2024-07-17 109 views
餐廳由中東廚師主理 出品正宗主打外賣 都有少量位置供堂食提供多款pizza burger及小食而招牌Shawarma是中東地方常見的卷餅未吃過的真的可以去試試⍢Chicken Shawarma $80卷餅口感煙韌 餡料亦相當豐富薄切慢煮雞肉肉味香濃洋蔥 蕃茄 酸瓜 生菜及洋蔥都新鮮配上秘製醬汁 非常惹味 啖啖滿足整體味道濃郁 口感多層次沒吃過中東卷餅的一定要試!單層羊堡 $90羊肉煎得剛好 肉嫩多汁味道雖然濃郁但不算羶搭配爽脆生菜 鮮甜蕃茄 洋蔥及芝士食材都很新鮮~薯條 $22薯條有驚喜!!炸得金黃 外脆內軟 2人分享剛好⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐SHADI📍土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
餐廳由中東廚師主理 出品正宗

薄切慢煮雞肉肉味香濃
洋蔥 蕃茄 酸瓜 生菜及洋蔥都新鮮
配上秘製醬汁 非常惹味 啖啖滿足
整體味道濃郁 口感多層次
沒吃過中東卷餅的一定要試!

單層羊堡 $90

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

SHADI
📍土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
2024-07-16 92 views
Friday night又唔想煮飯再一次幫襯屋企附近既shadi🍕🥙⭕️ Chicken Pizza 🍕 ($65)上次食過佢啲pizza係好鬆軟😍雞肉pizza用咗免治肉 仲有蘑菇🍄‍🟫燈籠椒🫑芝士🧀同蕃茄醬🥫 手製薄餅真係唔同啲😋口感好好 好豐富 一定要嗌💯⭕️ Lamb Shawarma ($95)今次仲試左新既Shawarma以pita bread包住羊肉 生菜 蕃茄等配料大啖咬落去勁滿足😌羊肉除左聞落香 食落仲超有羊味唔會太羶 易入口👍🏻⭕️ 鹽味薯條🍟 ($25)最後加埋粗薯條 份量大條條都好粗 入口軟綿餐廳連皮粗炸 薯味🆙必定要加❗️
Friday night又唔想煮飯
再一次幫襯屋企附近既shadi🍕🥙

⭕️ Chicken Pizza 🍕 ($65)
上次食過佢啲pizza係好鬆軟😍
手製薄餅真係唔同啲😋
口感好好 好豐富 一定要嗌💯

⭕️ Lamb Shawarma ($95)
今次仲試左新既Shawarma
以pita bread包住羊肉 生菜 蕃茄等配料
大啖咬落去勁滿足😌
羊肉除左聞落香 食落仲超有羊味
唔會太羶 易入口👍🏻

⭕️ 鹽味薯條🍟 ($25)
最後加埋粗薯條 份量大
條條都好粗 入口軟綿
餐廳連皮粗炸 薯味🆙
必定要加❗️
  • 薯條
  • lamb  shawarma
  • chicken  pizza
今日放下午,經過土瓜灣時見到間手工pizza漢堡店…即叫即做手工pizza漢堡店…門口有幾張小枱,於是就決定食完先返屋企🤪😂六吋手製薄餅….有純牛辣肉腸或八爪魚或羊肉或雞肉等選擇…我們揀咗雞肉….. 薄餅上面鋪滿雞肉餡料,芝士醬濃郁……好惹味!薄餅🍕邊外脆內軟👍薯條……薯條🍟 係粗薯條,都大條,又好香脆👍不能停口😂😂Shawarma (Lamb) Shawarma 中文沙威瑪是用羊肉和其他配料如番茄,生菜,酸瓜,洋蔥等包住嘅捲餅…羊肉肉味濃厚,饀料足!

