2024-07-26 152 views
經常經過元朗yoho 看到這粉紅色的泰國餐廳 已很想去試,今天終於找個時間跟老公去試一試。 裝潢時尚以粉紅色為主調,營造出年輕而充滿活力的氛圍。加上看到熔岩冰冰, 在這炎炎的夏日非常吸引! 點了午餐,頗為豐富 粟米濃湯配烤粟米:香濃滑溜,配上烤粟米粒,增添了煙燻的風味,湯底濃郁但不過於厚重。 黑松露炸雲吞: 黑松露的香氣與炸雲吞的酥脆外皮完美結合。 青木瓜沙律: 清爽開胃,酸辣的口感讓人食慾大增。 泰式烤大頭蝦:算頗大隻,肉質鮮嫩,烤得恰到好處,外皮微焦,內裡多汁。 冬陰功湯粉:湯底酸辣適中,香茅和南薑的香氣撲鼻而來。湯粉吸滿了湯汁,每一口都充滿了濃郁的泰式風味。 #泰式哭泣老虎燒安格斯牛肉 配煎蛋白飯:安格斯牛肉烤得外焦內嫩,肉質鮮嫩多汁。配上煎蛋白飯,整體口感豐富,味道濃郁。 熔岩冰冰草莓蛋糕:甜品賣相吸睛,用上自家製椰子意大利雪糕、草莓醬、海綿蛋糕、草莓乾和椰奶刨冰。每一口都能感受到草莓的酸甜和椰子的香濃,冰涼的口感讓人倍感清爽。

點了午餐,頗為豐富

黑松露炸雲吞: 黑松露的香氣與炸雲吞的酥脆外皮完美結合。

青木瓜沙律: 清爽開胃,酸辣的口感讓人食慾大增。

2024-07-25 198 views
住元朗好友約我lunch,元朗地鐵站 K 出口行5分鐘就到《So!BangKok》泰國菜館以粉紅色為主調,靚靚粉紅色座椅打卡至岩。我們點左泰式”哭泣老虎"燒安格斯牛柳$268,安格斯牛肉鮮嫩多汁色澤嫩紅,配醬汁更美味好吃😋午市超值套餐:有泰式烤粟米、粟米濃湯、飯麵、飲品。點左兩份:泰式蔥油雞扒煎蛋飯$58,賣相靚,雞扒煎得焦香有肉汁,紅黃荷包蛋蛋味香,餐飲:凍班蘭香芋泰式小丸子鮮奶加$28,小丸子夠Q彈芋味香好飲。泰式海南雞飯$68,無骨雞肉嫩滑配泰式甜辣醬更惹味,餐飲:草莓鮮奶椰子奶蓋加$28,奶味足很香滑。
我們點左
泰式”哭泣老虎"燒安格斯牛柳$268,
安格斯牛肉鮮嫩多汁色澤嫩紅,配醬汁更美味好吃😋

午市超值套餐:有泰式烤粟米、粟米濃湯、飯麵、飲品。
點左兩份:

