2019-09-29 91 views
睇報紙先知道有呢間雪糕店, 特意去食, 當晚排咗五六個人, 三個人試咗六種口味, 一致認為真材實料, 我食牛油果同咖啡, 牛油果有好濃牛油果味, 好正, 咖啡就比較大路, 有咖啡味 同其他雪糕店差不多, 真係唔甘心自己買咗個咁普通嘅味, 小朋友試咗檸檬雪芭 同蜜桃雪葩, 都話好濃果味, 仲特別推介蜜桃雪葩, very good, 仲有個小朋友 試咗薑汁撞奶, 佢話好好味, 亦都極力推介, 真材實料。 雪糕筒記得要朱古力味 , 個筒係有朱古力味 , 唔係有一嚿朱古力嘅朱古力味 。順帶一提, 咁忙店員都畀我哋試 指天椒味 同 wasabi 味, 個人覺得 指天椒味好刺激 可以淺嚐, wasabi 味 係咸嘅, 自己唔係咁鍾意。 順帶一提, 雪糕店只收現金, 沒有收據, 如果可以收八達通 及發收據, 咁就可以得閒開車過嚟食啦。 味道可以 媲美大牌子雪糕店, 所以價錢應該以帶牌子雪糕點參考, 一分錢一分貨, 況且係香港人嘅雪糕店
2019-09-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$62 (Dinner)
  • 薑汁撞奶, 牛油果味, 蜜桃雪葩
呢間雪糕店嘅雪糕好特別,有好多種意想不到嘅味道,有醬油、Wasabi、blue cheese 等等仲有Baileys、白桃、芒果雪芭、培茶、白苦瓜、薑我叫咗牛油果味、薄荷朱古力牛油果味嘅質感真心好似食緊真正嘅牛油果!🥑🥑🥑服務態度又好,一定會再嚟!

仲有Baileys、白桃、芒果雪芭、培茶、白苦瓜、薑
我叫咗牛油果味、薄荷朱古力
牛油果味嘅質感真心好似食緊真正嘅牛油果!🥑🥑🥑
服務態度又好,一定會再嚟!
2019-09-22 561 views
荃灣區最好食既雪糕荃新天地內有一間新開幕雪糕專門店幾乎沒有廣告,沒太多人識,我都係朋友介紹先知道但出品非常有質素,味道佳,健康,味道好有好多款特色口味薑汁撞奶味,甜香有淡淡薑味基本款開心果,咖啡味,朱古力碎,雲尼拿,曲奇味朱古力碎味道剛好不太甜,又吃到碎朱古力粒有口感總評: 雪糕款多,甜度合適,味道佳仲有粉色花牆打卡,另有雪葩供應5星級推薦既雪糕專門店 店名:Sogno Gelato 荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
荃灣區最好食既雪糕
荃新天地內有一間新開幕雪糕專門店
幾乎沒有廣告,沒太多人識,我都係朋友介紹先知道
但出品非常有質素,味道佳,健康,味道好
有好多款特色口味
薑汁撞奶味,甜香有淡淡薑味
基本款開心果,咖啡味,朱古力碎,雲尼拿,曲奇味
朱古力碎味道剛好不太甜,又吃到碎朱古力粒有口感
總評: 雪糕款多,甜度合適,味道佳
仲有粉色花牆打卡,另有雪葩供應
5星級推薦既雪糕專門店

店名:Sogno Gelato
荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2019-09-16 595 views
住荃灣的朋友大力推薦,小妹當日做完瑜珈想食小小野就過來試一試老闆超級熱情,介紹好多口味有d係隱藏口味好似wasabi味, 榴槤味連豉油味都有!小妹就揀左薑汁撞奶味,唔太甜,薑汁又剛剛好,食完因爲係gelato都無咁大罪惡感 haha

2019-09-13 484 views
買左一球朱古力,超重朱古力味老闆員工服務態度超好有齊笑容 極好禮貌好耐未試過喺香港見到價錢算正常唔自平但又唔太貴好食過某啲大品牌地點唔算好便利但都算接受到路程好野食要分享
買左一球朱古力,超重朱古力味
老闆員工服務態度超好
地點唔算好便利
但都算接受到路程
好野食要分享
2019-08-08 616 views
今次行荃新天地,食完晚餐填飽第一個胃決定要食甜品填飽第二個胃見朋友係某app搵優惠,搵到e間食雪糕ge甜品店,所以就試試。入到店內,店主好熱情,俾我試左好多味,話可以試到岩為止 服務態度非常好e度D味道都吾少,由大路到少有到有。試左好多種味,決定試d水果味,叫左個士多啤梨味。入口當然係士多啤梨味,但吾會話超甜個種,反之味道好天然,吾似d超市ge雪糕,確實吾錯。Score 平均分 <8/10>Taste 味道:*  *  *  *Present 外觀:*  *  *  *Decor&Hygiene 環境衞生:*  *  *  *Value for $ 性價比:*  *  *  *Service 服務:*  *  *  *  *
今次行荃新天地
,食完晚餐填飽第一個胃決定要食甜品填飽第二個胃