薯條……薯條🍟 係粗薯條,都大條,又好香脆👍不能停口😂😂

SHADI今日推介喺土瓜灣一間手工漢堡外賣店叫「SHADI」,已經第二次回訪呢間外賣店,呢間Burger店門口係有一級,但好彩放咗一張高枱喺門口,每次嚟食我都會揀呢張枱坐低食,今次都係一樣,唯一唔一樣嘅就係食完先記得影相!1.SPICY PEPPERONI(純牛辣肉腸、辣椒碎、番茄醬、馬蘇里拉芝士)$75+鹽味薯條$25(9.5/10)呢個薄餅個size係六吋,可以分到四舊薄餅,食落有少少辣,芝士都落得少,仲拉到絲添!鹽味薯條:薯條係幼長,咬落好熱,真係即叫即炸!2.SHAWARMA(LAMB)$95(8.5/10)今次呢個SHAWARMA捲餅捲得唔夠實,一打開錫紙已經散哂,食得好論盡,食到滿口沙律醬,其實入面有紫洋蔥、蕃茄、生菜、大量羊肉等,份量都勁多,勁大捲,唔錯!3.罐裝芬達$10(10/10)4.罐裝可樂$10(10/10)2人總共價錢$215個人口味總評分:9.5/10@shadiburgerhk 地址:土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我
SHADI

鹽味薯條:薯條係幼長,咬落好熱,真係即叫即炸!

2.SHAWARMA(LAMB)$95(8.5/10)

3.罐裝芬達$10(10/10)

4.罐裝可樂$10(10/10)

2人總共價錢$215

個人口味總評分:9.5/10

@shadiburgerhk

地址:土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

#SHADI #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食 #土瓜灣 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-07-13 71 views
位於土瓜灣的獨特burger店 - SHADI。這家店主要提供外賣服務,店內僅有少量座位,所有食材均為自家製作,不添加味精。「The Slam Dunk 終極牛堡」漢堡由三層香脆麵包包裹,內夾雙層汁多肉嫩的牛肉扒,再加上三層濃郁爽口的芝士。火雞煙肉的加入為漢堡增添了豐富的香味。黑松露炒蛋則為漢堡帶來濃郁滑順的口感,搭配新鮮蔬菜和特調醬汁,為這款終極牛堡增添了層次。「六吋手製雞肉薄餅」薄餅以免治雞肉為餡料,經過烤製後保持了嫩滑的質感。蘑菇和燈籠椒的加入為薄餅帶來了豐富的口感和清新的風味。蕃茄醬的酸甜味與馬蘇里拉芝士的濃郁奶香完美融合,讓這款手製雞肉薄餅成為另一個必嚐推薦。📍SHADI (土瓜灣)土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

「The Slam Dunk 終極牛堡」

「六吋手製雞肉薄餅」

📍SHADI (土瓜灣)
土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
2024-07-08 55 views
如果想吃特色又豐富的外賣輕食,SHADI 將會是你的不錯選擇。除了西式快餐輕食外,亦有提供中東菜色。店面雖不大,但布置簡潔現代。店舖主打外賣之餘,也提供少量堂食座位,適合小型聚餐。終極牛堡 這款招牌漢堡是本店的亮點。多層次的豐富配料包括雙層安格斯牛肉扒、車打芝士、火雞煙肉和黑松露炒蛋等,搭配新鮮蔬菜和特製醬汁。漢堡體積驚人,一個人很難一口咬下。跟朋友分享滋味更為適合,麵包烘烤恰到好處,外酥內軟。牛肉扒多汁鮮嫩,各種配料的搭配創造出豐富的口感和層次。2. 6吋手製雞肉薄餅 薄餅餅底手工製作,外圈烘烤得恰到好處,帶來酥脆口感。雞肉調味得宜,香氣四溢。搭配上新鮮蔬菜和芝士,口感豐富。尺寸適中。3. 薯條 薯條炸得金黃酥脆,不油膩。內部保持軟綿口感,搭配漢堡或單獨食用都很棒。

