2022-09-18 58 views
好少見到串燒店有咁多選擇一張雙面嘅紙密密麻麻滿晒我哋7個人揀咗51種唔同嘢食都冇數到一共有幾多串總之好豐富啦豬腩肉燒到脆晒但又有肉汁 好味雞皮墨魚滑好特別 塊皮超脆墨魚滑好彈牙 個配搭好夾雞翼都係外脆有肉汁冬菇墨魚滑就普普通通川辣珍珠筍辣味夠咬落去有啲汁咁麻辣鴨舌都好惹味燒白鱔真係好正 推介啲鱔爽爽地咁 好食到形容唔到燒蠔比較漏蟶子好味 另外叫咗川辣味辣辣地配埋啲粉絲好正芝士燒元貝 冇諗過咁多芝士 好味川味鮑魚好食😋 鮑魚已經清晒啲污糟野可以成隻食個蝦爽口到爆原塊雞皮脆到不得了蔬菜都好出色 淮山好正仲有好多好食嘅 不過post唔到咁多相一定會再去
好少見到串燒店有咁多選擇

蔬菜都好出色 淮山好正
仲有好多好食嘅 不過post唔到咁多相
一定會再去
2022-09-15
$572 (Dinner)
Celebration
Birthday
豬腩肉
2022-08-28 60 views
今次勇士們👫要為大家介紹既係位於尖沙咀呢間隱世高汁串燒店—燒烤堂🍢💥💥必須要以一篇長文讚嘆呢間愛店🥰1️⃣焦糖青蘋果鵝肝多士 ($78)🍞呢個焦糖青蘋果鵝肝多士係勇士們心目中必定係必點項目之一 !鵝肝入口即溶,再加上加左焦糖嘅脆脆多士同青蘋果落去一齊燒,食落甜蜜蜜得黎配料亦都中和左鵝肝油膩既感覺🤤🤤仲散發住陣陣既鵝肝香味,十分出色👍🏻2️⃣柚子雞腿肉 ($24)🍖滑捋捋嘅雞腿肉,點上柚子醬一齊食,酸甜開胃得黎又能突出雞腿嘅油香!3️⃣蜜糖雞中翼 ($18)🍗燒雞翼~ 我最鍾意食!😍😍雞翼睇落好似有少少燶 睇食落完全唔覺! 而且一咬落去仲Feel 到雞翼D 肉汁咇出黎 面頭仲擦左蜜糖🍯🤤🤤勁juicy呀!4️⃣ 惹味爽口雞腎 ($20)🍢🐥雞腎咬落去超級爽口~ 完全唔會有好韌既感覺!5️⃣鹽燒PRIME牛小排 ,汁燒橫隔理肌 ,中切熟燒牛舌芯 🐮($48/$28/$28)既然大家都係牛就一齊介紹啦 🤣 牛小排同橫隔理肌燒得都算香口,但稍嫌有少少油膩,而牛舌入口亦覺得有少少韌。。。食到牙仔都痛呀🦷 相比起牛,勇士們都覺得佢地既雞肉比較出色!🐥🐤6️⃣ 味淋雞泡魚干 ($46)🐡絕對係一流嘅佐酒小食😍雞泡魚干燒

1️⃣焦糖青蘋果鵝肝多士 ($78)🍞

2️⃣柚子雞腿肉 ($24)🍖

3️⃣蜜糖雞中翼 ($18)🍗

4️⃣ 惹味爽口雞腎 ($20)🍢🐥
雞腎咬落去超級爽口~ 完全唔會有好韌既感覺!

6️⃣ 味淋雞泡魚干 ($46)🐡
絕對係一流嘅佐酒小食😍雞泡魚干燒得岩岩好~唔會話好乾身同好燶!! 加埋杯生啤簡直係最佳拍檔🍻 順帶一提~佢地做緊生啤買一送一😆😆如果你地係酒鬼就真係啱哂😏😏😏🍻🍻

7️⃣ 燒萵筍伴蟹膏($28)🦀
身為一個萵筍熱愛者,睇到呢款串燒即刻🐶衝!睇個配搭好似好怪咁但食落勁有驚喜!萵筍又爽又甜夾埋咸香嘅蟹膏口感一絕!🦀

8️⃣孜然燒蒜蓉茄子 ($36)
茄子有超級多孜然粉,非常入味香口又唔會太咸🥰2人份量啱啱好~

9️⃣日本番薯條 ($38)🍟
番薯條稍為遜色,燒得比較乾調味亦都唔太夠🥺牛油完全溶晒落底,基本上都要食到底先至有牛油蜜糖味🍯建議大家撈下先食!

