2008-07-10 27 views
生活總要過.....今天休半日, 早上去完 physical, 吃過自製的蛋治, 做咗一陣野就去又一城約個朋友午餐! 十二時人不多, 已訂位, 但要求再坐入啲時, 侍應應承但面口甚差! 這裡的 set lunch 分 1. 湯/沙律, 2. 主菜, 3. 甜品, 2 only...$72, 2 + 1/3 only....$82, 1 + 2 + 3...$92! 我們各自叫了一個餐, 2 + 3, $82! 吃過這兒買的麵包, 唔錯, 於是朋友叫了芝士蕃茄牛肉漢堡包, 我則叫了芝士蕃茄雞肉包! 先來兩杯蘋果茶, 原以為是英式茶, 原來是帶甜的, 清清地, 少一點甜味會好飲啲! 主餐來到時....都幾大份, 薯條, 蕃茄, 洋蔥另上一杯, 薯條好大條, 吃了一條, 沒有什麼特別, 蕃茄切得厚厚一片, 不甜, 洋蔥煎過, 夠清甜! 我的雞肉堡就厚厚的伴著麵包, 少"鞋", 唔太好食, 食剩添! 然後最後上甜品, 一件香蕉朱古力蛋糕, 一件士多啤梨慕司蛋糕, 兩件都好細件, 且唔好食, 香蕉蛋糕無乜香味, 慕司又有啲假!P.S. 我見隔離兩位少女只叫四件甜酥, 兩件鹹酥, 極吸引, 下次真

P.S. 我見隔離兩位少女只叫四件甜酥, 兩件鹹酥, 極吸引, 下次真係要試試!
店內
牛肉漢堡包
雞肉漢堡包
甜品
$90 (Lunch)
2008-07-09 13 views
星期日, 約埋幾個姊妹去又一城, 扮下電影女主角咁嘆返個Sunday Brunch! 不過大家都遲到! 哈哈~ 還是不用早起的下午茶較適合我們呢! Brunch menu的選擇也頗多, 但不算很特別, 只是有紅米令人有點驚喜~ 我選了較穩陣的English Breakfast: 有煙肉, 腸仔, 炒蛋, 多士, 茄汁豆等等, 份量ok, 水準也不錯! 前菜有一個沙律: 菜很新鮮, 上面的吞拿魚也不錯 (但只得幾塊) , 嘻嘻~ 感覺好健康! 還用芥苿醬伴, 頗特別, 但味道不是人人也接受到~ 最後, 還有一杯果茶: 都幾大杯! 不過友人覺得太甜~其實最想讚的, 是環境!!! 天然陽光透過玻璃幕牆透進餐廳, 雖然在商場裏, 卻尤如置身露天座位! 在這樣的環境下和好友談天說地, 簡直一流!!! 之後去shopping又方便! 在美好的星期天, 就應該這樣享受一下! 貼士: 建議大家訂枱, 因為遲一點就很多人排隊! 也建議大家訂枱時指明坐餐廳,外圍位置 

還用芥苿醬伴, 頗特別, 但味道不是人人也接受到~
最後, 還有一杯果茶: 都幾大杯! 不過友人覺得太甜~

其實最想讚的, 是環境!!!

在美好的星期天, 就應該這樣享受一下!

• English Breakfast
2008-07-05 10 views
I went there with my friend tonight and i found the food there was not that good, very disappointed. Also, the restaurant was quite noisy and crowded. Anyways, thanks for my best friend to celebrate my birthday here : )1. onion soup (ok)2. green pea soup (ok)3. carbonara (the sauce is too thick and the sphagetti is not al dente)4. stewed oxtail with red wine brown rice (ok)

1. onion soup (ok)
2. green pea soup (ok)

