❣️間中會同朋友去食下串燒,呢間串燒店除左價錢合理之餘,味道係食過返尋味! ❣️食串燒之餘,仲有買一送一sapporo啤啤佢❣️雖然多分店,但每間都好熱鬧,記得book位啊 ▪️重點推介! ▪️✨浜燒日本活北寄貝 $58/隻- 真係幾新鮮,北寄貝好有口感又鮮甜,加上葱香調味,正✨汁燒煙韌年糕卷 $26/串- 推介必食! 包上脆口紫蘇,入面年糕煙韌高質,味道好好 🐷鹽燒豬肋肉 $24/串- 必點,肉質外脆内juicy香濃豬肉味,真係要點多幾串🐔汁燒雞軟骨棒(附月見)$38/串- 雞軟骨爽脆,點上蛋黃滋味🐔香辣鮮鷄脚筋$18/串-真係成條筋爽口,調味都幾辣🐷鹽燒豚肉露筍卷$38/串- 豬肉薄片外層燒得香口,包上露筍爽脆香口🐟日式燒白鱔$48/串- 鱔肉厚身,白雪雪嫩香🍅桂花蜜糖冷番茄$28/串- 醬汁香桂花味又甜甜地,好新鮮refreshing🦆椒鹽燒鴨舌$28/串- 口感肥美爽脆🐔汁燒免治鷄肉雞軟骨釀冬菇$28/串- 冬菇上有鷄肉雞軟骨,爽脆香口而冬菇juicy,有層次感✨孜然燒西蘭花苗$22/串- 西蘭花苗爽口 juicy燒到好香,幾有水準!💟明太子燒飯糰$38- 飯糰燒得脆口,上面厚厚明太子

❣️食串燒之餘,仲有買一送一sapporo啤啤佢
❣️雖然多分店,但每間都好熱鬧,記得book位啊

▪️重點推介! ▪️

✨浜燒日本活北寄貝 $58/隻
浜燒日本活北寄貝

- 真係幾新鮮,北寄貝好有口感又鮮甜,加上葱香調味,正

✨汁燒煙韌年糕卷 $26/串
汁燒煙韌年糕卷

- 推介必食! 包上脆口紫蘇,入面年糕煙韌高質,味道好好

🐷鹽燒豬肋肉 $24/串
鹽燒豬肋肉

- 必點,肉質外脆内juicy香濃豬肉味,真係要點多幾串

🐔汁燒雞軟骨棒(附月見)$38/串
汁燒雞軟骨棒(附月見)

- 雞軟骨爽脆,點上蛋黃滋味

🐔香辣鮮鷄脚筋$18/串
香辣鮮鷄脚筋

-真係成條筋爽口,調味都幾辣

🐷鹽燒豚肉露筍卷$38/串
- 豬肉薄片外層燒得香口,包上露筍爽脆香口

🐟日式燒白鱔$48/串

- 鱔肉厚身,白雪雪嫩香

🍅桂花蜜糖冷番茄$28/串
- 醬汁香桂花味又甜甜地,好新鮮refreshing

🦆椒鹽燒鴨舌$28/串
- 口感肥美爽脆

🐔汁燒免治鷄肉雞軟骨釀冬菇$28/串
- 冬菇上有鷄肉雞軟骨,爽脆香口而冬菇juicy,有層次感

✨孜然燒西蘭花苗$22/串

- 西蘭花苗爽口 juicy燒到好香,幾有水準!

💟明太子燒飯糰$38

- 飯糰燒得脆口,上面厚厚明太子醬 creamy,配紫菜香口

🍆孜然燒蒜蓉茄子$38

- 粒粒蒜蓉好惹味

飲品方面,個人都幾鍾意青檸soda,大大杯好夠青檸酸同refreshing!

已經約定朋友再去!
汁燒煙韌年糕卷
鹽燒豬肋肉
汁燒雞軟骨棒(附月見)
香辣鮮鷄脚筋
2025-02-13 394 views
這家座落於尖沙咀諾士佛台的串燒店,各式串燒種類俱全,瞥一眼餐牌,一下子又觸發我的選擇困難症。費煞思量,最終敲定以下食物:📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 鵝肝豐腴,青蘋果清新解膩,多士香脆,層次豐富。📌明太子燒飯團 $38明太子濃郁鮮味,飯團外脆內軟,有嚼勁,以薄脆紫菜包着來吃,享樂多重口感。📌鹽燒A4宮崎和牛 $58肉質細嫩甘香,油脂分布均勻,鹽燒帶出原汁原味。📌鹽燒白鱔 $48外皮酥脆,魚肉爽脆鮮嫩,鹽燒魚皮提鮮不搶味。📌蒜蓉燒生蠔 $48蠔肉肥大肉厚,香蔥蒜蓉辣椒汁香濃,燒烤後更顯鮮甜。📌秘制燒羊架 $48羊肉經過秘製醬料的醃製,入味惹味。烤烘火候剛剛好,羊肉保留了肉汁與嫩度,不會過於乾柴。📌欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52蟶子鮮嫩多汁,粉絲彈牙有嚼勁,欖角與蒜蓉醬帶出蟶子的鮮味。📌汁燒免治雞肉軟骨棒 $38雞肉軟嫩,軟骨增添口感,月見醬汁濃郁。📌七味汁燒豬大腸 $24大腸彈牙,七味汁香氣撲鼻,越嚼越香。📌韓燒泡菜五花腩 $28五花腩肥而不膩,泡菜酸辣開胃,韓式風味十足。📌川燒蒜蓉茄子 $36茄子軟嫩多汁,孜然蒜蓉味道濃郁,川燒辛辣提味。📌厚切鹽燒牛舌拖羅 $48 厚切口感扎實,牛舌拖羅

📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
鵝肝豐腴,青蘋果清新解膩,多士香脆,層次豐富。

📌明太子燒飯團 $38
明太子燒飯團

📌鹽燒A4宮崎和牛 $58
肉質細嫩甘香,油脂分布均勻,鹽燒帶出原汁原味。

📌鹽燒白鱔 $48
外皮酥脆,魚肉爽脆鮮嫩,鹽燒魚皮提鮮不搶味。
鹽燒A4宮崎和牛+ 鹽燒白鱔

📌蒜蓉燒生蠔 $48
蠔肉肥大肉厚,香蔥蒜蓉辣椒汁香濃,燒烤後更顯鮮甜。
蒜蓉燒生蠔

📌秘制燒羊架 $48

📌欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52
蟶子鮮嫩多汁,粉絲彈牙有嚼勁,欖角與蒜蓉醬帶出蟶子的鮮味。
秘制燒羊架+ 欖角粉絲蒜蓉燒蟶子

📌汁燒免治雞肉軟骨棒 $38
雞肉軟嫩,軟骨增添口感,月見醬汁濃郁。
汁燒免治雞肉軟骨棒

📌七味汁燒豬大腸 $24
大腸彈牙,七味汁香氣撲鼻,越嚼越香。

📌韓燒泡菜五花腩 $28
五花腩肥而不膩,泡菜酸辣開胃,韓式風味十足。
七味汁燒豬大腸+ 韓燒泡菜五花腩

📌川燒蒜蓉茄子 $36
茄子軟嫩多汁,孜然蒜蓉味道濃郁,川燒辛辣提味。
川燒蒜蓉茄子

📌厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
厚切口感扎實,牛舌拖羅彈牙爽脆,鹽燒香氣十足。

📌蜜糖燒菠蘿 $18
菠蘿塗上蜜糖燒烤後,果糖與蜜糖的和諧結合,更覺滋潤清新,甜而不膩。
厚切鹽燒牛舌拖羅+ 蜜糖燒菠蘿

📌七寶生啤 $48
清爽順口,買一送一超值,搭配串燒的絕佳飲品。
七寶生啤

侍應細心提供暖鍋讓串燒保持住溫度,以免影響口感,抵讚!

這家串燒店從矜貴的鵝肝多士到清潤的蜜糖菠蘿,每道菜都展現用心與創意,搭配清爽生啤,味蕾大滿足,絕對值得再訪!
2025-02-12
$404 (Dinner)
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒A4宮崎和牛
  • 鹽燒白鱔
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
燒烤堂嘅好多間分店我都試過😍佢哋嘅嘢食選擇真係超多,有齊日、泰、港、川、西、新疆、台、韓式咁多種唔同國家嘅口味,仲有自家研製嘅菜式!尖沙咀店面積大座位好多,平日食客都非常多!好旺場!要食就記得訂位啦!✰SAPPORO生啤500ML $48 繼續買一送一‼️ 平均每杯$24真係好抵!食串燒點可以唔啤一啤?🍻🫧佢哋嘅價錢唔算貴,有好多款肉類$20起就食到,蔬菜類低至$12起,超抵食~🫧所有串燒都係即叫即燒,全部都好夠火喉,燒得好好味😋 🫧最近發現佢哋多咗個火爐喺檯面,將串燒放上去,同朋友一路吹水一路食,就唔怕啲串燒會凍晒啦💕 超貼心。✰浜燒日本活北寄貝 $58⚘好大隻厚肉又鮮甜😍😍 每次嚟都要揀一兩款海鮮食吓!唔會令人失望。✰豚肉節瓜波板糖(附月見) $38⚘之前去咁多間都未見過,係新菜式😍 波板糖都可以燒?原來係節瓜同埋豚肉捲埋一齊造成波板糖咁嘅樣!好特別好有創意🫶🏻咬落去口感都好好,配埋個月見汁點嚟食。✰鹽燒A4宮崎和牛 $58 ⚘A4和牛入口即溶,牛油脂勁香🤤入口係滿滿幸福感🫶🏻✰焦糖青蘋果鵝肝多士 $108⚘呢個係佢哋嘅得意作,無論去到邊間分店都整得好好食! 好大件鵝肝🤩外脆內軟夾埋
燒烤堂嘅好多間分店我都試過😍

🫧所有串燒都係即叫即燒,全部都好夠火喉,燒得好好味😋

✰浜燒日本活北寄貝 $58

✰豚肉節瓜波板糖(附月見) $38

✰鹽燒A4宮崎和牛 $58
⚘A4和牛入口即溶,牛油脂勁香🤤入口係滿滿幸福感🫶🏻

✰焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
⚘呢個係佢哋嘅得意作,無論去到邊間分店都整得好好食! 好大件鵝肝🤩外脆內軟夾埋成片青蘋果同煎到香脆嘅焦糖多士,勁好食!