1️⃣0️⃣ 黑糖燒菠蘿 ($20)🍍✨
本日MVP 當之無愧!!!菠蘿本身己經相當甜 😋果肉相信係比較中心嘅肉~一啲根都無!出面仲有層燒左既黑糖糖焦!果香同黑糖香完全昇華!😆😆食完咁多串燒用黎做收尾甜品真係一級棒❤️❤️❤️

溫馨提示:去食之前記得book位因為平日多人到基本上七點已經冇得Walk in🥺🥺🥺⭐️
✨呢間我大推❤️絕對係食過一次會想再返轉頭食‼️🤤 首先介紹個必試嘅「焦糖青蘋果鵝肝多士」鵝肝好大塊 好肥美😽煎得好香口 酸酸甜甜嘅青蘋果中和返鵝肝嘅油膩感 多士外脆內軟👍🏻成件事好match 口感勁豐富🤩一定要試啊!勁正🥺✨雞皮墨魚滑都好推介👏🏻薄薄地又夠脆口既雞皮 包住好爽口彈牙嘅墨魚滑 仲食到墨魚粒 口感好正好豐富🤤孜然燒蒜蓉茄子🍆燒得好淋 夠香口惹味~✨當然仲有好多其他選擇😈有好多我都係覺得必食👍🏻整個list俾大家❤️😆-香草蒜蓉包🧄日本番薯條🍠-汁燒煙韌年糕卷👅汁燒赤雞心🤍-蜜糖雞中翼🐔日本芝士年糕🫓-秘製燒羊架🐑鹹蛋黃醬墨魚餅🐙✨整體性價比好高 食物質素亦好好 環境夠舒服 我已經好想再去食多次🤣要再發掘下有咩係必食❤️🤤好掛住個鵝肝多士啊~~~🍴焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟽𝟾🍴雞皮墨魚滑 $𝟹𝟾🍴孜然燒蒜蓉茄子$𝟹𝟼🍴香草蒜蓉包 $𝟷𝟾🍴日本番薯條 $𝟹𝟾🍴日本芝士年糕 $𝟹𝟾🍴汁燒煙韌年糕卷 $𝟸𝟼📍 燒烤堂🔍 尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓

-香草蒜蓉包🧄日本番薯條🍠

📍 燒烤堂
🔍 尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
  • 日本芝士年糕
2022-08-08 126 views
最近好想食燒烤咁啱有朋友食過青衣間餐廳話好食於是我就即刻約friend嚟呢度食晚餐由於我係早一日先book嘅關係佢已經冇晒室內嘅位啦淨係得返室外原本諗住食晚餐夜晚應該會冇咁熱所以坐室外都唔緊要啦點知原來佢個環境係俾啲膠幕包圍住熱到爆炸唔係講笑所以強烈建議冬天先好黎Or 你book到室內大部份嘅嘢食係OK嘅天氣咁熱梗係叫番杯嘢飲先之後叫下大家推薦嘅菜式例如係鵝肝呢個好似係鹹蛋粟米墨魚餅俾佢個名呃咗 FF到好好食一黎好失望浪費左quota其他都不過不失蟶子叫多左 最後飽得濟我覺得蠔同蟶子還好好開心可以食到燒飯團雖然佢嘅味道都係還好呢間餐廳幾好 中式日式嘅串燒佢都有
最近好想食燒烤
淨係得返室外
原本諗住食晚餐夜晚應該會冇咁熱
所以坐室外都唔緊要啦
點知原來佢個環境係俾啲膠幕包圍住
熱到爆炸唔係講笑
所以強烈建議冬天先好黎

韭菜肥牛
燒茄子
燒蠔燒菠蘿燒蟶子雞肉雞軟骨串燒飯團燒多春魚同埋燒雞軟骨
2022-08-03 80 views
📍尖沙咀燒烤堂 @skewer.kitchen每個人一定有一間餐廳係經常回訪(*ˉ︶ˉ*)❤️而我嘅最愛一定係燒烤堂😭😭😭😭少至兩個人多至六七個人都會一齊去食🧡🧡不過影相嗰時太興奮 搞到啲相濛查查 (例如啲雞軟骨) 😂😂請大家見諒!🍆川燒蒜蓉茄子 $36/碟呢個茄子必叫👍🏼 除咗普通茄子之外仲有好多唔同嘅調味 例如有少少芫荽蒜蓉同埋蔥 都幾有層次感 不過可能我自己唔太食芫荽 所以覺得食落去芫荽味比較重 所以如果唔食芫荽嘅朋友就太建議叫了🥲🥲🧡🥩汁燒橫隔理肌 $28/串因為食太多牛舌可能會破產😂😂所以要叫下牛嘅其他部份來中和下😋❤️呢一個汁燒橫隔理肌幾出色!唔會好乾身😋😋🌽粟米筍(細粟米) $16/串同大家講 食串燒一定要叫菜!如果唔係就會好膩~ 唔知點解呢一個細粟米食落去比起平時食嘅細粟米好食🤣🤣🤣解膩一流!🥒鹽燒翠玉瓜 $16/串翠玉瓜必嗌了吧!外面做到好乾身一咬落去超juicy🧡🧡🥺🥦鹽燒美國蘆筍 $24/串蘆筍世一!無論係喺邊度食嘅蘆筍 都係好好味㗎(*ˉ︶ˉ*) 首先最基本出邊層皮係有削到 唔會一路食一路食到啲皮好冇癮👍🏼👍🏼另外因為用鹽味黎吊味 清清淡淡好食呀🥦🐥鹽燒雞軟骨 $2
📍尖沙咀燒烤堂 @skewer.kitchen

