2007-05-03
我和朋友A都未幫襯過上樓,於是今日連同朋友B3個人BOOK7點食晚飯。入到上樓仍然有大把吉檯響度,冇傳聞中咁多人啊><;-雞絲粉皮(第一次食呢味,好多花生醬,撈埋粉皮超好味!不過朋友B話d粉皮切得太大塊)-鎮江黑醋骨(朋友B推介要點,我都係第一次呢味,黑黑的排骨估唔到好好食,酸酸甜甜咁,排骨舊舊都多肉,正!)-砂鍋雲吞雞(超大鍋,有半隻雞6粒雲吞少少津白。湯唔油好好飲;雲吞超好食我一連氣食左3大粒;雞肉入哂上湯味而且嫩,這個鍋一流)-四川擔擔麵.小辣(本來以為叫錯,因為和我地食開0既擔擔麵唔同哂樣,叫侍應過來問清楚,他們堅稱這是他們出品0既擔擔麵...最後朋友們才醒起,我地平時食開係上海擔擔麵,這裡是賣四川擔擔麵,有所不同是應該的^^;朋友們就我要了小辣,我先試了一小淡湯,對我0黎講都係辣,所以朋友B教我將麵條用雲吞雞湯陪著吃,麵條唔錯,有點彈牙)-煎窩貼(超正!煎得極好食,底部脆,放到最後食個底仍KEEP到脆身~連朋友們都讚!)-高力豆沙(第一次食呢味,油膩左d)-酒嚷丸子(偏甜,丸子唔彈牙,湘川滬出品好味d)-棗泥酥(我冇食過,朋友們話偏甜)服務由初初好醒目好快手,但過左7點半差唔
入到上樓仍然有大把吉檯響度,冇傳聞中咁多人啊><;
-高力豆沙(第一次食呢味,油膩左d)
-酒嚷丸子(偏甜,丸子唔彈牙,湘川滬出品好味d)
-棗泥酥(我冇食過,朋友們話偏甜)
服務由初初好醒目好快手,但過左7點半差唔多全場full就變到叫極都冇人0黎(全場得幾個侍應),不過個個侍應都好nice,就算忙都會好好招呼~