2024-03-14 22 views
🍔 單層雞堡 $55雞堡大個,一啖咬唔哂,入面有雞肉扒、芝士🧀、番茄🍅、生菜🥬、酸瓜🥒、洋蔥🧅,雞肉扒係用雞肉攪成嘅漢堡扒,並非煎炸健康啲,芝士係半融狀態,麵包鬆軟,特別欣賞佢個醬汁酸甜開胃😝🍟薯條(+$22)食burger點少得配薯條,薯條脆身粗幼適中😆,唔會太鹹🌯Shawarma(Lamb) $95沙威瑪用麵包包住羊肉同埋其他嘅配料捲起🌯,羊肉入味肉味濃郁亦都唔會乾,而且份量多,配料就有番茄🍅、生菜🥬、酸瓜🥒、洋蔥🧅,中和肉嘅油膩感.✨Burger即叫即整,100%homemade,餐廳行外國風紅磚牆,有少量嘅枱凳,主打外賣,可以WhatsApp預先叫定
🍔 單層雞堡 $55

🍟薯條(+$22)
食burger點少得配薯條,薯條脆身粗幼適中😆,唔會太鹹

🌯Shawarma(Lamb) $95
  • 單層雞堡
2024-03-10 31 views
平時我都好鐘意食漢堡☺️,今次我搵到呢間小店內有多種特別口味🍔、薄餅🍕,亦有坊間較少見的沙威瑪🫔,啱曬我想試下新款式😛- 經典彈牙蝦堡🍔 $80包體輕微用牛油🧈煎香,質地鬆軟,蝦餅🦐由大量新鮮蝦肉製成,煎得外脆內嫩😎,口感爽口彈牙,中間加入大量紫椰菜🤩,入口清爽,配上芥末蛋黃醬調味,很惹味😝- 雞肉沙威瑪🫔 $80中東菜常見款式之一,可選擇雞肉🐓或羊肉🐑內餡,以醬汁亦有三款選擇,分別有中東芝麻醬、蒜蓉醬🧄及辣醬🌶,我選擇了雞肉作內餡,餅皮🫓厚薄適中,帶有輕微麵粉香,雞肉🐔經烤焗後,肉質嫩滑,肉汁豐富😙,加入濃郁芝麻醬調味,添加堅果香,配上生菜🥬、蕃茄🍅及洋蔥🧅解膩,口味豐富有層次😍📍 SHADI - 土瓜灣土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖@shadiburgerhk#justlingggxd_西餐#justlingggxd_土瓜灣

- 經典彈牙蝦堡🍔 $80

- 雞肉沙威瑪🫔 $80

📍 SHADI - 土瓜灣
@shadiburgerhk

#justlingggxd_西餐
#justlingggxd_土瓜灣
2024-02-20 40 views
土瓜灣呢度美食越來越多,有間手工即制漢堡店SHADI,餐廳堂食座位唔多,只有兩張高檯。餐廳漢堡有羊堡、煎雞堡、安格斯牛堡、蝦堡,除了蝦堡其他幾種都有三個size,包括單層、雙層同終極size。點了單層煎雞堡$55+ $22一份薯條:漢堡包皮好鬆脆,入面雞肉扒厚實,有新鮮生菜、番茄、洋蔥、酸瓜,配合埋半溶嘅芝士同醬汁,每淡都充滿肉汁!薯條🍟份量足,口感酥脆。Buffalo wings $58又香又辣,不過偏咸。餐廳不止有漢堡,仲有薄餅🍕同熱狗🌭,下次可以試下其他。
2024-02-09 27 views
土瓜灣咁多好味嘅食店,就連美式漢堡熱狗店都嚟左呢個區, 呢間餐廳主打足料漢堡,佢舖頭得3張高枱,所以都係買外賣返屋企嘆下先。佢地係即叫即整,所以要等大約十零分鐘,都可接受啦!我又唔係食麥記🤣🤣🤣叫左兩個漢堡返屋企:1. 單層🐑🐑堡 - 羊肉扒、芝士🧀️、番茄🍅、生菜🥬、洋蔥🧅同佢哋自家製嘅醬汁羊扒都幾羶味,唔係人人接受到,好彩係佢嘅肉質好嫩滑同多汁咁先搶返啲分。2. 單層煎🐔🐔堡- 入面有雞扒、芝士🧀️、番茄🍅、生菜🥬、洋蔥🧅同佢哋自家製嘅醬汁雞扒有炸過,食落香脆肉質嫩滑! 不過我略嫌佢濃味左少少,好彩咬落唔油膩!!!直得一讚係佢果兩個漢堡都好大個,我一口係咬唔晒!🤣🤣🤣除左漢堡包🍔,原來佢仲有pizza🍕下次可以試吓!

