2024-04-20 151 views
最近去大角咀搵嘢食,發現咗一間新開嘅西餐小店,二人餐HKD 388幾抵食,有餐湯、小食、兩個主食同牛角窩夫配雪糕,仲有兩杯飲品!.當日嘅餐湯係忌廉粟米湯,味道唔錯,粟米味幾濃郁❤️小食揀咗柚子雞翼,雞翼外皮香脆,柚子酸酸甜甜好開胃👍🏻👍🏻👍🏻.主食揀咗「西京燒比目魚黑松露意大利飯」,比目魚魚肉滑,黑松露味道濃郁,意大利飯口感好好❤️豬胺好juicy,肉質好冧好入味😋😋😋.「牛角窩夫配雪糕」窩夫烘到好香脆,淋上朱古力醬,再加埋雪糕好好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻.📍 Simply (大角咀)大角咀鐵樹街9號金旺閣地下10號舖

📍 Simply (大角咀)
大角咀鐵樹街9號金旺閣地下10號舖
2024-04-16 130 views
大角咀有好多平民價嘅小店、街頭小食。而呢間cafe價錢都相對平民,亦唔收加一,不過佢最吸引我嘅唔係價錢而係全店木系嘅裝修同配置⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎ 鍾意簡約風或者muji風格嘅都不妨過黎食下野打下卡~✎ 秘製BBQ烤豬仔骨 肉質滑嫩,易咬開唔韌,亦唔癡骨。好多醬料抺係豬仔骨面,醬料偏酸,絕對夠味~加配薯菜,薯條都相對粗身,濃郁薯仔香!伴菜係西蘭花。✎ 蟹肉龍蝦湯 略creamy,有啲蟹肉,但味道相當唔錯,龍蝦味道濃郁鮮味!✎ 黑松露炒雜菌 黑松露味唔會太濃,並冇遮蓋晒雜菌嘅原味,good!另外雜菌入口十分鮮美滑嫩 !✎ 安格斯牛肉眼扒叫咗五成,煮得唔錯~入面依然粉嫩,唔韌,入口軟滑,肉味香濃。另外加配意粉,麵條彈牙,唔硬唔癡牙!伴菜同樣係西蘭花。✎ 粟米湯同樣creamy,粟米味道重!✎ 法式焦糖燉蛋焦糖夠厚夠脆,伴隨淡淡焦香,蛋夠香濃滑嫩,略甜膩,入口幸福感爆登´͈ ᵕ `͈✎ 熱檸檬水淡淡檸檬味。✎ 凍鮮奶咖啡奶味相對較淡~

✎ 秘製BBQ烤豬仔骨

✎ 蟹肉龍蝦湯

✎ 黑松露炒雜菌

✎ 安格斯牛肉眼扒

✎ 粟米湯
同樣creamy,粟米味道重!

✎ 法式焦糖燉蛋

凍鮮奶咖啡
熱檸檬水
2024-04-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$201 (Dinner)
安格斯牛肉眼扒
秘製BBQ烤豬仔骨
蟹肉龍蝦湯
黑松露炒雜菌
2024-04-15 102 views
小小的地方,簡約木系,播住鋼琴純音樂,令人感到舒適!二人晚餐 $388,性價比高,全日不收加一!👉🏻蟹肉龍蝦湯 (+$28)非常足料,味道濃郁,鮮味一啖接一啖!👉🏻粟米湯 好大碗,粟米蓉口感豐富,溫暖又開胃!👉🏻柚子雞翼共五隻,柚子嘅酸甜配雞翼!👉🏻北海道帶子牛肝菌忌廉汁闊條麵好creamy但唔油膩,好多牛肝菌,帶子香煎過所以好香,闊條麵煙韌!👉🏻紐西蘭羊架共三件,七成熟,厚肉,肉質juicy,配菜有西蘭花同薯仔,牛油香味正!👉🏻牛角窩夫伴雪糕外皮酥脆,內部鬆軟,雪糕柔滑!👉🏻蜂蜜柚子茶柚子肉多,清新!
小小的地方,簡約木系,播住鋼琴純音樂,令人感到舒適!

二人晚餐 $388,性價比高,全日不收加一!

👉🏻蟹肉龍蝦湯 (+$28)
非常足料,味道濃郁,鮮味一啖接一啖!

👉🏻粟米湯
好大碗,粟米蓉口感豐富,溫暖又開胃!

