霸王川莊尖沙咀分店坐落於iSquare 25樓, 餐廳位置剛好就對正維港嘅夜景, 加上餐廳坐位開揚, 配合精心佈置嘅燈光, 感覺既高雅又舒適。 八寶茶入坐後店員就會提供餐前飲用嘅八寶茶, 材料包括: 菊花、紅棗、枸杞、玄米、桂圓、玄米同埋冰糖等等。味道清香, 而且消滯解膩。 霸王小籠包小籠包皮薄多汁, 湯汁味道香濃熱辣辣, 配埋薑絲同鎮江醋食是基本吧。 成都水煮桂花魚水煮魚可以有辣度選擇, 店員會係落單嘅時候細心詢問。辣度由1-5, 今次同朋友淺嚐二級小辣。桂花魚處理得好細心,完全冇骨可以啖啖肉食得好滋味。魚嘅肉質滑得嚟新鮮彈牙,而且辣度適中。牛肚同蒿菜都好入味,麻香多於辣而又不失川菜風味。 孜然蒙古羊架羊架多汁肉質鮮嫩,外層焦脆內裡軟淋淋,而且唔會有好大陣羶味,不過都比想像中辣。烤北京片皮鴨必食嘅招牌菜之一!師傅好細心咁分咗鴨肉片同埋淨烤鴨皮,兩款夾埋一齊再用餅皮包住京蔥同埋青瓜片,啖啖都有住鴨油香味,而且感覺一啲都唔膩。烤鴨皮嘅焦脆口感令口感層次提升。拔絲香蕉甜品嚟講一定係首選呢款,賣相已經好吸引,外形好似一個吹緊嘅龍捲風。拔絲做出嚟嘅龍捲風係可以食得架!

成都水煮桂花魚

孜然蒙古羊架

烤北京片皮鴨

拔絲香蕉
2022-10-04 79 views
霸王山莊如果平日去,無限時,好大機會可以坐到窗口位 望住個靚景,對住班好朋友,真係好超🤤食物質素有保證朋友好like片皮鴨,所以又食返半隻先😋都酥脆嘅,不過食過上次嗰間真係返唔到轉頭🤭蒜泥白肉好的式🤣同張相有d距離😅不過味道都正嘅其他小籠包,夫妻肺片,擔擔面都無乜特別咁最後個甜品打卡一流,拔絲🍓,我個人好鍾意食呢啲拔絲🤣💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅💵:$1600/3🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️#hkfoodieblogger #hkfoodies #hkfoodlover #hkcafehopping #hkcafes #hkcafelover #coffeelover #香港食好西 #香港美食 #香港吃貨 #香港咖啡店 #香港咖啡 #咖啡日常 #香港美食指南 #香港小食 #hkcoffee #hkcoffeeshop #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳推介
霸王山莊

食物質素有保證

蒜泥白肉好的式🤣同張相有d距離😅不過味道都正嘅

其他小籠包,夫妻肺片,擔擔面都無乜特別咁

最後個甜品打卡一流,拔絲🍓,我個人好鍾意食呢啲拔絲🤣

💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅
💵:$1600/3
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

2022-10-02 84 views
尖沙咀。霸王✨上網見到餐廳景觀一流可以見到海景,價錢合理,係一家人聚餐好地方!霸王小籠包一直深受香港人的喜愛,好食小籠包必需要做到熱、透、辣、薄,呢到完全完美做到,咬開小籠包啖啖熱湯流哂係口中,肉餡鮮甜混合醋香,令人一口接一口,食到唔停口😊怪味鮑魚極惹味既涼拌菜,鮑魚碎混合青椒辣椒碎同麻辣汁,鮑魚爽口彈牙,青椒清脆帶點辛辣,做開胃茶菜一流正宗四川回鍋肉食四川菜當然要叫回鍋肉,肥瘦相間豬臀肉,配料輔以椰菜、青椒。呢到回鍋肉醬汁色澤紅亮,肥而不膩,好岩送飯😋烤北京片皮鴨今晚既主角終於出場,一片片的鴨肉,配埋青瓜、京蔥,加一點甜麵醬,捲起來放口,鴨皮的油脂香氣縈繞在舌尖上,肉質軟而汁勁,搭配青瓜的清爽氣息!峨嵋山乾鍋花山最後叫番個蔬菜食下,見到呢個名幾得意就試一試~原來係川式乾鍋,而花山即係椰菜花,每一件椰菜花都索哂醬汁,唔錯唔錯白雪燕麥蕃薯當晚無咗創新口味雪糕供應就試左呢個白雪燕麥蕃薯,黃紫蕃薯切成方形狀,沾滿燕麥片碎糖粉,蕃薯軟糯,甜品健康之選~

