談及「刀削麵」,相信絕大部份人首先都會聯想到中國著名五大麵食之一——山西刀削麵,雖然曾經嘗過無數間韓國餐廳,主打韓式刀削麵的卻是前所未聞。Seoul Noodles正正以韓式刀削麵打響名堂,餐牌上主要只有各款湯麵及湯飯,名副其實「貴精不貴多」,然而至今分店已遍及中環、灣仔、銅鑼灣、旺角等多地,而且每次經過都依然大排長龍,人氣不容小覷。排骨辣湯麵 ($98)刀削麵每日新鮮人手製作,將麵團以低溫發酵24小時後再反覆搓揉而成,較山西刀削麵幼身故口感亦相對軟滑,但同時亦保留恰如其份的彈性;排骨肉量多之餘燜煮得軟腍鬆化,湯底香辣惹味。配菜方面除了有兩款泡菜之外更有一小碗拌飯,加上紫菜、芽菜、粟米、辣椒粉及麻油,簡單但滋味。蜆湯麵 ($78)相對之下蜆湯麵風格截然不同,蜆份量十足惟部分帶沙可再改善,湯底既清而鮮,帶有陣陣胡椒香氣,感覺上更加輕盈。豬肉餃子 ($38)餃子皮透薄而餡料飽滿,豬肉混合韭菜及粉絲肉汁豐富。泡菜餃子 ($38)泡菜餃子同樣皮薄餡多,加上泡菜酸辣惹味。冷白肉 ($128)五花肉肥瘦相間,肉質軟嫩並富彈性,只有鹽及黑椒調味但毫不帶絲毫臊味,配上包飯醬及蒜香醬油,肥而不膩。菜包肉

排骨辣湯麵 ($98)
排骨辣湯麵

蜆湯麵 ($78)
蜆湯麵

豬肉餃子 ($38)
豬肉餃子
餃子皮透薄而餡料飽滿,豬肉混合韭菜及粉絲肉汁豐富。

泡菜餃子 ($38)
泡菜餃子
泡菜餃子同樣皮薄餡多,加上泡菜酸辣惹味。

冷白肉 ($128)
冷白肉

菜包肉 ($128)
菜包肉
菜包肉與冷白肉如出一轍,不過會再以竹籠蒸製故略為溫熱,口感忽冷白肉更加軟腍鬆化。
2025-01-11 6283 views
餐廳裝潢簡樸, 採用韓式餐具, 韓風滿滿。入到店內, 聽到店員說的均是韓語, 感覺置身韓國的餐廳。雖然店員大多為韓國人, 但懂英語, 即使溝通也不成問題。小店不設午餐, 下午茶餐和晚餐, 餐牌只有一個, 全日適用。湯飯套餐 $108 + 10%1) 大邱辣牛肉蔬菜湯飯 (含牛肉絲)2) 豬肉餃子 (1隻)隨餐附有飯饌兩款, 可 refill。蘿蔔爽中帶甜, 辣度輕微。泡菜爽口, 辣, 尚可接受。豬肉餃子大大一隻, 溫熱。餃子皮乾身, 黏著底紙筷子, 有點難纏。餡料豐滿, 啖啖菜肉。醬汁酸甜, 為餃子增添層次。大邱辣牛肉蔬菜湯飯是我猶豫後決定點的, 韓國人吃的辣不是一般的辣, 即使與店員確認過, 他們的 a little spicy 對我來說也可能有一段距離, 不過我還是決定一試。呷了一口湯, 對我來說, 這種辣是可以接受的, 只是嘴唇口腔持續熱燙, 胃沒有不適。不過只要喝過一口湯, 即使吃其他食物也感到是辣的, 冬天吃有助暖身。湯料豐富, 有肉絲, 冬菇絲, 蔬菜等, 伴飯不錯。

大邱辣牛肉蔬菜湯飯 (含牛肉絲) + 豬肉餃子 (1隻)
湯飯套餐 $108 + 10%
1) 大邱辣牛肉蔬菜湯飯 (含牛肉絲)
2) 豬肉餃子 (1隻)