入到店內,店主好熱情,俾我試左好多味,話可以試到岩為止
 服務態度非常好
e度D味道都吾少,由大路到少有到有。

試左好多種味,決定試d水果味,叫左個士多啤梨味。

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:*  *  *  *
Present 外觀:*  *  *  *
Decor&Hygiene 環境衞生:*  *  *  *
Value for $ 性價比:*  *  *  *
Service 服務:*  *  *  *  *
2019-08-04
2019-07-11 566 views
哈哈又俾我發現左多一間好靚靚既雪糕店啦~入面裝飾好有文青風格 有花有草 打卡影相超正~店主好好人,俾我試左好多味道。好多種類嘅雪芭,有差不多十款味可以揀,好滿足呀,大路味道例如檸檬、士多啤梨、柚子,比較少見嘅味道例如香檳、wasabi,店主會俾你試味,然後先揀食咩味,好正👍另外店舖參加咗THE GULU App既宣傳活動,響App入面用DBS優惠碼 DBS541819買現金套券,每次可以慳到$20!
哈哈又俾我發現左多一間好靚靚既雪糕店啦~

入面裝飾好有文青風格 有花有草 打卡影相超正~

TakeAway
2019-06-14 430 views
想打卡又想食雪糕去邊度好?。同朋友食完晏係荃灣漫無目的噤行到黎呢間雪糕店,首先吸引我地既佢店入面既花牆同一個bar枱位。入到去見到有好多種不同味道既雪糕,店主好好噤介紹仲不厭其煩噤比我地試,試到岩口味為止!🤗🤗。我地選擇咗金莎同雜莓味雪糕金莎味道好濃好味雜莓又好清新,酸酸地👍🏻👍🏻。得閒黎呢度再打卡試埋其他口味既雪糕先😬😬😛。📍Sogno Gelato (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
想打卡又想食雪糕去邊度好?

我地選擇咗金莎同雜莓味雪糕
金莎味道好濃好味
雜莓又好清新,酸酸地👍🏻👍🏻

得閒黎呢度再打卡試埋其他口味既雪糕先😬😬😛

📍Sogno Gelato (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
2019-06-11
Type of Meal
Tea
2019-04-26 549 views
雖然鋪仔細細真係估唔到原來可以有咁多種口味我哋試味都試咗10隻味以上冇一隻係覺得唔好味嘅可惜有某幾種口味只可以擺家庭裝啱啱見到openrice有coupon賣實在太好喇
雖然鋪仔細細

三個雪糕球的雪糕杯
三個雪糕球的雪糕杯
  • 榴槤味雪糕
2019-04-09 407 views
去荃新天地行街,發現有間新雪糕店。店主好好人,俾我試左好多味道。好多種類嘅雪芭,「正常」味道例如檸檬、士多啤梨、柚子,「唔正常」嘅味道例如香檳、wasabi,店主會俾你試味,然後先揀食咩味,好正👍 食甜品可以食到咁健康,食多啲都唔怕😋 佢啲雪糕其實都好正,有好多味道,開心果、伯爵茶、牛油果,又滑又夠味道,最鍾意係啲味道好天然雖然價錢唔係m記咁平,但係物有所值。另一個小小嘅「缺陷」就係只能夠企係度食,不過鋪面夠闊,所以都算可以接受。下次經過一定會再食

下次經過一定會再食
2019-04-09
$30 (Last Night Supper)
2019-03-31 340 views
今日試下間新飲品店入面裝飾好有文青風格 有花有草 打卡影相應該唔錯門口見佢有賣smoothie$42 就試下我叫左個芒果smoothie有見員工都落左唔小芒果肉不過出黎杯野飲就有D失望芒果味並唔重亦都冇芒果酸味飲落口得少少甜冰都打得滑身可惜唔覺飲緊芒果smoothie之後我同員工反映問題佢地好貼身幫我加番蜜糖不過真係救唔到杯芒果smoothie如果有飲過許x山就會覺得呢杯smoothie飲落好空虛不過唔排除除左芒果smoothie 其他飲品都非常好味總結:店員服務亦非常好不過對芒果smoothie真係好失望個人意見:芒果溝橙溝檸檬溝百香果 做個mix smoothie 應該會好味
今日試下間新飲品店
入面裝飾好有文青風格 有花有草 打卡影相應該唔錯