怪味鮑魚

正宗四川回鍋肉

烤北京片皮鴨

峨嵋山乾鍋花山

白雪燕麥蕃薯
Type of Meal
Dinner
  • 怪味鮑魚
📍 @sichuan_house in Tsim Sha TsuiChineseFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range per head:💰 $500-$600Favourite:💖 Poached mandarin fish fillets in chili broth------------------------------✅ Located at Isquare shopping mallt, linked with Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ Located at 25/F with exceptional sea views. ✅The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Sichuan cuisine choices including chili broth, roasted duck, hot and sour soup, kung
Chinese

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛

✅The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Sichuan cuisine choices including chili broth, roasted duck, hot and sour soup, kung pao chicken etc.

✅ Our favourite is poached mandarin fish fillets in chili broth, you can choose different spicy levels.

The regular size is in huge portion already, but you can add more toppings if you pay extra.
✅ The food is very flavorful and has a good amount of spice. There's even some non spicy foods which are super tasty

✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool. Good music and friendly atmosphere.

✅ Amazing food for great value, and the seating is very spacious and comfortable. If you love spice, this is the must place to go!

✅ Portions are generous

✅ All fresh ingredients

✅ The staff are always friendly and they know how to make really good cocktails

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-09-29
$500 (Dinner)
2022-09-30 543 views
【尖沙咀•霸王川莊 】🐝————————————————————————高度推介‼️座落於iSquare 25樓維港夜景已值💯冇得彈😍慢慢坐傾計都一流 食物質素亦都相當高👍🏻店舖備有養生八寶茶 相當足料好飲 玄米茶底🍵菊花。紅棗。甘草。桂圓。杞子。冰糖冇咖啡因係重點‼️不停加水添飲🙊潤喉清甜🍯|烤北京片皮鴨|HKD298(半)新鮮烤製 製作45mins 片皮鴨燒得金黃香脆🤩肉質香口嫩滑 喜歡鴨油香😋鬆軟餅皮有十多塊 每塊中間加上蒸爐紙 食落方便伴青瓜條及京蔥 加上甜麵醬更一流👍🏻👍🏻🤪🍯|四川酸辣湯|HKD68酸酸辣辣🌶️開胃❤️濃稠度適中🍯|柱瑤鮮魚羮|HKD88瑤桂。蛋白。冬菇。蔥。芫荽 相對芫荽味較出 提高魚羹美味🍯|拔絲士多啤梨|HKD168吸睛程度💯絕對值得打卡影相📸拔絲嚟講呢款係高身 全人手製作👨🏻‍🍳好考廚師工力一絲絲嘅糖漿配上酸甜士多啤梨🍓 口感係偏甜 但我食唔停口🐷朋友要叫停我🙈❗️店員話大約15分鐘溶 所以選擇了飯後甜品後上🍯|正宗四川擔擔麵|HKD88麻醬唔算重冇咁滯 但花生味較出 口感帶微辣麵質順溜爽滑 掛汁一流👍🏻👍🏻🍯|雙味小籠包🥟|HKD88🔴紅色:麻辣小籠包 ⚪️白
【尖沙咀•霸王川莊 】🐝
高度推介‼️座落於iSquare 25樓
維港夜景已值💯冇得彈😍
慢慢坐傾計都一流 食物質素亦都相當高👍🏻

店舖備有養生八寶茶 相當足料好飲 玄米茶底🍵
菊花。紅棗。甘草。桂圓。杞子。冰糖
冇咖啡因係重點‼️不停加水添飲🙊潤喉清甜

🍯|烤北京片皮鴨|HKD298(半)
新鮮烤製 製作45mins
片皮鴨燒得金黃香脆🤩肉質香口嫩滑 喜歡鴨油香😋
鬆軟餅皮有十多塊 每塊中間加上蒸爐紙 食落方便
伴青瓜條及京蔥 加上甜麵醬更一流👍🏻👍🏻🤪