泰式海南雞飯$68,無骨雞肉嫩滑配泰式甜辣醬更惹味,
餐飲:草莓鮮奶椰子奶蓋加$28,奶味足很香滑。

• 燒安格斯牛柳
2024-07-25 157 views
最近得知元朗Y0HO TOWN有我至愛的公仔展示,於是約朋友去睇吓,之後行到二期見到有間泰國餐廳,環境好靚就入去食個lunch,先order水蜜桃烤粟米脆火腿沙律,蜜桃同粟米新鮮香甜,廚師用黑醋加水牛芝士混入羽衣甘藍及其他新鮮蔬菜,令胃口大增。馬薩曼和牛面額肉闊條麵,每條麵都掛滿濃濃醬汁加入牛面額肉,提升麵的質感,每口都感到十分滿足。青咖喱豬頸肉,質感爽口彈牙,青咖喱香濃配上幾件薄餅,真係冇得輸。最後order埋泰式炸蝦餅,蝦味嫩滑,點上酸甜醬增加味道同口感。結賬每人二百多元,我覺得好抵,下次可以約多些朋友一齊來吹水食飯的好地方。
2024-07-23 3592 views
每次經過形點這間餐廳都被它的裝潢吸引著 餐廳室內以明亮的橙色為主調 讓人感到休閒寫意 而室外則以露營為主題 充滿了活力和輕鬆的氛圍 泰式餐廳fusion西式元素 感覺新鮮今天和朋友來到這裡 我們特別想試試他們的熔岩冰冰 外表看起來就像一個蛋糕 尤其是在這樣的天氣裡 實在是一流泰式串燒沙爹半打 有雞肉、豬肉和牛肉這些肉串都烤得恰到好處 香氣四溢 每一口都帶上微微的炭烤香味泰式燒安格斯牛柳沙律 這道沙律有著新鮮的蔬菜 配上燒烤過的安格斯牛柳 肉質鮮嫩多汁沙律醬汁特別開胃泰婆婆秘製雙拼雞飯 有鮮嫩的海南雞和特製的炸雞 兩款口味一次過可以食到 最後和一定要試的當然是他們的班蘭栗子熔岩冰冰 這款甜點以班蘭奶蓋和自家製椰子意大利雪糕為基底 上面再搭配栗子小丸子 椰青肉 椰果 花生碎和椰奶刨冰 口感豐富多樣 加上了奶蓋 口感有點像牛奶雪糕 吃下去時透心涼 非常推介這家泰式餐廳不僅環境舒適優美 菜單也非常獨特創新 在這裏用餐有點像到了泰國旅行的感覺👍👍

泰式串燒沙爹半打 有雞肉、豬肉和牛肉

沙律醬汁特別開胃

泰婆婆秘製雙拼雞飯
有鮮嫩的海南雞和特製的炸雞 兩款口味一次過可以食到

最後和一定要試的當然是他們的班蘭栗子熔岩冰冰

Dinner
元朗YOHO MALL食店不少,呢間SO! BangKok Thai Eatery & Desserts無論食物、環境都好好👍🏻喜歡食泰菜嘅我已經encore好多次,佢地嘅甜品款式又多,啱曬我😋今日黎食晏,同老公叫左2份泰式午餐便當 (HK$98起)。每份便當包括1湯配烤粟米 +前菜+1主菜+1飲品、1甜品。跟餐前菜 +$20(升級):柚子大蝦沙律🥗先黎個清新沙律開開胃🙌🏻 清甜柚子配彈牙大蝦 🦐 招牌粟米濃湯配泰式烤粟米 🌽玉米湯食得出新鮮打起,顆粒狀,唔死甜,加上鹽同少少楜椒,入口香濃💛烤玉米唔會乾,仍有香甜汁液,加上微辣辣椒,好香口。主菜揀左:泰式“哭泣老虎”燒安格斯牛肉 +$30燒到5成熟🥩,肉心粉嫩紅色好誘人,鎖住肉汁同濃郁牛肉香味,點埋特調酸辣汁,非常match!泰式船河 +$12食埋個滑溜順口嘅船河,飽肚又滿足😌老公另一set午餐便當揀左青咖喱雜菜、金磚蒜蓉包、雜菜春卷,飲SINGHA 🍺 青咖哩味椰香味濃,香辣刺激,配上脆卜卜蒜蓉包,好快就KO曬!雜菜春卷都係脆口,歎埋啤酒非常之爽✨Red Bean Coffee 紅豆咖啡$148對於我黎講,重頭戲一家係呢度嘅甜品😂今次

跟餐前菜 +$20(升級):柚子大蝦沙律🥗
先黎個清新沙律開開胃🙌🏻 清甜柚子配彈牙大蝦 🦐

招牌粟米濃湯配泰式烤粟米 🌽
烤玉米唔會乾,仍有香甜汁液,加上微辣辣椒,好香口。

主菜揀左:泰式“哭泣老虎”燒安格斯牛肉 +$30

泰式船河 +$12
食埋個滑溜順口嘅船河,飽肚又滿足😌

Red Bean Coffee 紅豆咖啡$148
對於我黎講,重頭戲一家係呢度嘅甜品😂
今次試嘅口味材料有咖啡奶奶蓋、自家或椰子意大利雪糕、即磨特濃咖啡、紅豆花生碎、仙草、自家製金寶脆脆、椰奶刨冰。咖啡味唔係Gimmick,係真正實在嘅苦澀同咖啡香,配上雪糕同其他甜吃就好平衡。而且材料非常豐富,平時愛喝咖啡嘅朋友要試下啦。

