放左學就同好朋友一齊試下呢間幾多food blogger 推介既韓國餐廳食晚飯忌廉芝士飯卷($49)正常飯卷應該好重麻油味,呢個冇乜麻油味之餘,仲好淡味😟而且飯太爛👎🏻冇咩口感,完全唔知食緊咩😲.泡菜煎餅($72)泡菜煎餅竟然泡菜味好淡😪泡菜比例好少🙄反而粉就多😓食落似食緊一塊好油膩既一pat粉🙅🏻.火山脆皮豆腐($48)呢個反而有驚喜🤗豆腐外面層炸粉薄薄一層,外脆內軟👄而且裡面都幾多汁👅配埋d酸辣醬,中和返個油膩感👍🏻.春川炒辛辣雞鍋($178)個人唔太好呢個雞🐥鍋,個汁偏甜,食得多有d厭😢但係裡面d粉絲幾q彈😋雞肉尚算滑啦😛.韓國菠蘿冰($58)呢個冰好菠蘿🍍,而且味道一都唔假,飲落幾fresh👅.忌廉插柚子🍊沙冰 ($38)忌廉同柚子估唔到係幾夾喎!☺️而且好解渴👄呢個飲品幾有創意😆整體黎講,真係好一般,最基本既韓國出名既小食都做得麻麻,唔明點解咁多人話好食

忌廉芝士飯卷($49)
泡菜煎餅($72)
火山脆皮豆腐($48)
春川炒辛辣雞鍋($178)
韓國菠蘿冰($58)
呢個冰好菠蘿🍍,而且味道一都唔假,飲落幾fresh👅
忌廉插柚子🍊沙冰 ($38)

2017-01-01 216 views
兩次幫襯都是delivery。第一次order了炸雞和辣炒年糕。炸雞基本上沒什麼味道,連咸味也不夠。年糕一般。第二次order了豆腐海鮮湯飯和傳統紫菜包飯。豆腐湯一打開就是一層厚厚的油。紫菜包飯竟然中間是香腸,太沒誠意了吧。只能說,我不會容許第三次失望。
兩次幫襯都是delivery。

