2019-09-29 91 views
睇報紙先知道有呢間雪糕店, 特意去食, 當晚排咗五六個人, 三個人試咗六種口味, 一致認為真材實料, 我食牛油果同咖啡, 牛油果有好濃牛油果味, 好正, 咖啡就比較大路, 有咖啡味 同其他雪糕店差不多, 真係唔甘心自己買咗個咁普通嘅味, 小朋友試咗檸檬雪芭 同蜜桃雪葩, 都話好濃果味, 仲特別推介蜜桃雪葩, very good, 仲有個小朋友 試咗薑汁撞奶, 佢話好好味, 亦都極力推介, 真材實料。 雪糕筒記得要朱古力味 , 個筒係有朱古力味 , 唔係有一嚿朱古力嘅朱古力味 。順帶一提, 咁忙店員都畀我哋試 指天椒味 同 wasabi 味, 個人覺得 指天椒味好刺激 可以淺嚐, wasabi 味 係咸嘅, 自己唔係咁鍾意。 順帶一提, 雪糕店只收現金, 沒有收據, 如果可以收八達通 及發收據, 咁就可以得閒開車過嚟食啦。 味道可以 媲美大牌子雪糕店, 所以價錢應該以帶牌子雪糕點參考, 一分錢一分貨, 況且係香港人嘅雪糕店
2019-09-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$62 (Dinner)
  • 薑汁撞奶, 牛油果味, 蜜桃雪葩