
雞湯麵
ig見到seoul noodles同田浦食肉同group就有啲興趣!啱啱lunch到訪了~裝修 環境 音樂係authentic local food store vibe🎵野食就係我食一至兩次就夠嘅感覺 最出色係蒸餃~ 泡菜 > 豬肉 兩種都好juicy 蘸汁都不錯蜆湯麵淡 食評話鮮甜又未至於🥹 隨麵配上泡菜 醃蘿蔔 小碗紫菜飯 正常 沒有亮點辣牛肉湯麵好惹味 菜類配料好多 牛肉就無乜 所以咬口上有啲寡個人唔太喜歡手工刀削麵食得慢就變稔嘅口感有加一離店時送左10% off coupon 咁我下次會為左蒸餃去試埋湯飯!不過都係lunch嘅輪次~

個人唔太喜歡手工刀削麵食得慢就變稔嘅口感

有加一

豬肉餃子
泡菜餃子
蜆湯麵  (lunch  -  noodle  combo)
辣牛肉湯麵  (lunch  -  noodle  combo  +$10)
2024-06-17
$100 (Lunch)
豬肉餃子
泡菜餃子
  • 辣牛肉湯麵
開張第一日咁啱係附近 ❤️所以試下 一試就好驚喜🤯 第一價錢好親民,第二份量好足夠,食到好飽,性價比好高👍👍👍,落單都好方便,自己掃QR CODE落單,完全唔洗擔心要等好耐都冇店員幫你落單,食物種類都好多,款款都好似好好味,簡唔到 最後店員介紹咗牛骨湯俾我 😋😋😋😋😋,佢地好詳細咁教我哋點食,店員大部份都係韓國人 ,都好親切 ,超級nice,服務好好 ,令我感覺真係去咗韓國咁 ,音樂同店內風格都超級韓,會再去食 ❤️❤️會令我想試晒所有唔同嘅食物😋😋😋😋😋😋
2024-06-14