🍴開心果紅莓 $140紅莓泡沫好輕盈酸酸地非常開胃,開心果醬汁都幾香濃,開心果味好出,仲有個開心果朱古力醬俾你倒落去,會有脆皮效果勁得意!個底係紅莓汁非常開胃解膩,個人覺得全部落開心果醬都得!推薦指數:8/10似係聖誕限定,快啲食!
🍴開心果紅莓 $140

推薦指數:8/10
似係聖誕限定,快啲食!
平時都會想去 shari shari 食冰,但次次都要排長龍。今次竟然只需要等1 張枱,而且最近出咗新口味,係我好中意嘅茶味🤩 所以即刻去試下!🍧 hojicha & matcha 焙茶&抹茶味 配抹茶泡沫($120)抹茶泡沫好香滑,雖然一陣風咁,但抹茶味仍夠濃,同下面嘅刨冰一齊食令口感無咁單調,甜得嚟會有茶嘅回甘,啱啱好唔會太甜刨冰口感好綿滑,外層係焙茶味,中間係抹茶味,兩種茶味夾得嚟又各自食得出每種茶嘅香味🤤刨冰中間仲有消化餅乾碎同白玉 口感豐富😋—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $50 𝗉𝗉 🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10📍 Shari Shari Kakigori House 氷屋銅鑼灣加路連山道13號地舖G/F, 13 Caroline Hill Road, Causeway Bay

刨冰中間仲有消化餅乾碎同白玉 口感豐富😋

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $50 𝗉𝗉
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10
銅鑼灣加路連山道13號地舖
2024-09-27 956 views
自從泰國食過after you之後,覺得香港刨冰又貴又多人排隊,而且吾係間間都好食。今次因為早左食完dinner,就諗住過嚟睇吓使唔使排隊。因為早咗過嚟,排咗5分鐘就有位舖頭位置比較窄,座位較小坐低左之後無耐出面都已經有幾pairs人排緊隊了2個人食一個剛剛好。✌🏻刨冰口感細滑個焙茶味超級香濃,除咗茶味,另外配搭既忌廉令到個口感更好食晒成個真係無敵消暑,唔覺得好漏若然吾中意抹茶同太甜的人,推薦食焙茶味👅
自從泰國食過after you之後,
覺得香港刨冰又貴又多人排隊,
而且吾係間間都好食。
今次因為早左食完dinner,
就諗住過嚟睇吓使唔使排隊。
因為早咗過嚟,排咗5分鐘就有位
舖頭位置比較窄,座位較小
坐低左之後無耐出面都已經有幾pairs人排緊隊了
焙茶黃豆粉忌廉味

2個人食一個剛剛好。✌🏻
刨冰口感細滑
個焙茶味超級香濃,
除咗茶味,另外配搭既忌廉令到個口感更好
食晒成個真係無敵消暑,唔覺得好漏
若然吾中意抹茶同太甜的人,推薦食焙茶味👅
焙茶黃豆粉忌廉味
2024-09-13 914 views
天氣熱辣辣真係覺得自己要溶啦,呢個時候最啱食冰🧊!平時都會想去Sharishari 食冰,但次次都要排長龍,見到太多人都會放棄。但今次竟然只需要等1 張枱,而且Sharishari 最近出咗新口味,係我好中意嘅茶味🤩 ,所以即刻去試下!    🍵🍧焙茶抹茶配抹茶泡沫 $120   抹茶泡沫好creamy香滑,味道亦好香濃,甜得嚟會有茶嘅回甘,剛剛好唔會太甜💚😍     刨冰口感好綿滑,外層係焙茶味,中間會有抹茶味刨冰,兩種茶味夾得嚟又各自得食得出每種茶嘅香味🤤    刨冰中間仲有餅乾碎🍪同白玉🍡,令口感豐富,唔會食到悶咗  !

