2008-07-10
生活總要過.....今天休半日, 早上去完 physical, 吃過自製的蛋治, 做咗一陣野就去又一城約個朋友午餐! 十二時人不多, 已訂位, 但要求再坐入啲時, 侍應應承但面口甚差! 這裡的 set lunch 分 1. 湯/沙律, 2. 主菜, 3. 甜品, 2 only...$72, 2 + 1/3 only....$82, 1 + 2 + 3...$92! 我們各自叫了一個餐, 2 + 3, $82! 吃過這兒買的麵包, 唔錯, 於是朋友叫了芝士蕃茄牛肉漢堡包, 我則叫了芝士蕃茄雞肉包! 先來兩杯蘋果茶, 原以為是英式茶, 原來是帶甜的, 清清地, 少一點甜味會好飲啲! 主餐來到時....都幾大份, 薯條, 蕃茄, 洋蔥另上一杯, 薯條好大條, 吃了一條, 沒有什麼特別, 蕃茄切得厚厚一片, 不甜, 洋蔥煎過, 夠清甜! 我的雞肉堡就厚厚的伴著麵包, 少"鞋", 唔太好食, 食剩添! 然後最後上甜品, 一件香蕉朱古力蛋糕, 一件士多啤梨慕司蛋糕, 兩件都好細件, 且唔好食, 香蕉蛋糕無乜香味, 慕司又有啲假!P.S. 我見隔離兩位少女只叫四件甜酥, 兩件鹹酥, 極吸引, 下次真
P.S. 我見隔離兩位少女只叫四件甜酥, 兩件鹹酥, 極吸引, 下次真係要試試!