2008-02-04 14 views
有冇攪錯,本身諗住打去問下情人節有冇得訂位,有咩餐等....點知一打去, 我問左一句"情人節有冇得訂位?"佢就回應左一句我都聽唔到又差態度的"個日冇(好似係咁)"我想問清楚佢講咩,冇聲,一秒後---收左線!!!佢有冇聽清楚我講咩kar....早上11點幾,咁快就唔想做lar....今時今日咁的態度點得kar, 有依d咁的員工趕客,想生意好都幾難!! 我之前都有去過,態度已經唔好,見咁耐冇去,比多次機會佢,點知,算把la...冇下次!!
2008-01-21 14 views
星期日,跟友人來此吃午餐,點了天婦羅烏冬($32)跟@tokyo的烏冬一樣,是彈牙那種,我就是為這烏冬而來的,天婦羅有兩隻蝦、南瓜、茄子和青椒,炸得不算油,味道幾好配加州卷兩件- 普通貨色,入面的餡好像是牛油果而非青瓜凍檸茶($3)魚生飯($39) - 其實是魚生粒飯,以這價錢質素當然不太高,不過味道都okay,至少不會覺得不新鮮配沙律- 喜歡沙律有西柚凍檸茶($3)
星期日,跟友人來此吃午餐,點了

天婦羅烏冬($32)

配加州卷兩件- 普通貨色,入面的餡好像是牛油果而非青瓜

凍檸茶($3)

配沙律- 喜歡沙律有西柚

凍檸茶($3)
2007-12-18 2 views
行完街去左呢道食個下午茶入去食之前見個價錢都ok~~跟住入左去食野~~開頭以為得一層~~點知入到去原來有兩層~~行到入去都有待應打招呼~~仲拉埋張登比你坐~~雖然通道係窄的~~但都算舒服落完單之後都係等左一陣的野食就黎囉野食就麻麻了= 3=個飯太細了=3=又冇咩汁/.\之後叫碟汁就要等2個字先有~~係呢一道衰左的的囉~~希望下次再黎食果陣會有改善啦
行完街去左呢道食個下午茶
入去食之前見個價錢都ok~~
跟住入左去食野~~
開頭以為得一層~~
點知入到去原來有兩層~~
行到入去都有待應打招呼~~
仲拉埋張登比你坐~~
雖然通道係窄的~~但都算舒服
落完單之後都係等左一陣的野食就黎囉
野食就麻麻了= 3=
個飯太細了=3=又冇咩汁/.\
之後叫碟汁就要等2個字先有~~
係呢一道衰左的的囉~~
希望下次再黎食果陣會有改善啦
食物份量也非常少,我order了一份午餐,以食量不多的我,也覺得不夠吃。味道沒味, 海鮮青口很細並沒味....消費午餐$30+熱飲$3+加一$3=$36.....非常不合理
2007-11-26 4 views
宵夜半價!d壽司,刺身一般但d炸野就好得,全部即炸,炸蝦卷同軟殼蟹就最好味!會再黎食!但冇半價o既時間就好唔抵食
宵夜半價!
d壽司,刺身一般
但d炸野就好得,全部即炸,
炸蝦卷同軟殼蟹就最好味!
會再黎食!
但冇半價o既時間就好唔抵食
2007-11-17 8 views
食物極不新鮮,而且份量少。第二日我還要去看醫生,衛生程度值得商榷。侍應服務態度差劣而且那款食物要額外收費,又不說明清楚。價錢是完全不合理(我第一次有這感覺)隨時被"屈"也不知道。至於,環境和裝修,也如普通樓上餐廳一樣,不多加評論。
食物極不新鮮,而且份量少。
第二日我還要去看醫生,衛生程度值得商榷。

侍應服務態度差劣
而且那款食物要額外收費,又不說明清楚。
價錢是完全不合理(我第一次有這感覺)
隨時被"屈"也不知道。

至於,環境和裝修,也如普通樓上餐廳一樣,
不多加評論。
輕微食物中毒的證據
2007-11-06 1 views
好耐沒去啦!今次真係有d失望,叫了:三文魚sushi香芒三文魚卷(密瓜+菠蘿+清酒)xx蠍子卷吉列豬扒飯(唔掂)春,夏,秋,冬(唔掂,味道唔同咗)清酒煮蜆帶子sushi(太細隻啦!)
好耐沒去啦!
今次真係有d失望,
叫了:
三文魚sushi
香芒三文魚卷
(密瓜+菠蘿+清酒)
xx蠍子卷
吉列豬扒飯(唔掂)
春,夏,秋,冬(唔掂,味道唔同咗)
清酒煮蜆
帶子sushi(太細隻啦!)