✰雞皮墨魚滑 $38
⚘墨魚滑好彈牙,加埋雞皮再燒到好香脆,一定要試!

✰味噌松板豬 $28
⚘味道甜甜地係日式麵豉嘅味道,點埋沙律醬食好好食。

椒鹽手釣墨魚鬚

豬肉日本蘋果卷

蒜芯

鹽燒淮山

❥其他美食:
♡鹽燒三黃雞腿肉 $28 -雞肉滑一滑!
♡牛小排 $48 - 軟嫩多肉汁。
♡牛油果豚肉卷 $28 - 牛油果同豚肉勁夾。
♡豬肉日本蘋果卷 $24 - 蘋果肉爽口,口感好特別。
♡椒鹽手釣墨魚鬚 $22 - 新鮮爽脆
♡鹽燒白鱔 $48 - 燒得啱啱好,白鱔夠厚。
♡鹽燒淮山 $18
♡燒蒜芯 $12
$400 (Dinner)
椒鹽手釣墨魚鬚
豬肉日本蘋果卷
蒜芯
鹽燒淮山
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 福岡味噌松板豬
2024-12-16 3076 views
📍燒三黃雞腿肉雞髀肉嫩滑鮮甜同好Juicy 晒 加少少鹽上去燒已經夠 📍燒雞皮係我食過最有誠意嘅燒雞皮 真係一大塊 大約有成隻手掌咁大 成塊雞皮脆卜卜 好似食緊薯片咁 而亦都充滿雞油嘅香味📍鹽燒阿波美七里香鍾意食七里香嘅朋友一定要試 燒嘅時間啱啱好 七里香部位油分十足 而且有一股臊味 10分好食📍麻辣雞心雞心燒嘅時間恰到好處 加上製嘅麻辣醬 好惹味📍明太子雞腿肉雞腿肉肉質鮮嫩,而且好Juicy 最令我驚喜 其實係明太子醬 好足料 真係充滿滿滿嘅明太子 秘製嘅明太子醬汁加埋雞腿肉出奇地夾📍鹽燒雞中翼雞中翼外脆內嫩 而且亦都好Juicy 啱晒小朋友食📍A4和牛呢一個A4和牛一定要試 牛味十足 入口即溶 鮑汁,油脂比例一流 入口即溶📍燒牛小排牛小排牛肉味重 肉質鮮嫩 啱晒做燒烤🎀薄切牛舌芯牛舌心燒嘅時間剛剛好 好juicy🎀韓式牛骨髓估唔到牛骨髓來做燒烤係咁好食 放咗D泡菜係上面 好好味 必食🎀汁燒豬大腸秘製嘅醬汁上豬大腸上面 已經夠惹味 而豬大腸燒到好脆 鍾意食豬大腸嘅朋友一定唔可以錯過🎀燒豬頸肉豬頸肉亦都係好Juicy 而且食落爆汁 加上秘製嘅泰式醬 真係好似飛咗去泰國食咁 好
📍燒三黃雞腿肉

