2019-11-22
繼上次無意中發現8咪半呢個商場 (即係 IKEA, 未到愉景新城), 今次就直接喺8咪半商場搵食!川汁醬蹄 $62 ~ 有咬口之餘唔硬, 皮夠爽脆! 醬汁再辣少少更好! 古法燒烤羊腩 $158 ~ 唔食羊既就叫羶, 食羊既就叫香! 外皮超級鬆脆, 肉質細嫩幼滑, 入口即化! 醬汁唔係平常配羊的腐乳, 而係芥辣沙律醬, 中和油膩感, 不過我喜愛沾配水餃既麻辣醬多啲! 黑將軍水餃 (6隻) $48 ~ 墨魚水餃, 墨魚, 蝦 & 韮王做餡, 都幾有鮮味, 好特別! 好喜愛個麻辣醬, 清甜水餃配麻辣醬又係另一種感覺! 豆沙酥餅 $45 ~ 有別於一般豆沙鍋餅, 呢個係酥餅, 餅皮似老婆餅, 超酥脆! 難得入口唔油膩, 豆沙唔會太甜, 擺到凍左都仲鬆脆, 大讚! 茶介 @$9 ~ 有人蔘烏龍, 喺客面前拆開獨立包裝茶葉, 乾淨衛生!