📍燒烤堂 尖沙咀諾士佛臺1號1樓終於都有機會試燒烤堂啦一直都聽到好多朋友推介呢一間串燒店食物質素唔錯價錢又抵!性價比超高!有幾次試過Walk in都係要等到夜晚先有得食所以如果大家好想食一定要記得book位!佢而家越來越多分店就證明真係得到好多人支持同認同!整體質素都真係幾滿意!全部嘢都係熱辣辣上枱!而且款式都比較有特色!牛小排 $48薄切牛舌芯 $28泰式豬頸肉 $28👍🏻鹽燒豚肉荔枝卷 $22豚肉日本蘋果卷 $24紫蘇雞皮蝦 $48👍🏻雞皮墨魚滑 $38椒鹽手釣墨魚麵 $22蟹味噌燒墨魚鬚 $28蒜蓉燒蠔(兩隻) $44日式燒白鱔 $48👍🏻焦糖青蘋果鵝肝多士 $108孜然蒜蓉茄子 $36黑糖菠蘿 $20鹽燒豚肉荳苗卷 $28🥤香水檸檬茶 $32🥤冷泡白桃烏龍茶 $18👍🏻係我私心推介一定要嗌!🍻而家啤酒仲做緊買一送一優惠快啲打去訂位試吓!
📍燒烤堂
尖沙咀諾士佛臺1號1樓

終於都有機會試燒烤堂啦
一直都聽到好多朋友推介呢一間串燒店
食物質素唔錯價錢又抵!性價比超高!
有幾次試過Walk in都係要等到夜晚先有得食
所以如果大家好想食一定要記得book位!
佢而家越來越多分店就證明真係得到好多人支持同認同!

整體質素都真係幾滿意!全部嘢都係熱辣辣上枱!
而且款式都比較有特色!

牛小排 $48

黑糖菠蘿 $20

鹽燒豚肉荳苗卷 $28

🥤香水檸檬茶 $32
🥤冷泡白桃烏龍茶 $18

👍🏻係我私心推介一定要嗌!

🍻而家啤酒仲做緊買一送一優惠

快啲打去訂位試吓!
2024-10-26 331 views
串燒係我同老公既最愛😍不過就好少同個女一齊食,因為通常都吾岩佢食🥲好彩燒烤堂係例外🤩呢間真係超級多選揀!而且有好多都岩阿囡食(例如炒飯、蜜糖雞翼)😆價錢仲要吾太貴!CP值超高👍🏻難怪人氣甘勁🥰(推薦指:5⭐️為最高)🍢明太子雞腿肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞腿肉嫩滑多汁,加上滿滿嘅明太子,食落咸香更惹味。🍢鹽燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️雞翼燒到外層金黃色,咬落去皮脆肉嫩,仲係好juicy。🍢蜜糖燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️微甜蜜糖包住嫩滑肉汁,閃閃食吾停!🍢牛油果豚肉卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛油果真係入口即化,外層用豚肉包住!非常特別,但係又出奇地夾!口感豐富得黎好滿足,牛油果🥑迷必食!🍢蟹膏手釣墨魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️墨魚鬚雖然細細隻 但鮮味又彈牙,加上蟹膏!成件事升級左😍🍢牛油蒜蓉焗雜菇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食!特別岩小朋友,香濃牛油同蒜蓉完美溶化。健康又好味🤤🍢鹽燒A4宮崎和牛⭐️⭐️⭐️⭐️和牛肉質軟嫩,牛味香濃。🍢汁燒新鮮雞肝⭐️⭐️⭐️雞肝軟綿綿既口感而且非常多汁🍢牛油蜜糖燒粟米⭐️⭐️⭐️⭐️粟米香甜又多汁,外層塗上牛油蜜糖岩曬小朋友,閃閃吃曬成條😝🍢蒜蓉燒蠔⭐️⭐️⭐️⭐️脹卜卜好juicy ,滿滿蒜蓉燒得啱啱好,肉汁豐富。🍢紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蒜蓉粉絲真係超

(推薦指:5⭐️為最高)
🍢明太子雞腿肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞腿肉嫩滑多汁,加上滿滿嘅明太子,食落咸香更惹味。

🍢鹽燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️
雞翼燒到外層金黃色,咬落去皮脆肉嫩,仲係好juicy。

🍢蜜糖燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
微甜蜜糖包住嫩滑肉汁,閃閃食吾停!