🍯|四川酸辣湯|HKD68
酸酸辣辣🌶️開胃❤️濃稠度適中

🍯|柱瑤鮮魚羮|HKD88
瑤桂。蛋白。冬菇。蔥。芫荽
相對芫荽味較出 提高魚羹美味

🔴紅色:麻辣小籠包 ⚪️白色:原味霸王小籠包
麻辣同原味試哂 最愛麻辣香 皮薄餡靚 肉汁豐富

🍯|甜奶迷你小饅頭🍞|HKD55
睇落勁多 其實迷你小饅頭一啖食完 外脆內軟熟😋

‼️秋天嚟🍂食蟹季節到🦀餐廳做緊「金秋蟹宴」
恒生信用卡💳買一送一套餐優惠
只需💰9️⃣6️⃣4️⃣
  • 八寶茶
  • 雙味小籠包
2022-09-30 73 views
🌞霸王川莊☀️尖沙咀篇🗣🗣🗣🗣🗣〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉1.麻辣小龍蝦🦞(小)佢地麻辣小龍蝦辣度剛剛好,麻中帶辣,小龍蝦肉質鮮美又充分吸收湯汁。2.翡翠黃金蝦球蝦球特別大,肉質好有彈性,裹上厚厚鹹蛋黃,有蝦子的鮮味之外還有鹹蛋黃的香味,融合在一起令人回味無窮。3.烤片皮鴨(半隻)片好的鴨肉,肉質鮮嫩多汁,鴨皮又薄又脆、香氣四溢口感配上薄薄的餅皮和甜麵醬吃起來肥美豐厚,很幸福。4.拔絲香蕉🍌飯後要來個甜點,看到拔絲地瓜不稀奇,這次是香蕉一定要試試,香蕉外層裹上一層糖,一定要趁熱吃,口感外脆內嫩,甜度剛好,配上整座像山一樣的糖絲鳥巢令倒整盤食物十分秀色可餐。食物🐽🐽🐽🐽裝潢🐽🐽🐽🐽價格🐽🐽🐽
🌞霸王川莊☀️尖沙咀篇🗣🗣🗣🗣🗣

〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉

1.麻辣小龍蝦🦞(小)
2.翡翠黃金蝦球
3.烤片皮鴨(半隻)
4.拔絲香蕉🍌
食物🐽🐽🐽🐽
裝潢🐽🐽🐽🐽
價格🐽🐽🐽
霸王川莊其實已經是很多人心中的米芝林級別的川菜,之前開在K11,最近從K11搬遷過來了ISQURE。💜 首先,一進門就看到一排沿著窗邊的維港海景位,服務員服務真的是特別特別的好,在香港很少有服務這麼好的餐廳,一坐下來給了我們四位每人一杯花茶。❗️ 先來說說他們招牌的烤北京片皮鴨。我點的是半份,因爲怕全只吃著有點膩,據說他家的烤北京片皮鴨是出了名的好吃。這擺盤非常的精緻,面皮加上烤鴨,再加上黃瓜,再加上一些醬汁包在一起,簡直絕了,他家的片皮鴨的皮十分之香脆,而且味道非常的。雖然皮的味道有一點點油膩,但是加上黃瓜一同入口,味道變得清香美味。再說一說宮保雞丁,這個宮保雞丁真的非常的好吃,腰果加上雞肉炒在一起,辣度非常的小,連小朋友都能吃,加上醬汁炒的非常入味。❗️ 我們還點了一份立牌的霸王毛血旺,這個毛血旺我低估了它的辣度,我點了微辣,但是真的非常非常的辣,裏面有鴨血,有我最愛的牛柏葉,還有很多很多的豆芽蔬菜加在一起。除了有點辣,別的都真的是非常的完美,這一道菜也是他們家的招牌,十分十分的推薦。❗️天,迷你小饅頭,這個小饅頭,一上來的時候把我給可愛到了,實在是太可愛太迷你了,比我想象中的還要迷你。
❗️天,迷你小饅頭,這個小饅頭,一上來的時候把我給可愛到了,實在是太可愛太迷你了,比我想象中的還要迷你。這個小饅頭,三歲的孩子都能一口一個配上煉奶,我實在是太喜歡了,必點。
喝著花茶,賞著海景,吃著這麼美味的川菜,感受實在太棒,我非常喜歡這一次的川菜體驗。
2022-09-27 81 views
突然好想食炸饅頭!🙈朋友話可以去霸王川莊食,佢係迷你版,🤣唔會怕食唔到正餐,而且十分脆,加埋煉奶,完美無瑕!😍招牌霸王炒飯 究竟係咩嚟嘅呢?原來係雞粒、櫻花蝦、蝦肉,火腿、叉燒粒、蛋花等等💁🏻幾種配料加埋食落去好有口感😋😋炒飯用咗珍珠米,識落口唔會太過油膩 仲炒得好香 值得一試😆口水雞 👍味道偏麻辣,未必咁多人接受到可能要叫小辣?雞味鮮香😛10分柔嫩肉厚皮薄,夠晒大份 前菜來講三個人都夠食,幾好食😋
突然好想食炸饅頭!🙈