🍵🍧焙茶抹茶配抹茶泡沫 $120

2024-08-27 798 views
一到夏天一定要黎食呢間嘅冰!每次黎都大排長龍,就知道呢一間嘢幾好食😋每次嚟都必點伯爵奶茶味,香得來唔會太膩,個冰都好大個真係要幾個人一齊食先食得晒。佢間唔時仲會出啲新品,咁今次我哋三個人食唔到2個,下次一定會嚟試吓新味!
一到夏天一定要黎食呢間嘅冰!

每次黎都大排長龍,就知道呢一間嘢幾好食😋

2024-08-11 804 views
好耐之前嚟過一次叫咗個士多啤梨味刨冰會加煉奶超級好食今晚只叫了一個刨冰已經足夠兩個人食《Earl Grey 奶茶味刨冰》夏天必備啲冰超級綿一如既往嘅好食味道有淡淡的茶味同刨冰都好夾好有層次入邊有花生碎同麻糬值得推薦編好淡口味的人唔會好似士多啤梨嗰個咁膩

好耐之前嚟過一次

入邊有花生碎同麻糬
值得推薦編好淡口味的人
唔會好似士多啤梨嗰個咁膩

2024-08-02 1125 views
好耐冇嚟銅鑼灣的Shari Shari。我今次坐喺長枱最右邊貼牆位置,背後已經係另一枱食客,感覺少許壓迫(當時係平日下午3點滿座),但都理解店舖不大,冇太放上心。比錢嗰陣(Shari Shari係先比錢),因為位男店員放低張單喺枱面已經好吃力,我轉身伸手將錢連積分卡遞比佢,然後等等下突然枱面有野飛過嚟,望真一眼係自己張積分卡。佢一野丟咗張卡過嚟。.雖然我明白你地店舖細,但真係要做到向客人丟野嗎?就算係一般人,丟野比人真係一d尊重同禮貌都冇,更何況你做生意?如果你地店員自己根本唔夠位行去每一張枱,就唔好放到d枱櫈咁密,你地根本冇地方擺咁多張。丟野過嚟呢一下真係令我好嬲好失望,真係一秒冇哂食慾,一陣我叫嗰份刨冰係咪都會丟過嚟?丟積分卡嗰位哥仔,我希望你注意一下自己嘅態度,由頭到尾我淨係感受到你嘅不耐煩,我係嚟食野定受你氣?借此都表揚一下帶位姐姐笑住接客感覺友善希望可以keep住。.如果唔介意服務質素參齊同座位窄少少同等位要街外污煙漳氣咁等的話,可以一試。食物無罪,真心激推茶系刨冰。.第一間食的Shari Shari就係銅鑼灣呢間。由未搬嚟而加呢間舖之前就已經不時去食,見住而加好多人都嚟食又
第一間食的Shari Shari就係銅鑼灣呢間。由未搬嚟而加呢間舖之前就已經不時去食,見住而加好多人都嚟食又不斷開分店真係好開心。但今次真係太失望,以後冇乜特別都唔會再嚟銅鑼灣Shari Shari。
最後送上今次叫嘅焙茶抹茶刨冰($140),唔係丟過嚟實在太好了。外面是焙茶,頂係抹茶cream,內裏係抹茶同餅碎(配料原本仲有白玉但我走咗)。茶味真係好濃但唔苦澀,不過整體抹茶味比較重,食落第一秒焙茶,然後就是抹茶。呢款食一次夠。加上今次嘅待遇,覺得唔值。
焙茶抹茶刨冰

