2024-01-09 75 views
🍴芝士流心西多士 33 蚊個多士勁正勁多牛油 一切開入面流心芝士 推介🧀🍴晚餐 a 焗鹿兒島葱燒醬油牛仔骨配薯菜 🥔🐂牛仔骨厚切 肉多 熟程度剛好 焗薯好軟林 個燒汁好香咸。正🍴炸蝦餅 42 蚊🦐香脆炸蝦餅 上面有 d蝦碎既脆脆 點 d甜酸汁都唔錯🍴海南雞飯 65 蚊🐥個雞幾彈牙多肉 黃飯幾香 點 d酸辣汁都唔錯🍴檸檬柚子梳打 9 蚊🍋柚子落足料 個甜度同檸檬既酸 match番#茶餐廳 #冰室 #海南雞飯 #泰國菜 #炸蝦餅 #牛仔骨 #焗薯 #芝士 #西多士Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#紅島冰廳佐敦彌敦道192號協成行九龍中心地庫至1 樓~~~~~~~~~~~~

🍴芝士流心西多士 33 蚊
個多士勁正勁多牛油 一切開入面流心芝士 推介🧀
🍴晚餐 a 焗鹿兒島葱燒醬油牛仔骨配薯菜 🥔🐂
牛仔骨厚切 肉多 熟程度剛好 焗薯好軟林 個燒汁好香咸。正
🍴炸蝦餅 42 蚊🦐
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#紅島冰廳
佐敦彌敦道192號協成行九龍中心地庫至1 樓
~~~~~~~~~~~~
2024-01-09
$120 (Dinner)
2024-01-07 64 views
差差差……服務差,味道普通,以後不會再去點了一份歐陸早餐,餐牌上面寫明有茄汁豆,竟然上菜時沒有.跟他們說沒有上茄汁豆,他們竟然回應餐牌改了.大家避雷, 香港这些服務態度死得, 怪不得好多香港人都上大陸玩玩食食
差差差……服務差,味道普通,以後不會再去

大家避雷, 香港这些服務態度死得, 怪不得好多
香港人都上大陸玩玩食食

2024-01-06 72 views
排隊買麵包,等勁耐都無人回應,明明店內都唔係好忙,收銀完全唔理出面情況,買野時態度極為惡劣!之後搵經理反映,完全搵唔到人要自己打幾次去,打通都仲要等好耐,人手分配有問題,經理亦無好好處理!

忍唔住要寫人生第一個OpenRice食評, 因為真係太難食,喺附近返工,呢間嘢啱啱新開,諗住門口咁多人排隊,實冇死啦。 三個人嗌咗兩個雞翼撈檬粉,一個海南雞飯,越食越唔對路,個檬粉啲汁係餿左,海南雞隻雞凍都算,未食過油🍚係凍嘅..啲小食都唔OK,嗌個炸春卷上到嚟得兩嚿加餐收$22 ,🤯🤬🤬 啲服務還算可以,但佢哋堅持啲汁係咁個味 ,D眼神好似講到我第一次食檬粉咁黐線。 冇下次,尖沙咀最難食嘅冰室非佢莫屬
雞翼撈檬粉
2024-01-05 47 views
上次嚟食個常餐個沙嗲牛已經凍,不過啲麵好熱都食得到今晚去食晚餐,個紅湯都ok,個餐包濕嘅,乜嘢事?!跟住到個主菜,個牛柳加帶子配焗薯雖然我知响茶記食朳唔好高要求,但真係唔係去到咁極端地衰。佢一上菜,真心諗做咩要用咁大隻碟帶子係凍牛柳真係細得可憐,直徑連三寸都冇,又唔係厚喎1.5cm倒5啖食完個焗薯又係凍嘅想點? 已經唔係講味道,當然唔係好食,好的只有個紅湯同杯華田,多謝晒呀⋯⋯劣食,我真心希望唔肚疴留返俾啲內地遊客食好喎唔會再食
上次嚟食個常餐個沙嗲牛已經凍,不過啲麵好熱都食得到
今晚去食晚餐,個紅湯都ok,個餐包濕嘅,乜嘢事?!
