2024-12-22 0 views
今日中午兩個人諗住試吓呢一間,坐低咗未夠兩分鐘,未點餐就俾咗一張$200幾蚊嘅單我,黑人問號❓️咁就問個店員點解啦,以為係最低消費,第2個店員先答到我係俾錯單🙄12:55落單,1:20都未有嘢食上台,但係見隔離兩台遲過我嚟嘅人,都已經上左餐,叫個店員幫我跟跟張單,幾分鐘後個店員都冇再出現,忍唔住起身走人,去隔離食好過,浪費時間!臨走前都有同店員講等太耐唔要啦,店員都只係‘哦’咗一聲,呢間店冇服務!冇態度!👎👎但係要收10%服務費!👎
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Lunch
晚饭时间看到有人排队,也跟着排队试试,结果一试就踩雷了。味道很难吃,不值得排队,特别是那个饺子,难吃到一定程度。。排骨面有点辣味,但是总体不咋入味,只有面有嚼劲,不会再吃第二次了。。

2024-12-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2024-12-19 0 views
今日第一次去食已經吾會再有下一次,叫左個牛肉泡飯,牛肉只係牛肉𢇃甘幼,同侍應講完,佢話呢啲牙籤甘幼係牛肉,當埸嚇一跳!吾建議去食,心唸牛肉吾係甘貴啫,加一埋單$97,痴線
2024-12-08 462 views
星期五夜晚去到唔洗等位就即刻有位雖然全場full house 但turnover 得好快電話自助落單之後好快就送到叫左個雞麵加餃子 黎到先知有埋個飯朋友食蜆味味 都有唔少蜆份量都好多 食唔晒🤣🤣雞麵同飯都好食 但個餃子還好 唔一定要食overall 都不錯👍🏻
星期五夜晚去到唔洗等位就即刻有位
份量都好多 食唔晒🤣🤣

雞麵同飯都好食 但個餃子還好 唔一定要食
overall 都不錯👍🏻
2024-11-29 819 views
咁岩係附近上堂,lunch time經過見好多人排隊,作為土生土長既香港人🤣一定要排埋一份啦😚好彩大概等左15分鐘左右就已經入得☺️😋Noodle combo 蜆湯麵+迷你紫菜包飯套餐一上枱都好豐富下🤣有本身我揀既紫菜包飯同埋蜆麵之餘,仲有泡菜同泡菜蘿蔔😍仲有一碗仔紫菜拌飯🤭講下個麵先,蜆量比我想像中多而且仲要冇沙😚個麵質不錯唔會太淋,掛到湯,個湯都好清甜😉而紫菜包飯都係一般韓國傳統飯卷,反而最吸引到我嘅係隔籬枱嘅雞湯麵🙃因為有成大半隻雞😛下次我一定要試吓佢🤭舔舔脷指數👉🏻6😋/10😋滿分 可以一試😋

😋Noodle combo 蜆湯麵+迷你紫菜包飯

舔舔脷指數👉🏻6😋/10😋滿分 可以一試😋
2024-11-07 2055 views
之前喺銅鑼灣經過幾次都排晒長龍,今次喺灣仔啱啱開,即刻試吓先。😆餐牌上面有好多唔同種類嘅湯麵,今次試咗牛骨湯麵,叫咗set,入邊跟咗韓國泡菜,韓式蘿蔔,仲有紫菜卷,賣相好之餘非常豐富,唔知食邊樣先好。😋Presentation好好,味道都唔錯,牛骨湯麵嘅質地係煙靭有咬口嘅手工面,湯都好足料,非常有味,而且肉嘅份量都唔少,平時嗰個set呢就揀咗韓式餃子,餃子皮都夠薄餡料好充足,lunch set 嚟講呢個價錢幾抵食,不過就真係排晒長龍,要早少少12點去攞位。
2024-10-31 2879 views
每次經過都見到間舖係排哂長龍,所以一直都好想試下係味真係咁值得排咁岩晏就喺附近做完野,又見陣間冇節目,所以就決定試下排一次~條人龍係一直都冇短過,但餐廳職員都好好,一直都企喺門口到安排位置,所以見到單人去用餐嘅都可以好快入到去,就係因為安排妥當,所以就算人龍幾長都冇人有怨言.我同友人最後大約等左45分鐘,大家可以參考下💪💪本來我想食飯,但見到呢間餐廳出名係拉麵,所以最後我同友人都係揀咗食麵.雞湯拉麵:有成半隻雞喺入面,見到都覺開心雞肉嫰滑且湯頭鮮美,隨餐亦會附送一小碗嘅薏米飯,泡菜偏甜,所以成個午餐都真係好飽肚.辣排骨拉麵:碗入面總共有三舊大嘅豬脊骨,肉質早已被燉到入口即化,確係唔錯!我有喺張單度寫咗加辣,但我都係嫌唔夠辣🤣不過友人係覺得辣嘅,呢度可以俾大家參考吓個辣度🌶同樣都係有一小碗薏米飯附送,所以大家可以根據自己胃口再決定加唔加小食~我哋見到小食都幾多人嗌,但可惜我哋個胃容量有限🥲.總結嚟講個拉麵係唔錯嘅,但至於需唔需要咁樣排法呢,其實同區都有其他選擇。再者,後續我哋行行吓街都發現有啲口渴,所以覺得試過一次就好啦,我哋就未必會回頭,呢度可以俾大家參考吓,祝大家用餐愉快

