2023-07-11
📍尖沙咀-幸。匠燒 @shiawasehk久違嘅慢遊尖沙咀🩶🚶♀️今日同大家介紹一間日式串燒嘅餐廳🍖冇諗過除咗串燒之外 佢哋嘅刺身都好出色♪( ´θ`)ノ我同朋友都覺得性價比好高!好適合約會 同食lunch😋❤️🍖幸福串燒七盛合 $228串燒方面我哋叫咗七種!😋七種串燒包括: 極上牛舌芯: 牛舌味道好爽 同時都好有油脂 餸飯🍚一流! 鷄翼: 🎶🎵燒雞翼我鍾意食🎶🎵師傅燒到外邊好脆 入邊仲保留到肉汁!正喔!👍🏻👍🏻😋鷄腿肉: 平時買餸都好鍾意買雞髀肉 因為覺得口感豐富啲大嚿啲!✨🐥🍗呢間嘅燒雞髀肉都唔例外!免治雞肉軟骨棒: 超鍾意食雞肉軟骨!冇嘢需要彈🫶🏼🍀豚肉串: 鍾意食豬嘅朋友都可以試一試呢一個燒豬腩肉🐷細細舊都幾啱女仔食🤣!! Btw 燒到好香口~ 冬菇秋葵: 蔬菜類就唔多介紹!唔會燒到好乾 都唔錯的!不過唔會話好精彩🤣🤣☄️—🍣 刺身五品定食 $288講真呢個價錢食到呢個質素嘅刺身 食到我成個人都好開心❤️🩶入邊有五種刺身包括:中吞拿魚腩: 中吞拿魚腩嘅油脂分佈油係較多 食落去真係有一種唔想飲水嘅感覺♪( ´θ`)ノ赤身: 其實平時好多餐廳都食赤身都係一種平平無奇嘅感覺 如果喺放題度食
🍖幸福串燒七盛合 $228
串燒方面我哋叫咗七種!😋七種串燒包括:
極上牛舌芯: 牛舌味道好爽 同時都好有油脂 餸飯🍚一流!
免治雞肉軟骨棒: 超鍾意食雞肉軟骨!冇嘢需要彈🫶🏼🍀
—
🍣 刺身五品定食 $288
赤身: 其實平時好多餐廳都食赤身都係一種平平無奇嘅感覺 如果喺放題度食更加係有一種橡筋嘅味道🤣但係呢一間完全冇呢一種感覺 就算食緊赤身都有少少似中拖嘅味 真係好神奇🐝🌈
油甘魚: 油甘魚嘅魚味好出 又唔會好腥🐟🎏點埋wasabi食一流🦦🏞️!
帶子,牡丹蝦: 帶子嘅肥美程度係十分之誇張🤩✨咬落去勁有彈性 應該唔係雪藏嘅帶子!另外牡丹蝦,肉質都好q彈~~
Btw 其實我覺得佢嘅刺身仲做得好過串燒!🤣🤣
人均: $250-300
—————-
📍尖沙咀-幸。匠燒 @shiawasehk
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈4樓OTE402號舖