2024-07-19 174 views
最近元朗好多新餐廳SO!BangKok Thai Eatery &Desserts 係一間泰國菜餐廳三內內外外都被粉紅色包圍室內掛上霓虹燈裝飾室外有露天戶外椅桌適合養寵物朋友到訪炸蕃薯條配鹹蛋黃蛋黃醬即叫即炸,香脆可口,小朋友至愛!焗泰式粟米條配是拉差蛋黃醬炸到香糯甜粟米,再沾是拉差蛋黃醬,更香辣惹味心馬薩曼和牛面額肉醬寬麵條和牛面額肉軟腍無比,每條意粉掛滿醬汁,必食!G芒果椰子布丁多士超級巨型多士,加上大量芒果、cream、大大球雪糕,多重口感,超幸福固
最近元朗好多新餐廳
室內掛上霓虹燈裝飾室外有露天戶外椅桌
適合養寵物朋友到訪
炸蕃薯條配鹹蛋黃蛋黃醬
即叫即炸,香脆可口,小朋友至愛!
焗泰式粟米條配是拉差蛋黃醬
炸到香糯甜粟米,再沾是拉差蛋黃醬,更香辣惹味心
馬薩曼和牛面額肉醬寬麵條
和牛面額肉軟腍無比,每條意粉掛滿醬汁,必食!G
芒果椰子布丁多士
2024-07-17 147 views
Happy Friday,基本上係得油尖旺食飯都一定要等位,所以過黎元朗形點搵食,就一就住大西北嘅朋友,位於地下露天餐廳#SO! BangKok Thai Eatery & Desserts ,正正就商埸門口一出就到,除室外位置空間很大,歡迎帶同毛孩。而內龐更有好多很靚嘅打卡位。Boba Thai Tea 珍珠泰茶 $138.0甜品必為打卡必備菜式,以泰茶味及椰子味奶蓋為表面,拎開張膠紙,後奶蓋傾瀉一刻好自癒,隨即打個卡先。沙茶質感較為冰爽,原汁原味冇水份。中間有一層呈半融狀態既雪糕,加上珍珠煙煙韌韌,又不少埬奶伴碟,層次豐富,邪惡感大增!!脆炸單骨雞翼 $78.0啱啱炸好,超級熱,入面啲肉係出煙!點個泰式辣醬,食落辣辣地,好惹味。泰式香草炒肉碎炒意粉配溫泉蛋 $138.0溫泉蛋一大顆系意粉表面,意粉亦有輕輕炒過,口感煙韌彈牙,每一啖意粉都沾點肉碎,非常香口。泰式青咖喱豬頸肉配烤餅 $118.0青咖哩味道香濃不辣,配點煙靭嘅烤餅一齊食,多重口感,加埋香口嘅豬頸肉, 口感同味道都一流🥰芒果西米椰汁冰 $38.0芒果肉多,味道酸酸甜甜,西米露椰汁味香濃,仲要系實底又杰又濃,冇水汪汪!!總括
Boba Thai Tea 珍珠泰茶 $138.0
脆炸單骨雞翼 $78.0
泰式香草炒肉碎炒意粉配溫泉蛋 $138.0
泰式青咖喱豬頸肉配烤餅 $118.0
芒果西米椰汁冰 $38.0