🍆川燒蒜蓉茄子 $36/碟

🥩汁燒橫隔理肌 $28/串

🌽粟米筍(細粟米) $16/串

🥒鹽燒翠玉瓜 $16/串
翠玉瓜必嗌了吧!外面做到好乾身一咬落去超juicy🧡🧡🥺

🥦鹽燒美國蘆筍 $24/串

🐥鹽燒雞軟骨 $24/串

真係唔知點解每次嗌計完骨都覺得有種唔抵嘅感覺 可能係份量真係好少🥲食完都唔夠喉唔記得咗佢浸味🤣

🐥明太子雞腿肉 $28/串

呢個雞髀肉超有驚喜喎!其實除咗明太子之外我有嗌到柚子味 不過冇影相📸️就咁用文字嚟比較下啦~ 明太子食落去會比較有層次感啲 柚子就冇乜特別 而且雞髀肉超級juicy多汁!好好食呀(。・ω・。)

🐥蜜糖雞中翼 $18/串
雞翼就麻麻哋啦 自己整嗰啲好食啲🤣🤣都係比較乾身 完全冇驚喜~

🐮中切鹽燒牛舌芯 $28/串

啱啱講到叫牛舌會令人破產 所以今次就叫咗牛舌芯~ 味道一樣 只不過係厚度會比較薄少少 同埋價錢係重點!價錢係平一半咁多啊😋❤️我覺得牛舌心做得幾好 應該係呢度嘅signature 串燒吧!完全冇得挑剔(*ˉ︶ˉ*)

🐥汁燒雞肉免治軟骨串(付月見) $38/串

呢一個免治雞肉軟骨串我都係第一次叫 出邊嘅日本居酒屋食得多啦 呢一個係有埋雞蛋嘅配搭😋😋🧡點咗雞蛋汁同埋豉油mix出嚟嘅sauce 串燒就變得好juicy😋🍳

🍍黑糖燒菠蘿 $20/串

本人係唔食菠蘿嘅 所以就唔俾comment啦

🧀日本芝士年糕 $38/串

呢個年糕簡直係本人嘅至愛!我冇食過啲咁好食嘅甜品🥺🥺🥺呢一個年糕外面好脆身 一食落去有芝士拉絲 再加埋我最鍾意嘅煉奶 簡直係完美嘅配合🥺🥺總之鍾意食年糕同埋芝士呢類物體嘅人 一定要叫!

其實燒烤堂都有好多分店 我自己去過尖沙咀同埋銅鑼灣嘅~ 環境都唔錯 尖沙咀嗰間就闊落啲 如果冬天都可以選擇坐室外🤣🤣好似講到有收錢咁 但係其實係確確實實完完全全嘅誠實食評hehe😋😋🧡🧡

💰: Around $2000(六個女仔👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻)
————
📍尖沙咀燒烤堂 @skewer.kitchen
地址: 尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
2022-07-10 1838 views
之前同朋友嚟咗燒烤堂食串燒 雖然呢唔係任食呀不過我哋嗌到好似任食咁 最緊要盡興呀嘛🤣 由於我哋係坐喺戶外 影相方面都比較有情調 可能啲餸菜都比較暗🥲我哋四個人食咗$2000 串燒數量真係好多 比較難逐一同大家介紹 所以我就打算打啲比較特別而且值得大家試嘅串燒🍢 不過要首先講明呢度嘅串燒質素唔錯 係一間幾好嘅居酒屋嚟嘅雞泡魚乾雖然呢碟雞泡魚乾好多居酒屋都有 對於呢間舖頭來講唔係特別嘅食物 但係佢送酒都係一流㗎🐟鹽燒A4宮崎和牛一串有三粒 咬落口真係入口即溶 我哋總共6串🐮 油花都好多下雞皮墨魚滑係一串咁上既 店員見我哋係四個人分享一件 主動俾咗把鉸剪我哋分開🙈 真係好貼心呀淨係行過都見到我哋嘅需要福岡味增松阪豬松阪豬嘅咬口好彈牙 有啲似食緊豬頸肉咁🐷 調味就甜甜地 再配埋隔離有個蛋黃醬添中切鹽燒牛舌心我哋都嗌過幾款牛舌 我就覺得牛舌心最好食 因為最腍身 容易咀嚼👅檸蜜牛油包本身就咁嗌呢個 個名聽落唔吸引 但係朋友食過話真係好好食 一定要嗌呀 咁我哋就試吓佢啦 檸蜜牛油包每件係一個半圓 焗得好香脆 面頭有啲檸檬蜜糖 再係蜜糖表面有一塊三角形嘅大牛油🧈 咬落口真係好脆 而且好有食緊菠蘿油嘅感