👉🏻柚子雞翼
共五隻,柚子嘅酸甜配雞翼!

👉🏻北海道帶子牛肝菌忌廉汁闊條麵

👉🏻紐西蘭羊架

👉🏻牛角窩夫伴雪糕
外皮酥脆,內部鬆軟,雪糕柔滑!

👉🏻蜂蜜柚子茶
柚子肉多,清新!
2024-04-15 92 views
新開的小店。環境木色舒服。播住舒服的鋼琴淨音樂,坐了8成滿都唔算好嘈,傾計的好地方。$168肉眼扒套餐3成熟,肉質淋易入口。算有小小根,但絕對可接受。餐飲熱柚子蜜,唔算好甜,個人欣賞這個比例。$68另加鵝肝多士😘🤩🥰超超超熱辣肥美!一定會再encore。希望下次可以食到豬鞍啦!意大利飯其實都好食。得一位好有禮物的小姐招待客人,大家比小小耐性。希望小店keep住水準,多些人支持。
$168肉眼扒套餐
3成熟,肉質淋易入口。算有小小根,但絕對可接受。
餐飲熱柚子蜜,唔算好甜,個人欣賞這個比例。
$68另加鵝肝多士😘🤩🥰超超超熱辣肥美!
一定會再encore。
希望下次可以食到豬鞍啦!意大利飯其實都好食。
得一位好有禮物的小姐招待客人,大家比小小耐性。
希望小店keep住水準,多些人支持。
2024-04-15
  • 鵝肝多士
2024-04-09 102 views
安格斯牛肉眼扒🥩($168)牛扒嗌咗七成熟,上到嚟又真係七成熟🤣想讚吓師傅功力幾好😆牛扒用牛油煎過,肉質幾好,唔柴亦都唔會咬唔郁。呢個價位嚟講真係幾抵食👍🏻推薦推薦!!溫泉蛋卡邦尼意大利粉🍝($68)意粉都煮得幾好,唔會太腍😋意粉嘅質感偏黏口,所以可以黐晒啲醬汁,芝士味亦都好足夠,內餡豐富(煙肉,蘑菇)基本嘢都有,而且俾得幾多👍🏻唔該司機調味都啱啱好,呢個都做得幾出色🫰🏻🤍奇脆炸薯條配雙色芥末醬(+$38)薯條炸得外脆內軟,配上三隻醬料,鍾意食薯條嘅朋友仔可以叫😆美式水牛城雞翼(2隻)(+20)雞翼方面都比較大隻,不過調味方面就唔太似水牛城,比較多茄汁味,食唔到辣嘅朋友都食到🤣紐約芝士蛋糕🧁(+38)呢個芝士蛋糕有驚喜,唔同坊間芝士蛋糕食得多會好膩,佢有用鹽味中和到,食到最後都食得晒👍🏻推薦推薦牛角窩夫伴雪糕(+28)是日MVP🌟窩夫上到嚟嗰陣都仲係好脆,夾埋個朱古力雪糕,真係好好食!提拉米蘇($48)用個玻璃樽裝住好靚,味道方面就正常,唔會太甜,鍾意食Tiramisu嘅朋友都可以嗌~整體嚟講,呢間呢間餐廳雖然唔大,舖頭得10張枱左右。但係廚師好認真煮嘢食,食物出到嚟又真係幾好食。好適
安格斯牛肉眼扒🥩($168)

溫泉蛋卡邦尼意大利粉🍝($68)

奇脆炸薯條配雙色芥末醬(+$38)
薯條炸得外脆內軟,配上三隻醬料,鍾意食薯條嘅朋友仔可以叫😆

美式水牛城雞翼(2隻)(+20)

紐約芝士蛋糕🧁(+38)

牛角窩夫伴雪糕(+28)

提拉米蘇($48)

整體嚟講,呢間呢間餐廳雖然唔大,舖頭得10張枱左右。但係廚師好認真煮嘢食,食物出到嚟又真係幾好食。好適合喺度靜靜地傾吓偈,食吓好嘢,飲杯咖啡!重點係價錢合理,雞髀覺得幾抵添🤣
1K
2024-03-22 104 views
呢間餐廳位於大角咀鐘樹街附近,呢邊比較靜,入到餐廳好似一間文青CAFE咁,好有日式FEEL,佢入面全部都係木材質既傢俱,好岩情侶一大班人開PARTY傾計既場地,呢度有舒適既音樂,我地叫左一份安格斯牛扒7成熟配薯菜,份量都幾大塊少少厚肉,都有肉味既,稍有少少硬,仲有晚餐係有餐湯粟米湯,粟米湯唔錯好CREAMY,我地叫左另一份係好厚既黑毛豬鞍扒,超大塊同厚肉地,黑毛豬味濃郁,甜品提拉米蘇賣晒所以叫左心太軟,雪糕同心太軟真好夾。

