呢日要出紅磡送花💐,順便坐屯馬線去搵屯門牛食飯~佢話新開咗間川菜烤魚🐟,都幾多人食,而家仲有好多開張優惠添!唔太食得辣嘅我哋揀咗呢個青花椒麻香烤江團魚🌶,少辣少麻,味道幾好~佢有幾款魚可以選,江團魚食過幾次都覺得唔錯,夠晒肥大肉厚😋~佢下面仲有啲豆芽,豆卜同蓮藕,吸飽辣汁好好味~因為新開張🎊,佢哋推出咗不同嘅優惠,其中呢個川味活燒生蠔比較吸引🦪!每隻都只係10蚊!!隻蠔都算係大隻,上面有滿滿嘅蒜蓉🧄~另外叫咗個口水雞🐔,夠香夠辣,啲雞肉又好嫩滑~食咁多辣嘢,當然要叫返啲冰冰涼涼嘅甜嘢飲下解下辣🍹~佢嘅多多冰系列都幾多人叫,荔枝味同芒果味都幾香🥭~不過耐咗啲冰融咗🧊,益力多味比較出就甜咗啲~佢哋各款烤魚都好吸引,仲有唔少燒物可以選擇🍢~但而家趁住有優惠,梗係食燒蠔啦🔥🔥!我見好多檯都半打半打咁叫,真係唔錯!而家留言同訂檯仲有88折🤑,兼可以成為會員盡享優惠~包括優先訂座,消費有9折,仲有半價優惠等等,難怪咁多人排隊~
呢日要出紅磡送花💐,順便坐屯馬線去搵屯門牛食飯~
青花椒麻香烤江團魚

佢下面仲有啲豆芽,豆卜同蓮藕,吸飽辣汁好好味~
青花椒麻香烤江團魚

每隻都只係10蚊!!
隻蠔都算係大隻,上面有滿滿嘅蒜蓉🧄~
川味活燒生蠔

另外叫咗個口水雞🐔,夠香夠辣,啲雞肉又好嫩滑~
口水雞

食咁多辣嘢,當然要叫返啲冰冰涼涼嘅甜嘢飲下解下辣🍹~
佢嘅多多冰系列都幾多人叫,荔枝味同芒果味都幾香🥭~
不過耐咗啲冰融咗🧊,益力多味比較出就甜咗啲~
荔枝 & 芒果多多冰

佢哋各款烤魚都好吸引,仲有唔少燒物可以選擇🍢~
但而家趁住有優惠,梗係食燒蠔啦🔥🔥!
我見好多檯都半打半打咁叫,真係唔錯!
而家留言同訂檯仲有88折🤑,兼可以成為會員盡享優惠~
2023-05-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
川味活燒生蠔
荔枝 & 芒果多多冰
2023-05-19 48 views
【屯門•川魔-龍門一番】✨@lungmunshanghai————————————————————————霸氣名字伴隨辣味派對川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻 , 原價$28/隻-> 留言和訂座 即時有88折優惠 加免費成為會員 (會員費價值$350-)-> 成為會員待遇 包括:1. 消費有9折優惠2. 優先訂座3. 定期贈送會員優惠4. 半價飲品 (不包括生啤類)🍯|口水雞|HKD 88擺盤精美 雞肉上面鋪滿各式花椒辣椒等配料望落去都流曬口水 睇落好似好辣咁 食落香麻味濃 🍯|川燒生蠔2隻|HKD 56生蠔size好大 鋪滿蒜蓉同埋香蔥 生蠔嘅週邊滲出曬配料香濃嘅蒜汁 🍯|香辣孜然烤魚-江團魚(小辣)|HKD 328勁多芫茜蔥蒜擺面 辣椒、青椒、蓮藕片、芽菜、木耳等配料都擺放得十分適中 魚肉係煎香過 食落口感結實 魚皮夠滑 整體口感味道不錯🍹|黑糖鮮奶珍珠|HKD 32好大杯牙🙈 奶味比糖味出 珍珠彈牙 岩曬食辣嘢🍹|鮮果紅茶|HKD 32飲落清甜 茶味唔算出 有蘋果西柚檸檬薄荷葉
【屯門•川魔-龍門一番】✨@lungmunshanghai
————————————————————————
霸氣名字伴隨辣味派對
川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻 , 原價$28/隻
-> 成為會員待遇 包括:
1. 消費有9折優惠
2. 優先訂座
3. 定期贈送會員優惠
4. 半價飲品 (不包括生啤類)