2024-12-11
$119 (Dinner)
大邱辣牛肉蔬菜湯飯 (含牛肉絲) + 豬肉餃子 (1隻)
大邱辣牛肉蔬菜湯飯 (含牛肉絲)
  • 大邱辣牛肉蔬菜湯飯(含牛肉絲)
  • 豬肉餃子(1隻)
2025-04-19 0 views
嘩~嘩~嘩~呢間叫做Seoul Noodles嘅韓式餐廳晚晚都超爆場, 我哋喺門口等咗一陣先有位!餐廳主打韓式風味,位於尖沙咀中心地帶,以地道嘅韓式麵條、湯品同小食聞名!我哋嚟到一定要叫佢哋嘅招牌菜式🍜排骨辣湯麵 $98- 以韓式辣醬同辣椒粉為基底,加入牛骨或豬骨熬製,濃郁辛香,帶有微微甜味。燉煮至軟嫩嘅排骨,肉質鬆化又夠入味!🍜雞湯麵 $88- 選用左嫩滑雞腿肉,肉質不柴,飽吸湯汁精華。清淡鮮甜,係韓式傳統嘅滋補湯底!🍛首爾牛肉醬油湯飯 $88- 用薄切牛肉燉至軟嫩,肉質keep住軟身,仲吸曬湯汁嘅精華,每啖飯都好入味!🥟泡菜餃子 $38🥟豬肉餃子 $38- 係正宗韓式餃子,一份有兩隻,用料十足!🥓菜包肉 $128- 用「蔥薑蒜+清酒」冷水慢煮去腥再,冰鎮後手工薄切,直接蘸韓式蝦醬超好食🥓菜包肉 $128- 採用左濟州島黑毛豬帶骨五花肉, 食落一啲都唔腥,仲keep住肉汁🥤凍梅子茶 $20🥤甜米露 $20整體上餐速度好快,而且由韓國人主理,非常有韓國風味,唔怪之得成日都咁爆場啦!

我哋嚟到一定要叫佢哋嘅招牌菜式
🍜排骨辣湯麵 $98
🍜雞湯麵 $88
🍛首爾牛肉醬油湯飯 $88
🥟泡菜餃子 $38
🥟豬肉餃子 $38
- 係正宗韓式餃子,一份有兩隻,用料十足!
🥓菜包肉 $128
🥓菜包肉 $128
🥤凍梅子茶 $20
🥤甜米露 $20

2025-04-17
$350 (Dinner)
  • 雞湯麵
  • 豬肉餃子
  • 排骨辣湯飯
  • 首爾牛肉醬油湯飯
今次嚟到尖沙咀呢間傳統韓國刀削麵館,呢間Seoul noodles雖然有唔少分店,但間間都長期見人龍,今次黎到Tst,雖然要等咗一陣,但絕對值得。試咗佢哋嘅招牌雞湯麵,真係無得輸!雞湯麵一碗入面有半隻雞,浸喺清甜唔油膩嘅湯底,味道好舒服。刀削麵又煙韌,吸咗湯汁之後更加好味!而且餐點仲有泡菜前菜、小食同細碗紫菜白飯,食到我好飽!另外,我仲試咗佢哋嘅韓式餃子,真係夠大粒!包住泡菜同豬肉,咬落去好實心,汁多味美,食到我好滿足。總括來講,呢間韓國刀削麵館無論食物質素、環境定服務都好值得推薦!無論你係韓食迷定第一次試,都可以來呢度食下!我一定會再嚟,再試其他菜式!

尖沙咀韓國人開的美食Seoul Noodles最近我來到尖沙咀的一家韓國餐廳「Seoul Noodles」,環境與裝修都非常吸引,讓人感受到濃厚的韓式風情。店內的佈置簡潔而不失特色,韓式餐具與色彩搭配讓整個用餐氛圍更加活潑。餐廳位於交通便利的地點,步行從尖沙咀或尖東站出來大約只需四分鐘,非常方便。#美食推薦這裡的招牌菜包括牛骨湯麵和雞湯麵,都是用心熬製的美味。牛骨湯麵的湯頭濃郁,喝上一口就讓人感受到肉骨的鮮香,而雞湯麵則清爽可口,十分適合想要輕食的朋友。此外,店內還有迷你紫菜包飯,口味獨特,絕對值得嘗試。😍😍 無限添加的泡菜特別值得一提的是,這裡的泡菜可以無限添加,讓我在用餐過程中不斷享受到那種酸爽的口感,為整頓飯增添了不少風味。店內的服務態度非常好,讓人感到親切。無論是點餐還是需要幫助,他們都很樂意提供協助,讓用餐體驗更加愉快。總的來說,「Seoul Noodles」是一家非常值得推薦的韓國餐廳,無論是環境、食物還是服務,都讓我感到滿意。如果你想品嚐正宗的韓國料理,不妨來這裡一試!s
尖沙咀韓國人開的美食Seoul Noodles