$150 (Dinner)
  • None
2008-07-04 52 views
男友生日,睇食評話呢度幾好, 決定試試.叫左一個龍蝦汁鮮蝦扁麵, 一個肉眼扒, 五成熟.扁麵非常入味, 鮮蝦爽口, 好好食, 不過份量好少, 我一個小女子都食唔飽.肉眼扒烤得O岩O岩好,有好香既炭火味, 滿意.最後上既甜品係 chocolate tuffle cake, 餐廳好有心思, 係個碟邊用朱古力寫上男友的名字,男友勁開心, 好圓滿既一餐生日飯!
男友生日,睇食評話呢度幾好, 決定試試.
叫左一個龍蝦汁鮮蝦扁麵, 一個肉眼扒, 五成熟.
肉眼扒烤得O岩O岩好,有好香既炭火味, 滿意.
男友勁開心, 好圓滿既一餐生日飯!
  • 龍蝦汁鮮蝦扁麵
2008-07-02 38 views
試衫、影相、揀相緣故,頻頻出入九龍塘,也順道來買一些麵包帶回家。 原來夜晚麵包會做大特價,由原價$14-18,減至$18三個,價錢非常便宜!幫襯過兩次,第一次當晚已經吃掉朱古力牛角酥,還能保持鬆脆可口,覺得很美味,其他的沒試不作評論;另一次帶回家後第二天才食用,士多啤梨吉士酥、菠蘿酥、藍莓醬酥不但樣子變了形,酥皮包亦鬆化不再,味道差了好多。 吃麵包,新鮮度始終相當重要,如非即晚食用,再平也不會幫襯了。

士多啤梨吉士酥、
菠蘿酥、
藍莓醬酥不但樣子變了形,酥皮包亦鬆化不再,味道差了好多。

新鮮即日食好食很多!
$18 (Breakfast)
  • 朱古力牛角酥
上個星期六的下午,不用返工當然想睡得久一點,起床後才到又一城吃一餐brunch。甫到達已見到有一條長長既人龍,不過一早已經book了兩點鐘檯,好快就安排我倆入內坐。坐在室外位置,有梳化位提供,較為舒適。因為我倆不太肚餓既關係,況且午餐也不想吃得太飽,所以每人只點了一個main course + drink + dessert便足夠。Main course有:南瓜粟子糙米飯 - 完全係因為“健康”這兩字而選擇,因hamburger太高卡路里又勁肥,但又想試吓,所以便點了這個十分健康既糙米飯中和一吓。這個飯份量頗少,較適合胃口細既女生,糙米飯雖口感較硬,但夠健康已經足夠。芝士牛肉漢堡 - 麵包不是傳統漢堡包既麵包,而是有些像澳門既豬仔包,麵包外脆內軟,特別得嚟又幾正。不過塊牛肉略嫌太鬆散,不太合本人口味。薯條是粗身的,味道一般。Drink:要了兩杯蘋果茶,較清也不太甜,都OKDessert:細細件既chocolate brownie及lemon cheesecake,份量剛剛好,太大件反而好“漏”。brownie朱古力味濃,cheesecake夠滑亦有淡淡既檸檬味,幾好食。其實好想試吓呢

Main course有:

Drink:
要了兩杯蘋果茶,較清也不太甜,都OK

Dessert:

其實好想試吓呢度既bread/士多啤梨吉士酥,不過因為太飽最終都係決定放棄,唯有下次再嚟試過。

總括嚟講,這個價錢有更多更佳既選擇,不過一試也無妨吧!
南瓜粟子糙米飯
芝士牛肉漢堡
dessert
$103 (Lunch)
1K
2008-06-29 10 views
本想看戲但滿晒坐, 又餓, 得知開了間好餐廳, 反正時間不早, 見不用等,馬上也坐下了. 侍應送上包包, 新鮮!自從上次去過歐洲, 都好耐冇食過咁正既包包!叫了南瓜Risotto, Lamb Rack 及 煙肉牛肉堡.飯幾creamy, 但本人不太董吃, 女友及媽則說好吃;Lamb Rack 有三件, 幾好; 生熟掌握ok!煙肉牛肉堡幾厚肉! 夠多汁, 薯條夠脆.服務也ok.
侍應送上包包, 新鮮!
自從上次去過歐洲, 都好耐冇食過咁正既包包!
飯幾creamy, 但本人不太董吃, 女友及媽則說好吃;
Lamb Rack 有三件, 幾好; 生熟掌握ok!
煙肉牛肉堡幾厚肉! 夠多汁, 薯條夠脆.
服務也ok.
2008-06-27 15 views
因為小小芝要考試所以兩位姊妹跑來了又一城陪我吃lunch,方便我食完返去溫書。其實食物本身不值九十多塊,但是環境和服務態度尚算可以補足。我點了西式早餐~見圖沙律有三文魚,不錯吃~飲品是低糖綠茶,幸好沒叫淡的,否則真是什麼味道都沒有了(小妹還要是慣吃淡的呢)最後的甜品賣相真的不怎樣啊= =吃完捎了「手信」cake仔給在圖書館看位的伙伴,味道本人不得而知,包裝還算不錯的