🍢牛油果豚肉卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍢蟹膏手釣墨魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️
墨魚鬚雖然細細隻 但鮮味又彈牙,加上蟹膏!成件事升級左😍

🍢牛油蒜蓉焗雜菇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
必食!特別岩小朋友,香濃牛油同蒜蓉完美溶化。健康又好味🤤

🍢鹽燒A4宮崎和牛⭐️⭐️⭐️⭐️
和牛肉質軟嫩,牛味香濃。

🍢汁燒新鮮雞肝⭐️⭐️⭐️
雞肝軟綿綿既口感而且非常多汁

🍢牛油蜜糖燒粟米⭐️⭐️⭐️⭐️
粟米香甜又多汁,外層塗上牛油蜜糖岩曬小朋友,閃閃吃曬成條😝

🍢蒜蓉燒蠔⭐️⭐️⭐️⭐️
脹卜卜好juicy ,滿滿蒜蓉燒得啱啱好,肉汁豐富。

🍢紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蒜蓉粉絲真係超愛!超入味,但吾會過份咸,元貝好彈口鮮甜。

🍢汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)⭐️⭐️⭐️
雞肉棒好嫩滑,口感十足,醬汁甜甜地,配上蛋汁更軟滑。

🍢鹽燒翠玉瓜⭐️⭐️⭐️
翠玉瓜燒完仲好juicy同埋好清甜,可惜表面醃料太多,咸左啲。

🍢椒鹽燒多春魚⭐️⭐️⭐️⭐️
外脆內嫩,椒鹽味岩岩好吾會太咸。

🍢汁燒豬大腸⭐️⭐️⭐️⭐️
濃郁醬汁加埋好彈牙嘅豬大腸,愈食愈惹味。

🍢牛油蜜糖日本蕃薯條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大人細路仔都鍾意!香脆鮮甜日本番薯條同牛油蜜糖超夾!雖然邪惡👿但好正😆

🍢鰻魚炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
又係小朋友必食item! 香甜飯粒加上鰻魚(無細骨),鰻魚汁,蛋絲,粟米粒,紫菜等,口感豐富又好味😋
2024-10-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
呢排雖然好忙,我都會keep住同阿妹 contact,阿妹話中意食串燒,最近我就同阿妹去左位於尖沙咀,超人氣✨燒烤堂🍢🍻🍢 @skewer.kitchen~我哋叫咗好多嘢食呀!~😋💛 汁燒免治雞軟骨 💛 鹽燒原塊雞皮💛 鹽燒A4宮崎和牛串💛 泰式豬頸肉💛 紫蘇雞皮蝦(每日限量發售)💛 焦糖鰻魚芝士玉子燒💛 鹽燒翠玉瓜💛 牛油芝士焗蘆筍💛 孜然蒜蓉茄子 ~我同阿妹最鍾意食佢哋嘅,💛 鹽燒原塊雞皮,超級鬆脆,食完仲想嗌!阿妹最鍾意食,💛 焦糖鰻魚芝士玉子燒,因為佢超級鍾意食鰻魚啊!😋~💛 牛油芝士焗蘆筍,我同阿妹又好鍾意食芝士,仲可以拉絲㗎,啲蘆筍好嫩肉同芝士超配!另外💛 孜然蒜蓉茄子,嚟到已經聞到超香椒鹽味,椒鹽同埋蒜蓉茄子味道啱啱好,配料唔會冚過啲茄子!🥹🥹🫶🏻~地址: 尖沙咀諾士佛台一樓1號~整體分數環境衛生 9分服務態度 8分食物 8分~#燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店 #尖沙咀 #諾士佛台 #諾士佛台1號
🍢 @skewer.kitchen
我哋叫咗好多嘢食呀!~😋
💛 汁燒免治雞軟骨
💛 鹽燒原塊雞皮
💛 鹽燒A4宮崎和牛串
💛 泰式豬頸肉
💛 紫蘇雞皮蝦(每日限量發售)
💛 焦糖鰻魚芝士玉子燒
環境衛生 9分
服務態度 8分
食物 8分
2024-10-23 303 views
以前未生女女既時候同老公成日都去燒烤堂食串燒叫幾串串燒飲啤酒真係好爽老公話好生完女女之後耐冇食過好掛住所以就book位入到去即刻一人叫左杯啤酒先買一送一真係好抵之後就叫串燒佢地既串燒真係食到停唔到口桂花蜜糖冷蕃茄開胃前菜入口一陣桂花味甜甜酸酸好清新鹽燒雞皮同平時出去食串燒既燒雞皮好唔同佢地係成塊燒塊雞皮同塊面差唔多大🤣好脆口好似食緊薯片咁鹽燒豚肉荔枝卷豚肉包住荔枝一入口成口都係肉汁同荔枝既香味蒜蓉燒蠔好香蒜蓉味但又唔會覆蓋蠔既鮮甜味浜燒日本活北寄貝北寄貝燒完再加上大蔥絲好香既蔥味充斥係個口入面加上北寄貝既鮮甜老公話呢個係必食🤣🤣焦糖青蘋果鵝肝多士青蘋果同鵝肝呢個組合簡直係絕配青蘋果化解左鵝肝既油膩感又唔會搶左鵝肝既油香味鰻魚炒飯炒飯入面加左九菜花加埋鰻魚炒出黎好香口明太子燒飯團飯團搽左醬油再燒面層淋上明太子食落口有飯焦既口感好香口
以前未生女女既時候同老公成日都去燒烤堂食串燒

