Restaurant: Sour and Spicy Noodle (Luen Wo Road)
Info:

2022-09-28 197 views
自助烤鱼108一個人,味道偏咸,加左80蚊的小龍蝦得嗰9隻🙃,味道又咸又腥,完全冇處理過,怪唔知入去都睇唔到有人吃小龍蝦,原來係踩雷品。鱼肉好老好硬,唔好吃,自助選嘅野食好少,好多食物都唔新鮮,丸仔仲有酸味,都唔知擺左幾耐😅😅,涼拌青瓜都係好咸,呢間店嘅鹽係唔使錢咁,樣樣野食都咸到死。店員嘅服務態度非常差,特別係個齊陰長馬尾嘅女人好串。咁串返屋企做大小姐啦…….大姐,咪出黎影衰人啦!!非常之唔推薦吃呢間囉
2022-09-28
2022-08-28 323 views
通常會呢一間餐廳食酸辣粉,貪佢夠多選擇而且味道都幾正宗😊,而且可以自己揀辣度啱晒我呢啲唔係好食得辣但係又鍾意惹味嘅人,有得揀BB辣酸辣土豆絲🥔 ($27)酸酸辣辣,土豆夠爽口,幾開胃❤️海蜇手撕雞🐔 ($42)都有唔少嘅雞絲同海蜇,同時索哂D汁夠哂香辣,仲有啲青瓜絲,係一款唔錯嘅開胃小菜招牌腸頭🐷 ($50)呢個就要等耐少少,但係值得等嘅,佢即叫即炸,大腸都洗得乾淨唔會還有太多肥膏,夠晒香脆,浸埋落酸辣粉嘅湯汁又有另一番風味😊牛展酸辣粉🐮 ($41)牛展滷得夠入味,酸辣粉一月以往嘅好味,有花生榨菜等配料夠晒酸辣過癮酥香豬腩酸辣粉🐷($68)呢款係近期新出嘅梗係要試一試,個豬腩係超級好食❤️😍,酥香香脆,即叫即炸,咬落去係聽到卡擦卡擦咁香脆👍🏻,肉同脂肪嘅比例唔錯,夠哂脂香☺️柑桔青檸蜜🍊 (+$12)喜歡特飲夠晒濃味,酸酸甜甜咁樣適合解辣😊白桃烏龍冷泡茶🍑呢款茶飲都幾好,有啲似台式飲品有茶香之餘仲有白桃味,清清地適合解油膩👍🏻📍 傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖

酸辣土豆絲🥔 ($27)
酸酸辣辣,土豆夠爽口,幾開胃❤️

海蜇手撕雞🐔 ($42)

招牌腸頭🐷 ($50)

牛展酸辣粉🐮 ($41)

酥香豬腩酸辣粉🐷($68)

柑桔青檸蜜🍊 (+$12)
喜歡特飲夠晒濃味,酸酸甜甜咁樣適合解辣😊

白桃烏龍冷泡茶🍑

📍 傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)
2022-07-16 293 views
二人套餐份口水雞好細份。。細過旺角嘅,味道都同旺角銅鑼灣嘅唔同,唔酸最離譜系68蚊嘅脆香豬腩都冇肉,得層皮,,同相差好遠,一塊完整嘅肉都冇,有呢個錢不如去食譚仔😅😅真誠建議如果想食都唔好係粉嶺呢間了

2022-07-14 244 views
傷心酸辣粉粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖.💎$48 雙丸淮山麵配蔬菜炸蝦餅好少見到餐廳有淮山麵選擇特登揀黎試吓🤣都幾特別配嘅幾款唔同丸類都好彈牙套餐仲配左兩舊大大嚿好香脆嘅蔬菜炸蝦餅仲有泰式辣醬可以點好夾😍好好食.💎$68 香脆豬腩套餐 豬骨湯粉見餐廳推出咗呢個特別套餐當然要試吓啦🤣豬腩超級香脆又唔會過分油膩肥瘦啱啱好另外揀咗豬骨米線湯底都好正 米線亦好高質煙韌程度剛剛好~.💎$42 滷水拼盤個拼盤入面有雞翼、雞腎、雞蛋同豬大腸配搭好豐富每個食材嘅滷水味都好重啖啖都食到滷水汁嘅味道好滿足🥰.💎$38 海蜇手撕雞呢個不愧係店內嘅推介😆手撕雞配埋海蜇仲有少少嘅麻油同芝麻等嘅調味傾傾吓計就忍唔住食晒🤣.💎$28 麻香雞翼呢個雞翼都係推介之一每一隻雞翼都超級多肉好大隻隻隻都炸得好香脆🥳
傷心酸辣粉

