2021-08-11 319 views
呢間位於何文田的西式餐廳。店內不算大,但環境幾舒服。近門口的枱更是半户外式設計,很特別! 我們點了兩個4 courses meal:•牛舌串燒牛舌挺厚,口感爽彈,有牛脂香味! 推介!!• 龍蝦他他 龍蝦他他要另+$78,賣相不錯。有龍蝦、牛油果等食材,很開胃! •明太子意粉意粉較普通,但味道不俗 • 鵝肝漢堡鵝肝上有黑松露醬,漢堡不算太大個,份量剛好!•楓糖叉燒叉燒半肥瘦加上醬汁,好惹味!! 加碗白飯就更滿足了(我係飯桶嚟) • 腹肉牛排牛排熟度剛好,口感嫩軟。但沾上黑蒜醬後,牛味不太突出⋯⋯•Affogato & matcha affogato就是雪糕加espresso。個人較喜歡傳統的affogato,雪糕的甜加上espresso的苦,很正!! 而matcha較甜,甜上加甜•Logan Paradise tea:隨set包的自選茶果味豐富,十分解膩另點了炸牛油果,這個價錢份量有點少。但勝在夠新奇,而且炸得不錯!! 🍺Hitachino nest dai dai ale第一次飲這個日本啤酒,這款dai dai ale淡淡甘甘的,連不太飲啤酒的我都覺得可以接受。雖然價錢屬中上,但食物質

我們點了兩個4 courses meal:

•牛舌串燒
牛舌挺厚,口感爽彈,有牛脂香味! 推介!!
牛舌串燒

• 龍蝦他他
龍蝦他他

•明太子意粉
意粉較普通,但味道不俗
明太子意粉

• 鵝肝漢堡
鵝肝上有黑松露醬,漢堡不算太大個,份量剛好!
鵝肝漢堡

•楓糖叉燒
楓糖叉燒

• 腹肉牛排
牛排熟度剛好,口感嫩軟。但沾上黑蒜醬後,牛味不太突出⋯⋯
腹肉牛排

•Affogato & matcha affogato

•Logan Paradise tea:隨set包的自選茶
果味豐富,十分解膩
Affogato

炸牛油果

🍺Hitachino nest dai dai ale

雖然價錢屬中上,但食物質素幾好,是很適合約朋友傾計的好地方。但座位不多,建議先預約啊!!
牛舌串燒
腹肉牛排
炸牛油果
  • Hanger Steak
2021-06-21 426 views
🥚🥚🐷何文田溫室風café ✨性價比:6/10🍳食物:7.5/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:$146#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在何文田 🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe————————一道打開的大窗在門口,映入眼簾是寫意的環境和溫室般的植物牆,溫室系café 吸引了不少人在門外排隊,想光顧他們的午餐set。楓糖叉燒丼 ($98) Char Siu Donburi使用了慢煮西班牙黑毛豬,叉燒有彈性,肉質結實,有5 - 6塊,肥瘦層次分明,外表煎到有少少焦,蜜汁甜,幾香口。不過除了叉燒和一顆溫泉蛋外,就沒有其他餸,沒有多餘的汁混飯吃,價錢偏貴。紅菜頭奶昔 (+$35) Beetroot Smoothie一向不喜歡紅菜頭,原本以為會好腥,但紅菜頭混合了香蕉、蜜糖和奶製成奶昔後,紅菜頭腥味大大減少,雖然還有少少味,但感覺容易入口得多,還帶少少甜。奶昔十分杰身,真材實料。Café座位不多,想要試溫室系café,就要早來排一排隊了。SHAO🚦何文田梭椏道15-15A號典雅大廈地下4號舖(旺角站 D 出口, 步行約8分鐘)🕰營業時間:12:00 – 22:00 (星期一
🥚🥚🐷