其實食物本身不值九十多塊,但是環境和服務態度尚算可以補足。

我點了西式早餐~見圖

沙律有三文魚,不錯吃~

最後的甜品賣相真的不怎樣啊= =

主菜
外賣cake仔
主菜
外賣cake仔
2008-06-26 11 views
2人第一次來晚飯BOOK了6:00還未有很多人原來DINNER MENU比LUNCH的更多選擇不過沒有SET有點失望呢其實整個餐牌上9成食物也很對口味(除了羊)選了很久終於選了一個意粉和一份肉類首先端上的一人2件厚餐包老實說我真的好討厭它們很硬很凍遇上被智齒折磨的我更加不喜歡了海鮮意大利粉原來是湯意粉來的湯很清新但略嫌下了太多八角海鮮中以鱈魚塊最好味其他則味道太淡有點被騙的感覺燒春雞烤大磨菰要等20分鐘伴碟的lady's finger非常好吃一點也沒有草腥味春雞很嫩很嫩一刀即可切下值得一讚是醬汁好特別好好食服務如常的好滿面笑容之餘也常常加水
2人第一次來晚飯
BOOK了6:00
還未有很多人
原來DINNER MENU比LUNCH的更多選擇
不過沒有SET有點失望呢

其實整個餐牌上9成食物也很對口味(除了羊)
選了很久終於選了一個意粉和一份肉類

好特別好好食

服務如常的好
滿面笑容之餘也常常加水
硬包
$113 (Dinner)
  • 燒春雞
2008-06-25 6 views
因為冇一早make booking, 所以7點鐘左右就攞定位等朋友。不過因為當晚booking幾full,所以要8:30交枱。一坐底,立刻幫你fill水 (之後一直密密refill)朋友未到,麪包先到。waiter好有禮貌問駛唔駛幫手鋪餐巾先,因為唔好意思自己食先~所以唔駛鋪住。第一次幫襯呢一間cafe,看看menu,dinner係冇set要散叫~有soup、salad、rice、pasta、big (即係扒同包)同埋drink (如果冇記錯)~看看周圍既環境~我係坐outside~都幾舒服~看見入面有counter賣包同埋再入d有一個open kitchen煮野 (因為太遠~看不清楚)朋友7:15到~我地好快make order~食住麪包等野食~麪包有兩種~一黑一白~我比較喜歡黑的~因為有咬感~外皮又脆脆地。以下係我地叫既野食~都上得好快~成枱都係1st: 海鮮意粉 - 帶子同蝦~煎得幾香~意粉唔覺特別~2nd: 蟹肉salad - 蟹肉好甜~salad又多又新鮮~個汁好味(唔記得個名)~值得再食3rd: 磨菇雞肉漢堡~重點係個配菜~薯條~真係好薯好好食~雞肉乾左少少~個包就當然好啦

一坐底,立刻幫你fill水 (之後一直密密refill

1st: 海鮮意粉 - 帶子同蝦~煎得幾香~意粉唔覺特別~

3rd: 磨菇雞肉漢堡~重點係個配菜~薯條~真係好薯好好食~雞肉乾左少少~個包就當然好啦~入面軟軟的

8:00左右已經有好多人排隊 (令到環境嘈左d~下次要求坐入面試下)~

好滿足
$150 (Dinner)
  • 蟹肉salad ,薯條
2008-06-24 15 views
昨午, 同一靚靚空姐朋友去又一城tea, 其實一早想試呢間嘢, 之前睇各位既評語都幾多, 今次終於的起心肝嚟試試!去到3點零, 發現有下午茶餐, 分2大類, 漢堡及三文治.漢堡選擇頗多, 首先可選牛或鷄肉, 醬料有芝士, 磨菇, 煙肉共6,7款, 靚靚朋友選了磨菇牛肉堡. 薯條亦可選辣或不辣, 她選了不辣的.三文治則只有3款, 而小弟則選了烤雜菜百吉包.先評烤雜菜百吉包, 裡面有黃椒, courgette, watercress (不太肯定)等幾款... 料是新鮮的. 包是十分好食, 小弟素來勁鐘意食包, 對皮脆裡軟淑的百吉包更是愛不惜手, 可能是習慣了罷, 有幾年時間差不多日日食啲高質數既百吉包, 牛角包, 朱古力包等等, 好回味哦! 此店的包是能做到要求的, 新鮮! 讚!靚靚朋友的磨菇牛肉堡亦是非常不俗, 包身烘得微脆, 裡面又是軟淑, 漢堡扒尚算有肉汁, 沒有過熟, 加埋半溶芝士及磨菇, 呢啲咪係'夾'囉, 俾隻手指公你!薯條炸得脆, 香口乾身, 又熱辣辣的端上, 何有不美味之理? 俾埋另一隻手指公你!餐飲, 小弟要了凍咖啡, 這個叫做交到功課吧, 靚靚朋友的熱咖啡, 賣相什佳

