2012-04-17
29-Jan-2012 (SUN)Simplylife Bakery Café 是在又一城的高層,我覺得撘升降機會比扶手電梯較方便。第一次嚟嘆Brunch,十一點左右門口已經排長龍,等咗約十五分鐘才安排入座。今次安排我哋坐在入面近廚房位置,餐廳配用了實木造的座椅和餐枱,一邊嘆早餐一邊聽著音樂,還有能看著各款式美食的部份製作過程至上碟,真係別有一番風味和情調。在排隊時服務生已經給我們先看餐牌,所以安排入座後我們便可以即時落單。燒美國春雞 (芥末醬) 套餐 $108.- 是日沙津 配餐包沙津配有粟米粒和粟米片,香脆可口。沙津菜新鮮甜美。麥包有點微暖,皮層不脆但鬆軟煙韌。燒美國春雞 (芥末醬)半隻燒春雞 - 雞肉不滑口,但入味配有香草和芥末醬,相當鮮味!芥末醬很特別,味道有點似蛋黃醬。薯仔冇乜味,都係配汁才好吃。凍茶覺得似果汁多過茶,不會過甜,清香冰凍好味。*** 套餐價格飲品只包括自家製凍茶或汽水,咖啡需另加$12.-美式早餐 (加芝士蛋糕) 套餐 $118.- 是日餐湯 - 南瓜湯 配餐包南瓜餐湯加上忌廉好香滑,入口南瓜蓉滲透味覺。美式早餐有腸仔、煙肉、茄汁豆、炒蛋、蕃茄、磨菇同
真係別有一番風味和情調。
燒美國春雞 (芥末醬) 套餐 $108.-
是日沙津 配餐包
沙津配有粟米粒和粟米片,香脆可口。沙津菜新鮮甜美。
麥包有點微暖,皮層不脆但鬆軟煙韌。 燒美國春雞 (芥末醬)
芥末醬很特別,味道有點似蛋黃醬。
薯仔冇乜味,都係配汁才好吃。 凍茶
覺得似果汁多過茶,不會過甜,清香冰凍好味。 *** 套餐價格飲品只包括自家製凍茶或汽水,咖啡需另加$12.-
美式早餐 (加芝士蛋糕) 套餐 $118.-
是日餐湯 - 南瓜湯 配餐包
南瓜餐湯加上忌廉好香滑,入口南瓜蓉滲透味覺。 美式早餐
有腸仔、煙肉、茄汁豆、炒蛋、蕃茄、磨菇同多士。
腸仔皮脆肉淋,煙肉不會好肥膩,茄汁豆酸味適中,炒蛋嫩滑,
蕃茄有點生和酸,磨菇有點牛油香味好可口,多士香脆鬆軟好味。 精選 甜品 - 芝士蛋糕
這個有點失望,芝士味唔夠,而且又不夠香滑。 餐飲 - 凍茶 食飽後望到門口都仲係排晒長龍,我想這餐廳會係嘆茶傾計的最佳選擇。