招牌霸王炒飯
幾種配料加埋食落去好有口感😋😋
炒飯用咗珍珠米,識落口唔會太過油膩 仲炒得好香 值得一試😆

口水雞 👍
味道偏麻辣,未必咁多人接受到可能要叫小辣?
雞味鮮香😛
10分柔嫩肉厚皮薄,夠晒大份 前菜來講
三個人都夠食,幾好食😋
今日嚟到尖沙咀iSquare食川菜,呢間川菜真係超人氣啊唔單止嘢食高質,仲可以望到維港海景啊,佢哋嘅菜式都唔算太貴都係一般中菜價錢,但個環境真係非常之好氣氛都好唔錯,平日夜晚佢都滿晒座,咁就知究竟有幾出名同埋幾好食啦🫢🫖八寶茶 (7/10)入面有玄米杞子菊花,好多料,飲落去幾香有少少回甘,美中不足就係越沖越淡。🍴南充酸菜桂花魚 $488 2-3人份 (9.5/10) 另收加一看到一大盆新鮮的酸菜魚例牌都超級大兜,覺得可以3-4人食🤣有好多去骨魚片,酸菜辣椒同埋薯粉!新鮮桂花魚片切得比較厚身,肉質非常滑,好香濃嘅魚味,食得出有鮮味!魚肉食到一塊塊係新鮮魚先會有!酸菜湯以湯底以上湯熬製,加入四川正宗老壇酸菜(老壇酸菜把大白菜及辣椒等配料放在士壇内以泉水自然發酵而成),味道鹹酸,微微辣,非常之香口,酸菜口感好爽好嫩,好有鮮味!薯粉非常多好軟滑吸汁!真係我食過咁多間最好食最高質嘅酸菜魚!🍴孜然香酥羊腩 $238 (9/10) 另收加一炸到超級香脆,羊味非常濃郁,肉質好淋,仲有帶有少少油脂,油潤嫩滑,食落有油香,但唔會太油膩,個汁用咗辣椒蒜蓉黑醋去調,可以去油膩,好好食!🍓拔絲士多啤梨 $168

🫖八寶茶 (7/10)

🍴孜然香酥羊腩 $238 (9/10) 另收加一

🍓拔絲士多啤梨 $168 (8/10) 另收加一
造型打卡,非常加分,佢全部都係糖絲好靚,真係要有好好嘅功夫先拉到咁多糖絲,甜甜地好香麥芽味!糖絲係好香脆一絲絲,有少少吉口,好有口感!士多啤梨出面,包咗一層糖膠,非常香脆士多啤梨嘅酸甜中和左個甜味幾好食嘅!食得多有少少膩,多人share會開心啲😆