🍯|口水雞|HKD 88

🍯|川燒生蠔2隻|HKD 56

🍯|香辣孜然烤魚-江團魚(小辣)|HKD 328

🍹|黑糖鮮奶珍珠|HKD 32
好大杯牙🙈 奶味比糖味出 珍珠彈牙 岩曬食辣嘢

🍹|鮮果紅茶|HKD 32
飲落清甜 茶味唔算出 有蘋果西柚檸檬薄荷葉
2023-05-14 76 views
朋友想食川菜,本身都冇咩期待,點知好有驚喜呀😻😻😻愛上呢間餐廳❤️首先餐廳環境真係好唔錯,坐得好舒服,都幾有私隱度,傾到計👍🏽❤️金湯烤魚$328揀咗江團魚同金湯,呢個湯底係唔辣嘅一嚟到就聞到好香,即刻好有食慾🤤🤤金湯味道濃郁但又唔會過重,好鍾意呢個湯底條魚啖啖肉,好好食😋好少骨,就算有多數都係大骨,啱晒唔係好識lur骨但又鍾意食魚嘅我!!!呢個湯底真係好正!!!豆卜索晒啲金湯好食到不得了呀❤️紅糖糍粑$48紅糖糍粑係一款傳統中國甜品,口感糯滑。每次見到餐廳有嘅話,我都一定會叫😍😍今次食到嘅紅糖糍粑,外皮糯米粉糰整得好好,入口即化。紅糖餡料香甜可口,甜度適中,好好食!!!!❤️川燒生蠔$10原價$28一隻 推廣價係$10/隻平得好緊要呀 仲要大大隻 好好肉😳鮮嫩多汁🦪🦪完全係物超所值🤑🤑大家嚟到一定要叫🤭🤭❤️口水雞$88雞肉肉質鮮嫩,醬料味道濃郁。今次食到嘅口水雞辣度適中,唔會令人覺得太辣。❤️奶蓋紅茶$32❤️奶蓋綠茶$32奶蓋好飲 杯嘅設計好好好容易飲到奶蓋加茶💕奶蓋口感綿滑,搭配茶嘅香味,甜而不膩。一面飲奶蓋茶 一面食川菜原來口味都好夾🈴️
朋友想食川菜,本身都冇咩期待,
點知好有驚喜呀😻😻😻愛上呢間餐廳❤️

首先餐廳環境真係好唔錯,坐得好舒服,
都幾有私隱度,傾到計👍🏽

❤️金湯烤魚$328
揀咗江團魚同金湯,呢個湯底係唔辣嘅
一嚟到就聞到好香,即刻好有食慾🤤🤤
金湯味道濃郁但又唔會過重,好鍾意呢個湯底
條魚啖啖肉,好好食😋
好少骨,就算有多數都係大骨,
啱晒唔係好識lur骨但又鍾意食魚嘅我!!!
呢個湯底真係好正!!!
豆卜索晒啲金湯好食到不得了呀

❤️紅糖糍粑$48
紅糖糍粑係一款傳統中國甜品,口感糯滑。
每次見到餐廳有嘅話,我都一定會叫😍😍

❤️川燒生蠔$10
原價$28一隻 推廣價係$10/隻
平得好緊要呀
仲要大大隻 好好肉😳
鮮嫩多汁🦪🦪
完全係物超所值🤑🤑大家嚟到一定要叫🤭🤭

❤️口水雞$88
雞肉肉質鮮嫩,醬料味道濃郁。
今次食到嘅口水雞辣度適中,
唔會令人覺得太辣。

❤️奶蓋紅茶$32
❤️奶蓋綠茶$32
奶蓋好飲 杯嘅設計好好
好容易飲到奶蓋加茶💕
奶蓋口感綿滑,搭配茶嘅香味,甜而不膩。
一面飲奶蓋茶 一面食川菜
原來口味都好夾🈴️
2023-05-12 71 views
川魔 - 龍門一番 (屯門)📍地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖============今日喺屯門市廣場行街,路過呢間餐廳發現佢川燒生蠔做緊優惠,原價$28/隻,依家只需$10/隻😍 而呢間餐廳主打係烤魚,本身我都中意食烤魚,決定試下啦😳香辣孜然烤魚(江團魚)呢度嘅烤魚有多款唔同口味可供選擇,個人覺得香辣味會比較惹味,所以揀咗微辣香辣味😳 果然冇令我失望🤩 魚肉非常嫩滑,而且細骨唔多,真係好推介‼️川燒生蠔 $10/隻,夠晒肥美,加埋蒜蓉醬料,真係冇得彈😆口水雞辣辣地,係一個好開胃嘅前菜🍎蘋果雪葩用新鮮蘋果承載着嘅雪葩,入面嘅雪葩口感夠晒綿,蘋果味又夠自然☺️飲品方面,我哋叫咗白桃四季春同芒之戀人😳 芒之戀人有大大球芒果雪糕,而且整體賣相非常吸睛,仲好解辣,真係同辣野係絕配❤️
川魔 - 龍門一番 (屯門)
📍地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
============