又唔會過分油膩
肥瘦啱啱好
另外揀咗豬骨米線
湯底都好正 米線亦好高質
煙韌程度剛剛好~
💎$42 滷水拼盤

個拼盤入面有雞翼、雞腎、雞蛋同豬大腸
配搭好豐富

每一隻雞翼都超級多肉
好大隻隻
隻都炸得好香脆🥳
2022-07-05 301 views
星期一,唔想返工,唔想煮飯!!所以同老公出去食完野先返屋企。諗住隨便鋸扒就算,點知老公問我知唔知傷心酸辣粉喺邊,我第一個反應係:佢有雞煲放題,我想試好耐喇🤤$108任飲任食,仲可以添雞,老公仲話有海蜇食,正呀店內幾乾淨企理,冇乜油煙,冷氣夠。我地撚揀左張方枱坐,搵下個餐牌,點解冇我諗嘅落單紙嘅?我的心中小劇場:1.揀煲,有麻辣雞煲,有烤魚2.有張落單紙,剔低想要嘅野3.我要剔肥牛啦,滑牛啦,豬肉啦,炸魚皮啦,新鮮蔬菜啦,小食涼拌菜啦....4.然後拎野飲5.開動,食完舉手再添雞真實情況:1.叫左個bb辣嘅麻辣雞煲2.店員遮遮話:自助出去拎野食下,邊到拎,o....眼前係一個4層雪櫃裏面有不同丸物,不同蔬菜(係新鮮嘅),牛,雞,豬,添嘅雞就係喺雪櫃拎。而另一邊係涼拌菜,有雞翼尖同青瓜皮蛋,但冇海蜇,可能我遇唔到我夾左肉肉同菜,仲有d涼拌小食,跟住返去同老公講,好似有d伏老公:唔會嘅咁我地一邊食下青瓜皮蛋同雞翼尖,一邊等雞煲滾下滾下果然老公冇錯,冇伏,仲好好食,只不過係我太習慣食雞煲有order紙呢樣野姐,同埋呢度選擇唔算好多,不過都係嗰d野食啦,呢個價錢又真係差不多青瓜皮蛋:手拍青瓜配皮
$108任飲任食,仲可以添雞,老公仲話有海蜇食,正呀

1.叫左個bb辣嘅麻辣雞煲
2.店員遮遮話:自助出去拎野食
下,邊到拎,o....眼前係一個4層雪櫃
老公:唔會嘅

咁我地一邊食下青瓜皮蛋同雞翼尖,一邊等雞煲滾下滾下

涼拌小食

麻辣雞煲

肥牛

蔬菜

青瓜皮蛋:手拍青瓜配皮蛋,同時享受軟滑和清爽口感,味道唔錯,只係皮蛋唔夠軟心
麻辣雞煲麻味香濃,打開鍋蓋就一陣麻辣香氣撲面而黎,配料多,芫荽洋蔥香芹絕不吝嗇,麻辣味道分配得宜,喜歡帶有少少甜味。醬汁屬於偏濃嗰種,但絕對足夠加雞再炒,我地加左2轉雞,再加肥牛炒,冇加湯亦冇燶底,味道keep到。反而最後加湯烚菜,就覺得只有辣油味。雞夠嫰滑,一個雞煲得半隻雞,如果添雞要自助拎。小貼士:大膽地同遮遮講要refill,如果唔係遮遮真係唔會定時定候補貨架。
埋單$216冇加一,食得飽同好食,都覺得抵架,任飲選擇多嘅,係冇無糖茶,好彩有zero,仲有啤酒,熱辣辣天氣,幾個frd聚埋食雞煲飲啤酒吹水真係幾chill嘅。總結:絕對會再黎😊

涼拌小食
麻辣雞煲
肥牛
蔬菜
2022-06-07 207 views
傷心酸辣粉🤩..平價雞煲烤魚放題‼️‼️冇諗過$79就可以食到雞煲😳首先飲品嘅種類都幾多選擇🥤雞煲份量正常都幾足料BB麻辣雞煲😍😉但係啲雞比較鞋同乾身同唔夠入味有啲可惜🥺炸魚丸幾好味🤧滷水拼盤超入味同埋好淋,值得一試😋香油海蜇好鬼香整體唔錯😊丸類選擇都幾多🤪芝士丸好好味😚雞同牛任添🥳另外薯粉亦都好快熟配辣雞煲一流👍🏻整體性價比都幾高值得一試✌🏻..🍽環境 :🌟🌟🌟👀賣相 :🌟🌟🌟💰抵食 :🌟🌟🌟🌟👅味道 :🌟🌟🌟地址🗺 : 傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖..#傷心酸辣粉#辣雞煲#hkfoodie#foodblogger#hkfoodblogger #hkfood#lunchhk#午餐#食好西 #dinnerhk #食食食#粉嶺美食#打卡#好西#正餐#香港#香港美食指南#下午茶#eatwchelle#eatwchelle_fanling#foodiegram#birminghamfoodie
傷心酸辣粉🤩