2007-10-24 0 views
以夏雪熟客評論受環境影響(張檯太細)侍應生成日黎收野,正常,覺得無問題,服務都可以!以前每次去都叫「海膽汁焗豬扒反」+ 「雞軟骨」;前者覺得味道真的很不錯,尤其剛剛上檯的賣相! 後者更是必然之選,比別府、和民有過之而無不及!後來聽聞夏雪出口部「大改革」,諷刺既係佢地弄巧反拙,食物質素一日比一日差。唉!難聽D講句:食茶餐廳好過!! 再以海膽汁焗豬扒反為例,哇,好Dry勁乾,完成冇左果種期望,食左一半即倒! 雞軟骨又係,海膽汁稀左,無味無道,唔係呀嘛!最大問題我覺得係管理層囉,反映又反映,之後都好似冇乜改善,咪導致今日劣評如潮,好失望
以夏雪熟客評論
2007-10-17 0 views
同班朋友經過呢間夏雪,就上黎食下.一坐低覺得環境暗暗地,枱中間有射燈射住,夠晒浪漫..我地叫左2人餐~意粉同埋倆小無猜,海謄雞軟骨,串燒自選五串.個2人餐壽司刺身好抵食,倆小無猜仲得意,壺中間有煙出黎,夠創意^0^反而2人餐既意粉麻麻地,冇乜茄汁同好多水;海謄雞軟骨炸得黎夠脆.而侍應都好有禮貌,我唔小心倒瀉杯茶,有些侍應立即幫我清理,仲問有冇整親.好nice..之後我去toilet唔方便,得一格又多人排隊,我諗唯一係呢樣唔好..下次我會再黎過@@
2007-10-09 3 views
聽朋友話呢間野幾好食, 所以同男朋友試下!一上到去, 當時無咩人, 帶位果個就帶我地2個坐一張4人台, 先點左2客壽司, 1個蟹子沙律同1個蜆肉麵豉湯, 個蟹子沙律一d都唔凍, 麵豉湯d蜆肉有沙既! 每次一食完就即刻過黎執野, 最過份就係連碗湯都未飲完, 仲有一大半, 佢都夠膽死走過黎問收得未, 我當然答佢未得, 都未飲完! 跟住再點多個豬扒鍋, 食到一半時, 由於開始多人黎食飯, 可能有幾班3-4人既客人, 其中一個侍應就走埋黎問我介唔介意轉台, 但, 當時我個鍋已經食到一半, 有咩理由叫我呢個時候轉台家?? 我亦都答佢我介意, 結果佢就再向我隔離台果2個人埋手, 因為佢地d送岩岩黎, 佢地就轉左台, 跟住有2班4個人既客人上黎, 當我食完個豬扒鍋時, 呢頭食完, 果頭就已經有侍應走埋黎話幫一幫我地執野先, 勁想趕客走咁, 喂, 有無問下我仲有無野叫先?? 本身我仲諗住叫野食, 根本都未飽, 就算我食完哂, 都唔係即刻做埋呢d動作黎趕客走呀? 唔通坐多陣都唔得呀? 結果, 就即刻發火叫佢埋單, 個侍應就唔敢出聲, 連張單都只係敢比我男朋友埋! 我覺得唔識安排客人坐位既就去學下喇!
聽朋友話呢間野幾好食, 所以同男朋友試下!
一上到去, 當時無咩人, 帶位果個就帶我地2個坐一張4人台, 先點左2客壽司, 1個蟹子沙律同1個蜆肉麵豉湯, 個蟹子沙律一d都唔凍, 麵豉湯d蜆肉有沙既! 每次一食完就即刻過黎執野, 最過份就係連碗湯都未飲完, 仲有一大半, 佢都夠膽死走過黎問收得未, 我當然答佢未得, 都未飲完! 跟住再點多個豬扒鍋, 食到一半時, 由於開始多人黎食飯, 可能有幾班3-4人既客人, 其中一個侍應就走埋黎問我介唔介意轉台, 但, 當時我個鍋已經食到一半, 有咩理由叫我呢個時候轉台家?? 我亦都答佢我介意, 結果佢就再向我隔離台果2個人埋手, 因為佢地d送岩岩黎, 佢地就轉左台, 跟住有2班4個人既客人上黎, 當我食完個豬扒鍋時, 呢頭食完, 果頭就已經有侍應走埋黎話幫一幫我地執野先, 勁想趕客走咁, 喂, 有無問下我仲有無野叫先?? 本身我仲諗住叫野食, 根本都未飽, 就算我食完哂, 都唔係即刻做埋呢d動作黎趕客走呀? 唔通坐多陣都唔得呀? 結果, 就即刻發火叫佢埋單, 個侍應就唔敢出聲, 連張單都只係敢比我男朋友埋! 我覺得唔識安排客人坐位既就去學下喇! 地方又細, 野食又唔掂, 價錢又唔抵, 服務態度又差, 若果你做生意係做到咁趕既, 不如轉形式做快餐喇, 學咩人做日本菜呀??? 總之一句講哂"不知所謂!!!" 去過一次一定唔會再去第2次! 想舒舒服服食餐飯都唔得既~~~