牛舌心燒嘅時間剛剛好 好juicy

🎀韓式牛骨髓

🎀汁燒豬大腸

🎀燒豬頸肉
豬頸肉亦都係好Juicy 而且食落爆汁 加上秘製嘅泰式醬 真係好似飛咗去泰國食咁 好正

🎀雞皮墨魚滑
呢一個真係必 用雞皮去包住墨魚滑燒 令到墨魚滑充滿咗雞皮嘅雞油香 而墨魚滑夠晒彈牙爽口 呢個配搭真係一流

🎀鹽燒/日式燒鱔
鱔肉質爽口彈牙 食得出係好新鮮嘅 而且係厚切 師父嘅時間非常之好 個皮燒得好脆 肉質又鮮甜 必點

🎀明太子淮山燒
燒淮山竟然可以咁好食 配埋明太子出奇地夾 又係必食

🎀燒菠蘿
菠蘿夠晒份量 而且燒到皮有少少焦糖嘅香 裏面勁多汁,勁好味 食串燒必食燒菠蘿

📍燒烤堂 (尖沙咀)
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 黑糖燒菠蘿
.燒烤堂一直係我最鍾意嘅日式串燒店已經多次回訪🤍見到佢越開越多間分店證明咗好嘢係會有人欣賞 係會長做長有嘅😌.我今次試咗尖沙咀呢間分店為避開高峰排隊時期 我6:30pm 就嚟到估唔到咁早嚟到都已經坐咗七成滿‼️.🌟雞皮墨魚滑我嘅摯愛🤍用雞皮包住爽口彈牙嘅墨魚 🦑再拿去燒 🔥 雞皮薄脆香口加埋墨魚新鮮彈牙真係好好味🤤🤤.🌟豚肉節瓜波板糖 🍭 超有心思嘅一個串燒由一層節瓜再加一層豚肉捲捲捲成一個波板糖的形狀加埋新鮮蛋液一齊食 🍳 飽肚清爽 係好豐富嘅口感.🌟蒜蓉燒廣島蠔 🦪 新鮮脹卜卜嘅生蠔加上蒜蓉去燒香口惹味又淡淡都係蠔汁👍🏿.🌟鹽燒三黃雞腿肉 🐓 聽講每日都限量發售個皮燒到又薄又脆雞肉嫩滑Juicy真心好出色👍🏿.其他必食推介🌟鹽燒原塊雞皮🌟蜜糖燒菠蘿🍍 🌟焦糖鰻魚玉子芝士燒 🧀 🌟免治雞肉軟骨釀冬菇 🍄 🌟豚肉日本蘋果卷 🍎 .其實仲有好多好味item我發現都根本不能一一盡錄每枱都有一個小爐仔去暖住啲串燒傾多陣偈等多陣食都冇問題呢間所有串燒都咁好味又成日都有創意新品Encore多100次都冇問題🫶🏼.📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
[燒烤堂(尖沙咀) 🍡🍢]
又成日都有創意新品
Encore多100次都冇問題🫶🏼
📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-12-08
$400 (Dinner)
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 焦糖鰻魚玉子燒
6 day(s) ago 0 views
【尖沙咀•燒烤堂】@skewer.kitchen & @media.vasππππππππππππππππππππππππππππππ汁燒兔治雞肉雞肉鮮嫩多汁,味道醇厚,搭配的醬汁入味,讓人回味無窮。軟骨釀冬菇軟骨口感脆嫩,冬菇的鮮香與軟骨的口感相得益彰,十分美味。明太子雞腿肉雞腿肉多汁,明太子的鹹香提升了整體風味,搭配米飯特別合適。鹽燒雞皮雞皮烤得酥脆,鹽香撲鼻,作為開胃小吃相當不錯。牛小排牛小排肉質鮮嫩,烤至完美,搭配特製醬汁,風味更佳。薄切牛舌芯牛舌薄切,滑嫩可口,搭配簡單調味,肉香四溢。羊架羊架烤至外焦內嫩,香料調味適中,十分誘人。泰式豬頸肉豬頸肉多汁,泰式調味獨特,酸辣適中,讓人一試成主顧。鹽燒無花果卷無花果的甜蜜與鹽燒的香氣相結合,口感獨特,清新解膩。雞皮墨魚滑雞皮與墨魚的搭配新穎,口感滑順,風味令人驚喜。蒜蓉粉絲燒蟶子蟶子鮮嫩,蒜蓉的香氣與粉絲的滑順交融,讓人食指大動。鹽燒白鱔白鱔烤至金黃,肉質鮮美,鹽燒的調味恰到好處。焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝滑膩,焦糖青蘋果的酸甜平衡了口感,是一道精緻的開胃菜。焦糖鰻魚玉子燒鰻魚的香甜與玉子燒的滑嫩相輔相成,令人陶醉。豚肉節瓜波板糖(附月