推薦指數: 9/10
呢度嘅菜式唔係正宗好辣嗰隻川菜,佢都配合左香港人嘅口味變得溫和少少,食都冇咁辛苦,個人唔算太食得辣,但又鍾意食少少辣過吓癮,真係覺得呢間川菜好唔錯,服務態度好好食物環境都好高質,又可以慢慢坐一路望維港夜景一路食飯,非常之推薦呀!
位於25樓,餐廳環境開揚闊落,入夜燈光昏暗,落地大玻璃270度飽覽維港迷人夜景,氣氛一流,真係充滿情調💕提早book位,有幸安排咗窗邊卡位,非常舒服,真係好開心😍一坐低,職員先送上🍵八寶茶,非常足料,又幾好飲wor! 🐠成都水煮桂花魚(例) 配 4款自選配料配料選咗🐮牛柏葉、牛肚、木耳及水晶粉皮,辣度🌶️就2小辣!一大盤😍魚肉、紅油、辣椒、花椒鋪滿表面,香氣四溢,真係好有份量🤤魚肉結實嫩滑,完全冇刺,鮮甜口感好,十分出色,感覺好新鮮而且魚肉份量勁多!就連配料都好多,牛柏葉爽口,牛肚夠淋,木耳爽脆,水晶粉皮質感煙靭,全部材料都好入味,真係越食越惹味😋辣得好過癮🥵🫶🏻滿足!如果唔食得太辣,建議食最少辣就好🤭🥟霸王小籠包一籠有6只,熱辣辣,皮薄錎靚,一咬滿口湯汁,真係好正😋配上薑絲及鎮江香醋,令到肉錎更鮮美🤤食完好想嚟多籠🤭🦆烤北京片皮鴨(半隻)片皮鴨烤得好靚,鴨皮酥脆甘香,鴨肉柔軟充滿鴨汁,肉味香濃🤤餅皮薄身鬆軟,加入片皮鴨、青瓜條、大蔥絲及甜醬,食得真滋味😋兩個人食半隻,份量剛好👍🏻🍊柑橘熱情百香果特飲飲落柑橘味夠重,再帶有百香果嘅香味,濃郁香甜,解辣又好飲🫶🏻總結💕一邊飽覽維港夜景,一

提早book位,有幸安排咗窗邊卡位,非常舒服,真係好開心😍
一坐低,職員先送上🍵八寶茶,非常足料,又幾好飲wor!

🐠成都水煮桂花魚(例) 配 4款自選配料
牛肚

🥟霸王小籠包

烤北京片皮鴨(半隻)

🦆烤北京片皮鴨(半隻)
片皮鴨烤得好靚,鴨皮酥脆甘香,鴨肉柔軟充滿鴨汁,肉味香濃🤤
柑橘熱情百香果特飲

🍊柑橘熱情百香果特飲

總結💕一邊飽覽維港夜景,一邊品嘗美味佳餚,真係人生一大樂事😍環境一流,食物好有水準,一個食中菜嘅好地方,值得回訪❤️星期三嘅晚上都好滿座,好熱鬧😝職員嘅服務相當貼心,值得一讚!
牛肚
柑橘熱情百香果特飲
  • 成都水煮桂花魚
望著維港的新派創意精緻川菜✨🦥餐廳以最簡單直接的方法,在傳統的味道加上新派演繹的技巧,招牌酸菜魚很出色外,其他餸菜也很有誠意和創新!✨餐廳於尖沙咀I square 25樓,能一邊觀賞著維港景色,一邊吃精緻的川菜,真是令人既興奮又滿足。食物方面精緻而好吃!👍🏻《烤北京片皮鴨》$298 半隻製作時間約45分鐘,烤製而成的片皮鴨,肉質呈鮮緻紅色,鮮艷油亮,皮脆肉嫩。此外,把它夾在餅皮內進食,配上青瓜、醬汁和大蔥,的確是很傳統的味道。《迷你小饅頭》$55多麼可愛的小饅頭,是一口一啖,炸得很脆口無比,點上練奶,變得很惹味!《蒜泥白肉卷》$138涼伴小碟,很精緻的擺盤,蒜泥白肉卷成圓筒形,中間夾著青瓜,令味道有層次,蒜香味中有著清新的味道。《霸王小籠包》$78/6隻小籠包子多汁,幼薄的小籠包皮包裹著鮮嫩的肉,咬一小口,熱滾滾的湯汁溶瀉出來,好吃!《怪味鮑魚》$125這是一味精緻新派的麻辣川菜式,鮑魚切粒,加上麻辣的味道及彩椒的配搭,不但顏色鮮艷,也很開胃。《拔絲香蕉》$168超級華麗的甜品,立體而廷身的拔絲糖絲,配搭糖漿滿滿的香蕉,簡直是一道手工感極重的甜品,吃完也感甜蜜十足。此外,就連茶水也是很
望著維港的新派創意精緻川菜✨🦥