香辣孜然烤魚(江團魚)

$10/隻,夠晒肥美,加埋蒜蓉醬料,真係冇得彈😆

口水雞
辣辣地,係一個好開胃嘅前菜

🍎蘋果雪葩

2023-05-03 102 views
小妹喺屯門返工,日日lunch真係食都唔知食乜好😮‍💨咁啱同事推薦話呢間川菜幾好,所以就過咗嚟試吓👻個餐牌真係好吸引,最鍾意食辣嘢嘅人嚟講真係唔知食乜好,太誘惑人😋小妹今次叫咗三餸既干鍋😋田雞,肥腸,蓮藕片,套餐仲會包埋一個白飯,同埋一個飲品,今日我揀咗茉莉花綠茶🍵💕首先干鍋嘅顏色同味道係好食既,不過小妹今次貪心咗叫大辣😅本身都好食得辣,但係佢呢個大辣真係好辣,下次要講降一級食中辣😅不過小妹略嫌佢整得唔夠乾身,下次落單嘅時候要同佢哋講乾身啲,咁樣應該會更加好食😋🌹最後埋單$72連埋+1服務費人均$80一位
干鍋
🌹最後埋單$72連埋+1服務費人均$80一位
2023-05-02
$80 (Tea)
干鍋
去到屯門當然唔止食一餐啦😂轉個頭嚟到屯門時代廣場😉~川魔~👹🔥冇諗過嚟到呢啲大型商場裏面食烤魚,竟然會有質素😱,我同朋友都覺得好好食,椒麻夠香😆👍🏻首先,我哋叫咗一個~二人香辣烤魚午餐客飯套餐~(烤魚,兩碗白飯(超大碗🤣),兩杯飲品$$178)👍🏻🔥青花椒麻香烤魚🔥(有四種味可以選擇,江團魚半條)🔥薄荷青檸檬荔枝梳打+$12🔥🔥芝士奶蓋茉莉綠茶+$12🔥(食烤魚當然要飲兩杯正嘢打卡先夠😆)另外,我哋再叫咗兩隻🔥川燒生蠔🔥(生蠔好肥肥肥肥😂,又鮮味)🔥麻辣魚皮🔥(好爽口又香)🔥紅糖糍粑(原來我朋友未食過🤭🤭煙煙韌韌新鮮食最好味😋)佢哋仲有其他午餐,我都覺得好抵食👍🏻住屯門嘅朋友,有機會都可以試吓重點地方乾淨👍🏻👍🏻👍🏻佢哋其他飲品,小食都好出色
去到屯門當然唔止食一餐啦😂
轉個頭嚟到屯門時代廣場😉
~川魔~👹🔥
首先,我哋叫咗一個
~二人香辣烤魚午餐客飯套餐~
(烤魚,兩碗白飯(超大碗🤣),兩杯飲品$$178)👍🏻
🔥青花椒麻香烤魚🔥
(有四種味可以選擇,江團魚半條)

🔥薄荷青檸檬荔枝梳打+$12🔥
🔥芝士奶蓋茉莉綠茶+$12🔥
(食烤魚當然要飲兩杯正嘢打卡先夠😆)

另外,我哋再叫咗兩隻
🔥川燒生蠔🔥
(生蠔好肥肥肥肥😂,又鮮味)

🔥麻辣魚皮🔥
(好爽口又香)

🔥紅糖糍粑
(原來我朋友未食過🤭🤭煙煙韌韌新鮮食最好味😋)