只能說,我不會容許第三次失望。
Delivery
2016-12-29 282 views
大圍屋邨商場附近開左間韓國菜,一直想吃試,最近無胃口,於是約埋阿妹一齊吃韓國菜,刺激味蕾,又可以感受韓國風!這間韓國餐廳的裝修可謂夠晒前衛,牆上的壁畫是美式漫畫公仔,不同的格仔梳化Crossover ,配理D Cyber Feel Color膠椅,好有新舊交融的感覺。我地望到隔離靚女韓國侍應即刻在客人面前炒韓式炒飯,好香下,本想一試,但阿妹唔鍾炒飯,於是點了泡菜湯,都幾辣下,有豆腐、芽菜,辣味由喉嚨湧上,越喝越過癮。大家都點了菠蘿冰,因為原個菠蘿上,好吸引,沙冰入面有濃的菠蘿味道,好正!但58蚊有點貴!清河醉雞翼,有少少酒味,但雞翼好嫩滑,有少少點,唔肥膩。火山脆皮豆腐,我覺得好似中菜的咕嚕豆腐,食落都好似,外皮炸脆加上芝麻香,淋上個酸甜汁,好開胃,豆腐內面嫩滑。心想:我同阿妹好似去左韓國,如果有個似金秀賢靚仔服侍就更Perfect
但58蚊有點貴!
清河醉雞翼,有少少酒味,但雞翼好嫩滑,有少少點,唔肥膩。
1K
2016-12-14 8115 views
一講起韓國野,大家一定諗起尖沙咀韓國街啦! 不過跟得我哋A姐M佬,就梗係食特別啲,隱世啲嘅餐廳啦!!Sister Korean Cafe真係收得好埋,位於大圍新翠商場,唔係朋友J小姐住嗰度,我哋都唔知嗰度有間韓國餐廳。唔好以為佢喺屋邨入面就唔掂,餐廳有幾勁多韓妹Obba嘅侍應,好似去咗韓國咁。M佬,你唔好再望女啦,又渴又肚餓,快啲叫嘢啦!! 韓國菠蘿冰,用成個菠蘿做杯,影相呃Like一流,飲落好香菠蘿味,仲要有菠蘿肉,正!! 另外,忌廉插柚子沙冰都好好味,夠晒凍,啲忌廉不斷流落嚟。再嚟兩個小食醫下肚先!! 韓式原味炸雞,新鮮炸起,非常香口。火山脆皮豆腐,嚟到熱辣辣,加埋啲辣醬,好醒胃。我哋咁鐘意食蟹,就梗係要嗌韓國醬蟹啦! 呢度嘅醬蟹每日由韓國空運到港,非常新鮮。最正係佢配埋紫菜麻油飯,有勁Local嘅食法: 撈埋蟹膏蟹肉食,好鮮味!!!呢個亞之媽街頭炒豬什錦,真係好大呀,有豬腸、豬腩肉、豬腩片、魚糕,十分足料!! 識食就梗係食埋粉絲同椰菜,吸晒啲精華。嘩!! 漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯嚟啦,最特別係有專人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因為M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 嘩,好足料
韓國菠蘿冰
韓式原味炸雞
火山脆皮豆腐
亞之媽街頭炒豬什錦
嘩!! 漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯嚟啦,最特別係有專人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因為M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 嘩,好足料咁喎,落極都仲有。
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯
最後砌到星型,加埋蛋黃,搞掂。新鮮炒起,新辣辣,特別好味,少少辣,好香口。
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯
呢餐真係食到攬住嗰肚走,都係600零蚊,如果喺韓國街到食,一定會無咗張金牛!!!
2016-11-22
$300 (Dinner)
韓國菠蘿冰
亞之媽街頭炒豬什錦
2016-12-11 323 views
今日咁岩去開大圍探朋友同佢BB,臨走朋友見我地4個話肚餓,就介紹我地幾個可以去附近Cafe試下,一去到環境唔錯,仲有韓妹侍應,呢度真係冇令我地失望!同好彩我地早去6點左右去到,唔洗等位,之後都見到好full下!首先一坐底同其他韓式餐廳一樣,有前菜(泡菜,芽菜)比客人先享用,但呢到會附送埋海帶湯,味道都唔錯!我地叫左個唔辣既韓式海鮮烤餅,可能冇叫到辣味,味道唔算膿,但口感唔錯,好彈,不過魷魚少左D!下次要試下辣味先得!我地仲叫左辣汁生菜包豬腩肉,呢個好正,生菜size岩岩好包住半肥瘦豬肉配埋韓國特製醬汁,少少辣辣地,好好味!跟住到韓式蜜糖炸雞,味道岩岩好,雞肉炸到脆卜卜,加上蜜糖,韓式炸雞幾時都咁好食!心形豚肉韓式蛋炒飯,即場睇住韓國靚女將切得細細粒豚肉一齊炒飯,放埋芝士,最後切出心形圖案,側邊d蛋包住個心心,睇賣相已經覺得好食,食落口既唔油膩粒粒分明,真係又好睇又好食!