2007-10-04 10 views
原來咁多人都有同感,去個到食野都好耐之前但係到而家都仲好記得!!佢d位迫都算! 我同個friend叫左兩個setd主菜嚟哂,個前菜都未嚟,追佢又無返應跟住嚟左一個前菜,都仲差一個,見係成堆草嚟ge就放棄唔食! 但都好嬲lor,咁就投訴佢兼埋單佢可以完全無視我ge投訴,唔出聲!呢d咁ge餐廳點解仲唔使執笠!!?
原來咁多人都有同感,去個到食野都好耐之前
但係到而家都仲好記得!!
佢d位迫都算! 我同個friend叫左兩個set
d主菜嚟哂,個前菜都未嚟,追佢又無返應
跟住嚟左一個前菜,都仲差一個,見係成堆草嚟ge
就放棄唔食! 但都好嬲lor,咁就投訴佢兼埋單
佢可以完全無視我ge投訴,唔出聲!
呢d咁ge餐廳點解仲唔使執笠!!?
2007-09-25 1 views
一句話~~不要去,完全唔值。野又不是特別好食,但最難頂的是服務態度。我去過四次,四次都食到成肚氣,講真,金太郎雖然d野食一般,不過人地服務好好多,如果照錢仲要買難受,我覺得無謂。有個肥女人,勁得意,我一開頭真係以為佢係聾,因為佢次次放低d食物,當我想問佢拿醬、食具或者其他野,佢都無反應,有次隔離枱又係問佢拿醬,大聲到連我都聽到,個女人都無反應,於是我估佢是聾的。哈哈,點知轉頭佢就嘻嘻哈哈咁同人去傾計,哦~~原來佢只是聾而不是啞的。
一句話~~不要去,完全唔值。
2007-09-10 7 views
好失望,食物一段,價錢晤算底食,服務水準要用兩個字形容~勁差從來末去過一間日式料理服務係咁差,最基本一句日文「歡迎光臨」都無。落ORDER同佢講no.,居然個侍應話我地唔記得D no.架,你一係就講個名,一係就指啦。食完D野,粒聲唔出突然伸隻手出來,咁隻碟就係眼前消失左。之後佢地繼續係咁做,前後有四個Staff都係一樣,每次我都要同佢講~我仲要架後來佢地終於識出聲,識得講「同你收僅D 野先」,我回應番俾佢「等我走鰦 先收」,居然轉個頭又有另一個Waiter咁做,真係火都來埋,我又要再同佢講「我同你D同事講左,等我走左先收」其實隔離枱 都有趣事,佢地問個侍應,隔離枱 果杯係乜野飲品,答「係無酒精飲品」,跟住就話「係有酒精飲品」,原來成間舖只售兩杯飲品,一杯叫~無酒精飲品,另一杯叫~有酒精飲品。唔會再有下一次

食完D野,粒聲唔出突然伸隻手出來,咁隻碟就係眼前消失左。

唔會再有下一次
2007-09-07
食物質素一般而且沒特色,食物份量也非常少,我order了一份午餐,以食量不多的我,也覺得不夠吃。真的要叫兩份才可飽肚,沒誇張。(我們三人共order了約220元的食物,沒一個夠吃。)
2007-09-06 1 views
有次同屋企人諗住近近地試下e間日本野, 望上去都幾大, 應該都ok啦!!o個次我地去到都係6點半7點到, 話比個服務員聽我地6位, 點知佢話叫我地等一陣, 一等就等左成廿分鐘, 仲要企o係條街度等, 熱到死, 好喇!廿分鐘後有位上去, 點知一上到去, 大部份位都冇人坐o既, 真係唔係好明, 點解我地要等成廿分鐘囉!!! 諗住叫野食, 一叫, 唔係e樣冇, 就係o個樣冇, 到叫好晒喇!!! d食物黎到, 味道好普通, 冇特別, 叫d侍應拎沙律醬, 叫左幾次先拎到黎, 問侍應有咩食物好介紹, 佢就話, 睇你地自己鐘意食咩咋喎!!真係超級唔掂!!!!!!!!!!!!!!!!!