佢哋仲有其他午餐,我都覺得好抵食👍🏻
住屯門嘅朋友,有機會都可以試吓
重點地方乾淨👍🏻👍🏻👍🏻
佢哋其他飲品,小食都好出色
  • 川燒生蠔
  • 麻辣魚皮
  • 青花椒麻香烤魚
2023-04-27 61 views
屯門川菜食烤魚老虎斑 $388即點即燒嘅香辣孜然烤魚 小辣係出面都好小可以有香辣孜然味嘅烤魚,感覺都幾新奇,估唔到同烤魚咁夾,香濃嘅孜然帶有香辣味,加上燒烤嘅新鮮魚香,不但無搶走魚嘅鮮甜味,反而食落更突出!川燒生蠔 $28隻限時優惠 $10隻!大大隻生蠔,睇見都好新鮮肥美,加上配搭咗超多蒜蓉辣椒燒香,鮮甜味再突出更多!椰子雪葩 $48甜品睇落真係好似一個椰子,但係食落一啲都唔平凡,椰香十足再加上雪葩嘅口感,真係一種享受!荔枝多多冰 $32芝士奶蓋白桃四季春 $32飲品都有驚喜,用心嘅調制,荔枝味好濃郁甜度又剛剛好,唔好飲落好似假甜糖水咁,芝士奶蓋反而比較淡,不過白桃四季春茶底夠濃厚,飲落都中和番!川魔 - 龍門一番 (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
屯門川菜食烤魚

老虎斑 $388
即點即燒嘅香辣孜然烤魚 小辣

川燒生蠔 $28隻

椰子雪葩 $48

荔枝多多冰 $32
芝士奶蓋白桃四季春 $32

川魔 - 龍門一番 (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
2023-04-24 62 views
烤魚魅力沒法擋,久唔久就有條心癮好想去食,想做就去做,當晚立即去食烤魚😎✔️酸菜烤魚 - 江團魚🐠 (HK$328)注明店家採用平均1 kg 烤魚,烤魚既尺吋很大而厚實,肉質鮮嫩多汁,食落啖啖肉😋。烤魚加上酸辣湯底,好惹味,令人食指大動。就算加了一次清湯,酸辣湯底依然濃郁。特別一提,烤魚辣度🌶️是可以選擇的,微辣,小辣,中辣,大辣,按照自己喜好選擇😎✔️ 川味活燒生蠔 🦪 (HK$10/隻)門口有個超搶眼折扣,川味活燒生蠔推廣價$10 一隻,叫咗兩隻試試佢。川味活燒生蠔肥美飽滿,配上蒜蓉香氣四溢,好惹味😍✔️麻辣魚皮🐟 (HK$68)麻辣程度屬小辣,魚皮爽滑爽口,絕對係一個開胃前菜😋✔️紅糖糍粑🥨 (HK$48)吃川菜必叫甜品,表面炸得金黃香脆,外脆內軟Q彈口感,加上黑糖醬及花生粉🥜,口感味道勁佳😜✔️冷泡白桃四季春🥤(HK$32)✔️西柚椰果梳打🥤(HK$36)食烤魚梗係要配返杯冰凍飲品,西柚梳打,酸酸甜甜,非常解腻。白泡四季春不會太甜,清新解渴。

✔️酸菜烤魚 - 江團魚🐠 (HK$328)

✔️ 川味活燒生蠔 🦪 (HK$10/隻)
川味活燒生蠔肥美飽滿,配上蒜蓉香氣四溢,好惹味😍

✔️麻辣魚皮🐟 (HK$68)
麻辣程度屬小辣,魚皮爽滑爽口,絕對係一個開胃前菜😋

✔️紅糖糍粑🥨 (HK$48)

✔️冷泡白桃四季春🥤(HK$32)
✔️西柚椰果梳打🥤(HK$36)

2023-04-24 47 views
青花椒麻香烤江團魚$328魚肉外皮炸到香脆,內裏魚肉嫩滑得黎又惹味!啲配菜都索晒味,正😋黑木耳拌温室蓮藕苗$58黑木耳同蓮藕苗都十分爽口,帶點麻油香味,係開胃前菜川燒生蠔🦪$10/隻限時優惠$10/隻,原價$28/隻,超抵食!雖然蒜蓉味好重,但仍然食得出生蠔🦪自身嘅鮮甜味,證明食材新鮮👍🏻椰子雪葩$48椰子🥥味濃郁,用黎解辣一流薄荷青檸荔枝梳打$36好fresh!一邊食烤魚一邊飲啖荔枝梳打,好滿足🤣芒果多多冰$32酸酸甜甜,解辣一流😆
青花椒麻香烤江團魚$328