汁燒兔治雞肉
雞肉鮮嫩多汁,味道醇厚,搭配的醬汁入味,讓人回味無窮。

軟骨釀冬菇
軟骨口感脆嫩,冬菇的鮮香與軟骨的口感相得益彰,十分美味。

明太子雞腿肉
雞腿肉多汁,明太子的鹹香提升了整體風味,搭配米飯特別合適。

鹽燒雞皮
雞皮烤得酥脆,鹽香撲鼻,作為開胃小吃相當不錯。

牛小排
牛小排肉質鮮嫩,烤至完美,搭配特製醬汁,風味更佳。

薄切牛舌芯
牛舌薄切,滑嫩可口,搭配簡單調味,肉香四溢。

羊架
羊架烤至外焦內嫩,香料調味適中,十分誘人。

泰式豬頸肉
豬頸肉多汁,泰式調味獨特,酸辣適中,讓人一試成主顧。

鹽燒無花果卷
無花果的甜蜜與鹽燒的香氣相結合,口感獨特,清新解膩。

雞皮墨魚滑
雞皮與墨魚的搭配新穎,口感滑順,風味令人驚喜。

蒜蓉粉絲燒蟶子
蟶子鮮嫩,蒜蓉的香氣與粉絲的滑順交融,讓人食指大動。

鹽燒白鱔
白鱔烤至金黃,肉質鮮美,鹽燒的調味恰到好處。

焦糖青蘋果鵝肝多士
鵝肝滑膩,焦糖青蘋果的酸甜平衡了口感,是一道精緻的開胃菜。

焦糖鰻魚玉子燒
鰻魚的香甜與玉子燒的滑嫩相輔相成,令人陶醉。

豚肉節瓜波板糖(附月見)
豚肉與節瓜的搭配清新,月見蛋增加了風味層次,十分可口。

檸蜜牛油包
牛油包鬆軟香甜,檸檬蜜增添了清新感,作為甜點十分合適。

鹽燒翠玉瓜
翠玉瓜爽脆,鹽燒後的香氣撲鼻,作為小菜相當不錯。

川燒蒜蓉茄子
茄子吸收了蒜蓉的香氣,口感滑嫩,辛辣適中,是一道下飯的好選擇。

日本芝士年糕
年糕Q彈,芝士的濃郁與甜味相得益彰,甜點的選擇中頗具特色。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #燒烤堂 #web3尖沙咀 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
燒烤堂
諾士佛臺1號1樓

2025-02-20 0 views
食過番尋味,再戰燒烤堂自從同朋友去過燒烤堂之後就返唔到轉頭,環境闊落而且食物款式多,同老公講過好幾次想一齊再去食都未就到時間,今次放假去開尖沙嘴終於可以一齊去食😋焦糖青蘋果鵝肝多士 │ $108必食推介‼️ 鵝肝入口即溶,加上香脆牛油多士,仲有焦糖青蘋果減輕油膩感,滿口都係油脂香,味道層次豐富蒜蓉燒蠔(兩隻) │ $48大大隻肥美生蠔一定要趁熱食大量蒜蓉加埋少少指天椒,非常惹味鹽燒原塊雞皮 │ $22小朋友至愛,手掌咁大塊雞皮燒得勁香勁脆,完全無多餘油脂,本身已經order 兩塊想俾老公試下,點知小朋友一見到已經成碟直接搶走,結果老公只係可以分到一小塊😅鹽燒白鱔 │ $48魚皮焦香,魚肉非常鮮味爽口,老公讚不絕口另外仲order咗好多款串燒,香辣雞腳筋($18)同川燒蒜蓉茄子($36)都係送酒恩物,另外仲有小朋友每次必食鰻魚炒飯 ($58),Sapporo 生啤($48)依然做緊買一送一優惠,試過幾間分店都一樣可以保持水準,絕對係超滿足的串燒體驗
食過番尋味,再戰燒烤堂

焦糖青蘋果鵝肝多士 │ $108

蒜蓉燒蠔(兩隻) │ $48
大大隻肥美生蠔一定要趁熱食
大量蒜蓉加埋少少指天椒,非常惹味

鹽燒原塊雞皮 │ $22

鹽燒白鱔 │ $48
魚皮焦香,魚肉非常鮮味爽口,老公讚不絕口

種類超級多!即叫即燒有日、泰、港、川、西、新疆、韓式口味最平$18串起,價錢又抵又好食!我已經N訪了-雞肉軟骨棒(附月見)$38好味有口感!每次必點!-汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28充滿特色-明太子雞腿肉 $28明太子超多,雞肉好嫩滑-A4和牛 $58牛味濃,肉質軟腍-薄切牛舌芯 $28-泰式豬頸肉 $28個醬好惹味,「泰」好味-鹽燒豬肋肉 $24-牛油果豚肉卷 $28好特別比想像中夾-海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28-雞皮墨魚滑 $38墨魚滑好彈牙,雞皮燒得好香-焦糖青蘋果鵝肝多士 $108超大片鵝肝!配掂蘋果好fusion 食一件有飽足感-焦糖鰻魚玉子 $28甜甜的玉子燒中間是鰻魚-尖椒皮蛋燒豆皮 $22豆皮好香脆,內餡是尖椒皮蛋有創意-柑桔咸蛋黃卷 $28-明太子淮山燒 $26-牛油蒜蓉芝士焗雜菇 $42滿滿的芝士不手軟!可以拉絲拉到超長-孜然蒜蓉茄子 $36大大份好香口!-孜然燒西蘭花苗 $22-糖不甩燒芝麻湯圓 $22流心湯圓甜品劃上完美句號飲品有酒精都有0酒精我鍾意飲香水檸檬茶
種類超級多!即叫即燒

有日、泰、港、川、西、新疆、韓式口味
最平$18串起,價錢又抵又好食!
我已經N訪了

雞肉軟骨棒(附月見)

-雞肉軟骨棒(附月見)$38
好味有口感!每次必點!
-汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28
充滿特色

-明太子雞腿肉 $28
明太子超多,雞肉好嫩滑
-A4和牛 $58
牛味濃,肉質軟腍
-薄切牛舌芯 $28
-泰式豬頸肉 $28
個醬好惹味,「泰」好味
-鹽燒豬肋肉 $24
-牛油果豚肉卷 $28
好特別比想像中夾
-海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28
-雞皮墨魚滑 $38
墨魚滑好彈牙,雞皮燒得好香

-焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
超大片鵝肝!配掂蘋果好fusion
食一件有飽足感
-焦糖鰻魚玉子 $28
甜甜的玉子燒中間是鰻魚
-尖椒皮蛋燒豆皮 $22
豆皮好香脆,內餡是尖椒皮蛋有創意
-柑桔咸蛋黃卷 $28

我鍾意飲香水檸檬茶
2025-01-22
Type of Meal
Dinner
雞肉軟骨棒(附月見)
牛油蒜蓉芝士焗雜菇
孜然蒜蓉茄子
  • 焦糖鰻魚玉子燒
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
上次食完銅鑼灣燒烤堂,覺得質素唔錯而且價錢唔算貴,今晚串燒癮起一於去尖沙咀分店試下😋𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕨𝕖 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣𝕖𝕕゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃青檸梳打 🍋‍🟩清新解渴,酸酸甜甜,加埋有氣梳打gur一gur佢百香果烏龍茶 🥤百香果果香濃郁,烏龍茶底夠晒解渴日本芝士年糕 🧀🍡 軟糯香甜,芝士同年糕簡直係Perfect match豚肉節瓜波板糖(附月見) 🐖🍭豬肉夾住節瓜捲成波板糖咁嘅樣,食落唔會太肥,節瓜增加口感,唔錯唔錯鹽燒雞中翼 🐓肉質鮮嫩,味道鮮美,唔會燒得太乾明太子雞腿肉 🍗濃郁嘅明太子醬配搭雞髀肉,味道層次豐富,要encore雞肉軟骨棒(附月見) 🐓軟骨帶有嚼勁,搭配月見汁,令口感味道更豐富鹽燒雞皮 🐔 又大塊又脆口又香,好似炸雞皮咁正🤤送酒一流鹽燒三黃雞腿肉 🍗 外脆內嫩,鹽燒味道恰到好處,雞肉質感非常好鹽燒豚肉荔枝卷 🐖豚肉包裹住荔枝,甜中帶鹹,味道獨特地正😋鹽燒豚肉荳苗卷 🐖🌱 豚肉包住清脆荳苗,口感一流紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 🧅🐚元貝鮮甜,搭配香濃紅蔥油,又香又惹味蒜蓉粉絲燒蟶子 🧄🐚蟶子肉質飽滿彈牙,蒜香四溢🤤蜜糖燒芋頭 🍯🍠 甜而不膩,芋頭夠

青檸梳打 🍋‍🟩
清新解渴,酸酸甜甜,加埋有氣梳打gur一gur佢

百香果烏龍茶 🥤
百香果果香濃郁,烏龍茶底夠晒解渴

日本芝士年糕 🧀🍡
軟糯香甜,芝士同年糕簡直係Perfect match

豚肉節瓜波板糖(附月見) 🐖🍭

鹽燒雞中翼 🐓
肉質鮮嫩,味道鮮美,唔會燒得太乾

明太子雞腿肉 🍗
濃郁嘅明太子醬配搭雞髀肉,味道層次豐富,要encore

雞肉軟骨棒(附月見) 🐓
軟骨帶有嚼勁,搭配月見汁,令口感味道更豐富

鹽燒雞皮 🐔
又大塊又脆口又香,好似炸雞皮咁正🤤送酒一流

鹽燒三黃雞腿肉 🍗
外脆內嫩,鹽燒味道恰到好處,雞肉質感非常好

鹽燒豚肉荔枝卷 🐖
豚肉包裹住荔枝,甜中帶鹹,味道獨特地正😋

鹽燒豚肉荳苗卷 🐖🌱
豚肉包住清脆荳苗,口感一流

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 🧅🐚
元貝鮮甜,搭配香濃紅蔥油,又香又惹味

蒜蓉粉絲燒蟶子 🧄🐚
蟶子肉質飽滿彈牙,蒜香四溢🤤

蜜糖燒芋頭 🍯🍠
甜而不膩,芋頭夠晒炒🤤焦香口感令人回味

焦糖青蘋果鵝肝多士 🍏🪿🍞
鵝肝滑順,焦糖青蘋果清新解膩,必叫!

焦糖鰻魚玉子燒 🥚🐟
鰻魚味道濃郁,玉子燒滑嫩,呢個有驚喜🤩

香草蒜蓉包 🧄🥖
燒過嘅蒜蓉包,果然係正,外面夠脆蒜蓉夠香口

胡麻醬稻庭冷烏冬 🍜
冷烏冬滑順煙靭,胡麻醬香濃,清新解膩

鹽燒翠玉瓜 🧂🥒
清新嘅翠玉瓜,鹽燒後增添風味,好清爽

牛油蒜蓉芝士焗雜菇 🧈🍄‍🟫
雜菇吸收晒牛油同蒜蓉嘅香氣,芝士融化後更加正🤤

𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚

今次叫咁咁多野食每人都係$400🤩,連奴才爸都話飽到反肚🤣,冇計啦,樣樣都想試,有啲上次食過好食又想再食🤭,睇黎都係會變成飯堂之一,下次去另一間分店試下🤤

🤑 人均消費:~$400
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:燒烤堂 (尖沙咀)