叫左兩個漢堡返屋企:

直得一讚係佢果兩個漢堡都好大個,我一口係咬唔晒!🤣🤣🤣

除左漢堡包🍔,原來佢仲有pizza🍕下次可以試吓!

2024-02-05 37 views
我今日去左土瓜灣辦事,順道走去位於土瓜灣譚公道 108-114號雲天大廈地下A號舖的 SHADI買漢堡包。SHADI 是特色小店,舖面都有數個座位讓客人進食。我點左單層羊堡(單層羊肉扒、單層芝士、番茄、生菜、洋蔥及醬汁)$90,另外一個是單層煎雞堡(單層煎鷄扒、單層芝士、 生菜、番茄、洋蔥及醬汁)$55。羊肉扒好好味,冇騷;煎鷄扒好香好腍。配料豐富又新鮮,食起來好有層次感,又飽肚。下次一定再來食其他品種的食物。

TakeAway
2024-02-01 29 views
SHADI🍔今日見完客黎到土瓜灣自己一個食嘢,想食得好啲,唔想咁頹,揀嚟揀去最後都係揀咗呢一間高質burger!💯之前都聽朋友講過呢間舖頭嘅burger做得唔錯,今日就揀咗個唔係咁多舖頭有提供嘅羊肉漢堡$90,入面有羊肉扒🐏、單層芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅、洋蔥🧅、酸瓜🥒,麵包咬落口非常鬆軟,羊肉扒非常Juicy,其他配料口感非常豐富!淨係食burger好似有啲齋,所以就決定嗌多四隻雞翼,今次就揀咗BBQ雞翼🐔 (4件)$48,真係一分錢一分貨,雞翼醃得好入味,外皮脆口,內裏Juicy!🉐🉐🉐
SHADI🍔

小朋友打完波咁梗係要食好嘢啦👍揀咗呢間舖頭雖然細細,但係好有外國feel,土瓜灣竟然有即刻叫整嘅漢堡包店,而且價格他好實惠添 😍😍六十幾蚊已已經有個漢堡包仲可以加薯條加汽水咁就成個set咁喇😁個漢堡包係超級大個㗎真係直回票價呀💯👍💯👍單層安格斯牛堡, 嘩🤩單層已經咁大個漢堡,而且個包仲軟淋淋💗裏面有塊好大塊嘅安格斯牛扒💯配料有芝士、生菜、 蕃茄、 洋蔥、酸瓜同佢哋嘅醬汁😋咬落去啲醬汁流曬出嚟呀😋就算大大個口一啖都咬唔晒因為個包實在太大過啦💯💯, 個安格斯漢堡 好厚實煎到好香脆滿滿嘅肉酏埋勁新鮮蔬菜 淡淡都係流汁㗎超juicy好好味呀👍👍我揀咗個 唔係度度都有得食嘅 中東傳統美食shawarma 係咪好特別呢😉我一直想食呢啲好耐㗎喇😁好窩心幫我分開兩邊上等我容易食d, 我揀咗個係雞肉嘅shawarma,外面係錫紙包住中東嘅薄餅,而熱辣辣嘅薄餅就包住好多新鮮嘅菜同埋洋蔥仲有佢哋啲醬汁,當然唔小得雞肉啦, 咬落去淡淡都係肉😋啲雞肉軟淋淋好好味,d汁又係流哂出泥好juicy👍👍我鍾意呢一款好fresh 💗再配兩罐汽水好爽呀💯💯SHADI土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