黑木耳拌温室蓮藕苗$58
黑木耳同蓮藕苗都十分爽口,帶點麻油香味,係開胃前菜

川燒生蠔🦪$10/隻

椰子雪葩$48
椰子🥥味濃郁,用黎解辣一流

薄荷青檸荔枝梳打$36
好fresh!一邊食烤魚一邊飲啖荔枝梳打,好滿足🤣

芒果多多冰$32
酸酸甜甜,解辣一流😆
2023-04-22 23 views
試業優惠,燒生蠔$10隻、江團魚+A5 和牛餐套餐7折後$438,送會席之後用就全單9折同飲品半價。幾乎枱枱也叫呢2樣,生蠔幾肥美;A5和牛巧肥、巧滑;魚可以選不同湯底,有香辣、酸菜、泡椒、金湯、青花椒麻香,我哋選了青花椒麻香大麻大辣,魚質嫩滑但湯底咸左一點。

幾乎枱枱也叫呢2樣,生蠔幾肥美;
A5和牛巧肥、巧滑;
2023-04-19
$300 (Dinner)
2023-04-22 61 views
行完屯門幾個大商場,是時候吃晚飯啦!我哋揀咗新開張餐廳 "川魔- 龍門一番",係食四川及燒烤菜式,可以揀辣或唔辣,感受下四川特色風味 ~餐廳以淺木色為主,地方雖然不是很大,但裝修時尚新穎,感覺舒適。睇吓餐牌先,有好多優惠,包括川味活燒生蠔 (限時優惠 $10/隻,原價 $28/隻)、留言和訂座即時有88折優惠及免費成為會員(會員費價值$350)、成為會員待遇 (包括 : 1. 消費有9折優惠,2. 優先訂座,3. 定期贈送會員優惠,4. 半價飲品(不包括生啤類)。酸菜烤魚    $328最近發現依間餐廳有烤魚食,魚嘅種類有江團魚、老虎斑及海鱸魚。我揀咗江團魚,條魚都幾大條,煮法亦都有5款選擇 : 香辣孜然烤魚、川風泡椒烤魚、金湯烤魚(唔辣)、酸菜烤魚(唔辣)及青花椒麻香烤魚。隔咗好耐冇食烤魚喇,好大鍋,真係足夠兩個人食呀,魚肉份量頗多,肉質鮮嫩多汁,而酸菜味道少少鹹、酸酸地,好開胃,仲有好多配菜,加上清甜嘅湯底,鮮味十足,必食推介。川燒生蠔  (推廣價 $10 /隻,原價$28)呢個好惹味,滿滿蒜蓉、蔥花同辣椒鋪係面,蠔好新鮮,燒烤過份外香口,好 juicy,依個價錢真係超值。黑木耳拌
酸菜烤魚    $328

酸菜烤魚
川燒生蠔  (推廣價 $10 /隻,原價$28)

黑木耳拌溫室蓮藕苗    $58

白色細細條係溫室蓮藕苗,都係第一次聽同食,較為罕有。質地爽爽脆脆,口感有啲似荀,味道好清新,黑木耳同樣都好爽,好吃嘅開胃前菜。
黑木耳拌溫室蓮藕苗
椰子雪葩    $48