總括黎講,佢嘅食物質素唔錯。至於環境呢,坐位間亦好寬敞,絕對可以列入我同朋友gathering之選!
2024-07-15 144 views
SO! Bangkok 主打新派泰國菜,店面的霓虹燈招牌, 十分搶眼, 佈置充滿泰式風情, 仲設有戶外用餐區, 以粉紅色的 Camping 主題,坐在露營椅,享受美食, 十分寫意 , 餐廳仲係寵物友好, 好適合毛孩的主人。泰式青咖喱豬頸肉配烤餅 $118厚切的豬頸肉, 入口軟腍,肉香十足,青咖喱微辣惹味 , 吸收了青咖哩香味,香氣濃厚, 跟配的烤餅, 酥脆可口, 充滿牛油香氣 ,沾上咖喱汁,配搭誘人。泰婆婆秘製海南雞飯 $88去骨的海南雞, 啖啖肉的口感, 讓人喜歡 , 雞皮滑溜,雞肉油潤嫩滑,沾了泰式辣醬, 好惹味開胃。飛天通菜 $88翠綠的通菜, 入口爽脆 , 鑊氣十足,加上豆醬及辣椒絲炒香,香辣過癮。泰式串燒沙嗲半打 $98串燒分別有豬肉、牛肉及雞肉 , 表面散發著微微焦香,咬一口, 濕潤軟嫩,沾上惹味的沙嗲醬汁, 滿口花生香氣,使肉味更香濃美味。招牌泰式新地 $58新地配料豐富, 有泰式小丸子奶、天然的椰青肉、粟米、花生、椰奶、煉奶刨冰、滑溜的仙草等 , 再配上椰子雪糕,疊成小山丘, 口感好豐富, 冰涼透心 ,炎炎夏日, 十分爽 。蝶豆花白桃梳打 $45粉嫩的白桃

泰式青咖喱豬頸肉配烤餅 $118

泰婆婆秘製海南雞飯 $88

飛天通菜 $88

泰式串燒沙嗲半打 $98

招牌泰式新地 $58

蝶豆花白桃梳打 $45
粉嫩的白桃梳打, 充滿夏日色彩 , 清新怡人,十分解渴。

班蘭香芋泰式小丸子鮮奶 $45
漸層的班蘭、香芋及鮮奶, 賣相精緻,啜一口, 清新的班蘭香氣, 啖啖濃濃椰子香,加上Q彈小丸子, 口感一流。
2024-07-15 133 views
今日過咗去元朗探朋友仔,住喺形點附近嘅佢帶咗我嚟形點一地下的呢間泰式餐廳,鮮粉紅色嘅裝潢營造出一種modern 醒神的氛圍。從門口行入去,就被佢鮮艷奪目嘅顏色同埋佈置吸引,有種時尚可人的感覺!服務生都親切有禮,迅速引導我們到座位~我哋嗌咗兩份lunch set,小食率先登場!泰式酸辣鳳爪一口咬下,酸甜辣味在口中迸發,搭配鳳爪肉質鮮嫩柔軟的口感,實在是一絕。而泰式雞沙嗲串燒串上的雞肉香氣四溢,沾上濃郁的醬料後,更係回味無窮。主菜嘅泰式哭泣老虎燒安格斯牛肉朋友配咗冬陰功金邊粉,名就駕勢喇,原來味道都唔錯!牛肉表面微焦,鮮紅多汁的內裡配上酸辣入味的冬陰功醬汁,同Q彈有勁嘅金邊粉完美融合~另一道泰式大頭蝦配雞油飯同樣出色,大頭蝦肥美多蝦膏,雞油飯香糯爽口,令人越食越上癮!甜品環節!檸檬芝士蛋糕酸爽滑順,清新脫俗;迷你椰子雪糕清涼唔會太甜,恰到好處嘅椰子香氣令人難忘😚lunch set 嚟講價錢唔貴,而且有性價比高的菜式,戶外嘅outdoor位置仲可以打卡,真係算係相當值得再嚟!

我哋嗌咗兩份lunch set,小食率先登場!