終極牛堡

2. 6吋手製雞肉薄餅

3. 薯條

經過這間清真店時聞到很香的羊肉味😍看到餐牌是賣漢堡pizza類的快餐,正適合我自己吃晚飯♥️既然是被羊肉的香氣吸引而來,當然要選羊肉的餐點過過癮🌟本來在沙威馬及漢堡之間掙扎,後來怕一個人吃不完一份沙威馬,所以選擇了漢堡🙈但原來漢堡份量也很大😳單看平面就已經比我臉還大🙈漢堡包很鬆軟🌟加上厚厚的蕃茄、厚厚的兩層肉肉🔥太有食慾了~羊肉的味道很濃♥️但不算特別重臊味👍🏻兩層肉肉之間放了希臘乳酪及青瓜,微酸脆爽的味道還有配著其他的蕃茄蔬菜一齊吃,口感還是比較清爽的🌟所有漢堡都是可以加錢升級為套餐的,套餐包括了一份薯條及汽水🌟薯條有驚喜~薯條新鮮炸起,非常香脆🌟不知不覺就被我吃光了😂很不錯♥️

希臘風格羊堡
薯條
2024-07-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
希臘風格羊堡
薯條
2K
2024-06-26 53 views
🍔誠意漢堡小店🍕-出job做完嘢都成九點🕘 近幾年夜媽媽想搵嘢食下 都真係唔容易😮‍💨 好彩畀我搵到呢間burger 喺門口已經感受到個熱量🔥 啱曬做咗成日嘢嘅同事同我💪🏻-🍔The Slam Dunk 終極牛堡 $155一場嚟到就試終極牛堡 估唔到真係咁大個🤣 入面夾住嘅配料有 雙層肉扒 三層芝士 火雞煙肉 黑松露炒蛋等等😵‍💫 再加埋啲蔬菜同醬汁 完全揸唔住呀🤯 配料好多味道幾好夾喎 唔係一味大堆頭就算😉 特別稱讚個醬汁 令到成個包嘅味道都好出😋-🍟Fries 薯條 +$22薯條係我好鍾意嘅款式🥰 有少少粉包喺面 特別香脆 就算擺耐咗都好食😌-🍕Lamb Pizza 六吋手製薄餅(羊肉) $80餐廳本身有提供羊堡同埋純羊肉腸熱狗 幾特別🐏 我就決定先試羊肉薄餅😗 一拎上手就問到好香嘅孜然味 羊肉粒連埋啲蕃茄唔會好重羶味🤤 下次想試羊肉腸熱狗🌭-📍 SHADI土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖-
🍔誠意漢堡小店🍕

🍔The Slam Dunk 終極牛堡 $155

🍟Fries 薯條 +$22
🍕Lamb Pizza 六吋手製薄餅(羊肉) $80

📍 SHADI
土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
2024-06-24 45 views
這家漢堡包和薄餅店專門店好專業,唔係美式、意式,帶著中東土耳其特式。這家店的漢堡包應該是主打,我們選擇了雞肉漢堡,整個漢堡包非常香口好味,麵包又香又軟,外表看起來質感豐富。入口即有濃郁多汁的雞肉手打漢堡,鮮味十足但不會過於膩滯。搭配的生菜新鮮爽口,紅洋蔥脆脆的,口感很棒。加上店家自製的調味醬汁,整個漢堡甜中帶鹹,香味四溢,非常能引起食慾。薯條炸得剛好唔會燶,配上漢堡包真是人生一大樂事。他們的薄餅,餅底厚薄剛好又酥脆,咬下去有層次感卻又不會太硬。芝士溶化晒起餅底上,濃郁卻不膩口。那顆顆濃厚誘人的辣香腸,外酥裡嫩,滿口飽滿多汁,更添風味。最令人驚艷的是他們的醬汁,醇香可口而又不過於重口味。由於沒有味精,食完又唔會口乾,正。整體來說,這家店的漢堡和薄餅很有特式,同一般食開個D唔同,而且品質非常一流,絕對值得一嚐。無論是想品嘗美食,還是尋找一個午餐/晚餐,這裡都是你的不二之選!🍔