楓糖叉燒丼

紅菜頭奶昔

SHAO
🚦何文田梭椏道15-15A號典雅大廈地下4號舖
(旺角站 D 出口, 步行約8分鐘)
🕰營業時間:12:00 – 22:00 (星期一休息)
2021-06-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$146 (Lunch)
  • 紅菜頭奶昔
2021-06-11 376 views
放工響附近同朋友一聚,見環境舒適,所以選擇shao 。可惜態度有點令人卻步。咖啡不配奶及糖,話要求先比。門口打開個窗,但叫門外的人不要吸煙,條路係佢既?唔叫唔斟水、收碟,全場得我地里枱,唔知以為好忙。食物方面,叫牛扒,唔會主動問幾成熟,黎到,韌過象皮。鵝肝漢堡的鵝肝不夠香。雪糕不配餐具。基本上不會再去。
放工響附近同朋友一聚,見環境舒適,所以選擇shao 。
可惜態度有點令人卻步。
咖啡不配奶及糖,話要求先比。
門口打開個窗,但叫門外的人不要吸煙,條路係佢既?
唔叫唔斟水、收碟,全場得我地里枱,唔知以為好忙。
食物方面,叫牛扒,唔會主動問幾成熟,黎到,韌過象皮。
鵝肝漢堡的鵝肝不夠香。
雪糕不配餐具。
基本上不會再去
2021-06-10
$300 (Dinner)
2021-05-09 548 views
今晚母親節,好彩預早兩個星期book左位小店,全間鋪頭得6張枱叫左2個set dinner,再加左個煮蜆,同燒春雞飯整體來講賣相唔錯,但係味道偏重,好多香料味,對於重口味嘅人來講應該接受到,但係我覺得有啲掩蓋左食材本身嘅味道因為太鹹,所以係咁飲水😩😩😩有2個店員,今晚得4張枱有人,但都冇人留意需唔需要加水,要叫過嚟先加😣🙁牛舌好“林”,易咬,唔錯,個上面有d醬,食落好鹹,食完都唔知咩醬,本身牛舌都好夠味,唔習慣重口味嘅朋友可以唔要d醬個龍蝦他他冇咩特別,味道係最可以接受既一樣菜燒牛好重香草味(rosemary ?),完全食唔到牛味,好似食左成堆香料落口叉燒幾“淋”,但佢配薑蔥醬,好似去咗燒味舖,味道都係偏濃清酒煮蜆,都係好鹹,仲好似有d味噌既味道,同出面煮既好唔同,fusion?但個味可以淡返d鵝肝漢堡唔錯,但跟餐得1小個,散叫可以有2個燒雞同牛都一款味☹️都係勁重香草味d飯係意大利飯?偏硬😣本身食開軟飯😆😆雪糕味道冇咩特別,最特別既係個碗係冰既個環境係舒服既,但因為開咗窗(多一張枱),咁熱既天氣,冷氣唔夠,如果再熱d,真係一路食,一路出汗
今晚母親節,好彩預早兩個星期book左位
小店,全間鋪頭得6張枱
叫左2個set dinner,再加左個煮蜆,同燒春雞飯
因為太鹹,所以係咁飲水😩😩😩
個龍蝦他他冇咩特別,味道係最可以接受既一樣菜
叉燒幾“淋”,但佢配薑蔥醬,好似去咗燒味舖,味道都係偏濃
鵝肝漢堡唔錯,但跟餐得1小個,散叫可以有2個
燒雞同牛都一款味☹️都係勁重香草味
d飯係意大利飯?偏硬😣本身食開軟飯😆😆
雪糕味道冇咩特別,最特別既係個碗係冰既
2021-05-07 397 views
無諗過何文田都可以搵到幾間餐廳想試下 今次試左日本fusion菜先👇🏼👇🏼👇🏼😍面門好吸晴,open window 隔離就係bar位咁,望出窗口飲住杯手工啤真係唔想走!😋食物方面有驚喜:🥚鵪春蛋牛油果他他冷盤當前菜值得一試,牛油果滿滿舖面已經好吸引 少有上面放左薯片👍🏼食落脆卜卜👍🏼細細粒鵪鶉蛋加埋又滑又香又濃🥩牛舌串燒燒得岩岩好 重點係上面綠綠地色既柚子胡椒 清新又夠味 牛舌厚身有咬口 唔錯呀🍺日本手工啤酒IPA清爽得黎有濃濃嘅花香,個人好鐘意佢既花香味,唔覺得好苦。不過視乎個人喜好啦,佢仲有其他手工啤既選擇。