仲有晚餐係有餐湯粟米湯,粟米湯唔錯好CREAMY,

2024-03-13 53 views
香蒜白酒蜆肉意大利粉賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧意粉軟硬度剛剛好,食落彈牙可口,味道每一口都充滿香蒜的鹹香,加上白酒的微微燻香,整體滋味惹味又不會過膩,十分不錯。蜆肉份量頗多,隻隻肥美又飽滿,食落爽滑無沙,嚼感十足,鮮美甘甜,高質之選。秘製BBQ 汁豬仔骨配白飯賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧豬仔骨燒得微燻焦香,表面塗滿濃郁的秘製BBQ 汁,食落鹹中帶甜,肉質軟嫩易咬,不會黏牙離嚼,十分出色,誠意推薦👍🐧❣️跟餐奉送是日餐湯或沙律、基本餐茶,亦可加錢配搭小食和甜品❤️環境:🐧🐧🐧🐧餐廳貫徹自家名稱特色,設計簡約又不失雅緻,柔和的燈光配搭暖色的主調,感覺溫馨又舒適。🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️🐧❤️結語:豬仔骨出色有驚喜,值得一試👍

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐廳設有可外借獨立洗手間❣️

🐧❤️結語:豬仔骨出色有驚喜,值得一試👍
Type of Meal
Lunch
2024-03-10 516 views
朋友帶路大角咀巷弄小店,裝潢走簡單木系風格,晚市有雙人套餐,主餐選擇多樣,除了套餐也有單點餐牌,提供更多樣的選擇。🥂餐湯及沙律前菜湯品是白花椰菜湯,溫潤滑順的口感,溫暖了胃。沙律伴著日式胡麻醬,沒有過多的調味,十分清爽。🥂芝士香蒜焗生蠔肥美新鮮的烤生蠔,芝士的鹹香帶絲口感,香蒜的香氣,都更襯托生蠔的鮮美。生蠔相當碩大美味,非常值得一試。🥂西京燒比目魚伴黑松露意大利飯香氣十足的松露飯,每粒米都吸飽香氣,口感不會過硬或太軟,味道很棒份量也很多的。比目魚肉質很嫩,沒有過多的調味,完全展現魚肉的新鮮。🥂西班牙黑毛豬鞍架今日最驚豔的莫過於這道豬鞍扒,看上去相當厚實,切開後呈現粉紅色澤,口感很嫩完全不乾柴,選的豬排也沒有過多的筋或油脂。配菜有豐富的薯仔與花椰菜,健康無負擔。🥂 牛角窩夫伴雪糕套餐餐後還有附上甜點與飲品,讓人難以抗拒的雪糕搭配烤牛角窩夫,甜而不膩。總體而言,雖然店面不大環境舒適清新,侍應服務態度佳,食物都有不錯的表現,價格合理,必需支持的小店,還會再來。

🥂餐湯及沙律

🥂芝士香蒜焗生蠔

🥂西京燒比目魚伴黑松露意大利飯

🥂西班牙黑毛豬鞍架

🥂 牛角窩夫伴雪糕

適逢同朋友喺大角咀相見無意中食到有質素嘅Lunch😌環境走簡約日風感覺都幾舒服嘅溫馨感小店。店舖雖唔太大但食物質素幾唔錯 而且員工態度亦好友善。我哋每人都嗌咗一個lunch Set share 嚟食 🤤 兩個人嗌左🐟西京燒比目魚伴黑松露意大利飯同 🐖西班牙黑毛豬鞍架配意粉 🍴有前菜或湯嘅選擇咁啱可以各一 😆 仲跟嘢飲🍹☕️添,揀咗熱柚子蜜潤吓~ 豬鞍架幾厚身肉質唔柴幾嫰口😋煎得好好切開仲有肉汁夠哂肉味~ 汁醬另上的隨個人喜好沾多少 肉肉🥩我覺得不沾醬其實也好食的🤭意粉唔會煮得太淋身剛剛好。 而西京燒比目魚醬汁甜甜的魚肉質地唔霉身都幾滑燒香咗再配上黑松露意大利飯的松露香同口感相當唔錯。 佢哋嘅份量都唔少🤰🏼埋單都只係$226相當抵食🤭其實Menu仲可以額外加配小食同甜品架。但果日戰鬥力不足最後都無加到🤭下次如果再幫襯會想試埋佢嘅甜品呢~