#美食推薦

😍😍 無限添加的泡菜

s
2025-04-12 392 views
本身之前已經嚟過一次食lunch,當時已經覺得幾好食,不過上次試嘅係牛骨湯麵,今次就打算試吓雞湯麵,點知個雞湯麵俾咗好大嘅surprise我,估唔到有半隻雞咁多出現係碗麵到一個set超豐富,有泡菜酸蘿蔔仲有碗迷你飯真係超級大隻雞好surprise 牛骨湯麵上次已經食過,依然保持到水準雖然整體嚟講價錢唔算好平,但其實都幾抵食,因為多咗個飯同埋個雞咁大隻已經好滿足,都難得食到一啲比較正宗嘅韓國菜。另外個泡菜唔算好酸又唔係好辣,都好適合香港人口味
雞湯麵

一個set超豐富,有泡菜酸蘿蔔仲有碗迷你飯

真係超級大隻雞好surprise

牛骨湯麵

牛骨湯麵上次已經食過,依然保持到水準

另外個泡菜唔算好酸又唔係好辣,都好適合香港人口味
2025-04-07
$100 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
牛骨湯麵
2025-04-09 319 views
🔹️尖沙咀“Seoul Noodles ” 環境簡約衛生🌿 食物有水準👍 由韓國人主理, 店員細心、有禮🧑‍💼👩🏻‍💼價錢親民💰🔸️前菜🧆前菜以開胃酸蘿蔔和辛辣爽脆泡菜🥗泡菜可無限添加🌶👍✌️🔸️牛骨湯麵🐮🍜湯底以牛骨餚製成奶白色, 味道香濃鮮味, 牛骨入味, 充滿肉香, 湯麵以主打刀削麵, 口感幼滑👍🔸️韓國傳統餃子🥟餃子以鮮嫩豬肉、鮮香韭菜、幼滑粉絲餡料, 皮薄餡多, 肉汁滿滿、啖啖鮮香😋🔸️辣拌麵🍝材料以肉絲、蛋絲、榨菜、香蔥和辣醬配煙煙韌韌刀削麵Yummy☺️迷你紫菜包飯🍙份量小巧精緻, 一口一件, 十分滋味🥢

🔸️前菜🧆
前菜以開胃酸蘿蔔和辛辣爽脆泡菜🥗
泡菜可無限添加🌶👍✌️

🔸️牛骨湯麵🐮🍜

🔸️韓國傳統餃子🥟

🔸️辣拌麵🍝

迷你紫菜包飯🍙
份量小巧精緻, 一口一件, 十分滋味🥢
2025-04-08 178 views
平時好少留言, 真係忍唔住。叫咗辣牛肉湯麵, 個麵又軟又爛, 筷子又重, 夾都夾唔起個麵, 我用湯匙食麵都無問題。湯底其實係好, 但麵真係靈魂, 竟然同食梗壽桃牌上海麵一樣,真係好失望。
平時好少留言, 真係忍唔住。

2025-04-08
$140 (Lunch)
2025-04-07 253 views
最鍾意去嘅泡菜餃子,皮薄餡多!完全係韓國正宗餃子!即刻想去返韓國一轉!牛肉麵麵質偏扁身~我中意煙靭厚身嗰隻多啲~另外伴菜好多!咩都好好食!下次會再嚟食~會試冷麵!
  • 泡菜餃子
今日經過加連威老道見到有間新嘢食韓國麵,見門面都幾韓國🇰🇷feel 就試吓,入到去原來係韓國人主理韓國料理,主打韓式手製刀削麵同手工餃子🥟。自助掃code 下單,今次叫咗排骨辣湯麵🍜連一隻餃子套餐,套餐有餃子🥟 - 泡菜豬肉餃子/豬肉餃子同迷你紫菜包飯 ($118/套餐)比你揀。熱辣辣排骨辣湯麵上枱,排骨真係幾大塊同唔少架,肉質軟嫩,辣湯的辣度適中又不是很辣,韓式手製刀削麵幾滑又煙靭,麵份量都唔小,試咗泡菜餃子,餃子皮薄又多餡料,泡菜的酸辣味又恰到好處好食。每份麵都會跟了細碗薏米飯、泡菜同埋醃蘿蔔,蘿蔔同埋泡菜辣辣地又惹味。店內裝修幾韓國feel,覺得呢度都幾地道韓國小堂風味。食完18:45 門口已經排長龍等位,好彩早一點就不用等位。