飯團搽左醬油再燒面層淋上明太子
食落口有飯焦既口感好香口

2024-10-22
2024-10-21 317 views
嚟過呢間食好多次,最近有新菜單有驚喜!食串燒飲啤酒好正啊,啤酒買一送一又抵飲!試咗新嘅串燒同埋甜品,今次嚟做多咗個熱爐可以保持住串燒嘅溫度慢慢食都唔會變凍,好貼心!啱晒同三五知己飲杯嘢嚟食🥰推介以下嘅串燒!🐤鹽燒雞中翼 $20外皮香脆入面Juicy,超好食又抵🐮牛舌拖羅 $48一定要食!牛舌夠厚,完全唔會硬,仲好Juicy🐮A4和牛 $58和牛一定冇得輸啦,好香油脂同埋牛肉香味🐤雞皮墨魚滑$38雞皮脆卜卜,入面有香濃墨魚味!🍊柑橘鹹蛋黃卷 $28呢個新產品,外層炸得香脆,柑橘甜甜配埋鹹蛋黃少少鹹,甜甜鹹鹹係一個好好嘅甜品

🐤鹽燒雞中翼 $20
外皮香脆入面Juicy,超好食又抵

🐮牛舌拖羅 $48
一定要食!牛舌夠厚,完全唔會硬,仲好Juicy

🐮A4和牛 $58
和牛一定冇得輸啦,好香油脂同埋牛肉香味

🐤雞皮墨魚滑$38
雞皮脆卜卜,入面有香濃墨魚味!

🍊柑橘鹹蛋黃卷 $28
2024-10-19 333 views
去完旅行一排,開始掛住日本啲居酒屋。講起食串燒飲啤酒嘅地方,同朋友不約而同諗起燒烤堂。 佢除咗有日式串燒,仲有唔同風格/口味嘅菜式/串燒,有港、泰、韓風、川味等。 上次向旺角分店吃過唔錯, 所以今次好放心咁叫咗好多嘢食🤣 (好彩清得哂) ,不能盡錄,所以大概總結下:🐔鹽燒原塊雞皮 - 燒得乾身,好似薯片咁脆, 拍得住日本食到嘅!滑捋捋韓式牛骨髓食落真係幾滑,再配合埋泡菜,辣辣地幾過癮🐮鹽燒A4宮崎和牛 & 鹽燒和牛牛小排兩款和牛肉質都嫩,食落油脂感重,推介! 👅厚切鹽燒牛舌拖羅牛舌厚切得嚟爽口易咬,肉質夠嫩,私心推。 🥓鹽燒豚肉無花果卷 & 牛油果豚肉卷豚肉薄身易咬, 無花果清甜,另一款牛油果嘅熟度啱啱好,入口即溶, 仲加上沙律醬, 但食落又唔覺油膩。🥚汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) - 雞肉棒幾易入口,軟骨切得夠細,增添口感得嚟又唔會over咗,算係畫龍點晴,撈埋月見汁食一流。🦑雞皮墨魚滑 (後面嗰串)睇落冇咩特別,實際外脆內嫩, 雞皮包住墨魚滑都仲咁脆! 🐤汁燒鮮雞肝 & 🌶麻辣鮮雞肝雞肝口感粉嫩,熟度啱啱好,燒汁同麻辣兩款都OK, 麻辣感覺過癮唔會好辣 (小辣) 。🐟鹽燒

滑捋捋韓式牛骨髓
食落真係幾滑,再配合埋泡菜,辣辣地幾過癮

🐮鹽燒A4宮崎和牛 & 鹽燒和牛牛小排
兩款和牛肉質都嫩,食落油脂感重,推介!