😋食物方面有驚喜:
🥚鵪春蛋牛油果他他

🥩牛舌串燒

🍺日本手工啤酒

2021-04-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 牛油果他他
2021-05-03 1606 views
4-Courses Menu $298Ox Tongue Skewers (2 skewers) 第一道菜係好多人推介既牛舌 食落真係幾淋同好厚身 不過就有啲膩 加咗洋蔥同面頭既wasabi就會平衡返啲 溫馨提示就唔好一次過加哂 唔係就會辣到傻咗🥵評分: 8/10🌟Mentaiko Pasta 第二個course可以揀明太子意粉或者鵝肝漢堡 咁我哋一人叫一樣share食 明太子意粉唔知水準係咪唔穩定 第一碟啲意粉係好硬 係未熟個種 換過碟之後好好多 不過質地都係偏硬身 但整體味道其實唔錯 明太子既汁好濃味 仲有隻溫泉蛋係面 而意粉都幾掛汁 希望可以keep住個水準 唔係唔熟俾客就唔係幾好喇😳評分: 7/10🌟File Gas Mini Burger (1pc)呢個係超級高質!首先個包烘得外脆內軟 夾住既鵝肝都好大塊 仲有藍莓果jam係啲包度 一齊食甜甜地冇咁油膩 味道層次分明 推介🥰評分: 10/10🌟Hanger Steak (150g)個牛既賣相雖然差啲 不過味道都唔錯 而且有埋個黑蒜醬就更加滋味 個牛熟成度唔錯 柔軟得黎肉味好濃郁又嚼頭 都值得一試😆評分: 8/10🌟Maple
4-Courses Menu $298

Mentaiko Pasta
評分: 7/10🌟

File Gas Mini Burger (1pc)
評分: 10/10🌟

Maple Glazed Char Siu (120g)
個人黎講就更加鐘意楓糖叉燒 用上西班牙黑毛豬 表面燒得焦脆 咬落肉質肥美又淋身 仲要充滿楓糖既甜味 好正😚

Affogato
呢度既affogato係連碗同雪糕一齊雪 食落冰感十足 而且咖啡香濃帶苦 配埋微甜既雪糕食就perfect😋

Matcha Affogato
抹茶味食落比較淡 整體感覺冇乜特別 個人認為咖啡味比較好食 不過甜甜地又夠凍食落都唔錯既🤪
評分: 7/10🌟

Rose Latte🥀
首先有個心型拉花係面 食落奶泡夠滑同均衡 而且有淡淡玫瑰味🌹 都算係好易入口 少飲咖啡既都會接收到🤩

English Breakfast Tea
呢個茶壺超可愛同精緻 一壺大概可以倒到三杯左右 都算係大杯 而茶味都香濃 男朋友就鐘意加奶飲 咁就唔驚訓唔著喇🤣
——————————————————————
4-Courses Menu
Mentaiko Pasta
Affogato  &  Matcha  Affogato
4-Courses Menu
Affogato  &  Matcha  Affogato
  • 楓糖叉燒
2021-04-18 435 views
明太子意粉,好香明太子味,個醬汁配埋明太子都幾夾幾好食,可以encore😜😜😜酸忌廉焗粟米芯,一開始覺得酸忌廉有啲奇怪,點知上嚟食完之後覺得好特別,食食吓覺得幾好食,粟米芯好香,上面啲芝士都好夾🥰🥰牛油果沙律,牛油果粒都幾多,加埋啲蕃茄粒酸酸地幾開胃,仲有啲蟹肉碎🤪🤪🤪但係份量唔算多,兩個人食就啱啱好溫煮燒豚肉叉燒,肉質鮮嫩,啱啱好,上面仲掃咗層蜜糖,幾好味,叉燒邊仲有少少燶燶哋,非常出色

最鍾意就係佢哋嘅lobster roll (仲有好好味嘅salad,特別調教嘅沙律醬)佢哋嘅叉燒don好正!雖然係慢煮叉燒~有日式嘅感覺時間都有港式嘅蔥油味!fusion!正呀環境都舒適乾淨有好貴好朝好型嘅bearbrick做擺設有年輕嘅感覺!打卡啱晒!

佢哋嘅叉燒don好正!