韓國姐妹cafe,諗番都幾正,同班韓飯食左好多韓菜,去唔到韓國住咪食住韓菜先囉好早就黎到,得幾檯,有時屋邨餐廳好在冇旺區咁爆咁逼鮑魚唔細隻,燒鮑魚我至鍾意食,好貼心地切開哂,唔需要自己切。肉質仲好鮮嫩,有彈牙既口感,口感十足。唔需要加好多調味可以食到鮑魚鮮味,實在不錯。主食係火焰芝士拉麵豬仔骨,之前聽過有燒味店搞芝士叉燒,原來芝士豬仔骨都出左,仲有拉麵食。。芝士拉麵不嬲都係好配搭,正正常常一個拉麵配一個比較濃的芝士,帶點咸香好好味,不過幾個人食就冇咁HEAVY。豬仔骨有少少燒汁味,點上少少芝士食,又咸又甜幾得意,豬仔骨肉亦唔會好嚡口,夠特色。栗米,芽菜等熱左之後配上豬仔骨食又甜又清新。爐邊蛋亦唔會太DRY,好滑但蛋味唔算太出,味道唔錯。另外菜包五花腩,五花腩唔多醃製所以比較原汁原味,薄切好易咬開,菜令本身已健康既五花腩更加清新,小小咸多多脆。有另外少少辣醬點,好惹味。
好早就黎到,得幾檯,有時屋邨餐廳好在冇旺區咁爆咁逼
鮑魚唔細隻,燒鮑魚我至鍾意食,
好貼心地切開哂,唔需要自己切。
肉質仲好鮮嫩,有彈牙既口感,口感十足。
唔需要加好多調味可以食到鮑魚鮮味,實在不錯。
主食係火焰芝士拉麵豬仔骨,之前聽過有燒味店搞芝士叉燒,
原來芝士豬仔骨都出左,仲有拉麵食。。
帶點咸香好好味,不過幾個人食就冇咁HEAVY。
豬仔骨有少少燒汁味,點上少少芝士食,
又咸又甜幾得意,豬仔骨肉亦唔會好嚡口,夠特色。
栗米,芽菜等熱左之後配上豬仔骨食又甜又清新。
爐邊蛋亦唔會太DRY,好滑但蛋味唔算太出,味道唔錯。
另外菜包五花腩,五花腩唔多醃製所以比較原汁原味,
有另外少少辣醬點,好惹味。
2016-12-07 238 views
商場附近開左間韓國菜,一直想吃試,最近無胃口,於是約埋阿妹一齊吃韓國菜,刺激味蕾,又可以感受韓國風!這間韓國餐廳的裝修可謂夠晒前衛,牆上的壁畫是美式漫畫公仔,不同的格仔梳化Crossover ,配理D Cyber Feel Color膠椅,好有新舊交融的感覺。我地望到隔離靚女韓國侍應即刻在客人面前炒韓式炒飯,好香下,本想一試,但阿妹唔鍾炒飯,於是點了泡菜湯,都幾辣下,有豆腐、芽菜,辣味由喉嚨湧上,越喝越過癮。大家都點了菠蘿冰,因為原個菠蘿上,好吸引,沙冰入面有濃的菠蘿味道,好正!但58蚊有點貴!清河醉雞翼,有少少酒味,但雞翼好嫩滑,有少少點,唔肥膩。火山脆皮豆腐,我覺得好似中菜的咕嚕豆腐,食落都好似,外皮炸脆加上芝麻香,淋上個酸甜汁,好開胃,豆腐內面嫩滑。心想:我同阿妹好似去左韓國,如果有個似金秀賢靚仔服侍就更Perfect。
但58蚊有點貴!
清河醉雞翼,有少少酒味,但雞翼好嫩滑,有少少點,唔肥膩。
2016-12-05 518 views
咦個會有韓國囡囡專人服侍係你面前卷卷卷卷卷豬仔骨望到個pat芝士真心幾自癒下口感 8/10豬仔骨嘅肉都幾嫩口,唔會食到痴晒牙拉晒絲另外比超厚嘅芝士包住😍食落去基本上成口都係,都幾滿足😋不過芝士做唔到好完美咁包裹住豬仔骨冇pizza拉絲嘅感覺,應該用唔同芝士同埋芝士本身比較實正所以基本上都係食食下會分開左食😂味道 8/10豬仔骨醃得幾入味韓式辣醬嘅酸甜味加上豬肉嘅香味令豬仔骨幾醒胃!芝士嘅咸味亦同豬仔骨幾配合☺️只係膩滯左啲咁啦,食兩三條都已經夠份量 7/10其實佢嘅芝士都幾膩滯嫁雖然豬仔骨嘅肉真係少左啲不過啲芝士可以將你塞到飽晒🙈仲唔飽嘅仲有啲芝士蛋同粟米可以食!咦個有韓國囡囡專人服侍幫你㩒啲蟹肉出黎同埋你撈匀口感 7.5/10口感有啲似湯飯,可能撈個時汁多左啲😂不過最緊要唔會淋pat pat,👅令願佢硬啲都好過淋😐蟹肉軟淋淋,唔係實正嘅口感不過又唔係一pat個種,係舒服嘅軟另外,紫菜令口感更多元化味道 7/10味道方面,蟹肉嘅鮮味唔算好重不過冇腥味,可以接受不過對海鮮超高要求嘅話唔夠新鮮😂唔合格,重作😤,不過👅就覺得合格嘅醬汁方面,👅覺得可以甜啲抵食 7.5/10份量適中啦!因為之前係
咦個會有韓國囡囡專人服侍
係你面前卷卷卷卷卷豬仔骨

望到個pat芝士真心幾自癒下

口感 8/10

豬仔骨嘅肉都幾嫩口,

唔會食到痴晒牙拉晒絲

另外比超厚嘅芝士包住😍

食落去基本上成口都係,都幾滿足😋

不過芝士做唔到好完美咁包裹住豬仔骨

冇pizza拉絲嘅感覺,應該用唔同芝士

同埋芝士本身比較實正

所以基本上都係食食下會分開左食😂

味道 8/10

豬仔骨醃得幾入味

韓式辣醬嘅酸甜味加上豬肉嘅香味

令豬仔骨幾醒胃!