單層安格斯牛堡

雞肉嘅shawarma

再配兩罐汽水好爽呀💯💯

單層安格斯牛堡
雞肉嘅shawarma
🌸純牛肉腸熱狗🌭(加配芝士🧀 +火雞煙肉🥓)配醬汁、芥末、洋蔥、酸瓜純牛肉腸微脆,牛味濃郁,而且肉汁豐富🤗每一啖都食到滿滿嘅牛肉腸同埋好香口嘅火雞煙肉🥓配埋醬汁、芥末、洋蔥等等,好滋味😋🤭仲好飽肚!🌸單層羊堡🐑🍔(單層羊肉扒+單層芝士🧀+生菜🥬+蕃茄🍅+洋蔥🧅+酸瓜+醬汁)第一次食羊肉扒堡,有大大塊羊肉扒,食落口有少少羶味,但肉質好軟嫩🤗羊肉味道仲好濃郁👅配埋芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜,同埋醬汁,食哂成個包都唔覺膩💁🏻‍♀️餐廳店員服務態度好👍🏻好熱情🤗餐廳裝修風格特別,有置身喺外國餐廳嘅感覺🤭

2024-01-19 51 views
自從土瓜灣有鐵之後 覺得可以去探索下~ 於是就過左去 發現原來好多小食店 呢間小食店除左主打薄餅漢堡包外仲有一款叫做Shawarma 沙威瑪既肉Shawarma比較常見係中東地方有既快餐小吃而且佢有小量坐位 即刻叫返個Burger同Shawarma感受下異國風情🫶🏻-🔸羊肉扒Burger單層次$90塊羊肉好juicy 好有羊味夾埋醬汁、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜層層分明又好夾🔸薯條係勁脆身個隻薯條 好喜歡呢重口感🔸Shawarma chicken $80超級足料 原條都係充滿雞肉 醬汁食落好惹味 而佢個外皮都唔會乾-📍SHADI📌土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
自從土瓜灣有鐵之後 覺得可以去探索下~
於是就過左去 發現原來好多小食店
呢間小食店除左主打薄餅漢堡包外
仲有一款叫做Shawarma 沙威瑪既肉
Shawarma比較常見係中東地方有既快餐小吃
🔸羊肉扒Burger單層次$90
塊羊肉好juicy 好有羊味
夾埋醬汁、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜
層層分明又好夾
食落好惹味 而佢個外皮都唔會乾
📍SHADI
📌土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
TakeAway
由細到大到鍾意食漢堡土瓜灣呢間餐廳主打足料即製嘅Burger除咗漢堡.Pizza之外仲加入 中東嘅必食傳統美食Shawarma店舖雖小,卻有提供座位在店內享用即叫即製.熱辣辣好正✨沙威瑪Shawarma呢款中東食物有雞肉 / 羊肉,同埋不同醬汁選擇揀咗較少有的烤羊肉烤過嘅肉片依然保留肉汁,口感嫩滑餅皮厚薄適中再加入生菜.蕃茄.泡菜.洋蔥添上芝麻醬令口感更香更Juicy長長一卷饀料飽滿.好有份量✨雞翼有三款唔同口味,配上自家製醬汁揀咗BBQ肉汁豐富 . 熱辣辣 好惹味係漢堡 / 沙威瑪 絕配嘅小食下次一定要試埋漢堡同Pizza