2025-02-11 0 views
尖沙咀有間幾特別日式燒烤店。 店面寛濶,裝修沒有什麼特別。 限時個半鐘。 菜單分門別類,有12款大類選擇。服務員反應好快,態度好。 叫左15款串燒, 上台好快,亦熱 辣辣,三皇雞腿肉,上台仍然好多油,但好食。 鹽燒雞軟骨,香脆。 和牛軟軟的有特色。 燒牛小排,味道不錯。 鹽燒牛助肉,燒多春魚有點乾身。 牛舌芯好食, 曼魚芝士卷 好驚喜,可以值得試。 唔好地方係,其他台面都會有一個爐坐住佢 可以熱食。 否則凍左味道會變差,呢個係唔好既地方。
📍燒烤堂今次去燒烤堂食串燒,每次去呢間餐廳都好多人好熱鬧,氣氛又好,好適合朋友聚會,最緊要呢度啲酒水都好抵飲🤗⭐燒鳥鹽燒鮮三黄雞腿肉、惹味蜜糖燒三黄雞全翼、惹味爽口雞腎、原塊雞皮個人喜歡原塊雞皮脆卜卜和蜜糖三黃雞雞腿肉,同巴西雞腳好大分別,雞味更濃郁,燒到又嫩又香。⭐燒豚泡菜五花腩泡菜加五花腩係好夾的組合,上面仲有一片蒜頭。⭐手工心機卷物鹽燒豚肉荔枝卷、牛油果豚肉卷,麻辣豚肉芫茜卷、鹽燒豚肉豆苗卷最好食係牛油果豚肉卷,入口creamy的口感,好正。⭐燒牛A4宮崎和牛有和牛的質感,入口即溶,油脂感滿滿。⭐燒海鮮雞皮墨魚滑、紫蘇雞皮蝦、蒜蓉燒生蠔呢度既燒生蠔真係超正,蠔肉大大粒飽滿,燒得又多汁鮮甜。雞皮墨魚滑更是必叫的,雞皮燒到脆卜卜,包裹著墨魚滑,鮮味十足。⭐燒魚鹽燒白鱔、鹽燒多春魚燒多春魚餸酒一流,外脆內魚肉緊緻,十分香口。⭐得意作皮蛋豆皮好有新意,豆皮燒到乾脆,內裡有皮蛋和一D辣粉,口感惹味。⭐野菜明太子淮山燒、牛油蒜蓉芝士焗雜菇芝士焗雜菇有拉絲質感,好有喜感,牛油味濃郁,好好食。
📍燒烤堂

⭐燒鳥

⭐燒豚
泡菜五花腩

泡菜加五花腩係好夾的組合,上面仲有一片蒜頭。

⭐手工心機卷物

最好食係牛油果豚肉卷,入口creamy的口感,好正。

⭐燒牛
A4宮崎和牛
有和牛的質感,入口即溶,油脂感滿滿。

⭐燒海鮮
雞皮墨魚滑、紫蘇雞皮蝦、蒜蓉燒生蠔

⭐燒魚
鹽燒白鱔、鹽燒多春魚

燒多春魚餸酒一流,外脆內魚肉緊緻,十分香口。

⭐得意作

⭐野菜
明太子淮山燒、牛油蒜蓉芝士焗雜菇
芝士焗雜菇有拉絲質感,好有喜感,牛油味濃郁,好好食。
2025-01-28 314 views
燒烤堂地點方便,款式又多,有日式口味,仲有四川、新疆、 泰式等等口味🤪Happy Hour 仲會啤酒買一送一,太開心😍串燒必點一定係汁燒免治雞肉軟骨棒🤤用左新鮮肉同軟骨一齊去製成,好有咬口,點埋月見蛋加醬汁一齊食,超夾!雞皮墨魚滑出面比較少見,但呢到都係我超like必食!墨魚滑好有魚味,好彈牙又滑,而外層就用薄薄嘅雞皮包住,唔會覺得肥🤪廣島蠔夠大隻,滿滿嘅蒜蓉勁香口,好惹味!雞皮夠大塊食落脆卜卜🤤雞腿肉就好鮮滑爽口~📍燒烤堂 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號1樓@skewer.kitchen#燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店