👀賣相 :🌟🌟🌟
💰抵食 :🌟🌟🌟🌟
👅味道 :🌟🌟🌟
地址🗺 :
傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)

2022-06-05 273 views
經過見到任食雞煲咁平就入左去試下😄(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌑🌑滋潤雞煲($88/1位,6點前價錢)由於我地唔係好食得辣,所以叫左個清清地既湯底,個湯底用左紅棗圓肉杞子等等材料,味道唔會話好濃🤨入面本身都有好多舊雞,尾3張圖個碗就係全部雞煲入面既雞🤣雖然大部分都唔算好入味,但以量取勝,做尖既朋友可以補充大量protein🤪啲雞多到我地最後都食剩少少🥹佢係任食火鍋黎,所以可以出去拎唔同既火鍋配料,當然唔好預有咩高級食材,同價錢成正比,最正係可以繼續拎雞,唔怕唔夠肉食🤓海哲手撕雞(BB辣)($42)呢個一上枱個樣都幾吸引,我地唔食得辣叫左BB辣,海哲夠爽脆,手撕雞都好滑,不過就會愈食愈辣,同埋相對比較多雞皮🥵酸菜紅薯粉($29)全餐最好食就係呢個紅薯粉,因為任食冇包粉麵類,所以另外加左個粉😝最鍾意食啲煙煙韌韌既麵,同埋個酸菜湯底好夾,夠曬開胃🥰🥰強烈建議佢個任食火鍋應該加番紅薯粉/寬粉呢個item🤩🤩價錢:🌕🌕🌕🌖🌑呢個價錢絕對係抵食,唔怕食唔飽,就算唔食雞煲食麵個啲都係40-50蚊,同埋佢個任食雞煲價錢仲包埋飲品任飲,有罐裝又有紙包,超級抵食😝交通:🌕🌕🌕🌑🌑位於聯和墟既內街,唔係話
經過見到任食雞煲咁平就入左去試下😄

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
滋潤雞煲($88/1位,6點前價錢)
滋潤雞煲(6點前1位)

海哲手撕雞(BB辣)($42)
海哲手撕雞

酸菜紅薯粉($29)
酸菜紅薯粉

價錢:🌕🌕🌕🌖🌑

交通:🌕🌕🌕🌑🌑
位於聯和墟既內街,唔係話係好起眼既地方,但都算易搵😝😝當日我地泊左係御庭軒停車場,位置闊落好易泊,停車場上一層仲有個賣車場,好多車睇我地都行左一圈🤣🤣鋪頭出面其實好多人泊街,不過始終都驚會比人抄牌就冇博喇🫣🫣

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
裝修都好新淨,可能開左冇耐/最近裝修過?🤣🤣店舖入面都整齊乾淨既,最緊要係個冷氣非常之夠涼爽🤩🤩即使食住雞煲都完全唔會覺得熱,同埋空氣夠流通唔會食到一身都係雞煲味🤣🤣

性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢同份量都絕對無得輸既,任食雞煲$88一個人食到飽,唔食雞煲斯粉麵食都係40-50蚊可以食到飽飽🤫不過大部分野食都係濃味為主,鍾意清淡既朋友選擇可能少啲啲,可以考慮叫我地呢款雞煲🫡
Type of Meal
Lunch
滋潤雞煲(6點前1位)
海哲手撕雞
酸菜紅薯粉
2022-05-30 189 views
上次經過見到傷心酸辣粉,竟然有雞煲和烤魚放題,見價錢又抵食,今日即刻同屋企人去食。烤魚雞煲放題,$88/位(90分鐘),2位可以任選一款烤魚或雞煲,4位可以選兩款,火鍋配料、熟食、汽水、啤酒無限添加,好抵食烤魚有6款味道選擇,有辣有唔辣,我地唔太食得辣,所以簡左金牌蒜香味烤魚。一上枱,勁重蒜香味,烤魚用上巴沙魚,好大條,上面鋪滿了蒜頭、炸蒜,未食已經香氣撲鼻,巴沙魚肉經過調味,夠入味,魚肉最緊要冇咩骨,得一條大骨,夠厚身,啖啖肉,而且沒有腥味。食完烤魚就可以開始打邊爐啦火鍋配料都有好多選擇,有丸類、娃娃菜、蘿蔔片、芝士膠、蓮藕片、豬紅、生菜、燒賣等等熟食有兩款選擇飲品:有汽水、啤酒、紙包飲品、罐裝飲品最後食埋個椰汁糕、大菜糕就飽晒啦