用椰子殻裝住雪葩,椰子味非常濃厚,質地幼滑,好似食緊雪糕一樣。
椰子雪葩
鮮果伯爵紅茶    $32

鮮果成份係蘋果加西柚,清甜潤喉,而伯爵茶味道亦夠出,不會蓋過鮮果嘅香味,甘甘地甜甜地,唔錯呀。
鮮果伯爵紅茶
茘枝椰果冷泡伯爵紅茶    $32

呢杯同樣都揀咗伯爵茶,不過係以冷泡方式製成,口感完全唔一樣,甘味醇厚,配搭荔枝同椰果,味道清甜。
茘枝椰果冷泡伯爵紅茶
椰子雪葩
鮮果伯爵紅茶
茘枝椰果冷泡伯爵紅茶
2023-04-21 42 views
星期四唔想去到咁遠食飯,所以係返屋企附近食😂但又想食酸菜魚,見到佢新開嘅就入去試下咩料到先😜✨ 酸菜烤魚(江團魚)肥米好怕食魚骨😂要挑走晒啲魚骨先會食🤪呢條魚啲骨係真心易食🤣同埋佢有煎香條魚,魚肉都好滑!2個人食完條魚都飽左😂✨ 川味口水雞啲雞嘅肉好嫩好滑🤤食魚食到悶悶地就可以轉下口味~✨川味活燒生蠔呢個真心抵食😍特價10蚊一隻燒生蠔邊到揾🤣原價要28蚊,如果唔係肥米食完條魚食唔落,一定會叫多幾隻🙈佢仲要好新鮮又肥,正!✨紅糖糍粑煙韌控嘅肥米每次見到都會叫🤣外脆內軟加黑糖真係好食㗎🤤✨夏日傾情係雜莓汁,酸酸甜甜幾開胃✨ 曲奇熊貓係cookie & cream 🤣打卡一流#川魔 📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖

✨ 酸菜烤魚(江團魚)

✨ 川味口水雞
啲雞嘅肉好嫩好滑🤤食魚食到悶悶地就可以轉下口味~

✨川味活燒生蠔

✨紅糖糍粑
煙韌控嘅肥米每次見到都會叫🤣外脆內軟加黑糖真係好食㗎🤤

✨夏日傾情
係雜莓汁,酸酸甜甜幾開胃

✨ 曲奇熊貓
係cookie & cream 🤣打卡一流

#川魔
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
2023-04-18 328 views
今日去咗屯門市廣場行街 試咗呢間新開嘅川菜🌶️2人香烤魚烤魚午餐客飯套餐$158有4種口味選擇 🐟 香辣孜然烤魚口🐠泡椒烤魚口🐡青花椒麻香烤魚🫒酸菜烤魚半條江團魚 兩碗白飯 套餐仲包兩杯飲品仲有唔同嘅辣度可以選擇我揀咗川風泡椒烤江團魚江團魚魚肉滑嫩而且魚骨是大骨 容易食啖啖肉🐠魚外皮煎香過,夠香脆,魚肉幾厚幾仲有辣🫒🌶️泡椒味同大量芫茜 🌿芹菜 芽菜 豆卜 雲耳 蓮藕 全都好掛湯 仲可以加配其他蔬菜😍麻辣🐟魚皮$68開胃小食涼拌魚皮入口好爽脆、爽口彈牙小🌶️夠香口💕🦪川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻(原價$28/隻)$10 隻生蠔🦪好抵食肉質肥美,厚肉,食落口唔腥再加埋大量蒜蓉烤😍 惹味芝士奶蓋白桃四季春芝士奶蓋夠creamy 加埋四季春茶底 唔會太甜膩💖薄荷青檸荔枝梳打食川菜飲有氣飲品就啱晒💕薄荷青檸夠晒fresh🌿蘋果雪芭🍧蘋果留皮去芯🍎🍏鮮果外殼載住果蓉好清新,🍏果味濃郁又有creamy雪糕嘅香滑口感💕香港真係唔同國家嘅美食都有💕 好方便經過屯門又想食川菜嘅都可以試吓🤰🏻🤰🏻龍門一番 川魔地址: 屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
今日去咗屯門市廣場行街 試咗呢間新開嘅川菜🌶️

半條江團魚 兩碗白飯 套餐仲包兩杯飲品
仲有唔同嘅辣度可以選擇
我揀咗川風泡椒烤江團魚

麻辣🐟魚皮$68
開胃小食涼拌魚皮入口好爽脆、爽口彈牙
小🌶️夠香口💕

🦪川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻
(原價$28/隻)
$10 隻生蠔🦪好抵食
肉質肥美,厚肉,食落口唔腥再加埋大量蒜蓉烤😍 惹味