p.s. 希望可以將焙茶黃豆粉轉做常駐menu(每間舖都係)🙏
2024-07-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
2024-08-01 1198 views
舖頭都幾多位,雖然窄,但設計得幾好,舖頭細細,物盡其用,而且店員醒目、安排快速:排隊時已經要落好單,入座即刻畀錢,要多兩隻羹即刻有,服務唔錯。黄豆粉嶡餅 49hkd味道同口感都唔錯,可以畀3.5/5分。柚子芝士蛋糕 45hkd 2.5/5原本怕會太酸,好在柚子味只係輕輕帶過,芝士蛋糕質感還可以,可惜魚膠粉落太多,食到最尾都係膠。到咗最重要嘅刨冰,日式豆腐黄豆粉味(配抹茶泡沫) 1/5 120hkd抹茶泡沫幾好味,甜而不膩,又唔苦,可惜刨冰味道極淡,中間直頭冇味,入面有啲餅碎同冇味嘅白玉,食到最底最重豆腐味。黑白天使味 1/5 100hkd除咗面頭嗰啲似美式奶昔嘅cream之外,奶味都好淡,主要係靠中間上半層嘅oreo餅碎吊味⋯⋯總數315hkd,每款都得一人份量,貴過其他冰店又冇佢地咁好味,而且內裏嘅餡料極少,大熱天時咁多人排隊以為好好味,點知中伏,唔會再黎,去食雪糕好過!

黄豆粉嶡餅 49hkd
味道同口感都唔錯,可以畀3.5/5分。

柚子芝士蛋糕 45hkd 2.5/5

到咗最重要嘅刨冰,

日式豆腐黄豆粉味(配抹茶泡沫) 1/5 120hkd

黑白天使味 1/5 100hkd

黄豆粉嶡餅、柚子芝士蛋糕
柚子芝士蛋糕
日式豆腐黄豆粉味(配抹茶泡沫)
日式豆腐黄豆粉味(配抹茶泡沫)
黑白天使
黑白天使
2024-07-29 749 views
日本綿綿冰甜品佢每日都唔同嘅特選口味因為我之前就試咗佢嘅士多啤梨味口味啦咁我都覺得係味道係清新所以今日試吓另一種唔同嘅味道今日試咗佢嘅焙茶味 茶味濃郁,中間有一啲威化餅碎增加口感日本嘅冰入口即溶夏天食完消暑過癮
日本綿綿冰甜品
佢每日都唔同嘅特選口味
因為我之前就試咗佢嘅士多啤梨味口味啦
咁我都覺得係味道係清新
所以今日試吓另一種唔同嘅味道
今日試咗佢嘅焙茶味
茶味濃郁,中間有一啲威化餅碎增加口感
日本嘅冰入口即溶
夏天食完消暑過癮
2024-07-24 677 views
炎炎夏日點可以唔食刨冰啊,今次我同朋友仔去咗銅鑼灣食SHARI SHARI 氷屋 (銅鑼灣),夜晚八點幾鐘已經開始大排長龍啦,不過我同朋友都係等咗20分鐘左右就可以入去食啦焙茶x抹茶(配抹茶奶泡)因為係排隊嘅時候已經落咗order,所以入到嚟坐低好快就有得食啦,第一啖落口已經好濃嘅焙茶味,第二啖開始食到裏面嘅抹茶,食食吓發現,原來喺刨冰裏面仲收埋咗白玉同餅乾碎,最令人意想不到係裏面粒白玉仲係好軟腍腍,真係好好食呀如果鍾意飲茶嘅朋友真係大推

焙茶x抹茶(配抹茶奶泡)

如果鍾意飲茶嘅朋友真係大推

2024-07-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
2024-07-16 949 views
店主堅持採用純淨日本水去製作每一碗刨冰,務求還原日本刨冰的味道,誠意滿分💓。除了經典款式之外,店鋪會定期推出季節限定味道,難怪人氣一直高企🆙,更不斷開設分店。🍧芒果椰子味 ($110)刨冰的質地極幼細綿密,入口即化。芒果醬🥭的酸甜味配上椰子🥥的清香味,兩者的比例配合得剛剛好,有一種夏日清新的感覺。椰絲、曲奇餅碎🍪和熱情果籽令整體味道和口感更有層次。🍧伯爵奶茶味 (配白玉) ($110)這款長期排名人氣No.1🔥,今次另加配白玉,份量更加驚人。伯爵奶茶味很濃郁,每一口都品嘗到茶的清香☕️,不會死甜,更沒有因為溶冰而令味道變淡。白玉口感煙軔,中間有木糠碎,還有北海道牛奶布甸墊底,口感層次非常豐富🤤。🌟總結:這間的出品質素絕對有保證👍,已經無限回頭光顧。刨冰賣相吸引,不過拍照記得要快🤣。夏天嘆一碗刨冰簡直是一大樂事,透心涼!