👅厚切鹽燒牛舌拖羅
牛舌厚切得嚟爽口易咬,肉質夠嫩,私心推。

🥓鹽燒豚肉無花果卷 & 牛油果豚肉卷

🦑雞皮墨魚滑 (後面嗰串)
睇落冇咩特別,實際外脆內嫩, 雞皮包住墨魚滑都仲咁脆!

🐤汁燒鮮雞肝 & 🌶麻辣鮮雞肝

🐟鹽燒白鱔 & 日式燒白鱔
白鱔燒得夠乾身,魚肉爽口,日式ok,但個人比較鐘意鹽味,用嚟送啤酒一流。

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士🥖
上次食過唔錯,朋友指名要Encore。 鵝肝大大件好足料,加埋青蘋果感覺fresh啲又解膩。

🍡柑桔咸蛋黃卷
質素少少似糍粑,有咸蛋黃香再加柑桔甜味,呢個咸甜組合係幾特別嘅

🍍蜜糖燒菠蘿 & 黑糖燒菠蘿 (冷)
必點!冷熱係兩種唔同感覺。❄️凍嘅有脆脆黑糖覆蓋哂菠蘿表面。🔥熱嘅外表燒得夠焦,鎖住咗水份,咬落好juicy,要小心啲果汁周圍都係。

• 鹽燒原塊雞皮
  • 鹽燒白鱔
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
2024-10-18 173 views
Minced chicken skewer 汁燒免治雞肉軟骨棒 $76Honey chicken wings 🍯🍗蜜糖燒雞中翼 $36甜甜地嘅蜜糖燒雞翼,無論係大人定小朋友都啱食,裏面嘅雞翼質地嫩滑又夠Juicy🐔,而好受歡迎嘅汁燒免治雞肉軟骨棒有粒粒雞軟骨肉相當有口感,撈埋雞蛋黃🍳一齊食好夾Grilled chicken wings 鹽燒雞中翼 $40Braised beef tongue 👅 厚切鹽燒牛舌拖羅 $48厚切鹽燒牛舌拖羅真係好高質,牛肉味濃郁,燒嘅時間控制得啱啱好🔥,仲有少少入口即溶嘅感覺😍,而鹽燒雞中翼外皮香脆可口,同蜜糖雞翼比又係另一番風味Fried rice with grilled eel 🐟鰻魚炒飯 $58香噴噴嘅鰻魚炒飯用咗大量鰻魚,裏面仲有雞肉粒、少少蔥花🌿、雞蛋🥚、紫菜等等,簡單嘅組合已經好食,性價好高呀👍🏻Edamame 🫛 鹽煮枝豆 🧂 $28Garlic bread 🧄 香草蒜蓉包 $28鹽煮枝豆充滿日本特色之餘又夠晒健康,而且連素食者都啱食,係一款養生嘅小食,而蒜蓉包香脆又有濃郁蒜蓉香🥯,適合同朋友share Grilled sesame swe

Edamame 🫛 鹽煮枝豆 🧂 $28
Garlic bread 🧄 香草蒜蓉包 $28

Grilled sesame sweet dumplings
糖不甩燒芝麻湯圓 🍡 $22
即叫即燒嘅芝麻湯圓裏面係流心,既邪惡又吸引,而外面係口感煙煙韌韌嘅糯米湯圓,係個食完之後滿足嘅甜品😋
2024-10-17 312 views
前兩日同閨蜜去咗位於諾士佛台嘅《燒烤堂》串燒店罕有地冇油煙味店員熱心勤奮眼神一望到佢哋就好主動過嚟幫忙落單我哋兩個女仔總共嗌咗23款嘢食餐廳優惠做緊買一送一啤酒梗係唔少得啤啤去啦送酒一必點:雞皮+雞皮墨魚滑重點推介係各式內臟:無論牛骨髓、大腸、粉腸、魚春、雞腎、雞肝、雞軟骨、牛舌心拖羅都好出色自家製嘅必點有:日式豚肉鵪鶉蛋+蟹膏魷魚鬚+明太子淮山串燒店名物:月見雞肉棒生蠔燒鱔羊架都不錯啱晒三五知己過嚟大飲一番
前兩日同閨蜜去咗位於諾士佛台嘅《燒烤堂》