鹽燒A4宮崎和牛

福岡味增松阪豬

中切鹽燒牛舌心

檸蜜牛油包
本身就咁嗌呢個 個名聽落唔吸引 但係朋友食過話真係好好食 一定要嗌呀 咁我哋就試吓佢啦 檸蜜牛油包每件係一個半圓 焗得好香脆 面頭有啲檸檬蜜糖 再係蜜糖表面有一塊三角形嘅大牛油🧈 咬落口真係好脆 而且好有食緊菠蘿油嘅感覺

Sapporo Premium Draft
食串燒點少得啤啤佢啊🍺 生啤買一送一真係好抵 有少少酒精影響下更加可以放鬆身心

價錢方面就絕對唔係特別平嘅 但係我覺得物有所值而且的確係一個令人好chill嘅地方☺️ 雖然今日店舖好滿座 但漏單情況唔算太嚴重 而且有單可以俾你逐個對返 其實有好多款串燒 我哋都食完再叫再叫🤣
Dinner
燒烤堂 (尖沙咀)✨必食❗️ 焦糖青蘋果鴨肝多士 😋✨ -· 焦糖青蘋果鴨肝多士 - - - $72必叫必試❗️❗️❗️青蘋果中和左鴨肝嘅油膩感😋多士上面重有啲蒜蓉🥰好香😋口感勁豐富😻· 波板糖(附月見)宜個係店員推介我地食嘅係一層翠肉瓜一層豚肉😋重有配隻日本蛋😻🥚一齊食 果然冇介紹錯❗️· 提燈 - - - $38香港極少數有串燒店做❗️ 老母雞的輸卵管與未生成蛋殼的蛋黃部分❗️輸卵管表面焦脆😋蛋黃香濃👏🏻好特別🫢重有其他串燒都好正☺️鹽燒原塊雞皮、厚切鹽燒牛舌腩、孜然燒蒜蓉茄子、汁燒赤雞心、明太子雞腿肉、惹味爽口雞腎、蒜茸燒廣島蠔、鰻魚炒飯、黑糖燒菠蘿-Total: 700(2ppl)推介指數:8/10———————————————🔺 燒烤堂 (尖沙咀)🔺尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓-----------------------
燒烤堂 (尖沙咀)
✨必食❗️ 焦糖青蘋果鴨肝多士 😋✨

· 焦糖青蘋果鴨肝多士 - - - $72

· 波板糖(附月見)

· 提燈 - - - $38

重有其他串燒都好正☺️

Total: 700(2ppl)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 燒烤堂 (尖沙咀)
🔺尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
-----------------------

2022-06-02 1711 views
晚市堂食恢復後,窩夫相約舊同事吃飯,選了尖沙咀的燒烤堂。雖然燒烤堂不只提供日式燒烤,它的入口裝修偏日式。訂座時已預留了兩款海鮮(蟶子和元貝),坐下來再看餐牌落單。雖然餐牌上部分食品重覆出現在不同分類,但食物選擇都算不少。蟶子(每隻$48)選了蒜蓉燒的煮法,炸蒜份量足,味道剛剛好,不會蓋過蟶子的鮮味,蟶子新鮮大大隻,令窩夫對燒烤堂的第一印象相當不錯。焦糖青蘋果鵝肝多士($78)是十大必食推介之一,青蘋果的酸中和了鵝肝的油膩感,配上香脆多士,口感豐富。厚切鹽燒牛舌腩(每串$48)爽口彈牙,愛吃牛舌的朋友必點。鹽燒原塊雞皮(每串$22)大大塊薄薄的,燒得香脆,口感有點像薯片,值得一試 。元貝(每隻$48)選了用芝士燒,芝士份量超多,做到拉絲芝士的效果,芝士控應該很滿足,不過味道稍嫌過鹹。吃串燒不能不點的孜然燒蒜蓉茄子($36),似乎很難會失手。蒜蓉燒廣島蠔($44)一份有兩隻,脹卜卜的,蠔汁豐富,鮮味十足。鹹蛋黃煎墨魚餅($68)的墨魚餅應該是自家製的,真材實料,有很多墨魚粒,煎得很香口,墨魚餅上加了鹹蛋黃醬,令味道更有層次。第二輪落單,先來海苔黑豚肉鵪鶉蛋(每串$28),上桌時只看到一大堆
晚市堂食恢復後,窩夫相約舊同事吃飯,選了尖沙咀的燒烤堂。