芝士嘅咸味亦同豬仔骨幾配合☺️

只係膩滯左啲咁啦,食兩三條都已經夠

份量 7/10

其實佢嘅芝士都幾膩滯嫁

雖然豬仔骨嘅肉真係少左啲

不過啲芝士可以將你塞到飽晒🙈

仲唔飽嘅仲有啲芝士蛋同粟米可以食!
咦個有韓國囡囡專人服侍
幫你㩒啲蟹肉出黎同埋你撈匀

口感 7.5/10

口感有啲似湯飯,

可能撈個時汁多左啲😂

不過最緊要唔會淋pat pat,

👅令願佢硬啲都好過淋😐

蟹肉軟淋淋,唔係實正嘅口感

不過又唔係一pat個種,係舒服嘅軟

另外,紫菜令口感更多元化

味道 7/10

味道方面,蟹肉嘅鮮味唔算好重

不過冇腥味,可以接受

不過對海鮮超高要求嘅話唔夠新鮮😂

唔合格,重作😤,不過👅就覺得合格嘅

醬汁方面,👅覺得可以甜啲

抵食 7.5/10

份量適中啦!

因為之前係其實地方食,

都係差唔多咦個價!

所以都唔係特別抵,

但以市價黎講又差唔多
咦個都會有韓國囡囡專人服侍
係你面前炒好

口感 8/10

首先最緊要嘅飯粒,

軟硬道岩岩好!

唔會太軟唔會太硬!

而且濕度都合適,

唔會乾憎憎或都濕溜溜。

不過啲芝士嘅份量唔夠夠

所以冇乜拉絲嘅感覺!

2️⃣味道 7.5/10

蛋味都ok香,唔會好似有啲餐廳咁

食晒成隻都feel唔到有蛋味!

都係個個問題,芝士如果多啲

咁嘅蛋會好味啲!

啲飯就咸中帶甜,咸度適

鍾意辣嘅可以加少少韓式辣醬添

份量 7/10

其實唔係好多,兩三碗到

不過因為個芝士拉豬仔骨太膩😂

所以👅都覺得可以接受,

唔會唔夠食!

以平常時間大食🕳可以一個人食晒!

不過叫埋其他野就要👅幫下手啦
2016-12-03 300 views
本身係沙田人,沙田d餐廳都差唔多食到爛,見呢間韓國餐廳喺openrice排名幾高,而且開左咁耐都未試過,就決定去見識吓。1.菠蘿冰唯一正常嘅野,原個菠蘿上,自拍一流。2.原味炸雞Menu上推介食原味,所以我都有d期望,炸雞表面都算乾身,脆度一般,肉汁欠奉,肉質都叫軟滑嘅⋯不過真係好一般,以為原味會有佢獨家嘅調味,但係除左咸咸地,真係食唔到有其他香料,真係唔值得推介。3.泡菜煎餅呢個勁呀!脆過炸雞!似食緊好厚嘅薯片。煎餅本身冇咩味,所以有碗豉油跟上,但係點左豉油又只係食到豉油味,完全唔知自己食緊d乜。4.春川炒辛辣雞呢個雞係最不知所謂嘅一樣野,首先阿姐拎左一個窩出黎,裡面有雞、雜菜、粉絲,雜菜起碼佔半窩,粉絲份量都好多,雞得好少,最精彩係d水多到不了,完全唔係我認識嘅春川炒辣雞,唔講真係以為自己叫左雜菜粉絲煲。最好笑係煮到一半時,阿姐知道太多水,走去拎隻湯碗黎裝走整整一大碗水(圖中嘅炒辣雞已經係裝走左水,不過都仲係好多水),裝走辣湯後,阿姐又怕唔夠味,拎左支辣醬黎加落去⋯第一次見咁亂黎嘅炒辣雞,呀!唔係炒,係水煮!因為太難食,我冇食晒就走,轉場去第二度食糖水。真心唔明點解咁多正評,屋村食