串燒店名物:月見雞肉棒
生蠔燒鱔羊架都不錯

啱晒三五知己過嚟大飲一番
2024-10-15 310 views
秋天來了,最佳嘅節目當然就係食串燒啦!😋🍡🍢今次收工就去咗呢間位於尖沙咀諾士佛臺嘅人氣串燒店「燒烤堂」!😍🤤💃食物種類繁多,有燒雞、牛、羊、魚、海鮮、卷物、野菜、甜品等等….. 晚上八時已經全場爆滿!好彩之前已經預約咗!🙈😬全部即叫即燒,熱辣辣!而且性價比高、好值得試試!鹽燒A4 宮崎和牛福岡味噌松板豬牛油果豚肉卷蒜蓉燒蠔(兩隻)紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉粉絲燒蟶子鹽燒白鱔蟹膏飯團鹽燒秋葵牛油蒜蓉焗金菇川燒蒜蓉茄子糖不甩燒芝麻湯丸私心推介⭐️A4和牛,入口即融,好juicy!🤤⭐️燒蠔,好大隻,好肥美!😋⭐️元貝,加埋蒜蓉、粉絲一齊食,口感一流!👍⭐️蟶子,好新鮮,好大隻,好食到停唔到手!🙈⭐️白鱔,新鮮,口感嫩滑!😍飲品方面叫了椰青,清涼解渴;甘草柑橘蜜好潤喉!😎燒烤堂:尖沙咀諾士佛臺1號1樓

鹽燒A4 宮崎和牛
福岡味噌松板豬
牛油果豚肉卷
蒜蓉燒蠔(兩隻)
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
川燒蒜蓉茄子
糖不甩燒芝麻湯丸

私心推介
⭐️A4和牛,入口即融,好juicy!🤤
⭐️燒蠔,好大隻,好肥美!😋
⭐️元貝,加埋蒜蓉、粉絲一齊食,口感一流!👍
⭐️蟶子,好新鮮,好大隻,好食到停唔到手!🙈
⭐️白鱔,新鮮,口感嫩滑!😍

飲品方面叫了椰青,清涼解渴;甘草柑橘蜜好潤喉!😎

燒烤堂:尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-10-13 2631 views
🇭🇰 尖沙咀-燒烤堂今次同朋友仔一齊去咗尖沙咀酒吧林立嗰邊食野~~燒烤堂相信大家都有聽過~但我就係第一次食 好彩今次一早book咗位咋😍去到見到勁多人等位啊!同埋入到去又勁多店員幫手 你揮下隻手講吓唔該 就已經即刻有人幫你 好好啊😚⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 鹽燒三黃雞腿肉(⭐8/10)$28👅 汁燒雞心 (⭐8/10)$22👅 鹽燒雞皮 (⭐8/10)$22👅 鹽燒雞軟骨 (⭐8/10)$18👅 蜜糖雞翼(兩隻)(⭐9/10)$18👅 牛舌拖羅 (⭐9/10)$48👅 薄切牛舌芯 (⭐9/10)$28👅 手切牛胸爽 (⭐8/10)$24👅 麻辣鴨舌 (⭐7/10)$28👅 雞皮墨魚滑 (⭐9/10)$38串燒食咗咁多款,我最鍾意係雞皮墨魚滑,外層燒到脆卜卜,而墨魚滑亦好有鮮味,而且佢大大串,食落好惹味!!另外估唔到佢蜜糖雞翼都咁出色,平時食開嘅串燒,食雞翼都唔會預期佢勁入味,點知呢間舖頭嘅蜜糖雞翼係超好食 好入味㗎☺️另外值得一提嘅係佢嘅牛舌拖羅,食落牛味好濃郁,肉質鬆軟😍 yee牛胸爽亦都好爽口易咬~~👅 蟹膏飯團(⭐8/10)
🇭🇰 尖沙咀-燒烤堂

👅 手切牛胸爽 (⭐8/10)$24
👅 麻辣鴨舌 (⭐7/10)$28
👅 雞皮墨魚滑 (⭐9/10)$38

👅 蟹膏飯團(⭐8/10)$38
呢個飯團係有燒過嘅,食落面頭有少少飯焦嘅感覺,同埋佢喺飯團面上面放咗勁多蟹膏!!!係多到瀉㗎,另外佢個紫菜係另外分上俾我哋,咁我哋食嘅時候先包埋一齊就唔會淋啦🫶🏻

👅 牛油蒜蓉焗金菇(⭐9/10)$32
呢個金菇好好食,睇得出佢有嘅金菇係唔錯嘅,因為食落完全唔會有渣嘅感覺。

👅 川燒蒜蓉茄子(⭐7/10)$36
相對之下,我就覺得呢個唔算太出色,但佢嘅蒜蓉量都係充足嘅,不過茄子就唔太入味,不過不失。

👅 焦糖青蘋果鵝肝多士(⭐8/10)$108
超有儀式感,店員準備埋刀叉俾我哋食呢個多士,記得一嚟到就要食啦,食落少少甜,再配埋鵝肝多士就啱啱好,係幸福嘅味道!