由細到大到鍾意食漢堡
土瓜灣呢間餐廳

主打足料即製嘅Burger
除咗漢堡.Pizza之外
仲加入 中東嘅必食傳統美食Shawarma

店舖雖小,卻有提供座位在店內享用
即叫即製.熱辣辣好正

✨沙威瑪
Shawarma呢款中東食物
有雞肉 / 羊肉,同埋不同醬汁選擇

揀咗較少有的烤羊肉
烤過嘅肉片依然保留肉汁,口感嫩滑
餅皮厚薄適中
再加入生菜.蕃茄.泡菜.洋蔥
添上芝麻醬令口感更香更Juicy
長長一卷饀料飽滿.好有份量
沙威瑪

雞翼  (BBQ)
✨雞翼
有三款唔同口味,配上自家製醬汁
揀咗BBQ
肉汁豐富 . 熱辣辣 好惹味

係漢堡 / 沙威瑪 絕配嘅小食

下次一定要試埋漢堡同Pizza
2024-01-02
Type of Meal
Lunch
沙威瑪
雞翼  (BBQ)
  • Shawarma  (沙威瑪)
  • 雞翼
2024-01-06 38 views
收工經過見到新品推出 就試下啦~而且一直都好想試烤雞即切嗰一款估唔份量比起平時大條 對得住個價錢足足半隻手臂咁長!呢到主要做外賣為主Shawarma Chicken $80Lamb $95有兩款口味 雞肉會比較清淡一點 肉質係鞋d 個款 但有啲煙熏味 羊肉就會濃味一點 似串燒烤羊 入面有沙律醬同埋蕃茄,蔬菜,生洋蔥等配料個人覺得一條已經係二人份量了!好飽飽SHADI (土瓜灣)土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
收工經過見到新品推出 就試下啦~
而且一直都好想試烤雞即切嗰一款
估唔份量比起平時大條 對得住個價錢
足足半隻手臂咁長!

呢到主要做外賣為主
Chicken $80
Lamb $95
入面有沙律醬同埋蕃茄,蔬菜,生洋蔥等配料
個人覺得一條已經係二人份量了!好飽飽

SHADI (土瓜灣)
2024-01-03 35 views
位於九龍城的Shadi,手工漢堡,Pizza,熱狗真係做得好出色👍🏻佢哋用的係新鮮肉,唔會放好多調味料,主要用鹽同胡椒,所以味道是源自於食物本身,用材選料都好好💗聽朋友講佢哋新出左沙威瑪,就過嚟試吓🤤🌟#羊肉沙威瑪:沙威瑪Shawarma比較常見於中東地方 ,係屬於快餐小吃,好受歡迎㗎✨當店員問我揀雞肉,還是羊肉,喜愛羊肉的我,當然好快拍板😆 羊肉經過烤製後,外層酥脆,內部保持肉質嫩滑多汁,無羶味👍🏻 搭配蕃茄,洋蔥,酸黃瓜和醬料,增添口感層次,好好味,真係一口接一口咁食😋推介!🌟#雞肉手工漢堡:漢堡揀左未試過的雞肉堡,漢堡包鬆軟而彈性十足,內部夾著多汁的雞肉餡料。雞肉堡表面煎香,經過調味處理,口感鮮嫩,十分香口👍🏻加埋新鮮蔬菜,紫洋蔥,蕃茄和特製醬料,口感立即提升,鮮味又豐富,滿足☺️🌟薯條:脆炸薯條外層金黃酥脆,內部鬆軟綿密,經過適當的炸製,味道微鹹,但不會過於油膩。配上鮮美的蕃茄醬,正😄

🌟#羊肉沙威瑪:

🌟#雞肉手工漢堡:

🌟薯條:
Type of Meal
Dinner
  • 雙層羊堡
  • 經典彈牙蝦堡
2023-12-26 41 views
土瓜灣有好多小食店好吸引, 今日途經譚公道時, 俾食物香味吸引, 原來係來自間叫SHADI 嘅漢堡店, 食物選擇唔只有安格斯牛堡, 雞🐔,羊🐑,蝦🦐堡, 薄餅🍕, 而且仲有沙威瑪,係中東嘅傳統食品, 食物係即場製作, 好認真, 咁就要試下啦!🍭單層羊堡🍔唔係好多地方有賣羊漢堡, 所以嗜羊者會超喜歡,羊肉油脂較少, 肉質緊密,較有口感,羊肉嘅熱度令芝士溶化, 芝味湧溢,奶滑肉香。讚!!!!👍🍭雞肉沙威瑪呢個係用皮搭餅包住烤鷄肉、生菜,番茄、醃青瓜、洋蔥, 再配自選嘅辣醬, 烤過嘅雞肉有獨特焦香味, 好惹味, 而且最正嘅係個卷係用錫紙包住, 既保溫又方便進食!