西班牙黑毛豬鞍架
西京燒比目魚伴黑松露意大利飯
沙律及餐湯
$120 (Lunch)
西班牙黑毛豬鞍架
西京燒比目魚伴黑松露意大利飯
最近大角咀新開咗間隱世新開嘅cafe📣📣呢間Cafe裝修用咗簡約木系嘅設計,餐廳氛圍好舒適播上柔和嘅純音樂,適合放工坐低同朋友食餐飯傾吓偈🥳👊🏻值得一提嘅係呢間Cafe免收加一服務費!!👏🏻1️⃣ 甘筍忌廉湯佢個餐湯每日都唔同~而我哋呢日嘅餐湯係甘筍忌廉湯,呢個湯鮮甜又開胃,個甘筍味都幾濃郁🥰🥕2️⃣ 北海道帶子墨汁意大利粉 $148墨汁味幾重,個意粉好掛汁,口感偏硬,配上3粒北海道帶子~3️⃣ 炸軟殼蟹龍蝦汁意大利飯 $148 呢個意大利飯好大份!!龍蝦汁同個意大利飯幾夾,個飯食落有咬口,配埋炸到好酥脆軟殼蟹好吸睛😌套餐加配小食/甜品4️⃣ 蜜糖柚子雞翼(兩隻) $20 雞翼又大隻又酥脆,配埋柚子汁同蜜糖,酸酸甜甜,唔會好漏🤭5️⃣ 脆炸唐揚魷魚鬚 $38 魷魚鬚唔會太韌,個炸粉唔會好厚,仲食到微微紫菜調味~6️⃣ Tiramisu $38 個tiramisu好大份,啲cream幾軟滑,甜度適中,性價都幾高套餐加配只係加$38🍰📍Address📍Simply🦥大角咀鐵樹街9號金旺閣地下10號舖