2024-05-27
Lunch
2024-07-15 217 views
餐廳環境很寫意,提供室內外座位。泰式便當有湯、小吃、主食、飲品和甜品:有別於西式的粟米濃湯加入了泰式的香料調味,味道獨特,配搭有新鮮感。雲吞炸得香脆,黑松露味很香很濃,不會油膩。紅咖哩香而不辣,豬頸肉和蔬菜用料十足,配蒜蓉包吃真的「泰」正了!布丁口感綿密,充滿住雞蛋和牛奶的香味,配上焦糖和椰子雪糕,讓人很幸福。每條麵條都裹滿馬薩曼醬汁,牛面額很入味,口感軟腍。夏天首選:椰奶刨冰口感綿密,芒果奶蓋順滑香濃,芒果很甜很新鮮,配上芒果醬、椰子雪糕、花奶、西米和金寶脆脆,食落口感豐富。椰青水很清甜,果肉嫩滑。椰奶蓋帶有椰子的清甜,與咖啡混合讓咖啡味層次提升。

餐廳環境很寫意,提供室內外座位。

泰式便當有湯、小吃、主食、飲品和甜品
招牌粟米濃湯 配 泰式烤粟米

黑松露炸雲吞

雲吞炸得香脆,黑松露味很香很濃,不會油膩。

紅咖哩豬頸肉
金磚蒜蓉包

焦糖布丁配椰子意大利雪糕

馬薩曼和牛面額肉醬寬麵條

每條麵條都裹滿馬薩曼醬汁,牛面額很入味,口感軟腍。

夏天首選:
雙重芒果熔岩冰冰

椰奶蓋美式凍咖啡
椰青水很清甜,果肉嫩滑。

椰奶蓋帶有椰子的清甜,與咖啡混合讓咖啡味層次提升。
2024-07-10
焦糖布丁配椰子意大利雪糕
雙重芒果熔岩冰冰
椰奶蓋美式凍咖啡
2024-07-15 81 views
呢間喺YOHO地下嘅泰國餐廳裝修得好靚 戶外係粉紅色露營主題⛺️室內以橙色作主調 休閒舒適🧡餐點除左泰菜 仲有西式fusion菜 好特別✨.➿招牌粟米濃湯配泰式烤粟米➿粟米湯比忌廉湯更稠杰 香甜濃郁 有啲似加左小米煮咁🍲配埋香口泰式烤粟米 正🌽.📌So ! Lunch Set (Weekday) - 黃咖喱軟殼蟹飯 $68黃咖喱味道香甜🍛薯仔軟淋入味🥔軟殼蟹炸得金黃酥脆唔油膩 厚肉甘鮮🦀白飯粒粒分明夠乾身 撈埋咖喱 濕潤度剛好🍚.📌Weekday Lunch Bento $98平日午市便當好抵食 $98起 包餐湯配烤粟米, 前菜, 主菜, 飲品同甜品 超豐富‼️➿前菜➿1️⃣泰式涼拌煙三文魚-三文魚勁厚身 肥美甘香 估唔到同泰式酸辣汁咁夾🍣2️⃣木瓜沙律-口感爽脆 酸辣開胃 但份量偏少🥗.➿主食➿1️⃣雜錦海鮮黃咖哩-黃咖喱味道濃郁 陣陣椰子香甜中帶微辣💛海鮮有: 青口, 大蝦, 魷魚, 蜆同魚柳 種類多元化 夠鮮味唔腥🦪🦐🦑🐟2️⃣青咖哩雜菜-青咖喱口感更順滑清爽💚雜菜有: 西蘭花, 椰菜花, 泰式茄子, 青豆, 白豆, 粟米仔同蘑菇 種類好豐富 配埋泰式香料 超fresh🥦🍆🫛🌽🍄‍🟫.➿飯麵➿1️⃣泰式
➿招牌粟米濃湯配泰式烤粟米➿
📌Weekday Lunch Bento $98