雞湯拉麵:
有成半隻雞喺入面,見到都覺開心

辣排骨拉麵:
2024-10-24
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 雞湯麵
  • 辣排骨拉麵
2024-10-28 2340 views
辣牛肉湯麵湯底是帶辣的,但是吃起來完全不辣湯底內容很豐富,有菌菇、牛肉、雞蛋很多東西面的分量很足,還會配一小碗紫菜飯和兩個小菜可以點套餐,豬肉餃子/泡菜餃子/紫菜包飯任選一個(推薦泡菜餃子/紫菜包飯)蜆湯麵湯是用蜆熬出來的,鮮味十足,有很多蜆肉,配上彈牙的麵條,簡簡單單都好好食。很適合不想吃辣或者想吃得清淡點的人
辣牛肉湯麵
湯底是帶辣的,但是吃起來完全不辣
蜆湯麵
2024-10-26 1950 views
見到好多影片因此被吸引來食, 食物質素都算唔錯,份量好足,好大份。 性價比不算太高, 在別人的影片中看見餃子時兩隻的, 但現場食只有一隻。 面的質感Q彈, 小菜都是一般韓國餐廳提供的, 能無限添食。 餃子實滴滴但味道一般。 整體上嚟講麵食做得不錯。其他就...大家可以考慮要不要試😅餐廳環境設計相對比較難同朋友一起享受用餐, 但十分適合i人自己食。
本身仲𝟙𝟝𝟙𝟞揀緊今晚既晚餐係台灣野好定越南野好但諗起今晚可以會睇黑白大廚 ꉂ ೭(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)౨” 我就想食韓國菜啦掃ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ 落單好想食泡菜湯飯 但佢無⌯'Ⱉ'⌯ 退而求其次 唯有叫辣牛肉湯飯𝔠𝔬𝔪𝔟𝔬$𝟡𝟠𝖀𝖒…無話好食 亦唔係難食 但呢個價錢可以好食啲囉૮⑉・-・⑉ა 我男朋友就叫左湯麵既𝔠𝔬𝔪𝔟𝔬 $𝟠𝟠都係叫辣牛肉 但佢個款要加十蚊 𖦹𖦹 .ᐟ.ᐟ 雖然有寫話可以添小菜但個小菜真係完全唔吸引 •̆₃•̑ 小食 可以揀餃子又或者迷你紫菜包飯個餃子係大大舊 幾好食既迷你紫菜包飯 有六舊 正正常常無太特別可以係櫥窗度睇住人手整麵都係一種娛樂 但係我覺得呢個價錢 可以啲料再好啲๑ᵒᯅᵒ๑ 同埋無位擺袋 真係好敗北(⑉꒦ິ^꒦ິ⑉)

本身仲𝟙𝟝𝟙𝟞揀緊今晚既晚餐係台灣野好定越南野好

迷你紫菜包飯 有六舊 正正常常無太特別

可以係櫥窗度睇住人手整麵
都係一種娛樂
但係我覺得呢個價錢 可以啲料再好啲๑ᵒᯅᵒ๑
同埋無位擺袋 真係好敗北(⑉꒦ິ^꒦ິ⑉)
2024-10-12 2956 views
今日試吓人氣韓式拉麵店,由於潮流已過,週末正午時分,亦沒有人排隊。餐廳主要供應韓式拉麵和湯飯,價錢由$60多元到$90多元不等。湯麵餃子套餐$108雞湯麵份量十足有成半隻雞!雞件幾大隻,係白烚嘅,吃嘅係雞嘅原味,配上鹽巴,吃到雞天然的風味,肉質軟身離骨。湯麵底係雞湯,雞湯係天然風味,沒有太多味精,而且完全沒有油份,配上刀削麵,麵條香滑,味道係幾唔錯,好有homemade家常便飯的感覺。豬肉餃子大大件,餃子皮好薄,有少少豚肉味,味道唔錯。配菜還有紫菜飯,泡菜等等,個人覺得比較辣,淺嚐而宜。