雖然燒烤堂不只提供日式燒烤,它的入口裝修偏日式。

訂座時已預留了兩款海鮮(蟶子和元貝),坐下來再看餐牌落單。

雖然餐牌上部分食品重覆出現在不同分類,但食物選擇都算不少。
蒜蓉燒蟶子

焦糖青蘋果鵝肝多士

厚切鹽燒牛舌腩

厚切鹽燒牛舌腩(每串$48)爽口彈牙,愛吃牛舌的朋友必點。
鹽燒原塊雞皮

芝士燒元貝

孜然燒蒜蓉茄子

吃串燒不能不點的孜然燒蒜蓉茄子($36),似乎很難會失手。
蒜蓉燒廣島蠔

鹹蛋黃煎墨魚餅

海苔黑豚肉鵪鶉蛋

第二輪落單,先來海苔黑豚肉鵪鶉蛋(每串$28),上桌時只看到一大堆海苔。
牛油果豚肉卷

牛油果豚肉卷(每串$28)是另一款十大必食推介之一,平日較少吃熱的牛油果,味道不特别濃。
牛油芝士焗雜菇

牛油芝士焗雜菇($42)好像沒芝士燒元貝那麼鹹。
蜜糖燒菠蘿

壓軸的是蜜糖燒菠蘿(每串$18),香甜多汁,為豐富的串燒晚餐劃上完美句號。
2022-05-06
$450 (Dinner)
蒜蓉燒蟶子
蒜蓉燒廣島蠔
鹹蛋黃煎墨魚餅
蜜糖燒菠蘿
2022-05-30 90 views
同朋友出去飲野食串燒我就會諗起呢間燒烤堂,因為佢多款式,有日,泰,川,西,港,新彊,台式唔同既口味,又會有d 特別食材,黎多幾次都唔會厭😆😆而且又多分店,想去邊區都易揀😛😛 今次約左係尖沙咀分店,位於商業大廈內都幾大間😌😌 今次叫左勁多款,樣樣都好好食,款式太多每樣試一啖已經飽哂,要下次黎先encore 到😏🤩 鹽燒赤雞頸肉🐔🐔雞頸肉少少脆脆地口感幾好汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)豚肉節瓜波板糖 (附月見)推介😍有軟骨係入面,配月見汁好好食豚肉配節瓜好新奇,新產品值得一試明太子雞腿肉明太子厚揚豆腐明太子厚厚一層好好食鹽燒A4宮崎和牛🐮🐮中切鹽燒牛舌芯和牛岩岩好熟好軟身,牛舌芯脆脆地好想encore 福岡味增松板豬🐷🐷味增配松板豬好少見,但配合得好好食汁燒煙韌年糕卷🍢🍡孜然豚肉韭菜花卷年糕燒完好煙韌,韭菜花夠嫩,燒完都好易咬雞皮墨魚滑推介😍😍包住d 墨魚滑既雞皮好脆,入面又彈牙蒜蓉燒廣島蠔🦪🦪孜然燒蒜蓉茄子兩款都係食串燒不敗之選😚😚焦糖鰻魚芝士玉子燒日本一口甜薯兩款接近甜品既選擇,都有蜜糖同焦糖係表面,嗜甜既就岩哂☺️☺️冷泡白桃烏龍茶飲品全部大大杯,可以邊飲邊傾計 📍 燒烤堂 (尖沙咀)尖沙

今次約左係尖沙咀分店,位於商業大廈內都幾大間😌😌

鹽燒赤雞頸肉🐔🐔
雞頸肉少少脆脆地口感幾好

汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)
豚肉節瓜波板糖 (附月見)
推介😍有軟骨係入面,配月見汁好好食
豚肉配節瓜好新奇,新產品值得一試