去到3點零, 發現有下午茶餐, 分2大類, 漢堡及三文治.

薯條亦可選辣或不辣, 她選了不辣的.

三文治則只有3款, 而小弟則選了烤雜菜百吉包.

餐飲, 小弟要了凍咖啡, 這個叫做交到功課吧, 靚靚朋友的熱咖啡, 賣相什佳, 見靚靚朋友都飲晒, 應該不俗吧!

最後亦追加了1件berry cheese cake, 不太膩, 酸酸哋, 清清哋, 又得喎!

店中的年青服務員殷勤熱心, 調位, 影相都一一幫我哋搞, 唔錯唔錯. 唯臨離開時有一位應較高級的女服務員可能覺得我哋坐得耐, 以有點兒串的態度對靚靚朋友表示我哋坐到過咗tea time. 我諗應是該店晚市多人, 所以服務員有壓力吧?!

無論如何整體仍是高水準兼抵食, tea set 大概40蚊左右, cake 25蚊1件, 2人今餐先120蚊. 喺咁舒服既環境一邊聽住音樂, 一邊食嘢閒談幾粒鐘, 真係幾寫意架!

重點係佢啲包係very good嘛! 包生仔呢度就冇喇, 但'包'好食你就放心都得喇!
$60 (Tea)
2008-06-16 3 views
娜姑有得飲﹐ 席宴 喜來登。 姑公驅車送她過海﹐ 順便約老斗食飯。 泊架車係又一城﹐ 電 simplelife 訂檯﹐ 留低電話有位通知。 好過企門口等。 服務好好。養好多伙記﹐ 全部年青充滿活力﹐ 敬業樂業。 難得。 有個妹妹仔梳隻髻髮形﹐仲好靚女添。 兩個人 shared 份 Caesar Salad (grilled prawn), 大大份。 ($80-$90)。 生菜賣相唔多夠﹐ 唔夠新鮮。 蝦燒得好食﹐ 違憾得個幾隻。 Lamb Rack ($118) 有三件﹐ 不過不失﹐ 伴碟菜就燒得好食D。 (just)龍蝦汁燒蝦麵 ($130) 份量細﹐ 無幾多隻蝦﹐ 但幾好味。 跟餐四塊 chunk breads 幾好﹐ 似D 鬼佬麵飽。 跟 olive oil + vinegar, garlic 醬會好D。兩杯 capachino, ($22) 細細杯 但香味噥鬱﹐ 正。 好過隔離 pacific coffee 多多聲。埋單 $411。順便買 pack 特價麵飽。 $18 三件。原價 $14 一件我就唔買啦。 crosant 都係 DeliFranc 好食D。ps 見班妹妹仔做

養好多伙記﹐ 全部年青充滿活力﹐ 敬業樂業。 難得。
有個妹妹仔梳隻髻髮形﹐仲好靚女添。

(just)

埋單 $411。

順便買 pack 特價麵飽。 $18 三件
ps 見班妹妹仔做野爽手爽腳。 在 storing shelf 攞D 咖啡糖入糖罌。 黃色盒歐洲名糖﹐ 唔係 cheap 野黎。 我在家都唔捨得用﹐ 只用土砲太古糖。
storing shelf 仲擺左好多 dilma 紅茶﹐ 又係好野黎。 原裝錫蘭名牌。 以前在家自己煲﹐ 隔離街都聞到茶香。 最近少飲左。 dilma D 茶積好勁。 三日 dimla 成棚牙黑晒﹐ 要洗牙。
附近有幾檯都係叫 hambergers, 賣相幾好﹐ 俾日 brunch 試試.

