2014-07-09
友人介紹黎食, 所以友人已打電話BOOK左位, 去到不用等就可以入座. 半自助晚餐, 揀好主菜, 就可以出去自助取餐湯, 沙律吧, 甜品吧, 餐飲. 另外可以加錢要田螺或其他飲品.- 自助沙律吧 :有沙律菜, 不算太新鮮, 但有幾款沙律菜 及幾款完成的沙律 (薯仔沙律/ 青瓜蟹柳沙律...)另外, 也有幾款配料(栗米/車厘茄/ 麵包脆粒/ 煙肉粒....)及醬汁 ( 法式沙律汁/ 千島醬/ 沙拉醬). 雖然材料不是貴價貨, 但都有幾款選擇.- (+$20)/ 半打田螺 : 味道幾好, 焗得夠熱夠香, 同食抵食扒餐加錢既田螺味道差唔多.- 餐湯 : (龍蝦湯)及蒜蓉包 :有中湯, 西湯, 各一款, 我同友人都揀了龍蝦湯, 味道當然冇真材實料個D甘正, 呢個比較多忌廉味.不過個蒜蓉包好正, 自己烘, 可以烘至喜歡的程度, 而且好多蒜蓉牛油, 好香脆好味.- 廚房精選(燒豬仔骨) $178 : 主菜燒豬仔骨, 燒得有點乾, 但都好香口惹味, 而且都入味. 但反而喜歡個配菜薯仔片, 因為有加芝士上去焗薯仔片, 好有芝士香.- 特級牛柳 $208 : 主菜特級牛柳, 因為見隔離位叫了好吸引,
另外可以加錢要田螺或其他飲品.
- 自助沙律吧 :
雖然材料不是貴價貨, 但都有幾款選擇.
- (+$20)/ 半打田螺 :
- 餐湯 : (龍蝦湯)及蒜蓉包 :
- 廚房精選(燒豬仔骨) $178 :
- 特級牛柳 $208 :
主菜特級牛柳, 因為見隔離位叫了好吸引, 所以我地都order左. 但係一上菜, 大家都好失望.
分量超細, 比隔離位少一半, 完全不明白. 味道也麻麻地, 又鞋又冇牛肉味.
- 甜品吧 :
有2-3款蛋糕, 雪糕, 還有中式糖水, 生果.
想一讚個格仔餅, 外脆內軟, 取回位還暖, 配花生醬/煉奶/芝麻/砂糖, 好懷念的格仔餅味.
所以再去食多次格仔餅, 今次配曲奇味/ 芒果味雪糕, 一樣好好味.
- 餐飲 :
咖啡/ 茶/ 檸茶/ 奶茶.....都是自助. 檸檬新鮮切的, 不錯. 但找不到冰, 所以應該沒自助凍飲, 要order汽水/紅酒/白酒.
價錢合理, 不算太抵, 也一點也不貴. 有主菜, 自助的食物一般, 但都多選擇.
不過味道水準難保持了,友人之前食的很好, 今次就麻麻地.