明太子雞腿肉
明太子厚揚豆腐
明太子厚厚一層好好食

鹽燒A4宮崎和牛🐮🐮
中切鹽燒牛舌芯
和牛岩岩好熟好軟身,牛舌芯脆脆地好想encore

福岡味增松板豬🐷🐷
味增配松板豬好少見,但配合得好好食

汁燒煙韌年糕卷🍢🍡
孜然豚肉韭菜花卷
年糕燒完好煙韌,韭菜花夠嫩,燒完都好易咬

雞皮墨魚滑
推介😍😍包住d 墨魚滑既雞皮好脆,入面又彈牙

蒜蓉燒廣島蠔🦪🦪
兩款都係食串燒不敗之選😚😚

焦糖鰻魚芝士玉子燒
日本一口甜薯

冷泡白桃烏龍茶
飲品全部大大杯,可以邊飲邊傾計

📍 燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #燒烤堂 #串燒 #燒烤 #飲野 #傾計
2022-05-26 80 views
晚上去左呢間燒烤堂食串燒食物選擇種類都幾多有肉類、野菜、海鮮、甜品等等先叫左杯青檸梳打,有幾粒青檸,幾大杯雞既部分估唔到有提燈,好少餐廳有提燈其實係雞既輸卵管、卵巢同連結住未有殼既蛋黃初嘗試口感唔錯,幾有咬口但蛋黃就熟左少少另外推介汁燒赤雞心燒得啱啱好,食落好Juicy雞肉軟骨棒沾上蛋黃食好滑好惹味豬牛部分推介孜然豚肉韭菜花卷韭菜花加上孜然好夾,更加香口鹽燒豚肉荔枝卷咸甜味好正海鮮叫左鹽燒白鱔同鹽燒手釣墨魚鬚鹽燒白鱔肉質鮮,魚皮燒得幾香脆最後加單叫左明太子厚揚豆腐、川燒蒜茸茄子、孜然燒虎皮尖椒、日本一口甜薯厚揚豆腐上面放滿明太子醬,豆腐外脆內嫩。川燒蒜茸茄子辣度適中餐廳既出菜速度好快,食物水準唔錯環境都幾有氣氛,值得一試!
晚上去左呢間燒烤堂食串燒
食物選擇種類都幾多
有肉類、野菜、海鮮、甜品等等
先叫左杯青檸梳打,有幾粒青檸,幾大杯
雞既部分估唔到有提燈,好少餐廳有
提燈其實係雞既輸卵管、卵巢
同連結住未有殼既蛋黃
初嘗試口感唔錯,幾有咬口
但蛋黃就熟左少少
另外推介汁燒赤雞心
燒得啱啱好,食落好Juicy
雞肉軟骨棒沾上蛋黃食好滑好惹味
豬牛部分推介孜然豚肉韭菜花卷
韭菜花加上孜然好夾,更加香口
鹽燒豚肉荔枝卷咸甜味好正
海鮮叫左鹽燒白鱔同鹽燒手釣墨魚鬚
鹽燒白鱔肉質鮮,魚皮燒得幾香脆
厚揚豆腐上面放滿明太子醬,豆腐外脆內嫩。
川燒蒜茸茄子辣度適中
餐廳既出菜速度好快,食物水準唔錯
環境都幾有氣氛,值得一試!
雞肉軟骨棒
燒白鱔
2022-05-23
$300 (Dinner)
雞肉軟骨棒
燒白鱔
2022-05-24 1050 views
book 晚上6點, indoor 只有bar 枱。入內一眼望晒, 裝修舊, 感覺有些失望。尤其厠所, 非常污穢。🤮總共點了20串, 2杯啤酒(買一送一)最有驚喜是厚切鹽燒牛舌腩。(好爽)焦糖青蘋果鵝肝多士。(鵝肝厚, 多士脆, 配青蘋果唔油膩)汁燒橫膈肌 (好林)汁燒雞心。 (爽, 唔苦)麻辣赤燒雞肝。(唔苦)福岡味噌松板豬 (好林)雞皮墨魚滑。(雞皮好脆)提燈。(老母雞的輸卵管與未生成蛋殼的蛋黃部分。) 夠特別最差是孜然豚肉韮菜花卷。(韮菜花老又乾)其他串燒普通, 沒有太大驚喜。2人20串, 總數$843 (已加10%服務費)個人總評。 串燒食物。 7分環境衛生感覺要改善。 5分待應服務。 7.5分
book 晚上6點, indoor 只有bar 枱。
入內一眼望晒, 裝修舊, 感覺有些失望。
尤其厠所, 非常污穢。🤮

總共點了20串, 2杯啤酒(買一送一)
最有驚喜是
厚切鹽燒牛舌腩。(好爽

焦糖青蘋果鵝肝多士。(鵝肝厚, 多士脆,

配青蘋果唔油膩)

汁燒橫膈肌 (好林)
汁燒雞心。 (爽, 唔苦)
麻辣赤燒雞肝。(唔苦)

福岡味噌松板豬 (好林)

雞皮墨魚滑。(雞皮好脆)

提燈。(老母雞的輸卵管與未生成蛋殼的蛋黃部分。) 夠特別

最差是
孜然豚肉韮菜花卷。(韮菜花老又乾)

其他串燒普通, 沒有太大驚喜。

2人20串, 總數$843 (已加10%服務費)

個人總評。
串燒食物。 7分
環境衛生感覺要改善。 5分
待應服務。 7.5分
  • 汁燒雞心
  • 汁燒煙韌年糕卷
  • 厚切牛舌腩
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
車車已經係第2次食燒烤堂, 之前食過中環店覺得好好味, 於是今晚就約埋朋友仔一齊再戰! 雖然只係1900, 但上到去已經坐滿哂人, 好彩一早book左枱, 餐廳環境乾淨闊落, 坐得幾舒服, 餐牌上亦多左不少新串燒, 好多都好吸引好想試!🌟菠蘿可爾必思車車熱推之一, 平時飲嘅可爾必思味道比較淡, E到嘅可爾必思味道超濃, 仲要用鮮菠蘿🍍, 足料足量!🌟威士忌梳打食串燒緊係要飲番杯, E杯威士忌梳打同樣落足料, 清涼爽喉🌟豚肉節瓜波板糖外型好似一塊燒過嘅波板糖一樣, 薄薄嘅節瓜,  質感爽脆加上豚肉嘅肉汁滲哂入節瓜入面, 口感相當豐富又滋味🌟汁燒免治雞肉骨棒免治雞肉骨食起上嚟脆脆地幾juicy, 配搭蛋醬令口感更滑溜🌟提燈提燈其實係雞嘅輸卵管拼上蛋黃, 食落口感煙煙韌韌🌟柚子雞腿肉雞腿肉軟嫩juicy, 帶點柚子清香, 味道好清新🌟蜜糖雞中翼雞翼好大隻, 燒得外脆內軟肉汁多🌟和牛法蔥卷一條條蔥好整齊咁被和牛包裹住, 牛肉嘅肉汁緊緊包圍住d蔥, 食落惹味得嚟口感好豐富🌟海苔黑豚鵪鶉蛋估唔到黑豚肉可以配鵪鶉蛋一齊食, 味道幾特別又幾夾喎🌟川燒活元貝燒活元貝肉厚鮮甜, 上面嘅粉絲吸哂d精華, 相
🌟菠蘿可爾必思
🌟威士忌梳打
食串燒緊係要飲番杯, E杯威士忌梳打同樣落足料, 清涼爽喉

