2025-02-23
堅尼地城站附近嘅漢堡小店,所有漢堡都係即叫即整,見網上評價唔錯,經過又聞到煎漢堡扒嘅香味,就過嚟試吓。Classic SMASH'D Cheese Burger (Single $88)經典芝士漢堡蒙特瑞傑芝士、番茄、生菜、醃青瓜、秘製漢堡扒、老闆話呢個口味系餐廳top 3最多人點嘅包, 所以我都試吓。首先,個包真係幾鬆軟,系自己整嘅,唔似連鎖麵包店啲空氣包,黐住肉嗰層仲好脆添。芝士系偏流質嘅,均勻咁鋪喺牛肉上面,味道濃郁。牛肉好厚,份量好足,裏面有肉汁,嗌咗個單層漢堡已經好飽。Bombay Chatt Burger(Single $88)印度風情漢堡醬汁做得好出色。有印度羅望子酸辣醬,好有印度菜菜嘅感覺,辣度只係微微辣。薄荷蛋黃醬味道好出,有少少青醬嘅感覺。芝士味道都好特別,有羊奶味,食完一啖之後有睇睇個包係咪加咗羊肉🤣,呢種味道同個薄荷蛋黃醬汁特別夾。雞肉厚實,有少少香烤味,有中東、印度地區嘅風情。番薯條跟餐配咗薯條同飲品。特別係番薯條我覺得好好味,雖然係跟餐,但係份量好多,甜甜地,熱辣辣又脆口👍。
經典芝士漢堡
蒙特瑞傑芝士、番茄、生菜、醃青瓜、秘製漢堡扒、
印度風情漢堡
番薯條