➿前菜➿
2️⃣木瓜沙律-口感爽脆 酸辣開胃 但份量偏少🥗
➿主食➿
➿飯麵➿
1️⃣泰式撈金邊粉-金邊粉好爽彈 拌以泰式香辣汁同大量香料 惹味開胃 推介🍜
2️⃣金磚蒜蓉包-吐司烘到金黃香脆 咬落好鬆軟🍞面頭塗滿蒜蓉醬 超香口🧄浸落咖喱到真係一流💚
📌招牌泰式燒雞(半隻) $158
燒雞半隻都勁大份 肥美厚肉 雞皮燒得乾身香脆 帶點雞油脂香 但有啲焦苦窿味🔥雞肉好嫩滑 雞胸位都唔鞋 有雞香🍗點埋酸辣泰式醬汁 更惹味🌶️
甜品
1️⃣是日甜品-爽彈冰粉配紅豆同蜂蜜爆珠 幾fresh🫘🍯
2️⃣焦糖布丁配椰子意大利雪糕(+$35)-焦糖布甸比較實 但都綿密軟滑 雞蛋味香濃🍮椰子雪糕大大一球 味道清甜🥥底下係滿滿焦糖醬 整體食落偏甜膩左啲🤏🏻
➿飲品➿
1️⃣熱泰式咖啡-面頭厚厚綿密奶泡 咖啡甘苦烘焙香氣濃郁 同奶味平衡得唔錯 ☕️
2️⃣熱玄米茶-米香味較淡🌾
  • 泰式撈金邊粉
  • 青咖哩雜菜
  • 金磚蒜蓉包
  • 黃咖喱軟殼蟹飯
  • 招牌泰式燒雞(半隻)
  • 焦糖布丁配椰子意大利雪糕
  • 是日甜品
2024-07-14 99 views
今晚第二次去元朗YohoMall的So Bangkok,整體體驗相當不錯今次2個人點左:1.招牌粟米濃湯配泰式烤粟米,口感濃郁,烤粟米增添了煙燻香氣。2.黑松露炸雲吞,外皮酥脆,內餡鮮美,松露香氣撲鼻。3.瑪莎曼和牛面頰,肉質嫩滑,咖哩醬汁香濃。4.金磚蒜蓉包,外脆內軟,蒜香四溢。5.泰式燒安格斯牛柳沙律,完美平衡了肉類的油膩感。唔食得辣嘅人,可能覺得吃不消。飲料方面,額外加$18換的香芋奶昔香濃滑順,但個人覺得香芋味可以再濃啲,甜可以減多啲。甜品石板街則是一道創新的泰式甜品。整體而言,So Bangkok的菜品融合了泰式與西式元素,口味獨特且出色。餐廳環境明亮舒適。無論是正餐還是甜品,都值得一試。推薦給喜歡嘗試新派泰式料理的朋友。