跟住到個主菜,個牛柳加帶子配焗薯
雖然我知响茶記食朳唔好高要求,但真係唔係去到咁極端地衰。
佢一上菜,真心諗做咩要用咁大隻碟
帶子係凍
牛柳真係細得可憐,直徑連三寸都冇,又唔係厚喎1.5cm倒
5啖食完
個焗薯又係凍嘅
劣食,我真心希望唔肚疴
留返俾啲內地遊客食好喎
唔會再食
黑椒牛柳配帶子加焗薯
2024-01-05
$90 (Dinner)
2024-01-04 73 views
今日嚟到佐敦紅島冰廳,佢哋裝修環境好舒適,地方好大一共有三層,每層都有好多座位,全部都坐滿左客人。除咗傳統冰室嘅常餐,小菜、粉麵,仲有越南美食,我叫左4款小食,一碗越式牛肉河,仲有常餐瑞士汁雞翼撈丁,叫左6款食物埋單好平,野食質素都好好,服務態度都好有禮貌。·菠蘿西檸乳酸+$9清新怡人,口感酸甜適中,非常開胃。·香茅雞翼$38外皮酥脆,鮮嫩多汁,雞肉又滑又彈牙。·烤雞肉串$38肉質鮮嫩,烤得啱啱好,醬汁調配非常驚喜。·烤牛肉串$40每啖牛肉脂肪肉質平均,肉質鮮嫩,口感豐富。·炸蝦餅$42口感香脆,外層炸得少少脆,蝦肉幼嫩鮮甜。·生牛肉湯粉$58湯汁鮮美,牛肉鮮嫩,河粉爽口彈牙,加埋檸檬辣椒,酸甜鮮味·常餐B瑞士汁雞翼撈丁$55瑞士汁香甜美味,雞翼濃郁好味,撈丁彈牙。紅島冰廳 (佐敦)佐敦彌敦道192-194號協成行九龍中心地庫至1樓

·菠蘿西檸乳酸+$9
清新怡人,口感酸甜適中,非常開胃。
·香茅雞翼$38
外皮酥脆,鮮嫩多汁,雞肉又滑又彈牙。
·烤雞肉串$38
肉質鮮嫩,烤得啱啱好,醬汁調配非常驚喜。
·烤牛肉串$40
每啖牛肉脂肪肉質平均,肉質鮮嫩,口感豐富。
·炸蝦餅$42
口感香脆,外層炸得少少脆,蝦肉幼嫩鮮甜。
·生牛肉湯粉$58
湯汁鮮美,牛肉鮮嫩,河粉爽口彈牙,加埋檸檬辣椒,酸甜鮮味
·常餐B瑞士汁雞翼撈丁$55
瑞士汁香甜美味,雞翼濃郁好味,撈丁彈牙。

紅島冰廳 (佐敦)
佐敦彌敦道192-194號協成行九龍中心地庫至1樓
  • 香茅雞翼 ,烤雞肉串,烤牛肉串,炸蝦餅 ,生牛肉湯粉
1K
2024-01-03 73 views
紅島冰廳這間我常常有幫襯開, 無論堂食或買個麵包🥯都有, 是平靚正的好選擇!原來在佐敦都新開了一間新餐廳喔!餐廳環境超舒適空間感十足,有地庫至一樓,坐得闊落,餐廳外有個大大熊熊🐻打卡!其中越式美食好吸引: 海南雞配雞油香飯雞🐓肉夠嫩滑🤤飯🍚油味香噴噴!另外各款下午茶☕️美食極優惠, 我們點了公司三文治🥪 、芝士流心西多士, 惹味十足!紅島冰廳 地點: 佐敦彌敦道192-194號協成行九龍中心地庫至1樓
原來在佐敦都新開了一間新餐廳喔!

其中越式美食好吸引: 海南雞配雞油香飯

雞🐓肉夠嫩滑🤤飯🍚油味香噴噴!

紅島冰廳
地點: 佐敦彌敦道192-194號協成行九龍中心地庫至1樓

2023-12-31 114 views
伙記全部都態度惡劣,唔知係唔夠人手定人工太少,個個都求其是但做,十問九唔應,叫佢落單又永世都叫唔到人,個個好似聾左咁,咁都算啦。最過分係嗌左兩個餐,一個食完,個湯都未到,另一個仲衰,直頭無,但又唔同人講,等左好耐都唔到,然後聽到隔離枱有人叫,伙記同佢講無,我就心知不妙,拿拿淋問個伙記,睇睇我嗰個點解咁耐,佢先同我講無,把幾火,激到飽哂,跟住佢同我改單,因為已經上左飲品,所以變左散嗌一杯野飲,頂,錢識收,野唔識做,無下次。
2023-12-31
Type of Meal
Lunch
2023-12-30 59 views
嗰碟飯已經遲嚟,終於等到嚟,海南雞係凍嘅明白,因為間間都係咁,但個雞油飯都係凍嘅,真係未試過,試左兩啖原全食唔落,叫左换過個飯,等左十五分鐘都冇人跟,有個好似高級D都知,但都冇去跟進,未準備好就唔該唔好營業住啦,人手又吾夠,隔離枱直情漏埋單㖭,成68蚊净係食嗰幾件白切雞,又唔係特别好食。樓面侍應都還好,都會同你跟一次,高層少少D就話之你,新開派哂宣傳單張又如何,入到去就另一回事, 廚師無理由'凍飯都拎出去。
海南雞冷飯