$$210 (Last Night Supper)
2008-06-13 46 views
個 人 覺 得 Simplylife Bakery Cafe 嘅 又 一 城 店 嘅 service 好 啲 ,太 古 城 嗰 間 坐 室 外 嘅 感 覺 好 唔 舒 服 ,行 商 場 啲 人 望 吓 望 吓 、等 位 嘅 客 又 望 吓 望 吓 ,反 觀 又 一 城 店 由 manager 到 侍 應 甚 至 喺 另 一 邊 賣 麵 包 班 靚 女 ,有 禮 貌 又 有 笑 容 ,令 人 好 似 去 咗 酒 店 食 嘢 咁! 嚟 食 晚 飯 先 知 ,原 來 一 到 8 點 半 ,會 有 超 jetso 正 嘢 . . . 麵 包 特 價 $18 pack ,內 有 3 個 平 時 賣 開 十 幾 蚊 嘅 包 包 ,而 家 圍 到 $6 個 好 抵 呀!跟 餐 嘅 包 包 當 然 唔 會 馬 虎 啦!Simplylife 出 品 嘛!意 大 利 煙 肉 雙 層 芝 士 牛 肉 漢 堡 係 Simplylife 嘅 招 牌 菜 ,梗 要 試 吓 啦!睇 吓 $88 嘅 漢 堡 包 點 巴 閉 法 . . . 漢 堡 包 上 層 個 包 咁 似 啲 茶 餐 廳 嘅 餐 包 嘅? 見 到

意 大 利 煙 肉 雙 層 芝 士 牛 肉 漢 堡 係 Simplylife 嘅 招 牌 菜 ,梗 要 試 吓 啦!睇 吓 $88 嘅 漢 堡 包 點 巴 閉 法 . . . 漢 堡 包 上 層 個 包 咁 似 啲 茶 餐 廳 嘅 餐 包 嘅? 見 到 勁 多 芝 士 汁 喺 "塊" 牛 肉 . . . 應 該 話 喺 "嚿" 牛 肉 上 面 滴 吓 滴 吓 . . . 我 啲 口 水 又 跟 住 滴 吓 滴 吓 . . . 牛 肉 有 8 安 士 咁 勁!仲 要 係 好 重 牛 味 好 juicy 添!

牡 丹 雖 好 都 要 綠 葉 扶 持 ,漢 堡 雖 正 都 要 薯 條 點 綴 ,大 大 碗 薯 條 幾 咁 吸 引 ,做 主 角 都 仲 得 啦!薯 條 厚 切 兼 勁 重 薯 味 . . . 咪 笑 呀!你 食 開 的 麥 記 薯 條 得 鹽 嘅 鹹 味 之 嘛!試 完 呢 度 啲 薯 條 你 就 會 明 薯 條 可 以 咁 鬼 薯。

意 式 牛 肉 及 豬 肉 香 腸 闊 條 麵 最 正 嘅 係 牛 肉?豬 肉?香 腸?No!答 案 係 闊 條 麵 ,煙 韌 得 嚟 帶 少 少 彈 力 ,正 !但 $78 就 稍 嫌 貴 咗 啲!Around $58 - $65 就 正 路。

龍 蝦 汁 鮮 蝦 細 扁 麵 要 $128?試 過 就 知 點 解 咁 富 貴。隻 蝦 係 好 鮮 味 彈 牙 ,但 唔 係 貴 喺 呢 度 ,而 係 濃 得 好 緊 要 嘅 龍 蝦 汁 ,完 全 滲 晒 入 啲 細 扁 麵 度 ,每 條 爽 滑 嘅 幼 身 麵 條 都 夾 住 龍 蝦 湯 嘅 香 濃 味 道 ,好 攞 命 架 !