雖然係慢煮叉燒~有日式嘅感覺
時間都有港式嘅蔥油味!
fusion!正呀

環境都舒適乾淨

有好貴好朝好型嘅bearbrick做擺設
有年輕嘅感覺!
打卡啱晒!
2021-04-17 271 views
成日覺得要係旺角搵一間好餐廳都幾難,今次就行遠少少,去左呢間位於何文田嘅Shao. 餐廳環境唔算大,一眼望得晒,我地當日有訂定位先,所以唔洗等就有得入。餐廳係周末同星期五晚設有$250嘅最低消費,想試嘅朋友要留意💡由於有最低消費,我地就每人叫左個4 course dinner set ($298),由前菜到甜品咖啡都有齊晒,其實都幾抵食😋✨First Course - 秋葵沙糖沙律 / 牛舌串燒沙律入面除左秋葵外仲有椎山,口感爽口得黎又有種滑溜感;雖然話加左沙糖,但味道並唔甜,反而微酸咁有種清新嘅感覺。牛舌串食得出係先煮熟左再燒,口感方面偏淰,冇平時燒牛舌果種彈牙多汁嘅感覺,但勝在夠厚身,味道都唔錯。✨Second Course - 明太子意粉 / 鵝肝漢堡明太子意粉份量都算幾多,食落有明太子獨特嘅咸香味,帶微微嘅辛辣;意粉火喉控制得唔錯,硬度適中。鵝肝漢堡係我成餐飯入面最鍾意嘅一個course 😋漢堡係mini size, 2啖食得完,漢堡包烘至金黃鬆軟,入面嘅layer好簡單,只係加左黑松露醬同煎鵝肝。鵝肝煎得岩岩好,油香十足,非常肥美。✨Third Course - 楓糖叉燒 /

✨First Course - 秋葵沙糖沙律 / 牛舌串燒

✨Second Course - 明太子意粉 / 鵝肝漢堡

✨Third Course - 楓糖叉燒 / 膜肉牛扒

餐廳將叉燒以西式嘅擺盤方式呈上,下面嘅綠色醬我一開始以為係牛油果,但其實係姜蓉,成個感覺都幾有新鮮感。 叉燒岩岩燒起,外層塗上咗厚厚嘅楓糖,味道甜甜地帶點焦香;肉質肥瘦相間,口感嫩滑,都幾好食😋

相對於叉燒,個牛扒就比較令人失望,成個牛扒煮得太熟,口感較乾身,勝在牛味重,但比起其他菜式嚟講都係遜色不少。

✨ Dessert - Matcha Affogato
用抹茶取代左咖啡,清澀嘅抹茶同雲尼拿雪糕相配得宜,甜度適中。

個人覺得呢個4-course dinner set係非常抵食,而且整體黎講味道都唔錯,值得一試😋
去到何文田同小狗🐶檢查,都不忘找找一間可以同小狗🐶一齊用餐嘅餐廳🍴。今次找到呢間幾有格調嘅餐廳🍴,門口有張枱半戶外設計,方便寵物或喜歡outdoor 嘅朋友用餐🍴———————————————————————————🍽烤雞拼盤🐔🍟🥗💬半隻烤雞充滿炭燒香味,醃料滲透雞肉之中,配埋新鮮蔬菜🥬同薯條🍟,夠豐富😌.🍽龍蝦包🦞🍞💬雖然比較細件份量偏小,但入口有驚喜,麵包好柔軟而且香脆,龍蝦肉亦都夾滿整件麵包之中,配埋沙律菜🥗,都算是滿足🤓.🍽香脆雞翼🐔💬相信賣點係著重擺盤方面,感覺到每一款食物都係經過心思,製作出精美嘅食物,普通嘅炸雞翼亦可以變得不平凡☺️
———————————————————————————
🍽烤雞拼盤🐔🍟🥗
🍽龍蝦包🦞🍞
🍽香脆雞翼🐔
Type of Meal
Lunch
2021-04-05 272 views
• 4 courses dinner🍴•💵 Price:$298-最近發現左間隱世既高質小店,就係呢間位於何文田既SHAO❤️其實地段黎講佢係旺角過少少,所以都算旺中帶靜,裡面環境好舒服,好岩三五知己黎傾計食飯👭🏻野食方面嗌左兩個4 courses dinner set 就已經試到好多野😆包括有前菜既牛舌串燒同龍蝦「他他」,個牛舌真係必食既!口感爽脆彈牙,上面既柚子胡椒醬清新得黎又帶點刺激感。主菜分別有明太子意粉同鵝肝漢堡,個意粉好唔錯,每條都沾滿明太子,撈埋個流心蛋蛋漿,入口滑溜又惹味。鵝肝煎得好香,外脆內軟,個麵包都好鬆軟,配上甜酸既無花果醬剛好中和油膩感🤍再黎有楓糖叉燒同hanger steak,叉燒用上西班牙黑毛豬作慢煮,配上炸蒜片同自家製既薑蔥醬。睇相都見到個叉燒色澤幾咁靚,肥瘦適中,肉質軟腍,個醬尤其岀色,有港式燒味既影子,香氣十足但又唔會覺得油膩。牛排相比起雖然無咁岀色,不過都牛味十足,同黑蒜醬味道都幾夾。最後個甜品揀左matcha affogato,抹茶味香濃甘醇,配上雲呢拿雪糕味道甜甘交雜,不過如果大家會飲咖啡既,相信揀傳統既affogato個層次感會更明顯。
• 4 courses dinner🍴•
💵 Price:$298
最近發現左間隱世既高質小店,
就係呢間位於何文田既SHAO❤️
其實地段黎講佢係旺角過少少,
所以都算旺中帶靜,
裡面環境好舒服,好岩三五知己黎傾計食飯👭🏻