🌟豚肉節瓜波板糖

🌟汁燒免治雞肉骨棒

🌟提燈
提燈其實係雞嘅輸卵管拼上蛋黃, 食落口感煙煙韌韌

🌟柚子雞腿肉
雞腿肉軟嫩juicy, 帶點柚子清香, 味道好清新

🌟蜜糖雞中翼
雞翼好大隻, 燒得外脆內軟肉汁多

🌟和牛法蔥卷

🌟海苔黑豚鵪鶉蛋
估唔到黑豚肉可以配鵪鶉蛋一齊食, 味道幾特別又幾夾喎

🌟川燒活元貝
燒活元貝肉厚鮮甜, 上面嘅粉絲吸哂d精華, 相當惹味
🌟川燒燒蟶子
蟶子爽脆彈牙, 肉嫩鮮味

🌟日本味淋燒雞泡魚干
雞泡魚干甜甜地口感煙煙韌韌, 佐酒一流

🌟燒萵筍伴蟹膏
燒萵筍令其口感更爽脆, 食落索索聲, 配搭蟹膏E個組合幾特別

🌟蟹膏燒飯團
燒飯團外層焦香, 咬落去脆卜卜, 配上鮮味蟹膏, 食落更惹味

🌟黑糖燒菠蘿
外層嘅黑糖脆卜卜, 菠蘿肉汁飽滿, 食落酸酸甜甜, 無論做開胃菜/甜品都一樣得!
🌟最中餅配綠茶雪糕
最中餅好似個貝殼咁夾住入面嘅綠茶雪糕同紅荳, 綠茶雪糕食落唔太甜, 茶味幾出, 配搭大大粒嘅紅荳, 食落幾滿足
2022-05-16
2022-05-12 645 views
位於尖沙咀藍馬商業大廈< 𝓢𝓴𝓮𝔀𝓮𝓻 𝓚𝓲𝓽𝓬𝓱𝓮𝓷 >, 一間高質平民串燒店, 設有室內及户外區, 環境頗闊落。而食物方面, 設有多款串燒、小食、甜品及飲品, 任君選擇, 總有一款會喜歡。豚肉節瓜波板糖(付月見) $³⁸/份以豚肉及節瓜片卷為一塊波板糖, 賣相及味道相當特別, 這個推薦!提燈 $³⁸/串即是結合雞卵巢及未成熟雞蛋, 口感特別, 帶有蛋黃香味與雞肉鮮香。鹽燒A4宮崎和牛 $⁵⁸/串肉味濃郁, 入口即溶。汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $³⁸/串香脆外皮配上爽脆軟骨。香辣雞中翼(兩隻) $¹⁸/串味道惹味。手切牛頸脊 $⁸⁸/串厚切的肉質, 非常軟腍及多汁。黑蒜牛舌法蔥卷 $³²/串牛舌加入蔥花捲起來, 爽口夾雜蔥香味道。日本味淋燒雞泡魚干 $⁴⁸/份拈上沙律醬, 油脂清香。孜然燒蒜蓉茄子 $³⁶/條軟嫩茄子搭配濃濃孜然粉及蒜蓉, 蒜香十足。川燒蒜蓉茄子 $³⁶/條軟糯味濃, 再帶點麻辣香味。鹽燒椰菜仔 $¹⁸/串爽脆可口。麻辣燒白鱔 $⁴⁸/串外皮焦脆, 肉質鮮嫩。蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $⁴⁴/份呈金黃色, 新鮮肥美。最中餅配綠茶雪糕 $²⁸/份最中餅相

