2008-11-07
朋友同我慶祝生日,我當然要食至愛既意大利菜啦,聽人講呢間餐廳唔錯,成日好多人喺門口排隊,於是嚟試吓。之前打咗電話book枱,準時7:45去到,reception姐姐話啲人未交枱,要我地再等,好彩佢話有枱就打電話比我地,咁我地都可以周圍行吓。等咗15分鐘終於可以埋位,首先比咗啲麵包比我地,唔知係咪好肚餓關係,都覺得ok,如果熱既就仲好。我地叫咗呢3樣嘢:1. 鱸魚茴香有機糙米飯 – 鱸魚好滑又夠大件,糙米飯就好creamy,感覺似食緊意大利飯,但比較膩,食完就好飽。2. 大蝦天使麵 – 大蝦好有炭燒味又唔會太乾,天使麵我不嬲麻麻地,但呢間就整得好好食,好香濃既茄汁又夠彈牙。3. 意大利煙肉芝士牛肉漢堡 - 麵包硬,牛肉太咸唔夠juicy,煙肉太燶同乾完全食唔到,好彩薯條較厚身幾好食,總括嚟講我覺得麥記個至尊漢堡好食過佢。另外我覺得啲枱太細,3個人坐張細枱但張枱擺咗啲嘢食後加埋杯碟刀叉係超迫囉。總括嚟講我就覺得食物普通,價錢又唔平,想食意大利菜下次去返Amaroni’s算啦。
我地叫咗呢3樣嘢: