2018-12-12 73 views
約左朋友8點先食飯,但放工真係有d肚餓,行過頂唔順買左條可可曲奇原味條,估唔到嗰時都咁多人排隊,等左around 10 分鐘,終於有得食。。。但原來佢俾錯左香芋味,但已經咬左,又費事排隊再換。香芋味都特別嘅,但奶香味唔夠原味嘅濃,而且香芋味只是很淡,但質感同曲奇脆棒係正的!只能說原味會開心d

2018-12-11
2018-12-02 98 views
之前喺坑口見過呢間斯慕奇,又有鮮果茶,又有脆條,好似幾吸引,點知仲未來得及試,就搬走咗啦……今日喺旺角見番,梗係要即刻買啦。($120/6條)今日嘅款式不算多,只有經典及可可嘅原味、芋頭味及榴槤味。我地各種口味都有買,打算同同事一齊分享。我自己就食咗經典榴槤味,脆條面層好香脆,入面有少少煙煙韌韌嘅質感,再加上榴槤味香濃,好好味。就算食完飯之後當甜品,都唔覺滯。而其他同事,就大多數揀原味$22或可可原味$25。個個都食到舐舐脷。果茶亦都解渴好飲。

2018-11-18 77 views
在晚飯時間還沒夠的情況下走進旺角西洋菜街,以前是多麼的"熱鬧"。早在個多月前就知道有這家吃斯慕奇的店子,但遲遲都沒有機遇去嘗試,後來某一天路過上址,先被烤物香味吸引,仔細一看,原來是它 ! 機會來了.....第一次嘗吃的時候沒有拍照跟進,當時抱著試一試的態度吃吃便算了,沒有選擇原味,一來就吃榴槤味慕奇(要強調本人超愛吃榴槤),一口咬下去....WOW....又凍又香濃又滑的榴槤CREAM,配以烤得脆脆的外皮,一剛一柔實在是太完美了....這次有機會再路過,當然不會放過嘗試其他口味啦 ~~~經典原味斯慕奇:奶油打得滑滑,凍凍的脆脆的,吃到最後都還有CREAM,讚 !!

經典原味斯慕奇
Other Info. : 本打算吃綠茶口味可惜售罄了,還有其他味道都暫停沒有,希望下一次能嘗到綠茶味 (有點遺憾)。
2018-11-17
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)
$22 (Other)
經典原味斯慕奇
  • 經典榴槤斯慕奇
2018-10-02 183 views
ot收工行經旺角 ,聞到好香曲奇味 ,看到是什麼smuki,22元 買嚟獎勵自己。 選了香芋味道, 初初以為是泡芙 原來有三個層次外面是曲奇中間是泡芙 內裏是香芋忌廉 整體來說 好吃
2018-09-20 136 views
今日在旺角行街既時候,非常之口痕,但食飽無耐,唔餓就買少少小食啦。見倒呢間泡芺店幾多人,應該都唔差既。廿幾蚊又唔貴,就買條泥試試。最鍾意食朱古力,直接向朱古力系列進發。只想要朱味,唔要雜味,簡左可可原味斯慕奇。即買即時吱mousse 。長條型泡芺,好適合旺角邊行邊食,絕對唔會論盡。外皮超酥脆,口感好正,但可可味既皮係苦。原味竟然唔係朱古力餡而係吉士,但唔係creamy果種,而係輕爽果隻,好滑好味,但同我想像中好大落差。食完可以肯定既就係,原味一定好食好多,仲要慳番三蚊兼唔洗食苦既假朱古力味。
今日在旺角行街既時候,非常之口痕,
但食飽無耐,唔餓就買少少小食啦。
見倒呢間泡芺店幾多人,應該都唔差既。
廿幾蚊又唔貴,就買條泥試試。
最鍾意食朱古力,直接向朱古力系列進發。
只想要朱味,唔要雜味,簡左可可原味斯慕奇。
即買即時吱mousse 。
長條型泡芺,好適合旺角邊行邊食,
絕對唔會論盡。
外皮超酥脆,口感好正,但可可味既皮係苦。
原味竟然唔係朱古力餡而係吉士,
但唔係creamy果種,而係輕爽果隻,
好滑好味,但同我想像中好大落差。
食完可以肯定既就係,原味一定好食好多,
仲要慳番三蚊兼唔洗食苦既假朱古力味。
2018-08-25 109 views
呢間野,見佢開嘅時候,好多人排隊去食....而家就無咩人嚕...同男人食完飯通常經過都話想試,好香好香...但又無肚試喎,今次終於食到喇!如題啦,感覺就好似食左陣風落肚咁...叫左一條原味,係香嘅,係酥脆嘅,其實同bread papa’s嘅泡芙味道同出一轍,但人地可能因為大個啲,又或者唔知咩原因啦,感覺無咁「食左陣風」落肚,感覺實在啲嘅!而佢就食完好似無食咁,不過佢勝在係條狀,好方便,唔會食到好污糟!
呢間野,見佢開嘅時候,
好多人排隊去食....
而家就無咩人嚕...
同男人食完飯通常經過都話想試,好香好香...
但又無肚試喎,
今次終於食到喇!
如題啦,感覺就好似食左陣風落肚咁...
叫左一條原味,
係香嘅,係酥脆嘅,
其實同bread papa’s嘅泡芙味道同出一轍,
但人地可能因為大個啲,
又或者唔知咩原因啦,
感覺無咁「食左陣風」落肚,
感覺實在啲嘅!
而佢就食完好似無食咁,
不過佢勝在係條狀,
好方便,唔會食到好污糟!
2018-08-20 74 views
趕住去旺角西洋菜街間百老匯睇戲但又餓餓地,食厭咗魚蛋燒賣(同埋好貴,有mon charge逼你要買好多),見到呢一間,可以買一條,就試下啦!雖然唔知有咩分別,但我買咗「可可原味斯慕奇」,即係Cocoa Original Smuki,要$25得一個店員,所以有啲慢都有一個手肘咁長,脆脆地都算好食,入面啲cream都足料,唔會食得個口好乾,可以一試

得一個店員,所以有啲慢

2018-07-16 112 views
食完飯同朋友一齊經過,見到呢間係韓國幾hit既吉件棒忍唔住買一支原味食,個cream無想像中厚實,係較Liquid既感覺,而出面個層都無想像中香脆,$20幾一支都貴既,應該無下次,有買一送一就另計啦哈哈。
2018-07-15
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2018-05-04 112 views
初初開見好多人排呢間,有日經過見到冇咩人就買一條試下。條裝方便食,唔會d cream 唧到周圍都係。 今次買左綠茶味曲奇皮。um....個皮應該放左一段時間,唔熱同唔脆,好失望。 唯獨個綠茶cream 唔伏,拉返一把。但唔會再食呢間,想食泡芙都會去返個泡芙爺爺 / 泡芙女仔果度買。

2018-04-08 114 views
每次經過西洋菜街都會被一陣香味吸引,原來係呢間Smuki呢間店係專賣唔同口味既泡芙條,而我今次就揀左原味。酥皮既泡芙條配合埋面頭滿滿既杏仁粒,令成個口感非常酥脆而佢既吉士醬好香濃細滑,亦不會膩。唯一美中不足既係泡芙條已經一早整定曬係到,所以食落係凍既。個人認為如果泡芙條係新鮮出爐,會令整個效果更好不過好奇怪既係雖然行過會聞到濃濃既香味,不過到真係食個時反而又冇左個香味,呢個或者係香氣既吸引力*原味泡芙條 $20*
每次經過西洋菜街都會被一陣香味吸引,原來係呢間Smuki
呢間店係專賣唔同口味既泡芙條,而我今次就揀左原味。
酥皮既泡芙條配合埋面頭滿滿既杏仁粒,令成個口感非常酥脆

*原味泡芙條 $20*
2018-04-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$20 (Lunch)
2018-03-29 97 views
⭐️ 法國臻品奶脆 $20 個名好似好複雜,其實就係泡芺棒,泡芺棒即場出爐再唧上原味既吉士醬,泡芺棒脆身有口感,但好熱所以好難影相😭入面係冰涼既吉士,香滑且頗creamy,不過比較稀,一冷一熱,味道算唔錯啦😝不過,我諗佢個泡芺棒成本好低架同仲未控制到質量,見住店員唧幾條都唧唔到,係咁扔😂😂
⭐️ 法國臻品奶脆 $20
2018-03-27 69 views
行過啵鞋街都會見到尼間嘢,見左幾次,終於有機會試一下,我開頭以為係d類似泡芙既嘢,但食落又係另一樣野,非常脆,一入口即溶,裡面d cream 好正唔太甜,而且凍既,幾得意.有幾種口味,試左原味,下次再試埋其他幾種味先.
有幾種口味,試左原味,下次再試埋其他幾種味先.
smuski
smuski
2018-03-17 62 views
尋日 (16-3-2018 Fri)放工後,同老公o係旺角會合男友人JT夫婦睇波鞋,老公有啲肚餓,行經呢o度就買件小食頂住先,佢買o左$20.00o既原味棒棒泡芙.睇見都都長,食落,外脆,內裡原味o既cream係奶黃味,好滑,唔太甜但幾凍,幾好食o既.味道:  5   環境: 3     服務: 3    衛生: 3    抵食: 4          smile
佢買o左$20.00o既原味棒棒泡芙.

睇見都都長,
幾好食o既.

2018-03-16
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$10 (Other)
2018-03-13 41 views
係旺角掃街成日都掃鹹嘢,想搵甜嘢食過吓口癮,飲台式飲品又太飽,食糖水又太早啦掛。成日一行過就聞到好有牛油香味嘅舖頭,主打賣棒型泡芙,如果想食甜嘢過口癮,我相信泡芙可以一戰。泡芙皮上面仲有層奶酥,一口咬落去冰火交融,暖暖嘅泡芙脆皮,加上雲呢拿味又軟滑嘅冰凍吉士,甜而不膩,作為甜小食都係不錯嘅選擇。不過食依個棒型泡芙要睇準時機,啱啱出爐係最好食嘅,如果出爐攤咗陣 會無咁熱同脆口,相對就無咁好食,會減咗好多分架。
係旺角掃街成日都掃鹹嘢,
想搵甜嘢食過吓口癮,
飲台式飲品又太飽,食糖水又太早啦掛。

成日一行過就聞到好有牛油香味嘅舖頭,
主打賣棒型泡芙,
如果想食甜嘢過口癮,我相信泡芙可以一戰。

泡芙皮上面仲有層奶酥,
一口咬落去冰火交融,暖暖嘅泡芙脆皮,
加上雲呢拿味又軟滑嘅冰凍吉士,
甜而不膩,作為甜小食都係不錯嘅選擇。

不過食依個棒型泡芙要睇準時機,
啱啱出爐係最好食嘅,
如果出爐攤咗陣 會無咁熱同脆口,
相對就無咁好食,會減咗好多分架。

2018-03-04
TakeAway
上網見到有推介旺角掃街必食特色食品,今日經過專登黎食,旺角地鐵站E2出口直行好易就搵到,排隊既人唔多,門口大大玻璃窗見到好多條奶脆,行過見到非常吸睛,會令人想停底買黎食~哈第一次本來想試食原味,但最後都敵不過榴槤味奶脆$22🤣😋😋長條狀外層有d似菠蘿包咁既脆脆,咬落去⋯Oh My God 超香既榴槤味,令人食完一啖想食⋯⋯多條🤤好creamy榴槤味都咁驚喜,仲有咁多款口味,下次一定要試埋其他既味道呀!門口有座大大既元寶山

第一次本來想試食原味,但最後都敵不過榴槤味奶脆$22🤣😋😋

門口有座大大既元寶山