2009-06-24 2841 views
工友食評食完咖哩想找個地方飲野,在旺角要搵間野飲很難,見呢間OPENRICE有介紹就試下﹗地點在酒店,去到門口感覺騎騎呢呢,又舊又奇怪,本來都唔多敢入去,膽粗粗一試入到去有點回到八十年代一樣,0的待應著哂0的牛仔衫褲,好似去左睇鬼馬相星咁,搞笑非常﹗我估呢個係佢地既主題吧﹗飲品方面所有大路野都有,我就要了杯白酒,買一送一,由於唔多識飲既關係,在我心中白酒最緊要夠凍,夠凍的味道就算很酸很澀也沒有問題,可喜的是這兒的味道入口較甜,好岩女仔喝,價錢公道﹗其實老實講服務是不錯的,待應們都有禮及主動,坐得亦舒服,也許無咩人知吧,我由七點半坐到十點都係無人的﹗在旺角想靜靜地傾下計飲下酒,呢度很不錯﹗
工友食評

我估呢個係佢地既主題吧﹗

$80 (Other)
2008-05-10 1329 views
尋晚同C小姐飲野, 因為我考試要9點幾先開始, 所以我就suggest去lee度, 好過去諾士佛台同人迫, 又嘈. 貪依度夠清靜, 又有音樂聽, 有fashion show睇, 仲有d人唔雜, 多數係鬼佬遊客.happy hour去到9點 - buy one get one free, C小姐9:10pm先行到達, 佢地個captain好好, 仲offer我地有happy hour, 於是on the way的我, 收到C小姐電話, 即刻order定Draught 生力同long island (要diet coke).之後我地叫左炸魚薯條+凱撒沙律, 講真, 食物質素一般啦.但service搭夠, d 酒又溝得好飲 ... 唔錯 見佢咁好人, 幫佢買左幾隻糉 ... 人地要交quota , 無所謂坐到佢地打烊, 1點鐘lu .... 要返屋企total: $366

之後我地叫左炸魚薯條+凱撒沙律, 講真, 食物質素一般啦.
但service搭夠, d 酒又溝得好飲 ... 唔錯

坐到佢地打烊, 1點鐘lu .... 要返屋企

total: $366
$180 (Other)
2007-12-01 841 views
見咁多食家都讚,一心以為呢度應該ok,而且自己事前也上過她的website,看到有個stella draught beer o既套餐,來到始知已沒有供應,隨手翻翻餐牌看看有甚麼飲,生啤只得一款,就係生力啤,呢次真係「局飲」,本來想order 小食,但方圓有人坐的枱都沒有人叫嘢食,只飲,故也不願冒險,匆匆灌下兩杯啤酒即閃。
2007-09-08 484 views
酒…都係以前飲開個D所以唔評, 反而食物今次又搞下新意試下D新野…炸雲吞- 雲吞外層炸得好香脆, 咬開內裡全是蝦肉, 大大隻仲好爽口炸魚柳拼炸薯條- 魚柳有兩大塊, 炸漿唔算太厚, 魚肉幾厚身, 就算炸完D肉仲好嫩滑牛柳串- 牛柳粒燒得過熟, 肉質有D韌, 我就麻麻地, 但同行朋友就幾欣賞

2007-08-07 190 views
上次朋友就我去CWB, 今次就到我去番佢屋企附近既維景飲番杯上星期去有幾款小食任拎, 試左春卷幾脆口, 而煙三文魚牛角飽既餡三文魚有D腥, 不過唔駛錢又唔要求得咁多今次除左飲酒外仲係到食埋晚飯, 焗豬扒飯唔太多汁, 但焗出來又唔會太乾. 個雞翼加左麵包糠再拎去炸, 炸得好香口同本身醃得好入味

2007-06-08 90 views
酒吧唔算大, 酒客中佔左9成都係老外. 朋友M差唔多個個禮拜都來呢處, 所以佢同D侍應都好熟, 上次要佢地比隻嘉仕伯做推廣個隻吹氣船我, 佢地真係推廣完後記得比隻我, 服務加分啦!除左飲白, 紅酒外, 今次就試下佢既J.D. COKE, 可樂就原支自己倒落個杯到, J.D.份量唔少, 整到酒味濃, 我鍾意!問侍應拎左個大MENU, 唔止得小食, 飯, 意粉, 扒, 湯等都有得叫, 叫了個海南雞飯同炸雞槌, 海南雞飯就好普通, 反而個雞槌就幾唔錯, 炸得幾香口, 送酒一流.

2006-12-20 93 views
同朋友照舊係呢度HHHouse White Wine($48x3) - Happy Hour時段買一送一, 今次隻酒轉左另一款, 入口太甜, 麻麻地House Red Wine($48) - 易入口, 單寧味不重三文魚北寄貝($48) - 三文魚(5塊)北寄貝(4塊)份量唔多, 但入口尚算新鮮泰式豬頸肉($48) - 燒得有點乾, 醬汁酸酸地, 幾醒胃既一款小吃
同朋友照舊係呢度HH
HH
2006-11-23 93 views
幫朋友整完電腦就係附近HH, 今晚好爆(16/11/2006), 成場坐滿晒老外, 好彩仲有張檯House Wine($48) - HH買一送一, 算大杯, 幾抵, 同埋杯酒好易入口飲酒緊係要叫D野來送酒, 雞軟骨有6串, 點日式燒汁, 味幾濃
2006-09-02 81 views
昨晚打完邊爐朋友仔話未夠喉所以來左呢度飲多杯, 好耐無見既靚女侍應生竟然係到, 我朋友見到不知幾開心原本只係諗住飲一兩杯, 但飲飲下竟然總共飲左8杯白酒, 而佢既白酒都幾易入口, 同埋都幾大杯下, 如果係HAPPY HOUR時段就真係抵到爆
HP
2006-08-29 83 views
朋友好喜歡在此happy hour, $48一杯happy hour 到9點賣一送一, 都算抵飲, 而小食$40-$60, 份量又好大碟, 不計地方唔就腳, 這間絕對是happy hour好去處.