🍭單層羊堡🍔

🍭雞肉沙威瑪
2023-12-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 單層雞堡
SHADI今次要介紹土瓜灣一間burger店,呢間「SHADI」burger店主要做外賣,店內有少量坐位比食客坐低進食,佢哋所有野都係自家製同無味精。佢哋最新推出SHAWARMA,類似墨西哥捲餅,有雞肉同羊肉揀,我就每樣揀一個嚟試!呢間burger店門外係有一級,好彩門外有座位坐,當日氣溫急跌,大約15度,凍能到我呢,個捲餅好彩有錫紙包住,即刻暖哂!1.SHAWARMA(CHICKEN)$80(9.5/10)捲餅入面配料相當豐富,有蕃茄、生菜、酸瓜、N咁多舊嫩滑雞肉、秘製甜酸醬汁等,目測有成15cm,好鬼大舊!2.SHAWARMA(LAMB)$95(10/10)捲餅入面配料相當豐富,有蕃茄、生菜、酸瓜、N咁多舊唔羶羊肉、秘製甜酸醬汁等,目測有成15cm,好鬼大舊!2人總共價錢$175個人口味總評分:9.25/10地址:土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖#SHADI #土瓜灣 #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食 #漢堡包店 #burger #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert
SHADI

2.SHAWARMA(LAMB)$95(10/10)

2人總共價錢$175

個人口味總評分:9.25/10

地址:土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

#SHADI #土瓜灣 #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食 #漢堡包店 #burger #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-12-22 27 views
SHADI行過見到一間小店,賣漢堡包、沙威瑪同pizza薄餅,收銀員同店員都係外國人,感覺好正宗😍仲要即叫即做,所以就入去試下💛 雞肉 沙威瑪 Shawarma(chicken) $80入面有烤雞肉、生菜、蕃茄、酸瓜、自家蒜蓉醬等等材料好豐富😍 食入口食到好多雞肉雞肉一啲都唔乾,配埋啲蔬菜好有咬口健康唔油膩😆💛炸魷魚圈 Fried Calamari $45新鮮炸起熱辣辣,炸皮好薄魷魚好大舊😍 配埋沙律醬食味道幾好👍🏼💛bbq味雞翼 bbq Wings $48都係新鮮整熱辣辣,bbq醬好惹味😋雞翼裡面好嫩好多汁😋價錢:$253 (二人)⭐⭐⭐評分:8.5/10⭐⭐⭐📍 SHADI(土瓜灣)土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
SHADI
行過見到一間小店,賣漢堡包、沙威瑪同pizza薄餅,
收銀員同店員都係外國人,感覺好正宗😍
仲要即叫即做,所以就入去試下

入面有烤雞肉、生菜、蕃茄、酸瓜、自家蒜蓉醬等等
材料好豐富😍 食入口食到好多雞肉
雞肉一啲都唔乾,配埋啲蔬菜好有咬口
健康唔油膩😆

💛炸魷魚圈 Fried Calamari $45
新鮮炸起熱辣辣,炸皮好薄
魷魚好大舊😍 配埋沙律醬食
味道幾好👍🏼

💛bbq味雞翼 bbq Wings $48
都係新鮮整熱辣辣,bbq醬好惹味😋
雞翼裡面好嫩好多汁😋

價錢:$253 (二人)
⭐⭐⭐評分:8.5/10⭐⭐⭐

📍 SHADI(土瓜灣)