凍 紅 莓 茶 食 飽 歎 番 杯 可 以 幫 助 消 滯 ,$24 OK 啦!而 Ice Mocha 比 想 像 中 好 飲 ,凍 得 嚟 咖 啡 味 依 然 好 香 濃
意式煙肉雙層芝士牛肉漢堡
薯條厚切兼勁重薯味
龍蝦汁鮮蝦細扁麵
意式牛肉及豬肉香腸闊條麵
$120-150 (Dinner)
意式煙肉雙層芝士牛肉漢堡
薯條厚切兼勁重薯味
龍蝦汁鮮蝦細扁麵
意式牛肉及豬肉香腸闊條麵
  • 意大利煙肉雙層芝士牛肉漢堡
2008-06-09 15 views
大澳行因天雨取消,最終改到九龍塘吃brunch,享受一下週末閒情。跟宛宛排了一會己被安排坐在室外座位,環境比室內開揚很多,更切合吃brunch氣氛。兩款頭盤的磨菇湯和吞拿魚沙律也選了,同樣地配上一片多穀包,胃口小的女生相信已飽了大半!小試一口磨菇湯,磨菇味很濃及滑溜,質感也頗濃稠,味道相當好;自己的吞拿魚沙律想不到的多,用漂亮的大碗盛著的沙律,外觀相當吸引,沙律菜款式甚多,只是沙律菜稍欠新鮮,某些菜葉已變啡色,這方面要多留意一下!本以為會用上罐頭吞拿魚,怎知是新鮮吞拿魚拌wasabi汁,有點喜出望外!!吞拿魚小小的兩件,份量是少一點,但作為頭盤則可以接受,配上微辣的wasabi汁,有點嗆鼻但又是刺激,不俗。麵包是店裡主打,味道當然ok,外脆內軟的麵包沒有抹上牛油也很不俗,要是可以加熱一下會更完美。宛宛的凱撒沙律份量不少,佈滿芝士和芝士汁的生菜比之前的新鮮百倍,生菜爽脆鮮甜,但要我整碟吃光則有點難度了 自己在pasta和benedict中選了很久,最終都選了後者,皆因自己喜歡吃蛋而且brunch嘛,似乎較切合呢 這裡的benedict沒有用上英式muffin,而是用了店內的麵包代替,本

這裡的benedict沒有用上英式muffin,而是用了店內的麵包代替,本來也沒大問題,只是那片麵包的外皮有點過硬,用刀叉來吃又切不開,用手吃又因蛋汁滿佈而不太方便,吃得有點兒狼狽! 不過那片麵包沾了煙肉汁後又的確很好吃哩。

中間的煎煙肉有四片,份量極度充足,廚師只將煙肉略為煎香,肥肉部份仍有油份,最終也不可以完全消滅,有點可惜!主角的兩顆水煮蛋略為過火,蛋白仍算滑溜,只是蛋黃就顯得有點過熟,雖然仍然是溏心蛋但只是很少部份,要是能煮出生一點的半熟蛋就更好了。

想不到在碟上唯一顏色鮮艷的烤蕃茄如此鮮甜,吃罷兩顆蛋和煙肉後,那半個甜蕃茄絕對能清清口腔呢!

是日iced tea為蘋果茶,味道有點特別,有點蘋果味但又有一點像茉莉茶的味道,只是冰有點多,令到味道變淡一點,以果茶來說還算不俗。

月巴人貪心地點了甜品,是日甜品是lemon cheese cake,小小一丁方的芝士蛋糕平時來說當然不夠喉,不過明知之後會有下文,那就沒問題了!芝士蛋糕的芝士香味還算濃郁,當中淡淡的檸檬香令到蛋糕沒那麼膩口,不過自己喜歡更濃味一點的;餅底及芝士餅質感略為偏軟,要是兩者可以硬身一點,會更像自己喜愛的芝士餅模樣。

很喜歡這裡的純白餐具,個人覺得很漂亮哩!!

謝謝宛宛!
頭盤的磨菇湯及吞拿魚沙律
凱撒沙律及水煮蛋
丁方的檸檬芝士餅
2008-06-07 5 views
同2個朋友來食野。本身心情不是太好.不過美食當前,人都開心哂.....凱撒沙律.用料不會差,好有心機,超好味的芝士在面頭。包包:食左2個.仲想黎多轉。羊:反而肉類比較遜色.佢旁邊既蔬果就燒得好好...飯:真的好好味.好細碟但係食完好滿足:「食到7分飽最好。」
同2個朋友來食野。
本身心情不是太好.
不過美食當前,人都開心哂.....

凱撒沙律.用料不會差,好有心機,超好味的芝士在面頭。
包包:食左2個.仲想黎多轉。
羊:反而肉類比較遜色.佢旁邊既蔬果就燒得好好...
飯:真的好好味.好細碟但係食完好滿足:
「食到7分飽最好。」

$100 (Dinner)