豚肉節瓜波板糖(付月見) $³⁸/份

提燈 $³⁸/串

鹽燒A4宮崎和牛 $⁵⁸/串
肉味濃郁, 入口即溶。

汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $³⁸/串
香脆外皮配上爽脆軟骨。

香辣雞中翼(兩隻) $¹⁸/串
味道惹味。

手切牛頸脊 $⁸⁸/串
厚切的肉質, 非常軟腍及多汁。

黑蒜牛舌法蔥卷 $³²/串
牛舌加入蔥花捲起來, 爽口夾雜蔥香味道。

日本味淋燒雞泡魚干 $⁴⁸/份
拈上沙律醬, 油脂清香。

孜然燒蒜蓉茄子 $³⁶/條
軟嫩茄子搭配濃濃孜然粉及蒜蓉, 蒜香十足。

川燒蒜蓉茄子 $³⁶/條
軟糯味濃, 再帶點麻辣香味。

鹽燒椰菜仔 $¹⁸/串
爽脆可口。

麻辣燒白鱔 $⁴⁸/串
外皮焦脆, 肉質鮮嫩。

蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $⁴⁴/份
呈金黃色, 新鮮肥美。

最中餅配綠茶雪糕 $²⁸/份
最中餅相當鬆脆, 內層放有綠茶雪糕及紅豆。

燒烤堂
📍尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
2022-05-10
$300 (Dinner)
2022-05-07 147 views
極力推介鵝肝多士本身仲覺得鵝肝同青蘋果應該好唔夾但係肥美嘅鵝肝加咗青蘋果喺下面墊住油膩得來帶少少清爽 超級好食不過唔太鍾意多士入面有啲芝士粒🤣燒牛舌腩一入口爆油!!鍾意食肥美牛舌嘅一定唔可以錯過🥹超滿足🔥燒雞皮脆到以為食緊薯片 推薦!雞皮墨魚滑用雞皮包住墨魚滑去燒 外脆內彈牙 鍾意食墨魚滑嘅唔可以錯過🔥明太子雞腿肉身為明太子迷一定唔可以放過!雞肉好嫩口 要試🤤汁燒煙韌年糕卷本身以為會好唔夾 食食下又覺得幾好食外脆內軟 煙煙韌韌 比較甜口嘅 可以試!燒茄子,燒翠玉瓜翠玉瓜好多汁 極力推薦茄子都好食 多蒜好滿足 不過有少少油
極力推介鵝肝多士

燒牛舌腩
一入口爆油!!
鍾意食肥美牛舌嘅一定唔可以錯過🥹超滿足🔥

燒雞皮
脆到以為食緊薯片 推薦!

明太子雞腿肉
身為明太子迷一定唔可以放過!
雞肉好嫩口 要試🤤

汁燒煙韌年糕卷
本身以為會好唔夾 食食下又覺得幾好食
外脆內軟 煙煙韌韌 比較甜口嘅 可以試!

燒茄子,燒翠玉瓜
翠玉瓜好多汁 極力推薦
茄子都好食 多蒜好滿足 不過有少少油
2022-04-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 雞皮
本身諗住上次食過中環店,又好食又坐得舒服,咁再想回味下佢哋啲串燒。我就提前一日book 位啦。用餐當日我哋兩個人6點45分到 (本身book 咗6半), okay 快快脆脆入去叫嘢食,我都知我遲咗15分鐘。佢哋未上哂第一轉啲嘢食,係15分鐘左右就問我哋last order 有冇嘢加,我就吓咗聲,同佢哋職員講我哋啱啱先入場咋喎。okay 都冇問題啦,我哋睇多陣有咩想食就reorder 加追嘢食。加追份量都偏多,知道餐廳要時間燒,又上過 2 - 3 轉嘢食都係未齊,都冇乜嘢啦。去到差唔多8點左右,有職員過嚟問,用餐時間就夠啦,不如賣咗張單先。再過多陣,有職員又走埋嚟話不如俾個盒我哋入起未食完嘅嘢。嗰下我真係好有hard feeling, 同我個friend 話我真係覺得今餐有好差嘅dining experience。出面有人等位,場入面又有吉枱,早過我哋入去又未起身,點解食串燒要食到咁趕呢?你上唔齊啲嘢我都冇催過你哋,你冇count in 你哋preparation 嘅時間,最尾一上就上哂起碼10樣嘢上枱又擺唔哂。well, 我想講食客食嘢都要時間㗎囉,我想快就食街邊魚蛋檔啲燒烤啦。仲有我

嗰下我真係好有hard feeling, 同我個friend 話我真係覺得今餐有好差嘅dining experience。出面有人等位,場入面又有吉枱,早過我哋入去又未起身,點解食串燒要食到咁趕呢?你上唔齊啲嘢我都冇催過你哋,你冇count in 你哋preparation 嘅時間,最尾一上就上哂起碼10樣嘢上枱又擺唔哂。well, 我想講食客食嘢都要時間㗎囉,我想快就食街邊魚蛋檔啲燒烤啦。仲有我唔係霸住你張枱係度吹水唔走,我哋一直食緊。我兩個人食咗千二蚊,你價錢唔平之餘,仲要趕客。尖沙咀店令我好失望囉。