包括有前菜既牛舌串燒同龍蝦「他他」,
個牛舌真係必食既!口感爽脆彈牙,
上面既柚子胡椒醬清新得黎又帶點刺激感。

主菜分別有明太子意粉同鵝肝漢堡,
個意粉好唔錯,每條都沾滿明太子,
撈埋個流心蛋蛋漿,入口滑溜又惹味。
鵝肝煎得好香,外脆內軟,
個麵包都好鬆軟,
配上甜酸既無花果醬剛好中和油膩感🤍

再黎有楓糖叉燒同hanger steak,
叉燒用上西班牙黑毛豬作慢煮,
配上炸蒜片同自家製既薑蔥醬。
睇相都見到個叉燒色澤幾咁靚,
肥瘦適中,肉質軟腍,
個醬尤其岀色,有港式燒味既影子,
香氣十足但又唔會覺得油膩。
牛排相比起雖然無咁岀色,
不過都牛味十足,
同黑蒜醬味道都幾夾。

最後個甜品揀左matcha affogato,
抹茶味香濃甘醇,
配上雲呢拿雪糕味道甜甘交雜,
不過如果大家會飲咖啡既,
相信揀傳統既affogato個層次感會更明顯。

炙燒三文魚沙律 $128 🐟 🥗 呢間埋藏喺何文田既隱世餐廳食物高質而且賣相滿分💯旁邊仲有好多出色餐廳eg 半路咖啡任君選擇🥳講到呢個三文魚😬三文魚燒到外面焦香 裡面半生熟 💕油脂豐富肉質鮮嫩🤩配埋山葵蛋黃醬將成個味道上升到另一個層次!側邊有埋枝豆 紫椰菜 紅生姜 粟米🌽紅蘿蔔🥕牛油果🥑石榴 夠晒新鮮又夠晒營養⛅️雖然份量唔大但係味道一流 不過如果啲菜有調味過就好啦 略嫌個蛋黃醬唔夠多🤤🤣—————————————————-SHAO (何文田)何文田梭椏道15-15A號典雅大廈地下4號舖#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #何文田美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行 #
炙燒三文魚沙律 $128 🐟 🥗

—————————————————-
何文田梭椏道15-15A號典雅大廈地下4號舖

#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #何文田美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #香港甜品 #香港加油
2021-03-09 145 views
Wagyu burger $138呢一個漢堡份量驚人 麵包 bread 🍞 微微烘過有脆口嘅口感☀️裏面有齊芝士🧀 生菜 🥬 蕃茄 🍅 太陽蛋 🍳 💕主角A4和牛漢堡排 🥩 又厚身又多汁🤩一咬落去肉汁爆曬出嚟 🥺而且保持肉質鮮嫩 肉味香濃🥳薯條就正常水準😛@shaohongkong 仲有好多又有特色賣相又靚嘅dishes🤤下次一定要搵機會再嚟 特別係試佢嘅dinner set 試晒牛舌鵝肝漢堡等等🥳😛 ——————————————————————————SHAO (何文田)何文田梭椏道15-15A號典雅大廈地下4號舖#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #何文田美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hk
Wagyu burger $138

2021-01-19 526 views
Shao4-course menu價錢💲: $298 (4-course menu)好味程度😋: 4.7/5服務🍴: 4.4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 5/5 (this set!)回頭率😚: 4.3/5-呢間真係好想私藏,拖左好耐都未出😂 因為真係超高cp值,又好食,環境都唔錯😆 佢係旺角的後花園,勝利道個邊真係旺中帶靜。個日打去book,佢話有人包場,所以唔知幾時先有枱,但可以幫我留住先,佢地一路都有follow up,服務唔錯😬-咁想去就係為左食呢個set,總共有4道菜。我地2份餐都係揀牛舌串燒,呢個超好食‼️係好厚的牛舌,易咬得來帶有小小趙口。牛味好香濃,食完有牛舌的餘韻係個口到❤️ 調味只係用左柚子鹽同胡椒,所以原味道最出。加上燒得啱啱好熟,呢個真係100分🥰-第二個course揀左明太子意粉。雖然呢碟份量唔多,但明太子比得好大方,好足料,每一條麵都掛滿明太子😜 鹹香味好重,撈勻隻蛋之後,口感更黏,所以食幾啖就難免會開始覺得膩🧐但佢都係好食既。-下一個主菜我地呢個set就揀左腹肉牛排,呢個望落好靚,大概係medium rare到。入面粉嫩偏紅,但唔會有血水,對我來講啱啱好😚牛
Shao
4-course menu
價錢💲: $298 (4-course menu)
好味程度😋: 4.7/5
服務🍴: 4.4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 5/5 (this set!)
回頭率😚: 4.3/5

