2023-10-04
上星期同Honey又來到位於Monterey Place嘅Seoulmate食晚餐,佢嘅食物依然無令我哋失望,十分滿意。❤️‼️我哋揀咗香煎鵝肝同韓燒牛肉碎拌飯,仲有泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球。香煎鵝肝同韓燒牛肉碎拌飯真係絕配!鵝肝煎得香脆,係我嘅最愛,牛肉碎夠嫩夠多汁,同埋拌飯一拌,味道非常美味。泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球都好出色,三文魚肉帶有煙熏味,他他醬酸甜開胃;酥炸脆球外皮香脆,加埋幼嫩嘅三文魚肉一齊入口,口感豐富,好好食。😋‼️我哋亦都試咗特色飲品同甜品。藍柑薑汁西柚梳打清涼解渴,芒果奶昔奶蓋雪山滑順可口。但最令人驚艷嘅係焦糖烏龍茶珍珠奶蓋瀑布戚風蛋糕,外面嘅瀑布糖相當美觀,蛋糕濕潤滑順同焦糖嘅香甜相互輝映,絕對係嘅一絕。Honey因哩個蛋糕已覺滿載而歸‼️❤️❤️😋Seoulmate嘅服務同食物質素仍然值得讚許,已經係我哋第二次黎呢間餐廳,依然覺得新鮮。店員好親切有禮,詳細介紹啲菜式同埋幫我哋推薦餐點。❤️‼️我哋仍然強烈推薦你嚟Seoulmate餐廳一試。佢哋嘅食物、環境、服務都係令人十分滿意,哩度打卡一流,肯定會令你留下美好回憶。❤️❤️👍🏻