1.菠蘿冰
唯一正常嘅野,原個菠蘿上,自拍一流。

2.原味炸雞

3.泡菜煎餅

4.春川炒辛辣雞

因為太難食,我冇食晒就走,轉場去第二度食糖水。真心唔明點解咁多正評,屋村食店黎講真係偏貴,又做唔出水準,仲要只收現金,完全唔值得再食,冇下次!
泡菜煎餅
春川炒辛辣雞
2016-12-02
$175 (Dinner)
2016-12-03 231 views
大圍屋邨一個,完全冇諗過有咁優質嘅韓國嘢食!炸雞控有福喇真係!首先,平日去冇咩人,唔使等位入面超大,坐得舒服漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯 由店面sister親自烹煮,倒材料,炒呀炒,落調味,炒呀炒,撈匀晒,堆呀堆,倒蛋漿,等呀等,倒芝士,溶呀溶,搞掂喇,食呀食,好好味火山脆皮豆腐 個皮脆到😱 裡面滑到😱 總之好好味!個醬甜甜地好似炸雞醬個味,btw好大份2個人實在食唔晒🙈紫菜吞拿魚小飯團 飯團舖滿啖啖吞拿,個味夠濃,紫菜夠脆,值得一推🙌🏼韓式火辣醬爆燒汁炸雞 都係甜甜小辣脆脆炸雞啦,唔會唔好食㗎啵🙊忌廉插柚子沙冰 雙層草莓溝柚子沙冰 大家都酸尾尾好refresh🍹好滿足嘅韓國餐,有人服侍,性價比高,真心推介!
大圍屋邨一個,完全冇諗過有咁優質嘅韓國嘢食!
炸雞控有福喇真係!

首先,平日去冇咩人,唔使等位
入面超大,坐得舒服

火山脆皮豆腐
紫菜吞拿魚小飯團
飯團舖滿啖啖吞拿,個味夠濃,紫菜夠脆,值得一推🙌🏼
韓式火辣醬爆燒汁炸雞
都係甜甜小辣脆脆炸雞啦,唔會唔好食㗎啵🙊
雙層草莓溝柚子沙冰
大家都酸尾尾好refresh🍹
好滿足嘅韓國餐,有人服侍,
性價比高,真心推介!
2016-12-01
$160 (Dinner)
  • 火山脆皮豆腐
2016-11-29 228 views
🌋漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯(辣) $128呢個真係要推介俾大家😝係屋邨入面都有好味嘅韓國菜😜間野仲好大 坐得鬆動😆裝修仲好特別 有韓風嘅味道😂呢個飯可以2-4人share都得😁有專人係你面前煮俾你食💁🏻見住啲芝士溶再撈埋啲飯 流哂口水🙊佢辣得黎好惹味 而且幾入味😇配埋紫菜豚肉 炒埋更有口感😁🍕海鮮韮菜煎餅 $82上圖可以睇到呢間餐廳裝修好特別 好韓風🇰🇷☺️下圖呢個煎餅好好味呀😍最怕食到啲薄到好似食薯片甘嘅煎餅🙈呢個好有口感 煙煙韌韌🤗仲有章魚係入面 就更有咬口😜記住要點埋呢個醬汁 鹹鹹地 幫呢個煎餅加左唔少分喔😆😆
🌋漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯(辣) $128
🍕海鮮韮菜煎餅 $82
2016-11-27 175 views
今日外賣叫左蜜糖炸雞同果醃雞肉伴飯係屋企到慢慢享受蜜糖炸雞全部都無骨,炸到金黃香脆,食落口啖啖肉!非常適合食肉獸,而另外附上蜜糖醬,想甜d就點多d另外既雞肉伴飯,非常足料!成大個荷包蛋係飯上高,非常有住家飯既感覺。不過覺得雞肉不太入味,大致ok自己一個食外賣又叫飯又叫炸雞,叫太多食唔曬!如果餐廳有套餐飯連小食會更好
今日外賣叫左蜜糖炸雞同果醃雞肉伴飯係屋企到慢慢享受