👅 蒜蓉燒蠔(兩隻)(⭐9/10)$44
大大隻又鋪滿咗勁多蒜蓉,食落好新鮮完全冇聲嘅味道,而且佢嘅肉質好飽滿,好食!係會想再encore😚

👅 即打士多啤梨乳酸(⭐8/10)$28
👅青檸菠蘿梳打(⭐8/10)$32
飲品正常大小,飲落好解渴😙青檸菠蘿梳打仲有好多果肉㗎!!同埋完全唔會太甜 飲落可以解膩嘅感覺又開胃~現場仲有見到好多朋友仔飲啤酒🔥

🎏地址:燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓

#尖沙咀餐廳#尖沙咀美食#尖沙咀
@skewer.kitchen #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_尖沙咀
  • 雞皮墨魚滑
  • 鹽燒雞皮
2024-10-12 383 views
今日又同大家周圍食好嘢,去咗尖沙咀嘅諾士佛臺1號一樓既燒烤堂,睇下有乜嘢好食先。到達因為人山人海的關係,都要等多一陣先入到去食。那裏有大量嘅串燒嘢、燒烤嘢,有牛、豬、雞、羊和海鮮。我再加埋食日本串燒必備嘅清酒,不過今次我無飲到因為我要揸車啊。我試咗一嚟到一個焦糖鰻魚玉子燒,甜得又鹹,幾過癮啊。仲有一個飽肚嘅鰻魚炒飯。又試咗邪惡明太子雞腿肉、孜然蒜蓉原隻茄子,一炆出嚟WOW,超入味嘅茄子,真係無得輸啊。同時仲試咗麻辣雞心同牛骨髓,以及明太子淮山燒同明太子飯糰,明太子多到不得了,真係黐線好正啊。當然,少不了A4和牛同薄切牛舌心,系最強嘅組合。至於海鮮,就有蒜蓉燒廣島蠔和川燒活元貝。每次食燒烤都少不了要嗌羊,真係同你攞嚟打交,成個斧頭咁啊,啖啖肉幾過癮。最後再食埋薛凱琪嘅糖不甩,埋單$867。嘢食方面都幾得,呢度仲要收勁嘢食,宵夜都得。下次再嚟follow睇下又食乜。#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodst

最後再食埋薛凱琪嘅糖不甩,埋單$867。

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #燒烤堂 @燒烤堂

燒烤堂
地址 : 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-10-10 283 views
係尖沙咀行完街,想食串燒,一定會㨂燒烤堂,佢地主打串燒,種類及款式極多,不限於日式串燒,價錢十分相宜,Sapporo生啤大大杯仲做緊買一送一優惠🍻 ,非常抵飲。呢間餐廳好細心❤️,每一枱都有一個保溫爐,務求保持每一碟上枱食物既熱度👍🏻🍏焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝表面燒得焦脆,裏面嫩口,完全唔腥,中間夾住青蘋果🍏 ,味道出其地超級夾,青蘋果啱啱好中和返鵝肝嘅油膩度,多士底亦做到十分香脆,好有咬口🤤,整體味道及口感都係一流😋🍟牛油蜜糖日本蕃薯條 蕃薯條黎到既時候已經聞到濃濃既牛油香,熱辣辣既蕃薯條面頭放左舊牛油,牛油慢慢溶落去,超級邪惡😈,但極級美味🥹🐖鹽燒豬肋肉肉香好突出,肉質爽彈 juicy,一口咬落去多肉汁,而且帶濃濃油脂香味,表面燒得微燶,充滿焦香👍🏻🥓韓燒泡菜五花腩泡菜五花腩少許微辣,夠惹味👍🏻🍢鹽燒豚肉荔枝卷豚肉外層燒到脆口,入面配埋鮮甜荔枝肉,鹹甜中和,味道一流🌯豚肉日本蘋果卷 呢個真係perfect match,日本蘋果嘅酸甜果香味配上豬肉嘅鹹香,味道互相平衡,口感豐富🐤鹽燒原塊雞皮燒雞皮十分大塊,燒得十分脆,食落唔油膩🐓鹽燒雞軟骨雞軟骨火喉岩岩好,咬落去爽脆鹹香👍🏻🍗蜜糖燒雞中

