2007-09-02
去夏雪食的原因,是因為知道晚上10點後,壽司、某些食物和飲回有半價,再加上自己非常喜歡食日本菜,所以就去試下,結果真係得兩個字:後悔。首先店員的服務態度不好,我地8個人,佢只係比張6個人坐的car 位我地。或許是他們忙吧,叫他們,他們好像不想理你似的。壽司、熟食和飲品都只是一般,而且分量又少,魚生又沒有魚味。最可惡是我們叫的牛肉窩,原本跟窩來的酒精蠟燒完了還未滾,於是個waitress幫我地換過罐臘,希望煲滾佢啦,佢竟然打開個蓋撩左兩野,然後話:「其實差唔多架啦,無所謂啦!」我覺得簡直離譜。於是我地叫過第二個waitress,先肯換過罐臘比我地,結果我地就8個人在呆等果煲牛肉窩熟。最後找數,竟然原價1千4百幾蚊,減左半價之後都成700蚊,但係就要比百幾蚊10% 的service charge。心諗:「我去和花亭食都係差唔多,但係人地好食好多喎。」所以我地成班都話,以後唔駛指意我地會再去,實在太離譜。