下一個主菜我地呢個set就揀左腹肉牛排,呢個望落好靚,大概係medium rare到。入面粉嫩偏紅,但唔會有血水,對我來講啱啱好😚牛味幾香,但唔係特別濃。邊邊位小小韌,但入面好軟🤓調味都偏淡,但點埋個黑蒜醬食,即刻好食左😆

我地另一個餐揀左鵝肝漢堡做其中一個course,呢個超好食‼️咁的價錢有鵝肝真係傻左😂 鵝肝煎得好金黃,食落點都會有小小騷。不過入面好creamy,加埋有小小鵝油,真係好滿足😋面頭有黑松露醬,味道唔會單調。夾住佢的漢堡包烘到好脆,上下脆中間軟的口感😆旁邊同底下仲有無花果醬,酸酸甜甜,絕對解到膩👍🏻睇得出佢地有諗過點配搭,讚😽

今次主菜係楓糖叉燒。呢個比牛扒更出色‼️總共7舊到,每舊都有燶邊❤️佢地用的西班牙黑毛豬肉
係半肥瘦,所以食落好腍,又嫩,但比較邪惡😜 真係見到肥膏的晶瑩剔透,超正。調味用左楓糖漿,類似港式的蜜汁,旁邊有d薑蔥醬,幾還原港式叉燒,不過係高級好食版😬絕對入到叉燒top3‼️

最尾的甜品係affogato/ matcha affogato,呢個就建議叫原味,因為比較重味,而抹茶比較淡。但值得讚的係舊雪糕連碟雪,所以好夠凍,唔會太快融😝呢間鋪頭呢個set超高質,拍得上好多更高級餐廳我相信🤩所以係💯推介,cp值爆燈🌟

-<<🐮🐷>>今次介紹餐廳服務好食物質素高食完我地都好滿意🥰小小心得: 兩人去嗌一個餐再散點幾款可以試到唔同招牌款式而且最平💰.1️⃣Maple Glazed Char Siu (8/10)黑毛豬叉燒偏肥焦香有燶邊😛油脂滿溢自製薑蓉幾特別雖然份量不多但較快膩🙈記住同朋友share!!.2️⃣Hanger Steak (8.2/10)生熟拿捏剛好抵讚~有少少韌牛味濃重🐮配埋類似片皮鴨的醬同炸蒜幾特別份量偏少🤣.3️⃣Ox Tongue Skewers (9.2/10)呢個必點必點🤩牛舌厚身香口又唔肥膩只係用鹽調味已經好正👅用料上乘超推薦~.4️⃣Mexican Street Baby Corns (8.8/10)粟米每條都燒過🌽 入口微脆有焦糖味溶入牛油🧈唔會太滯太甜好有驚喜的餐前小食~.5️⃣Foie Gras Mini Burger (8.4/10)鵝肝富油香幾厚身漢堡係一口size🍔包烘得香脆唔會淋左同伴碟的莓果醬出奇地夾🙈如果大份啲會更加滿足!
<<🐮🐷>>
黑毛豬叉燒偏肥
焦香有燶邊😛油脂滿溢
自製薑蓉幾特別
雖然份量不多但較快膩🙈
記住同朋友share!!
2️⃣Hanger Steak (8.2/10)
生熟拿捏剛好抵讚~
有少少韌牛味濃重🐮
配埋類似片皮鴨的醬同炸蒜
幾特別份量偏少🤣
3️⃣Ox Tongue Skewers (9.2/10)
呢個必點必點🤩
牛舌厚身香口又唔肥膩
只係用鹽調味已經好正👅
用料上乘超推薦~
粟米每條都燒過🌽
入口微脆有焦糖味
溶入牛油🧈唔會太滯太甜
好有驚喜的餐前小食~
鵝肝富油香幾厚身
漢堡係一口size🍔
包烘得香脆唔會淋左
同伴碟的莓果醬出奇地夾🙈
如果大份啲會更加滿足!