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士

🍟牛油蜜糖日本蕃薯條

🐖鹽燒豬肋肉

🥓韓燒泡菜五花腩
泡菜五花腩少許微辣,夠惹味👍🏻

🍢鹽燒豚肉荔枝卷
豚肉外層燒到脆口,入面配埋鮮甜荔枝肉,鹹甜中和,味道一流

🌯豚肉日本蘋果卷

🐤鹽燒原塊雞皮
燒雞皮十分大塊,燒得十分脆,食落唔油膩

🐓鹽燒雞軟骨
雞軟骨火喉岩岩好,咬落去爽脆鹹香👍🏻

🍗蜜糖燒雞中翼
雞翼配上蜜糖,蜜味濃厚,外層香脆,內裡嫩滑多汁🤍

🐮鹽燒A4宮崎和牛
肉質軟嫩,油脂豐富,而且分布平均,外層微焦內裡嫩滑,入口即溶,食落口時,口中散發住濃郁既牛香

🥩鹽燒和牛牛小排
牛小排肉質鮮嫩多汁,且帶有豐富的油脂,牛味亦十分濃郁

🐟日式燒白鱔
彈牙 ! 彈牙 ! 彈牙 !外皮極香脆,食落啖啖肉又多汁,正👍🏻

🐠味醂魚乾
魚乾表面燒到微微香脆,味道鮮甜

💛個人必食推介: 焦糖青蘋果鵝肝多士, 牛油蜜糖日本蕃薯條, 日式燒白鱔, 豚肉日本蘋果卷, 鹽燒A4宮崎和牛

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@skewer.kitchen

📍 燒烤堂(尖沙咀)
尖沙咀諾士佛台1號1樓

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #諾士佛台 #食好西 #DE九龍篇 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 味淋魚干
2024-10-01 589 views
燒烤堂係我目前係香港encore最多次嘅串燒店~😌😌佢哋嘅串燒真係好高質~🤫 果串燒牛骨髓我一次點咗3串自私食😎😎 仲有泡菜五花腩…估唔到佢加泡菜一齊燒嘅串燒都好出色🤤🤤唔怕邪惡嘅大家可以點鵝肝🤤🤤佢嘅鵝肝都係食極唔厭咖~想健康嘅可以點烤菜,佢哋菜類品種都算多,而且口味多樣化,唔會得一種味道~我分別食過幾間唔同嘅分店,發覺佢哋都可以keep到好一致嘅味道,呢點真係要讚~👍👍食燒烤又點少得酒精呢~ 佢哋連酒類選擇都好多,真係點夠佢玩啊~😂😂😂最後~我覺得一定要點返個燒菠蘿做甜品,咁就perfect啦~🤤
燒烤堂係我目前係香港encore最多次嘅串燒店~😌😌

唔怕邪惡嘅大家可以點鵝肝🤤🤤佢嘅鵝肝都係食極唔厭咖~

2024-09-30 336 views
同閨蜜食飯,尖沙咀諾士佛臺發現咗一間食串燒,坐得舒服又好啱食晚餐或者宵夜傾偈💬店家好細心,每台有一個爐仔慶住啲串燒慢慢傾偈都唔怕凍!汁燒免治雞肉軟骨體冬菇、麻辣免治雞軟骨釀冬菇呢兩個釀冬菇,都係用絞碎嘅雞肉釀,最正係有啲雞軟骨嘅碎喺入邊,好有口感,麻辣嗰個就有微辣蜜糖雞翼(兩隻)串燒必食嘅雞翼,加埋蜜糖甜甜地幾滋潤A4和牛和牛肉質好腍,入口溶化泡菜五花腩五花腩上邊加咗少少辣嘅泡菜好有韓國風味味噌松板豬味噌好惹味,呢個好啱我口味鹽燒豚肉荔枝卷第一次食豚肉卷,中間包原粒荔枝,非常之解膩,值得一試!鹽燒豚肉露筍卷豚肉用少少鹽調味捲着蘆筍爽身又清新鹽燒無花果卷又係第一次試燒無花果!幾新幾特別蒜蓉燒蠔燒烤又係必食燒蠔上面有蒜蓉同少少辣椒好惹味紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝元貝夠晒大粒,仲加埋粉絲吸晒啲蒜蓉精華椒鹽燒多春魚一碟有成四條幾抵食,多春魚可以就咁咬芝士焗露筍,芝士好脆正!牛油蒜蓉焗金菇,好有BBQ嘅感覺,份量仲好多孜然蒜蓉茄子🍆茄子燒到好淋,吸晒蒜蓉味蜜糖燒芋頭~蜜糖菠蘿芋頭加咗蜜糖🍯食落唔乾,菠蘿🍍好解油膩甜品叫左甜奶牛油包&糖不甩燒芝麻湯丸牛油包上面有個邪惡嘅牛油磚加埋牛奶真係邪惡又滋味~yu