食完烤魚就可以開始打邊爐啦

熟食有兩款選擇

飲品:有汽水、啤酒、紙包飲品、罐裝飲品

最後食埋個椰汁糕、大菜糕就飽晒啦

2022-05-24 116 views
晚市放題$108一位,自選主菜一款,配菜於自助區自取。 食物質素差,服務又差。啲野唔好食,真係試一次冇下次。食物唔好食,烤魚肉質好硬,感覺好唔新鮮。自助區得素菜和丸見得下人,啲牛肉韌到嚇死人。服務超唔得,啲侍應個個係到除口罩飲野吹水,自助區食物冇曬都冇人加。食食下見到廚師係入面除曬口罩,之後仲係出菜位伸個頭出嚟同樓面不停大聲傾計,諗到餸菜充滿曬佢哋嘅口水就想嘔,疫情下做飲食仲欠缺衛生意識,唔會再幫襯佢⋯⋯
晚市放題$108一位,自選主菜一款,配菜於自助區自取。
食物質素差,服務又差。啲野唔好食,真係試一次冇下次。
$108 (Dinner)
自從東鐵線延長到金鐘後,基本上真係來往香港南北,貫穿新界港九都咁方便,所以放假就去一去北區覓食。講開北區,一定就諗起聯和墟,個度出名係搵食好去處。今日我就去左平時係市區都見到的傷心酸辣粉,因為我見到佢有賣雞煲放題,平時食開辣嘅都知佢有一手,我諗雞煲佢都應該唔差掛。前往方法:粉嶺站轉乘78A/70K/73B/79K巴士,約5分鐘便到達 或 步行約15分鐘價錢:午市88/位,晚市108/位,價錢的確夠實惠,仲包埋野飲任飲,抵食呢個雞煲真係色香味俱全,由於我地食唔到太辣關係,所以叫了BB辣,但仍然食到佢好豐富既味道。所選配料亦都係有好多款,菜類肉類一應俱存。菜類:包括娃娃菜、生菜、蓮藕、蘿蔔片、昆布、雲耳…肉類:雞肉、牛肉、豬肉、豬紅、牛丸、豬肉丸、芝心丸、燒賣…飲品:啤酒、可樂、雪碧、紙包茶飲…此外,我地仲叫左一份雞絲海蜇同埋佢的招牌菜—傷心酸辣粉,好彩有BB辣揀,起碼我地唔會食到噴火,但係個種食辣既滿足感係哂度。

所選配料亦都係有好多款,菜類肉類一應俱存。

菜類:包括娃娃菜、生菜、蓮藕、蘿蔔片、昆布、雲耳…

肉類:雞肉、牛肉、豬肉、豬紅、牛丸、豬肉丸、芝心丸、燒賣…

飲品:啤酒、可樂、雪碧、紙包茶飲…

2022-02-08 685 views
⭐️傷心酸辣粉⭐️📍:粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖⏰:8:00am-10:00pm⭕️:現金、Alipay、八達通依家疫情持續嚴重 晚市堂食都唔知幾時可以恢復🥲 <傷心酸辣粉>最近做緊抗疫自取優惠 雞煲烤魚一律都可以外賣反去食😆天氣凍好岩食火鍋雞煲架!價錢便宜之外 份量又多🙈 一定要去試吓🤣🐥重慶麻辣雞煲(大份) 💰139(套餐包括肥牛、腸仔、花枝丸和牛丸、生菜、雲耳、薯粉及兩包紙包飲品)話就話二人餐 但係份量多到我地三個人食都好飽好滿足😆雞煲叫左小辣 多到要分開左兩盒 反屋企再滾熱佢食 好惹味 少量麻香味 好香既花椒味 雞肉好嫩滑 索晒啲汁 啖啖肉好正🤣肥牛既份量好多 唔鞋口 薯粉好煙韌滑嫩 最鐘意佢既花枝丸 好大粒彈牙!#香港美食 #平民美食 #粉嶺 #粉嶺美食 #香港 #美食 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #傷心酸辣粉 #酸辣粉 #外賣優
⭐️傷心酸辣粉⭐️

📍:粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖
⏰:8:00am-10:00pm
⭕️:現金、Alipay、八達通