店內裝修幾韓國feel,覺得呢度都幾地道韓國小堂風味。

食完18:45 門口已經排長龍等位,好彩早一點就不用等位。
2025-03-21
$130 (Dinner)
  • 排骨辣湯麵
2025-04-04 378 views
第一次食 食飯時間 排隊都唔洗好 上菜都好快 唔洗等好耐 大約5分鐘 餃子大隻 賣相靚 味道都幾岩口味 而且服務員都係韓國人 服務都幾好 店內環境都幾乾淨唔錯 唯一覺得係可能開住大門 冷氣唔夠
2025-04-04 255 views
這間韓國麵舖真是太好吃了!每一碗麵都充滿了濃郁的湯頭,入口滑順,彈性十足。配料新鮮,特別是那厚切的肉片和新鮮蔬菜,讓人欲罷不能。服務態度也非常親切,環境乾淨舒適,讓人感到賓至如歸。無論是與朋友聚餐還是獨自享受,這裡都是最佳選擇!一定會再來光顧!

2025-04-04
$100 (Dinner)
2025-04-04 235 views
環境衛生一流店舖乾淨企理,唔會太逼食物質素一流叫set包小食,抵食今次試下雞湯麵有半隻雞 好飽肚仲有豬肉餃子 值得推介麵質爽 唔會一pat pat坐得舒服 唔會好辛苦好值得黎試下
環境衛生一流
店舖乾淨企理,唔會太逼
食物質素一流
叫set包小食,抵食
今次試下雞湯麵
有半隻雞 好飽肚
仲有豬肉餃子 值得推介
麵質爽 唔會一pat pat
坐得舒服 唔會好辛苦
好值得黎試下

2025-04-04 495 views
最近呢間出鏡率和人氣度都很高的韓食店~連平日晚上門口都排咗好長嘅人龍~喺香港都可以感受到正宗嘅韓國刀削麵😍確實難得-🐔雞湯麵 / $88湯底很清醇😋爽滑又煙靭的刀削麵🍜新鮮雞髀是原隻上耶😻~雞肉都是嫩嫩的🐔這一碗果然是人氣item‼️這一碗很足料👍🏻👍🏻- 🐷排骨辣湯飯 / $98還有必吃的韓式辣泡飯🥣排骨超巨型的啊!-🥟豬肉餃子 / $38-🥟泡菜餃子 / $38正宗嘅韓國餃子肉餡飽滿大大隻🥟餡料味道會嚐到最原始的味道~喜歡濃口味的話可以配搭醬油一起吃~-🐷冷白肉 / $128-🐷菜包肉 / $128冷白肉配上韓式辣醬吃最正👍🏻菜包肉熱食也不錯~但比較推薦冷白肉的口感-🍹凍梅子茶 / $20-🍹蜜桃冰茶 / $20
最近呢間出鏡率和人氣度都很高的韓食店~
連平日晚上門口都排咗好長嘅人龍~
喺香港都可以感受到正宗嘅韓國刀削麵😍確實難得

-🐔雞湯麵 / $88

- 🐷排骨辣湯飯 / $98
還有必吃的韓式辣泡飯🥣排骨超巨型的啊!
排骨辣湯飯

-🍹蜜桃冰茶 / $20
蜜桃冰茶
2025-03-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$307 (Dinner)
排骨辣湯飯
蜜桃冰茶
2025-04-04 268 views
如果過開嚟尖沙咀可以過嚟試一試點解新嘢叫咗個雞湯麵同埋辣牛肉麵雞湯麵湯底濃郁雞味流出麵條q彈辣牛肉麵,牛肉味濃,湯底辣得出色,去埋啲小菜一齊食,好似喺韓國一樣。
如果過開嚟尖沙咀可以過嚟試一試點解新嘢
叫咗個雞湯麵同埋辣牛肉麵