📍燒烤堂 (尖沙咀)
@skewer.kitchen

2025-01-27 300 views
最近好耐冇食串燒,最近口痕想食,朋友就推介咗燒烤堂,位置喺諾士佛台,收工後過嚟食真係好方便。一坐低,店員就俾咗個Menu,選擇多到眼花撩亂,真係好吸引!識我嘅人都知道我每餐都要有菜,所以我哋揀咗:- 牛油蒜蓉焗金菇- 川燒蒜蓉茄子再加埋個黑糖菠蘿,酸酸甜甜,好開胃!重點推介黎黎啦!以下幾樣真係唔可以錯過:- **焦糖青蘋果鵝肝多士**:外脆內軟,鵝肝滑溜得嚟又濃郁,搭配焦糖青蘋果嘅酸甜,味道層次豐富,真係一試成主顧。- **鹽燒三黃雞腿肉**:外脆內嫩,鹽味恰到好處,令人回味無窮。- **尖椒皮蛋燒豆皮**:香辣可口,豆皮吸收咗所有味道,真係一絕。- **雞皮墨魚滑**:滑溜的口感,搭配雞皮嘅香味,真係一個絕妙組合。- **蒜蓉燒生蠔**:新鮮生蠔,加上蒜蓉,味道鮮美,真係超惹味!另外我地仲嗌咗唔同串燒,.牛小排、A4和牛、鹽燒雞軟骨、鹽燒豬肋肉,全部都好入味!整體而言,燒烤堂真係值得一試,無論係食物質素定係環境氛圍,都係一個唔錯嘅選擇!@skewer.kitchen @media.vas #燒烤堂 #串燒#oodie #高質 #香港美食#抵食#燒菠蘿 #香港串燒 #人氣#串燒店

識我嘅人都知道我每餐都要有菜,所以我哋揀咗:

- 牛油蒜蓉焗金菇

- 川燒蒜蓉茄子

再加埋個黑糖菠蘿,酸酸甜甜,好開胃!

重點推介黎黎啦!以下幾樣真係唔可以錯過:

@skewer.kitchen
@media.vas
#串燒店
2025-01-26 295 views
選擇多,味道ok,價錢合理,加上生啤$48買一送一,平時同fd飲兩杯,都會嚟呢度✦燒白鱔 $48質感好彈牙,表面焦脆,好好食!✦豚肉節瓜波板糖 $38外型真係好似波板糖🍭😂沾上蛋液醬汁,口感味道都好豐富😋✦汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38雞肉棒口感爽脆,配搭香甜嘅月見汁,每次必食!✦雞皮墨魚滑 $38雞皮燒到好香脆,包住彈牙嘅墨魚滑,口感好豐富,正!✦鹽燒原塊雞皮 $22燒得好香脆,完全冇多餘嘅肥膏,食落好似食緊薯片咁,帶有少少鹽香,配啤酒一流呀✦明太子雞腿肉 $28嫩滑嘅雞腿肉佈滿濃厚嘅明太子醬,十分鹹香惹味✦蒜蓉燒生蠔 $48/兩隻蠔肉肥美飽滿,加入蒜蓉,好惹味!✦尖椒皮蛋燒豆皮 $22豆皮入面包住尖椒皮蛋,表示灑上孜然粉及辣粉,幾特別wor!豚肉豆苗同豚肉韭菜花,都燒得好好味想食記得book定位哦,咁就唔怕冇位啦,因為呢日平日都滿座

✦燒白鱔 $48
質感好彈牙,表面焦脆,好好食!

✦豚肉節瓜波板糖 $38
外型真係好似波板糖🍭😂沾上蛋液醬汁,口感味道都好豐富😋

✦汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38
雞肉棒口感爽脆,配搭香甜嘅月見汁,每次必食!

✦雞皮墨魚滑 $38
雞皮燒到好香脆,包住彈牙嘅墨魚滑,口感好豐富,正!

✦鹽燒原塊雞皮 $22

✦明太子雞腿肉 $28
嫩滑嘅雞腿肉佈滿濃厚嘅明太子醬,十分鹹香惹味

✦蒜蓉燒生蠔 $48/兩隻
蠔肉肥美飽滿,加入蒜蓉,好惹味!

✦尖椒皮蛋燒豆皮 $22
豆皮入面包住尖椒皮蛋,表示灑上孜然粉及辣粉,幾特別wor!

豚肉豆苗同豚肉韭菜花,都燒得好好味

想食記得book定位哦,咁就唔怕冇位啦,因為呢日平日都滿座
2025-01-24 281 views
幾個月前同朋友食完,佢又約我去食🤣真係太鐘意呢間串燒,今次都有叫之前覺得好食既串燒,試左幾款新野,又食到攬住個肚走,如果怕油既朋友仔可以食一兩串肉就食下菜,冇咁油又健康啲😚🐮A4和牛 $58好香牛香,充滿和牛油脂,好味!🐮手切牛胸爽 $24上次食過好爽口,朋友鐘意食!🍭豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38口感好豐富呀,節瓜切薄片再卷成波板糖形,好味🦑雞皮墨魚滑$38推介!雞皮好脆,入面有香濃墨魚味!外脆內軟🐥鹽燒雞皮 $22唔油膩,燒得好脆,好味

🐮A4和牛 $58
好香牛香,充滿和牛油脂,好味!

🐮手切牛胸爽 $24
上次食過好爽口,朋友鐘意食!

🍭豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38
口感好豐富呀,節瓜切薄片再卷成波板糖形,好味

🦑雞皮墨魚滑$38
推介!雞皮好脆,入面有香濃墨魚味!外脆內軟

🐥鹽燒雞皮 $22
唔油膩,燒得好脆,好味