薯條炸得剛好唔會燶,配上漢堡包真是人生一大樂事。

由於沒有味精,食完又唔會口乾,正。

• 單層雞堡
2024-06-23 46 views
土瓜灣出名美食,嗰日去土瓜灣做嘢,發現有間美式漢堡。餐廳位於土瓜灣譚公道。主打外賣,有少量吧枱和圓枱用餐。漢堡,薄餅、意粉、熱狗、小食仲有捲餅,款式應有盡有。SLAM DUNK 足足有3層,漢堡選用頂級牛肉,可以2人享用,打咭一流。有牛肉、芝士、蛋、蕃茄同生菜,超巨型,漢堡充滿肉汁,加埋秘製醬汁,口感豐富。LAMB薄餅厚薄適中,口感煙韌,帶麵粉香氣,邊緣焦脆,餅芯柔韌。芝士柔軟香滑,灑上香草作點綴。芝士可以造出拉絲效果。
土瓜灣出名美食,嗰日去土瓜灣做嘢,發現有間美式漢堡。
餐廳位於土瓜灣譚公道。
主打外賣,有少量吧枱和圓枱用餐。
漢堡,薄餅、意粉、熱狗、小食仲有捲餅,款式應有盡有。

SLAM DUNK
足足有3層,漢堡選用頂級牛肉,可以2人享用,打咭一流。
LAMB
薄餅厚薄適中,口感煙韌,帶麵粉香氣,邊緣焦脆,餅芯柔韌。
芝士柔軟香滑,灑上香草作點綴。芝士可以造出拉絲效果。
TakeAway
  • SLAM DUNK
  • LAMB
2024-06-20 34 views
今日去咗土瓜灣一間叫「SHADI」嘅漢堡包店叫外賣,呢間餐廳主打外賣,同時亦有少量嘅堂食座位,主要售賣西式食物例如漢堡包、薄餅、熱狗同咖啡等等,漢堡包嘅漢堡扒仲可以有牛肉、雞肉或羊肉做選擇,梗有一款啱你大家嘅心水!我哋嗌咗意式雞堡、鹽味炸薯條同Margarita pizza🍊意式雞堡平時食漢堡包通常都係揀牛肉扒,今次試咗呢一款雞肉漢堡,發覺都幾有驚喜,煎得非常香口,而且咬落去充滿肉汁。成個漢堡包嘅口感都好豐富,除咗有雙層雞肉漢堡之外,仲有好多唔同嘅蔬菜例如意大利黑醋生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜等,配埋意大利青醬、羅勒葉同馬蘇里拉芝士,食完已經飽晒!🍊鹽味炸薯條薯條炸得外酥內軟,每條嘅長度同闊度都拿捏得幾好,鹽分唔會太重🍊Margarita pizza薄餅即叫即焗,新鮮出爐之後芝士可以做到拉絲嘅效果,龍龍嘅蕃茄醬同芝士為成個薄餅帶嚟豐富嘅口感,六吋嘅尺寸大小啱啱好,可以分四份,食完成個都唔會感到太膩📍土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊意式雞堡

餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

2024-06-12 43 views
🍔Slam Dunk終極牛堡 $155三層漢堡包、雙層肉扒、三層芝士、火雞煙肉、黑松露炒蛋、主菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、醬汁呢個漢堡有三層香脆嘅麵包,夾住雙層汁多肉嫩嘅牛肉扒,再加埋三層濃郁爽口嘅芝士。加埋煙肉,為漢堡增添出富有層次嘅香味。蛋為漢堡帶來濃郁香滑嘅口感,搭配生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜以及特調醬汁,整個漢堡味道層次豐富,口感各有特色,實在太吸引人! 重點係!牛肉漢堡充滿牛肉味!並非一般連鍞店的漢堡!🍕羊肉pizza$80免治羊肉、蕃茄、洋蔥、蕃茄醬、馬蘇里拉芝士呢道羊肉pizza採用免治嘅羊肉,配搭新鮮蕃茄、洋蔥及特調蕃茄醬,既簡單又美味。最後再灑上濃濃嘅馬蘇里拉芝士,為整道菜添上濃郁芝士香。 🍟如果你想加薯條嘅話,相信整個用餐體驗定會更加完美!
🍔Slam Dunk終極牛堡 $155

🍕羊肉pizza$80
免治羊肉、蕃茄、洋蔥、蕃茄醬、馬蘇里拉芝士

🍟如果你想加薯條嘅話,相信整個用餐體驗定會更加完美!