1️⃣ 甘筍忌廉湯

2️⃣ 北海道帶子墨汁意大利粉 $148
墨汁味幾重,個意粉好掛汁,口感偏硬,配上3粒北海道帶子~

3️⃣ 炸軟殼蟹龍蝦汁意大利飯 $148

套餐加配小食/甜品

4️⃣ 蜜糖柚子雞翼(兩隻) $20
雞翼又大隻又酥脆,配埋柚子汁同蜜糖,酸酸甜甜,唔會好漏🤭

5️⃣ 脆炸唐揚魷魚鬚 $38
魷魚鬚唔會太韌,個炸粉唔會好厚,仲食到微微紫菜調味~

6️⃣ Tiramisu $38

📍Address📍
Simply
🦥大角咀鐵樹街9號金旺閣地下10號舖
2024-02-08 427 views
同朋友來到大角咀,經過Simply見佢有二人晚餐,成個set都係$388仲唔使加一,入去試下先。店內不大,進店後店員示意隨便坐,好快送上水同餐牌,即刻落單先。⭐是日餐湯天氣凍,我同朋友都揀咗餐湯唔要沙律,是日餐湯係粟米湯,幾香甜,仲有粒粒粟米粒。⭐香蒜焗生蠔頭盤揀咗要焗蠔,要咗香蒜味,啲蠔焗起上嚟都幾大隻幾鮮味,但係一掂落去就甩殼咁得意嘅😆⭐西京燒比目魚伴黑松露意大利飯主食之一要咗意大利飯,個飯仲配上西京燒比目魚,有啲日西fusion feel,哈哈,魚好滑好香口,意大利飯有濃濃嘅黑松露忌廉味,但個人覺得口感偏腍,冇意大利飯嗰種半生嘅感覺,扣分😆⭐紐西蘭羊架另一個主菜就揀咗羊架,有三支骨,伴菜係薯仔同西蘭花,賣相好吸引,要五成熟啱啱好,個羊肉食落去好香紅酒味,唔知係咪用酒醃過呢😋⭐牛角窩夫伴雪糕個餐仲有甜品送,我哋兩個都揀咗要牛角窩夫伴曲奇雪糕,窩夫新鮮焗起熱辣辣,仲好有牛油香,正喎😋⭐蜂蜜柚子茶 & 即磨咖啡最後就係餐飲,今日咁嘅天氣就梗係飲熱飲啦,朋友要咗個蜂蜜柚子茶,甜甜地有柚子香,自己要咗即磨咖啡,個咖啡好濃,唉呀~唔知今晚會唔會瞓唔著呢,哈哈。味道唔錯價錢抵食,支持一下小店👍
⭐是日餐湯
⭐香蒜焗生蠔
⭐西京燒比目魚伴黑松露意大利飯
⭐紐西蘭羊架
⭐牛角窩夫伴雪糕
⭐蜂蜜柚子茶 & 即磨咖啡
味道唔錯價錢抵食,支持一下小店👍
2024-02-07
$194 (Dinner)
2024-02-08 246 views
我哋深信區區都有好多低調而又好食嘅餐廳,大角咀呢個地方都係比較少人發掘嘅地點,所以我哋嗰晚就勇闖大角咀,就比我哋發現咗呢間餐廳,食完真係覺得原來好食嘅二人餐都可以好平🥰二人晚餐 $388粟米湯稠度適中,係濃濃嘅粟米味,而且都幾多粟米碎,飲落多咗份咬口🫶🏻水牛城雞翼雞翼都幾大隻,辣醬平均鋪滿係雞翼表面,雞翼肉嫩,辣醬唔算好辣,但隻辣係幾惹味同過癮嘅🤪北海道帶子牛肝菌忌廉汁闊條麵份量都幾足,有四大粒煎香咗嘅北海道帶子,配上牛肝菌忌廉汁,呢個配搭非常舒服,帶子好香,食落都唔會柴 ,個汁唔算好濃味,可以食得返帶子嘅味道,闊條麵就有啲咬口同埋幾掛汁🥰美國安格斯牛肉眼扒叫咗五成熟,塊肉眼都有一定嘅厚度,但切落去就感覺到有幾軟熟,食落牛味香濃又Jᴜɪᴄʏ,出色👏🏻牛角窩夫配雪糕呢款甜品有幾款雪糕可以揀,我哋揀咗曲奇雪糕,窩夫好脆口,配埋雪糕食,冷熱交融,非常爽🤣提拉米蘇 +$28呢個大推,一定要加錢食,呢個Tɪʀᴀᴍɪsᴜ食落質感綿密配上適量可可粉,口感幼滑,酒香同咖啡味嘅平衡做得唔錯,完成度都相當高😍呢個價錢包哂兩個人嘅前菜,小食,主菜同甜品,真係好抵,而且每款嘅發揮都唔差,所以大家真係要支持多啲

二人晚餐 $388

粟米湯
粟米湯

水牛城雞翼
水牛城雞翼

提拉米蘇 +$28
提拉米蘇

呢個價錢包哂兩個人嘅前菜,小食,主菜同甜品,真係好抵,而且每款嘅發揮都唔差,所以大家真係要支持多啲用心出品嘅小店啊💪🏻
2024-02-02
Type of Meal
Dinner
提拉米蘇
放工唔只食咩好,喺奧海城附近搵到間CP值幾高嘅西餐👍🏻,$400左右就食到二人晚餐,而且份量幾足,幾好食!✨平日晚嘅大角咀好靜,無論奧海城定呢間餐廳都無乜人,🍁餐廳走木系小清新路線,裝修簡樸,燈光柔和,😂好乎合店名嘅「簡單、舒適、幸福」!🥗是日餐湯+沙律 (跟餐)今晚嘅是日餐湯係粟米湯,唔算大稀或者太濃,有少量粟米蓉,加埋忌廉入口順滑!🐣蜜糖柚子雞翼(跟餐 +$20)雞翼炸得金黃酥脆,有淡淡柚子味,糖糖哋好開胃!🐟西京燒比目魚松露意大利飯 $138日式西京燒同意大利飯呢個配搭原來幾夾!比目魚半煎炸,外層香口甜甜哋之餘,可以鎖住肉汁,令魚肉更嫩滑!而意大利飯幾香黑松露味,芝士好多但唔會太膩太腍身,加埋本菇、白磨菇等增加口感,飽肚感十足!🐷西班牙黑毛豬鞍架 配薯菜 $148豬鞍好大塊,仲又厚又多肉汁,而且煎得啱啱好,外層香口,入面唔鞋口,肉味濃郁,而薯菜喺大大舊炸過嘅薯仔同西蘭花,食到好飽!🍮法式焦糖燉蛋  (跟餐 +$38)面層焦糖薄脆,燉蛋有蛋香,微甜軟滑!🍫熱薄荷朱古力  (跟餐 +$12)朱古力味好濃厚,薄荷味可以減飽滯感,冬天飲好滿足!🍫凍榛子朱古力 (跟餐 +$12)朱古力味一