芝士奶蓋白桃四季春
芝士奶蓋夠creamy 加埋四季春茶底 唔會太甜膩💖

薄荷青檸荔枝梳打
食川菜飲有氣飲品就啱晒💕薄荷青檸夠晒fresh🌿

蘋果雪芭🍧
蘋果留皮去芯
🍎🍏鮮果外殼載住果蓉
好清新,🍏果味濃郁又有creamy雪糕嘅香滑口感💕

香港真係唔同國家嘅美食都有💕 好方便
經過屯門又想食川菜嘅都可以試吓🤰🏻🤰🏻

龍門一番 川魔
地址: 屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖

2023-04-18
2023-04-18 750 views
今天下午在屯門行街,行至差不多6點去揾食, 經過時代廣場南座2樓這家叫川魔的餐廳,被門外顯示川燒生蠔每隻十元的推廣宣傳牌所吸引, 原來這店主打是烤魚,看來頗為吸引, 印象中這些烤魚都是較辣的菜式, 由於我們都不太吃得辣, 後來與店員瞭解後發覺原來可以選擇唔辣的口味,所以便決定試一下。金湯烤江團魚, 客人可以自由選擇不同魚種和不同的湯底不同的辣度,金湯是其中一款標示完全唔辣的選擇,湯底的香料味道非常特別,十分惹味, 江團魚一整條約1kg 重,魚身邊沿部份已烤到金黃色,香脆可口,中間部分肉質及魚皮都十分嫩滑,而且沒有細骨。川味活燒生蠔, 雖然是特價每只10元,但完全沒有將貨就價,生蠔十分大隻肥美, 特制的醬料完全鋪滿整隻生蠔上面,醬料有少少微辣, 即使我們完全不嗜辣的人也覺得好易入口, 而且覺得十分惹味。涼拌蔥油雞, 作為一款開胃前菜, 這道菜確實不錯, 雞肉鮮嫩,即使是雞胸部分都不會覺得鞋, 蔥油味十分香。蘋果雪葩, 把蘋果口味的雪糕直釀在挖空心的蘋果內, 將雪糕配合挖出的蘋果蓉一起吃,香甜中帶微酸,口味清新。 奶蓋白桃四季春, 白桃四季春口味清新, 和芝士奶蓋配合起來特別香甜, 建議飲

奶蓋白桃四季春, 白桃四季春口味清新, 和芝士奶蓋配合起來特別香甜, 建議飲用時將佢完全攪勻,令到芝士味和茶香味完全融合,口感甚佳。

芒之戀人,用上了菠蘿型狀的杯子,外表已經十分吸睛, 打卡一流, 上面再加上了一球芒果雪糕 ,令整體芒果香味更加濃郁, 好香甜好好味。
2023-04-17
  • 川味活燒生蠔
  • 烤江團魚
1K
2023-04-18 467 views
之前在荃灣吃過一次,真心不錯,性價比高。今次在屯門開新分店,在派發消費劵的第一日就去吃烤魚。📍位置:屯門市中心輕鐵站,以前的舖位是龍門一番 上海·紫砂燉湯,旁邊是酒樓。🏠環境:裝潢基本上是跟上一間店是一模一樣,沒變過,今次也是坐在三角形木屋卡座。🤵🏻服務:人手點單,收取加一。🍽️午市:提供烤魚套餐,江團魚半條,有四款口味可選擇,配兩碗白飯+飲品 $158。香辣孜然烤魚 (中辣)雖然是半邊,但大條而且料足,魚肉上舖滿香蔥、芫茜、洋蔥、雲耳、豆腐卜和蓮藕等配料,肉質結實嫩滑,證明新鮮,湯色鮮紅,辣勁十足,充滿川菜地道風味。涼拌蔥油雞 $88雞肉十分嫩滑,面層灑滿香蔥,只是略嫌油多!川燒生蠔 $10/隻肥美大隻,口感滑溜,加入惹味的蒜蓉及辣椒醬料,更一流!紅糖糍粑 $48用黑糖和黄豆粉添甜味,口感很軟糯糯,即使涼透了,依然十分好吃😋!黑糖珍珠奶茶🧋 $10珍珠粒粒煙韌,茶和奶味平衡亦夠濃!鮮果伯爵紅茶 $12用上橙肉沖,只是茶味略淡,不過性價比高!
🏠環境:裝潢基本上是跟上一間店是一模一樣,沒變過,
今次也是坐在三角形木屋卡座。
🤵🏻服務:人手點單,收取加一。
香辣孜然烤魚 (中辣)
肉質結實嫩滑,證明新鮮,
湯色鮮紅,辣勁十足,充滿川菜地道風味。
涼拌蔥油雞 $88
雞肉十分嫩滑,面層灑滿香蔥,只是略嫌油多!
川燒生蠔 $10/隻
肥美大隻,口感滑溜,加入惹味的蒜蓉及辣椒醬料,更一流!
紅糖糍粑 $48
黑糖珍珠奶茶🧋 $10
珍珠粒粒煙韌,茶和奶味平衡亦夠濃!
鮮果伯爵紅茶 $12
用上橙肉沖,只是茶味略淡,不過性價比高!
2023-04-16
$180 (Lunch)
  • 燒蠔
  • 糍粑