2024-06-08
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
曾經在土瓜灣工作,每日搭車都經過譚公道,今日重遊舊地,食咗間Shadi漢堡包店,店鋪面積不算大,但食物款式豐富,除了漢堡,仲有薄餅、意粉、熱狗和小食,特別值得一提係仲有中東美食Shawarma捲餅。餐廳主打外賣,但都有吧枱和圓枱用餐。羊肉沙威瑪 Shawarma $95Shawarma是中東地方(敘利亞、黎巴嫩、巴勒斯坦、約旦)常見的快餐小吃。將羊肉切成薄片堆疊成錐形,然後在緩慢轉動的垂直烤肉架上烘烤,同時不斷地將表面已烤熟的肉切下而成。卷餅包得充實飽滿,內餡裹滿大量香烤羊肉片、洋蔥、番茄、生菜和酸瓜,餅皮口感酥軟中帶有嚼勁,層次感豐富,配上秘製的芝麻醬汁非常惹味,吃罷一整條充滿飽足感。包裝紙都是用錫紙材質所製,比平時的紙質包得更密實,可提高保溫度。6吋手製Margarita薄餅$55長青不敗的經典口味Margherita材料非常簡單,番茄醬配上柔軟香滑的Mozzarella水牛芝士,灑上香草作點綴。芝士可以造出拉絲效果,麵糰吃起來富有淡淡的麵粉香氣,邊緣烤得很焦脆,餅芯卻帶着柔韌,面層和底層都布滿香濃芝士粉。薯條$25厚切薯條連著薯皮炸得金黃酥脆不油膩,肉心軟綿細密。
羊肉沙威瑪 Shawarma
羊肉沙威瑪 Shawarma $95
6吋手製Margarita薄餅
6吋手製Margarita薄餅$55
薯條$25
厚切薯條連著薯皮炸得金黃酥脆不油膩,肉心軟綿細密。
2024-05-26
羊肉沙威瑪 Shawarma
6吋手製Margarita薄餅
2024-05-27 86 views
呢日行經土瓜灣,見到呢間特色小店,黑色外形,份外型格,吸引到我就買啲外賣番去屋企嘆😍呢道都可以堂食,店員態度親切。單層安格斯牛堡:牛肉Q彈多汁,酥脆適中的肉餅,加上新鮮的生菜、番茄和洋蔥,再淋上一層特製酱汁,整體口感層次豐富,咬下去有著牛肉的肉香與沙拉的清爽,簡直就是完美搭配。六吋手製雞肉薄餅:薄餅皮酥脆有嚼勁,上面鋪滿嫩滑多汁的雞肉餡料,搭配濃郁的芝士醬,口感層次豐富多變。整個薄餅的尺寸剛剛好,不會讓人感到過飽,反而令人想一吃再吃。鹽味薯條:薯條表皮外酥內軟,洋溢著清新的鹽味,不會讓人感到過於鹹膩。每條薯條的長度、寬度和厚度都恰到好處,口感均勻一致。

單層安格斯牛堡:

鹽味薯條
單層安格斯牛堡
六吋手製雞肉薄餅
鹽味薯條
係由外國人主理嘅漢堡包店SPICY PEPPERONI係一個好香口既pizza!選料包括香濃既純牛辣肉腸、有粗粒辣椒碎提味,再配上酸甜既蕃茄醬同埋絲滑既馬蘇里拉芝士,口感豐富、層次分明。另外pizza烤焗至表面金黃可口,再配上辣香,真係好正!經典彈牙蝦堡大大個既蝦堡非常引人注目。蝦餅爽脆可口,配上爽脆大大份既椰菜絲,再淋上濃郁既wasabi蛋黃醬,令到口感層次更加豐富。另加配薯條有漢堡梗係要配上薯條,薯條係即炸嘅,熱辣辣又好脆嘅薯條好好食
係由外國人主理嘅漢堡包店

SPICY PEPPERONI
另外pizza烤焗至表面金黃可口,再配上辣香,真係好正!

經典彈牙蝦堡

另加配薯條