🐥重慶麻辣雞煲(大份) 💰139

#香港美食 #平民美食 #粉嶺 #粉嶺美食 #香港 #美食 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #傷心酸辣粉 #酸辣粉 #外賣優惠 #雞煲 #烤魚 #外賣自取
2022-02-06
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
2022-02-04 163 views
有無搞錯呀!有無過份左呀 叫咗一個牛雜米線同一個豬骨米線但係冇餸嘅,剩係得米線,真係吹脹以後唔會再食求其到不得了,真係唔會再選擇呢一間,服務態度一般,真係食到嬲,食到好傷心。

酸辣豬軟骨米線
「傷心酸辣粉 」我細細個就聽過呢個名喇~一向都知佢食酸辣粉,又點會估到原來連雞煲同烤魚放題都有得食!仲要只係$79/位咋!即刻捉埋阿媽同阿妹去,呢90分鐘真係過得好充實,媽媽都表示相當滿意( ˶ ̇ᵕ​ ̇˶)𓋜 濃香蕃茄味皇牌烤魚 ◌𓈒𓏲𓆡其實好想食佢地個皇牌豆花味,但由於我地三個都欠缺吃辣的能力,於是乎揀左蕃茄味湯底,仲要多西! 多芫荽呀!預先煎好至金黃色既魚非常大既一條,食落好香口。邊食住魚仲可以拎火鍋材料烚下烚下~♪(*´∀`)𓋜゚︎︎熟食 我去嘅時候分別有三款熟食春卷 燒賣 同麻辣土豆絲呢款土豆絲我喜歡上了~ 是帶著微微酸辣的那種𓋜火鍋材料 🍲多款火鍋丸類 肉類有雞件豬肉同牛肉片豬紅𓋜蔬菜🥬生菜 娃娃菜 蓮藕 蘿蔔 昆布 雲耳等菜都好大路~都容易滿足到大家𓋜飲品🥤汽水 烏龍茶 有氣檸檬茶 果汁 乜都有 就連啤酒都有如果你咩都唔飲 仲有熱水俾你自己裝價錢分左兩個價位:18:00前離座 $79/位18:00 後入座 $99/位而家無左晚市堂食,只能睇住時間6點前離座。但願疫情快走,一切快啲回復正常啦!
「傷心酸辣粉 」我細細個就聽過呢個名喇~

𓋜 濃香蕃茄味皇牌烤魚 ◌𓈒𓏲𓆡

價錢分左兩個價位:
18:00前離座 $79/位
18:00 後入座 $99/位
自取火鍋料

而家無左晚市堂食,只能睇住時間6點前離座。
但願疫情快走,一切快啲回復正常啦!
自取飲品

2022-01-09
$79 (Lunch)
自取食物
自取飲品
2022-01-23 110 views
氣又凍好想出去食雞煲咁凍個人肯定懶啦唔想出街加上疫情就更加比多左個藉口自己 唔想出街今日我老公喺屋企附近買咗個雞煲返嚟佢買到 自己最鍾意嘅嘢食 又唔使我郁淨係咁 都美好啦每個小食都有齊隻雞有準備好 加熱就食得食完 曬 放個碟係洗碗機就搞掂飲品都幫我準備好 真係細心今晚食飽就大覺訓這就是人生講番食物啦 呢隻雞🐔好入味夠曬辣[可以自選辣度]d雞係嫩雞如果有特別喜好ge朋友可以自己準備自己心愛嘅嘢食我覺得最細心係可以借爐我自己係[無飯主婦]屋企冇Gas爐呢間只要俾500按金 就可以借爐啦
氣又凍

我覺得最細心係可以借爐
我自己係[無飯主婦]屋企冇Gas爐
呢間只要俾500按金 就可以借爐啦
2022-01-09 154 views
酸辣粉就食得多估唔到仲推出左左雞煲/烤魚放題🤩免加一之餘6點前離座$79😻6點後都係$99聯和墟真係越嚟越多野食可以選擇🥳店內闊落明亮坐落舒服😌🔆皇牌烤魚-秘製麻辣 $79大大條巴沙魚配上麻辣湯底及配菜一上檯已經好吸睛肉質鮮嫩麻辣 雖然只係bb辣 但越食越入味另外多款放題自助火鍋配料雜丸。菜。菇🍄。蝦🦐。海帶及飲品可供選擇CP值勁高 口痕叫多幾個小食🔆貢菜皮蛋 $28🔆蒜泥青瓜 $25🔆口水雞 $45*自助茶水及加湯*
酸辣粉就食得多

一上檯已經好吸睛
肉質鮮嫩
麻辣 雖然只係bb辣 但越食越入味

另外多款放題自助火鍋配料
雜丸。菜。菇🍄。蝦🦐。海帶

及飲品可供選擇

CP值勁高