食物方面精緻而好吃!👍🏻
《烤北京片皮鴨》$298 半隻

《迷你小饅頭》$55

《蒜泥白肉卷》$138

《霸王小籠包》$78/6隻

《怪味鮑魚》$125

《拔絲香蕉》$168

此外,就連茶水也是很高級的感覺,是「八寶茶」,養生的茶水。

總結:望著維港吃的精緻川菜。

2022-09-22 86 views
旺角嗰間食過幾次。尖沙咀開左又黎食每間個味都有點不同,這間總括都好坐得舒服,吃得高興,傾得開心😃下次6人食,食多d款先得🤣6點半黎。因為可以睇到日落同夜晚景觀🥰窗邊位最低消費1200。點會食唔到🤭圓枱2400。6個位左右坐。8個就太迫了南充酸菜桂花魚加鴨血。叫左2至3人份。好大碗。4人食好夠😊烤北京片皮鴨。😋😋歌樂山辣子雞😋😋蒜泥白肉卷干鍋辣子爆肥腸😋😋峨眉山乾鍋花菜芒果鳳梨椰子特飲荔枝紅莓梳打

旺角嗰間食過幾次。尖沙咀開左又黎食
每間個味都有點不同,這間總括都好
坐得舒服,吃得高興,傾得開心😃
下次6人食,食多d款先得🤣
6點半黎。因為可以睇到日落同夜晚景觀🥰
窗邊位最低消費1200。點會食唔到🤭
圓枱2400。6個位左右坐。8個就太迫了

南充酸菜桂花魚加鴨血。
叫左2至3人份。好大碗。4人食好夠😊
峨眉山乾鍋花菜
芒果鳳梨椰子特飲
荔枝紅莓梳打
2022-09-19 67 views
霸王川莊最近好多人去打卡,其實之前在K11已經去過啦見到好多人post個窗口位,仲可以望到維港海景🥰原來搬左地址牙!.推薦🥰南充酸菜桂花魚雖然2-3人份不過都唔小,桂花魚無骨,肉質好嫰滑,食得出好新鮮👍🏻湯好惹味可以飲吾會太咸入面仲有薯粉,客人可以另外加配蔬菜,40$ 一份食完之後梗係要飲番杯嘢飲啦,可以試吓枱面上面嘅八寶茶,紅棗,菊花,玄米,杞子,桂圓,感覺好養生仲未夠口?咁就推介大家叫新鮮果茶,超冰凍而且佢哋嘅水果茶真係用新鮮水果去做值得去叫👍🏻而且夠晒大杯
霸王川莊最近好多人去打卡,其實之前在K11已經去過啦

推薦🥰
南充酸菜桂花魚

( ͡° ͜ʖ ͡°) 霸王川莊|@sichuan_house ——四川嘢——❝ 𝙸 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎高層維港海景餐廳高汁菜式 辣得好爽皮 ❞幸運地坐到靠窗寬敞舒適卡位所以大家都記住預約~微微暗調嘅燈光 對住迷人維港海景氛圍好有情調 絕對適合dating💕佢哋連茶都好特別 八寶茶很讚!✿ 成都水煮桂花魚 例牌$488水煮魚可自選四款配料我哋揀咗鴨血、牛肚、水晶粉皮同萵筍條辣度選咗小辣 紅油辣椒花椒滿滿上枱一大盆真係好霸王!桂花魚冇骨啖啖肉 魚質嫩滑絕不會腥魚片加上紅油好入味 麻辣後勁慢慢滲出來 食到變麻感覺 但就係咁先夠爽皮!份量足料 就連配料都好多食極都仲有牛肚勁大片 夠腍唔會太靭而鴨血都好好味 食麻辣配佢冇得輸 口感正~水晶粉皮做底一定夠飽 質感非常煙靭唔會硬 好味😋✿ 雙味小籠包 $78貪心嘅我哋一定係揀兩種味啦有原味同埋麻辣味第一次食麻辣味小籠包 入面好似有老乾媽辣油咁 好惹味鍾意食辣一定要試麻辣味!好食!而原味入面充滿湯汁 一啖食落去爆汁刺激味蕾~✿ 烤北京片皮鴨 半隻$298即烤片皮鴨皮脆肉嫩 充滿油香夾住青瓜條、京蔥條加醬汁包薄餅一啖食落口 多重口感非常豐富 食得好滋味 好滿足啊!
——四川嘢——