湯麵餃子套餐$108

豬肉餃子大大件,餃子皮好薄,有少少豚肉味,味道唔錯。

配菜還有紫菜飯,泡菜等等,個人覺得比較辣,淺嚐而宜。
2024-10-12
2024-10-08 3217 views
餐廳裝修係帶點古舊既韓風,有個透明櫥窗睇到廚房整手工刀削麵既環境,食物方面,湯麵餸既份量好大,味道最出色係蒸餃同朋友試曬泡菜餃子同豬肉餃子,餃子皮好煙韌,餡料裡面有豆腐、粉絲、豬肉,滿滿既肉汁。蜆湯麵所有湯麵會送泡菜、醃蘿蔔、紫菜薏米飯蜆份量需多,但湯比較清淡,啲湯好耐熱,食左十幾分鐘仲出緊煙。雞湯麵雞既份量好多,有成半隻雞。首爾牛肉醬油湯飯牛肉份量麵唔少,啲飯係比較硬身,痴埋一舊舊。不過感覺啲味混唔埋一齊
餐廳裝修係帶點古舊既韓風,

蜆湯麵
所有湯麵會送泡菜、醃蘿蔔、紫菜薏米飯

雞湯麵
雞既份量好多,有成半隻雞。

首爾牛肉醬油湯飯
2024-10-07 2990 views
我同老婆夜晚去呢間食嘢,我老婆放低個袋喺張櫈度,唔夠一分鐘就俾伙計叫拎開,其實都仲有位,駛唔駛咁呀,搞到我老婆全程都食得唔舒服。我明你想做多啲生意,等有客嚟先叫我老婆拎開都未遲啦。反正灣仔區係午市忙過晚市啦,再唔係,你都可以提供多張櫈或者籃仔俾人擺下嘢都好吖,搞到我老婆坐得唔舒服。唔會有下次啦~~~呢個係乜鬼kimchi,乾爭爭,無乜醬汁,都唔同韓國食開嘅傳統kimchi,似係韓國超級市場買番嚟咁。

2024-10-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2024-09-25 3416 views
不用飛到韓國也可被銅鑼灣鬧市這餐廳內的裝潢及播放的音樂氣氛,感覺置身於韓劇中的情景。這份套餐份量非常豐富,小食可選餃子或紫菜飯,主食湯麵有多項選擇,另外也有其他冷麵的餐點。最重要的是主角 ~麵條~ 煙韌有彈力,而湯底非常厚身濃郁,但出奇地不太鹹,真的不知道老闆用了多少牛骨來熬湯底,足料抵讚湯麵配料方面,牛腩片,蛋絲,大蔥等等也非常充足,最重要的是上枱是熱燙燙的,選用的餐具也非常高貴合宜,我相信嚟緊係冬天一定大受歡迎,必食之選。

牛骨湯麵套餐
2024-09-25
牛骨湯麵套餐
假日的中午,熱門的韓國刀削麵店總是要排隊✨這次我單點了雞湯麵 ($68) ,但如果選擇套餐,還會附上餃子哦!單點的話也有一小碗伴飯、泡菜和蘿蔔泡菜。雞湯麵:▫️份量:一碗裡有雞腿和一大塊雞胸肉,幾乎有半隻雞的份量,單吃雞肉就已經很飽了!▫️肉質:肉質相當不錯,雞胸肉也不會柴。▫️湯底:濃郁的雞湯味,喝起來很舒服,不會過鹹。▫️麵條:麵質彈牙,口感很好。同場的朋友點了蜆湯麵,湯頭則偏清,但味道稍鹹一些。

假日的中午,熱門的韓國刀削麵店總是要排隊✨

2072 views

雞湯麵:

▫️肉質:肉質相當不錯,雞胸肉也不會柴。

▫️湯底:濃郁的雞湯味,喝起來很舒服,不會過鹹。

▫️麵條:麵質彈牙,口感很好。

同場的朋友點了蜆湯麵,湯頭則偏清,但味道稍鹹一些。
2024-08-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 雞湯麵