汁燒免治雞肉軟骨體冬菇、麻辣免治雞軟骨釀冬菇

蜜糖雞翼(兩隻)
串燒必食嘅雞翼,加埋蜜糖甜甜地幾滋潤

A4和牛
和牛肉質好腍,入口溶化

泡菜五花腩
五花腩上邊加咗少少辣嘅泡菜好有韓國風味

味噌松板豬
味噌好惹味,呢個好啱我口味

鹽燒豚肉荔枝卷
第一次食豚肉卷,中間包原粒荔枝,非常之解膩,值得一試!

鹽燒豚肉露筍卷
豚肉用少少鹽調味捲着蘆筍爽身又清新
鹽燒無花果卷
又係第一次試燒無花果!幾新幾特別

蒜蓉燒蠔
燒烤又係必食燒蠔上面有蒜蓉同少少辣椒好惹味

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
元貝夠晒大粒,仲加埋粉絲吸晒啲蒜蓉精華

椒鹽燒多春魚
一碟有成四條幾抵食,多春魚可以就咁咬

芝士焗露筍,芝士好脆正!

牛油蒜蓉焗金菇,好有BBQ嘅感覺,份量仲好多

孜然蒜蓉茄子🍆茄子燒到好淋,吸晒蒜蓉味

蜜糖燒芋頭~蜜糖菠蘿
芋頭加咗蜜糖🍯食落唔乾,菠蘿🍍好解油膩

甜品叫左甜奶牛油包&糖不甩
燒芝麻湯丸
牛油包上面有個邪惡嘅牛油磚加埋牛奶真係邪惡又滋味~yumm 糖不甩燒芝麻湯丸嘅皮燒到好脆口中間煙靭又唔太甜!

香水檸檬茶配燒烤,真係夠晒大杯好解渴

🍱餐廳:燒烤堂(尖沙咀)
📍📌地址: 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
終於等到病好啦 梗係要食番D正野😎今次就去燒烤堂 食下串燒飲下啤酒🍢🍻餐廳位於諾士佛臺一號一樓離紅磡站或尖沙咀站約十分鐘路程 算幾方便門口會見到三串日式燈籠 好有氣氛有別於一般香港既居酒屋地方闊落 座位之間有空間感 但不失熱鬧😆去食高質串燒 唔一定要去旅行呢度主打串燒 不限於日式串燒好有創意 種類極多 豬牛雞海鮮應有盡有質素上佳 價錢相宜😇經常有唔同既飲品做優惠 最近就日本生啤買一送一🍻氣氛一流 店員好有禮貌同活力 宵夜仲做到凌晨兩點半即使而家市道唔太好 夜晚都相當FULL BOOK定位會穩陣D😎串燒由前菜到甜品 都燒得好均勻 火喉了得枱面仲有個保溫爐 放上去仲可以熱辣辣 味道亦唔會太重 好滿足😌得意作💥焦糖青蘋果鵝肝多士香氣好誘人既烤多士鵝肝份量驚人 入口即溶 滿滿既油香 青蘋果酸酸甜甜 味道平衡 必點之選☺️💥豚肉節瓜波板糖見到呢個有趣既名就叫左豚肉&節瓜有多層次口感 肉嫩又爽脆 MVP😆燒鳥💥鹽燒日本雞胸軟骨💥鹽燒雞中翼💥汁燒免治雞肉軟骨棒雞皮全部都燒得焦脆 軟骨好脆身 雞翼好香口軟骨棒加埋香滑濃厚既蛋汁好滋味🥰燒牛💥牛小排熟度岩岩好 口感夠淋 牛肉味幾濃郁😁💥中切鹽燒牛舌芯厚身口
終於等到病好啦 梗係要食番D正野😎
今次就去燒烤堂 食下串燒飲下啤酒🍢🍻