❝ 𝙸 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎高層維港海景餐廳
高汁菜式 辣得好爽皮 ❞

幸運地坐到靠窗寬敞舒適卡位
所以大家都記住預約~
微微暗調嘅燈光 對住迷人維港海景
氛圍好有情調 絕對適合dating💕
佢哋連茶都好特別 八寶茶很讚!

✿ 成都水煮桂花魚 例牌$488
水煮魚可自選四款配料
我哋揀咗鴨血、牛肚、水晶粉皮同萵筍條
辣度選咗小辣 紅油辣椒花椒滿滿
上枱一大盆真係好霸王!
桂花魚冇骨啖啖肉 魚質嫩滑絕不會腥
魚片加上紅油好入味 麻辣後勁慢慢滲出來
食到變麻感覺 但就係咁先夠爽皮!
份量足料 就連配料都好多食極都仲有
牛肚勁大片 夠腍唔會太靭
而鴨血都好好味 食麻辣配佢冇得輸 口感正~
水晶粉皮做底一定夠飽 質感非常煙靭唔會硬 好味😋

✿ 雙味小籠包 $78
貪心嘅我哋一定係揀兩種味啦
有原味同埋麻辣味
第一次食麻辣味小籠包
入面好似有老乾媽辣油咁 好惹味
鍾意食辣一定要試麻辣味!好食!
而原味入面充滿湯汁 一啖食落去爆汁刺激味蕾~

✿ 烤北京片皮鴨 半隻$298
即烤片皮鴨皮脆肉嫩 充滿油香
夾住青瓜條、京蔥條加醬汁包薄餅
一啖食落口 多重口感非常豐富
食得好滋味 好滿足啊!
絕對會令你食唔停口🫢

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿

#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #霸王川莊
#whenshebiteshk
#tstspicy #tstdinner #hkfood #tstfood
#hkfoodie #tst #yummyfood
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
中秋佳節🌕願大家中秋節快樂————————————————————————適逢中秋,同左屋企人到霸王川莊食川菜🌶滿心期待去食片皮鴨,可惜下單不久店員才表示冇🥲所以大家記住預先order就最穩陣‼️店員話冇預計咁多人中秋叫片皮鴨…————————————————————————🌕紹興花雕醉雞 ($168)份量較少,大約有八件,不過花雕酒味好岀眾✨而且雞件好嫩滑,值得一試。🌕麻香雞絲滑粉皮 ($128)份量相對少,正常發揮,粉皮沾滿麻醬,雞絲不算粗糙,可當一個前菜享用✨🌕雙味小籠包 ($88)最有驚喜既菜式🫶🏻叫雙味可以一次過試曬原味同麻辣小籠包,皮薄多汁✨特別係麻辣味吾會太嗆,辣度適中👍🏻👍🏻👍🏻 ✨整體黎講所有菜式味道都相當不錯,只係份量相對少,不過坐係窗邊位置望住維港享用晚餐真係好滿足🌃而且呈上既八寶茶(左下)亦相當用心👍🏻用料有杞子、紅棗、圓肉等✨✨希望下次可以品嘗到片皮鴨🫶🏻
中秋佳節🌕願大家中秋節快樂

紹興花雕醉雞

🌕紹興花雕醉雞 ($168)

麻香雞絲滑粉皮

🌕麻香雞絲滑粉皮 ($128)

雙味小籠包

🌕雙味小籠包 ($88)

2022-09-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Celebration
Birthday