蜜糖炸雞全部都無骨,炸到金黃香脆,食落口啖啖肉!
非常適合食肉獸,而另外附上蜜糖醬,想甜d就點多d
另外既雞肉伴飯,非常足料!
成大個荷包蛋係飯上高,非常有住家飯既感覺。
不過覺得雞肉不太入味,大致ok
自己一個食外賣又叫飯又叫炸雞,叫太多食唔曬!
如果餐廳有套餐飯連小食會更好
2016-11-27
Waiting Time
15 Minutes (Delivery)
$180 (Lunch)
  • 韓式大蔥蜜糖炸雞
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯(辣) $128溶岩豚肉炒飯,蘋果乾我第一次係香港食咋,有啲期待!!店員問有啲辣,有無問題哦~梗係無啦😆平平凡凡嘅炒飯,步驟一啲都唔簡單!首先,店員會將眼前嘅白飯,洋蔥,蘿蔔絲,豬肉炒埋一齊;熱辣辣,好鬼香,店員好好,首先炒咗個圓形出黎,再用辣椒醬擠出個笑臉出黎😊等我地欣賞完之後,店員再將佢撈埋再整咗個心形💕,慢慢地加蛋汁,環繞成個心形炒飯,再放紫菜係心形下面而芝士就分佈於整個蛋汁,務求啖啖有芝士~拉絲!一大碟炒飯,大約都分到4/5碗,夠晒食啦!拿,芝士炒飯有紫菜真係未試過,但一啲都唔衛突哦,唔好睇啲蛋好似炒到一塊塊咁,當你咬開佢時真係有拉絲嫁😆😆整體黎講辣又唔算辣,完全可以接受,炒得都唔錯,步驟繁多,服務夠晒!P.S 無諗過一個炒飯要咁多功夫,注意:趁熱食啦,啲豬肉放涼唔好食!
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯(辣) $128
2016-11-17
Type of Meal
Lunch
2016-11-22 3401 views
大圍哩個地方真係與我相隔多麽遠😂 如果唔係陪家姐黎大圍都唔會突登過黎丫。難得黎到咁遠就緊係搵下有咩好食啦!仲發現哩個屋村入面既商場竟然開左間韓國菜,一於試下先!韓式大蔥蜜糖炸雞…yeah有炸雞食!熱氣哩d野要放埋一邊先… 哩度既炸雞好juicy,冇骨啖啖肉嫁!炸皮超脆又唔會好厚好油膩,配蜜糖既炸雞有仲BBQ緊既感覺,味道唔錯嫁😜漢拿山豚肉炒飯…店員準備好材料之後就會開始幫我地煮,將白飯、配料炒勻之後再落蛋漿同芝士,味道好豐富調味岩岩好。飛機醬缸醃蟹…其實韓式醃生蟹想試好耐,今次終於食到喇!之前仲諗緊大庭廣眾用手拆殼會唔會好核突,誰不知原來係撈飯食😂 店員又出馬,將斬好既蟹拆肉,再加紫菜撈埋落d飯度一齊食,真係新奇過新奇呀!第一次咁食,蟹都幾新鮮完全冇"星"味,仲有好多膏添嫁!不過撈完出黎既飯有d濕,同埋係凍食,有d朋友可能接受唔到,不過我幾欣賞呀😋火焰芝士拉豬仔骨… 韓國菜總要拉下芝士既… 豬仔骨醃得入味,對唔食得辣既我黎講個醬有d辣,食完要飲下野先到火🙈 不過確實係幾惹味既!芝士量好多,夠包骨有餘,不過就要襯熱食,如果唔係芝士就會變硬冇絲拉嫁喇😙韓國菠蘿冰…哩個真係我既求星!事關食完
菠蘿沙冰
韓國菠蘿冰…哩個真係我既求星!事關食完個豬仔骨之後真係好辣,不過飲完個菠蘿冰之後就gur哂,真係用菠蘿打出黎嫁勁fresh,又唔過甜喎,仲有兩塊菠蘿肉好足料嫁😋
2016-11-09
$250 (Dinner)
菠蘿沙冰
  • 漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯
放假去兒時居住嘅大圍行吓 區內好少韓國菜嘅餐廳發現呢間餐廳都幾多人幫襯 所以就試試佢漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯 $128專人係你面前炒畀你食蛋炒得啱啱好 有少少芝士味佢仲加埋紫菜同洋蔥 好香口愈食愈辣好惹味 推介大家要食呢個火焰芝士拉豬仔骨 $178同樣係有專人喺你面前整芝士份量好多好吸引 豬仔骨好腍身豬仔骨甜甜哋微辣加埋芝士幾好味仲有栗米同爐邊蛋食添大蔥蜜糖炸雞 $42蜜糖唔算好多 味道普普通通但雞肉都算嫩滑菠蘿冰 $58菠蘿味好甜好清新 幾解渴不過冰就好大粒喇
放假去兒時居住嘅大圍行吓 區內好少韓國菜嘅餐廳
發現呢間餐廳都幾多人幫襯 所以就試試佢