🍧芒果椰子味 ($110)

芒果椰子味

🍧伯爵奶茶味 (配白玉) ($110)

伯爵奶茶味(配白玉)

Type of Meal
Lunch
芒果椰子味
伯爵奶茶味(配白玉)
2024-07-13 598 views
呢排熱辣辣 最適合就係食刨冰😍今次黎食人氣店Shari Shari😍揀左士多啤梨味🍓🍓有煉乳同士多啤梨醬淋係刨冰上面唔會太甜 好清涼好舒服😍士多啤梨醬酸maymay又 好開胃入面仲會有士多啤梨同木槺碎食到底仲有奶涷😍 層次好豐富😍店員仲有提醒要由頂開始食 唔係就會好容易跌落黎🤣🤣絕對會encore 試埋其他味道😍
呢排熱辣辣 最適合就係食刨冰😍
食到底仲有奶涷😍 層次好豐富😍
店員仲有提醒要由頂開始食 唔係就會好容易跌落黎🤣🤣

絕對會encore 試埋其他味道😍
2024-07-08 464 views
My Black Sesame Shaved Ice Delight in Causeway BayThe dessert shop's Black Sesame Shaved Ice was a revelation. The first bite transported me to a realm of sweet bliss and unique flavors. The velvety texture of the shaved ice combined with the nutty, earthy notes of black sesame created a harmonious symphony on my taste buds. Each spoonful was a delicate dance of chilly refreshment and rich indulgence.

2024-06-25 505 views
Blue Monday 好好彩夜晚嚟到嘅時候仲剩低一張枱坐低冇耐出面已經排晒長龍❤️❤️❤️炎炎夏日最好食下冰當然如果女性成日食就唔太好啦~但為咗安慰一下Blue Monday呢個情緒忍唔住夜晚都要約朋友出嚟食吓甜品😋😋😋等咗一段時間終於上甜品啦但刨冰一上到枱仲未動匙羹已經開始跌同職員反映咗佢話如果再跌先話佢聽講完冇耐佢又繼續跌不過算啦,反正兩個人都食唔晒蛋糕柚子味好濃郁但兩個人食都太Heavy了兩樣比較都係鍾意食刨冰比較多#熱情果芒果刨冰 #柚子芝士蛋糕 #bluemonday #太邪惡了 #causewaybay #銅鑼灣
Blue Monday

好好彩夜晚嚟到嘅時候仲剩低一張枱
坐低冇耐出面已經排晒長龍
❤️❤️❤️

炎炎夏日最好食下冰
當然如果女性成日食就唔太好啦~
但為咗安慰一下Blue Monday呢個情緒
忍唔住夜晚都要約朋友出嚟食吓甜品😋😋😋

等咗一段時間終於上甜品
但刨冰一上到枱仲未動匙羹已經開始跌
同職員反映咗
佢話如果再跌先話佢聽
講完冇耐佢又繼續跌
不過算啦,反正兩個人都食唔晒

蛋糕柚子味好濃郁
但兩個人食都太Heavy了

兩樣比較都係鍾意食刨冰比較多

2024-06-20 513 views
Shari Shari 人氣刨冰店,長期都要排隊,特別夜晚時間,除咗signature 味度可選擇外,時不時會有季節限定,令顧客有新鮮感 👍🏻試左佢嘅Earl Grey 刨冰,食時入口即化🌟,完全feel 唔倒冇冰塊感,而且Earl Grey味極濃😋,唔會死甜,份量又大,足夠2個人開心share~蕨餅冇刨冰咁驚艷,口感彈牙,但有點過甜,加上黃豆粉太厚重,影響成個口感😕但服務就真心有待改善,特別夜晚完全冇人通知截龍,白白浪費時間係外面排隊