今次2個人點左:
2.黑松露炸雲吞,外皮酥脆,內餡鮮美,松露香氣撲鼻。
3.瑪莎曼和牛面頰,肉質嫩滑,咖哩醬汁香濃。
4.金磚蒜蓉包,外脆內軟,蒜香四溢。

2024-07-13 128 views
位於元朗市中心的SO! BangKok Thai Eatery & Desserts,以其正宗泰國風味料理和精緻甜點聞名。這次我們來試試這間餐廳,體驗非常愉快。🍽️首先,我們點了泰式串燒沙爹半打,分別有雞、豬、牛各二串。每一串串燒都經過精心烤製,肉質嫩滑,配上特製的沙嗲醬,更加美味無比。🍢泰式香草炒肉碎炒意粉配溫泉蛋這道菜色香味俱全,香草的清香與肉碎的鹹香完美融合,意粉煮得恰到好處,溫泉蛋滑嫩,混合在一起讓人一口接一口,欲罷不能。🍝🍳泰婆婆秘製雙拼雞飯這道菜包含了海南雞和炸雞扒。海南雞嫩滑多汁,炸雞扒則熱辣辣地上桌,外皮香脆,兩者搭配得天衣無縫,是一次豐富的味覺享受。🍗🍚飲品方面,我們選了椰奶蓋皇家珍珠泰茶和班蘭香芋泰式小丸子鮮奶。椰奶蓋皇家珍珠泰茶香濃順滑,珍珠彈牙,口感豐富;班蘭香芋泰式小丸子鮮奶則清香宜人,芋香四溢,小丸子Q彈有勁,非常滿足。🥥🍵甜品方面點了BobaThaiTea珍珠泰茶的泰茶刨冰。這款甜品融合了泰茶奶蓋、椰子奶蓋、自家製椰子意大利雪糕、煉奶等等。多層次的口感讓人驚艷,每一口都是新的驚喜。🥤🍨整體來說,SO! BangKok Thai Eatery & Desser
泰式串燒沙爹半打
泰婆婆秘製雙拼雞飯
整體來說,SO! BangKok Thai Eatery & Desserts的每道菜都讓人滿意,無論是主菜還是甜品都展示了泰國料理的精髓。環境舒適,服務親切,是一次非常愉快的用餐體驗。推薦給所有喜愛泰國美食的朋友們。🍽️
2024-06-27
$300 (Dinner)
泰式串燒沙爹半打
泰式香草炒肉碎炒意粉配溫泉蛋
到處都係打卡位非常igable 而且有戶外座位放假嚟飲下椰青食下泰菜都幾ChillWeekdays 有lunch set都好抵食.Lunch set有齊餐湯、沙律、小食、主菜、主食、飲品仲可以加購甜品真係非常非常豐富 即使餐湯都好認真製作係好香濃好creamy嘅粟米湯 真係好有驚喜.小食揀左《雜菜春卷》同《泰式炸雲吞》春卷炸得好香脆 內裏包著鮮嫩嘅雜菜雲吞都係非一般 肉餡混有黑松露醬.主菜係《泰式燒安格斯牛肉》牛肉外層燒得焦香內層粉嫩 肉味香濃帶少許咬口.《泰式船麵》湯頭口感清爽 泰式金邊粉配上脆炸豬皮好有泰國街頭風味.《蟹味噌青咖哩帶子意大利飯》呢個fusion菜非常之出色雖然青咖喱係主角但混和極濃郁的芝士味再配埋煎得香嫩的帶子好食程度係大家要搶嚟食 大推.《皇家泰茶刨冰》泰奶fans必點 100%泰奶還原大熱天時食刨冰降溫是必須的.《香芋奶昔》好鍾意呢杯香芋奶昔味道就好飲雀巢三色雪糕個個香芋味咁有種好熟悉嘅感覺.《原個椰青》食泰菜當然唔少得飲椰青啦係最天然消暑解渴飲品 生津止渴

到處都係打卡位非常igable
而且有戶外座位
放假嚟飲下椰青食下泰菜都幾Chill
Weekdays 有lunch set都好抵食

Lunch set有齊餐湯、沙律、小食、主菜、主食、飲品
仲可以加購甜品

《原個椰青》
食泰菜當然唔少得飲椰青啦
係最天然消暑解渴飲品 生津止渴
2024-07-11 102 views
🩵每次去YOHO MALL,總會被SO! BangKok Thai Eatery & Desserts餐廳引人注目的裝潢所吸引。今天終於來到這家充滿東南亞風情的泰式餐廳試試🤤☀️炎熱的夏日,當然要吃「珍珠奶茶熔岩冰」。濃郁的泰式奶茶冰搭配軟Q彈牙的珍珠,再加上椰子雪糕,融合而成的獨特口感,在盛夏午後無疑是最佳解渴良伴。好涼爽~😌除了甜品當然還要食正餐,泰式香草炒牛肉碎炒意粉配溫泉蛋。肉碎入味,散發出誘人的香草香氣,與軟嫩的溫泉蛋完美融合,酸甜辣椒的調味,令人忍不住一口接一口。彈牙有勁的麵條,每一口都令人回味無窮。泰婆婆秘製海南雞炸雞雙拼飯,軟嫩鮮香的海南雞,搭配酥脆多汁的泰式炸雞,再淋上泰式酸辣醬汁,與飯菜的配搭,絕對讓您垂涎三尺。🤤招牌泰式燒雞,可謂是整頓佳餚的壓軸菜品。肉質鮮嫩多汁,連雞胸部位也不會乾澀,秘製醬汁的加持下,更是美味無比,滿足感爆表!