是日餐湯+沙律

🥗是日餐湯+沙律 (跟餐)
蜜糖柚子雞翼

🐣蜜糖柚子雞翼(跟餐 +$20)
雞翼炸得金黃酥脆,有淡淡柚子味,糖糖哋好開胃!
西京燒比目魚松露意大利飯

🐟西京燒比目魚松露意大利飯 $138

🐷西班牙黑毛豬鞍架 配薯菜 $148
法式焦糖燉蛋

🍮法式焦糖燉蛋  (跟餐 +$38)
面層焦糖薄脆,燉蛋有蛋香,微甜軟滑!
熱薄荷朱古力

🍫熱薄荷朱古力  (跟餐 +$12)
朱古力味好濃厚,薄荷味可以減飽滯感,冬天飲好滿足!
凍榛子朱古力

🍫凍榛子朱古力 (跟餐 +$12)
朱古力味一樣濃,配榛子幾時都咁夾!
2024-02-05
$180 (Dinner)
蜜糖柚子雞翼
西京燒比目魚松露意大利飯
熱薄荷朱古力
凍榛子朱古力
  • 西班牙黑毛豬鞍架
2024-02-06 46 views
~ New Zealand Lamb Chop, Served with Roasted Potatoes ~ Mentaiko Pasta with Matsuba Crab Sticks~ New York Cheesecake •I recently dined at a restaurant in Tai Kok Tsui and tried their New Zealand lamb chop with roasted potatoes and mentaiko pasta featuring matsuba crab sticks. To round off the meal, i opted for a classic New York cheesecake for dessert 🍰. Overall, the dining experience was satisfying 👍🏻. The New Zealand lamb chop was cooked to perfection, tender and succulent 🫶🏻, complemented wel
~ New York Cheesecake

The New Zealand lamb chop was cooked to perfection, tender and succulent 🫶🏻, complemented well by the flavourful roasted potatoes 🥔. The mentaiko pasta had a unique twist with the addition of matsuba crab sticks, offering a delightful combination of textures and tastes 🍝. The dishes were well-executed, presenting a balanced blend of flavours.

The New York cheesecake was a delightful conclusion to the meal 🍰. Creamy and not overly sweet, it showcased the classic essence of a well-made cheesecake! The portions were generous, and the prices were reasonable, making the dining experience not only enjoyable but also affordable 👍🏻.

2023-11-30
 大角咀美食雲集,隱藏了不少特色餐廳小店,新開的咖啡店Simply,地方坐得舒服,一路食嘢傾計,而且二人套餐價錢合理夠親民,已包餐湯/沙律、小食、主食、、飲品,唔收加一服務費!!二人set dinner $388是日餐湯:粟米湯是日沙律小食: 柚子雞翼邊位烤得脆口,令人食唔停口主食:紐西蘭羊架(5成熟)3件大羊架,肉質軟嫩,脂肪含量適中,而且不會太羶🤤北海道帶子牛肝菌忌廉汁闊條麵忌廉汁輕盈不膩,牛肝菌忌也優雅不搶, 讓闊麵沾滿忌廉的醬汁, 入口細膩🤩牛角窩夫伴配一球雪糕(朱古力味 & 曲奇味雪糕)窩夫外脆內軟😍必食🍨飲品:蜂蜜柚子菜薄荷朱古力 +$12

二人set dinner $388

是日餐湯:粟米湯
是日沙律
小食: 柚子雞翼
邊位烤得脆口,令人食唔停口

主食:
紐西蘭羊架(5成熟)
3件大羊架,肉質軟嫩,脂肪含量適中,而且不會太羶🤤

牛角窩夫伴配一球雪糕
(朱古力味 & 曲奇味雪糕)
窩夫外脆內軟😍必食🍨

飲品: