2024-05-31 102 views
主打豆乳系列產品,店舖裏面有好多好可愛嘅吉祥物🤤✨鮮芋泥西米露雙重層次口感,芋泥味道唔算太甜,入口舒服,加埋粒粒西米露,係一款出色嘅飯後甜品!份量較多,適合多人分享😆✨7.6豆乳焙茶豆乳味道突出,有淡淡茶香。✨奶蓋豆乳茶奶香同豆香兼備,配搭粒粒團子,口感軟糯qq,打卡一流,而且幾有飽肚感!✨吉列豬扒粢飯✨牛油果吉列蝦青瓜粢飯份量巨型,相當足料、有少量蔬菜可以減輕膩感,吉烈炸物依然脆卜卜,熱辣辣😋
主打豆乳系列產品,店舖裏面有好多好可愛嘅吉祥物🤤

✨鮮芋泥西米露

✨7.6豆乳焙茶
豆乳味道突出,有淡淡茶香。

✨奶蓋豆乳茶

✨吉列豬扒粢飯
✨牛油果吉列蝦青瓜粢飯

2024-05-30 134 views
已經唔係第一次食豆漿狂人,好食嘅嘢要同人分享吓先得!今晚同老公食糖水,粢飯,開開心心又就一餐😂佢地包裝都好靚,整整齊齊,乾乾淨淨,工場透明度高,可以安心食啦!同埋佢哋用嘅膠樽膠盒全部都係PP5可以重用又重用!狂人粢飯好脆嘅油炸鬼+雪菜,糯米質地軟熟,口感好豐富!三色芋圓豆花啱晒芋圓控!勁多芋圓,豆腐花仲好滑,而且唔算好甜!豆豆仙草裏面都有好多芋圓,仙草同豆腐花都好滑,好冰涼,啱晒夏天食!十勝紅豆豆乳係豆漿加人大大粒粒紅豆,入口好滑,淡淡甜。特濃豆乳豆漿好濃,口感好豐富。係健康之選!
已經唔係第一次食豆漿狂人,好食嘅嘢要同人分享吓先得!
今晚同老公食糖水,粢飯,開開心心又就一餐😂

狂人粢飯
好脆嘅油炸鬼+雪菜,糯米質地軟熟,口感好豐富!

三色芋圓豆花
啱晒芋圓控!勁多芋圓,豆腐花仲好滑,而且唔算好甜!

豆豆仙草
裏面都有好多芋圓,仙草同豆腐花都好滑,好冰涼,啱晒夏天食!

十勝紅豆豆乳
係豆漿加人大大粒粒紅豆,入口好滑,淡淡甜。

特濃豆乳
豆漿好濃,口感好豐富。係健康之選!

2024-05-29
$100 (Dinner)
2024-05-29 76 views
豆乳狂人主打足料健康豆花、豆乳及小食口味選擇多,款款都吸引,最重點係豆乳豆味濃厚,飲完好有飽足感豆花有仙草、紫薯、芋泥、芒果等不同口味,大多都係低糖/無糖,食得更健康🎈鮮芋泥豆乳個人頭號最愛,綿密芋泥加濃郁豆乳,質感順滑,豆香味濃,夠晒真材實料🎈十勝紅豆豆乳粒粒紅豆加上豆乳,甜度適中,口感豐富綿密,滿滿飽肚感🎈多芒楊枝甘露楊枝甘露係港式糖水代表作,裡面有超多芒果肉,配上西米、芒果汁、椰奶同金柚,相當足料,楊枝甘露甜中帶微酸,百吃不厭🎈三色芋圓豆花豆花豆味香濃,加上軟糯三色芋圓,用料十足,同時享受煙韌芋圓及幼滑豆花兩種口感🎈滋潤之選以綿密芋泥、桃膠、三色芋圓配上香甜椰奶,有凍食或熱食選擇,作為飯後甜品最好不過🫶🏼
豆乳狂人主打足料健康豆花、豆乳及小食

🎈鮮芋泥豆乳

🎈十勝紅豆豆乳
粒粒紅豆加上豆乳,甜度適中,口感豐富綿密,滿滿飽肚感

🎈多芒楊枝甘露

🎈三色芋圓豆花

🎈滋潤之選
2024-05-28 199 views
牛油果鰻魚玉子粢飯$55非常大件份量足,大大條鰻魚係正中心,再有牛油果和玉子搭配,想不到和粢飯甘夾沒有違和感!Oreo奶蓋珍珠布丁$52食落對🐰黎講甜左少少,但都可以接受。第一次試oreo溝豆花黎食,估5到又幾夾下喎!多芒楊枝金露$48爆多芒果,粒粒芒果都好大粒又香甜,表面佈滿西柚椰奶再加上比較大粒又軟糯既西米露,成件事真係好正哦!豆豆仙草$45豆花一直都係🐰既最愛,尤其豆乳狂人既豆花真係好香滑濃厚重豆味真係冇得頂👍再加上滑嘟嘟既仙草,最底有煲得勁淋既三色芋圓和十勝紅豆,撈埋一齊食絕配呀~黑芝麻奶蓋$42有豆花又有珍珠煲到非常軟糯,黑芝麻奶蓋勁濃厚非常正,飲落不會太甜可以接受!

牛油果鰻魚玉子粢飯$55

Oreo奶蓋珍珠布丁
多芒楊枝金露
黑芝麻奶蓋
2024-05-26 80 views
今次去到黃大仙makeup開工,收工後當然要對自己同家人好啲,買番個甜品返屋企先😋豆乳狂人從第一間店開始,我已經係佢fans !原來黃大仙中心南館都有用料十足嘅SOYmart by 豆乳狂人!有生津止渴、滋陰潤燥功效嘅桃膠芋泥小丸子,芋泥好香滑,滿足感爆燈。粒粒仙草,仙草、西米、綠豆及芋圓真係必點之選!蕨餅丸子,真係一個清涼甜點,唔怪之得曰本人咁鐘意食啦!多芒系列嘅多芒楊芝甘露、多芒小丸子食過就知道食完會幸福感滿瀉!so yummy !

粒粒仙草,仙草、西米、綠豆及芋圓真係必點之選!

TakeAway
2K
朋友向我極力推薦豆乳狂人,今日收咗工就去買返屋企同家人一齊食😋😋😍𝗦𝗢𝗬𝗺𝗮𝗿𝘁 𝗯𝘆豆乳狂人為你帶黎全新豆乳體驗!主打大大碗足料糖水,以巨型筒裝盛起各款配料,如豆腐花、仙草、紫薯、芋泥、芒果等超過70款選擇😜⋄🍼豆乳狂人以招牌豆乳起家,主打新派港式糖水🍧小店原本為係沙田傳統街市經營荳品生意,傳到第 𝟛代負責人,就推出𝗦𝗢𝗬𝗺𝗮𝗿𝘁 豆乳狂人品牌,主力供應豆花、豆乳、紫薯、芋泥、仙草等糖水甜品共有𝟠個種類:𝟟.𝟞特濃豆乳🐄、豆乳奶蓋系列🍼、豆乳茶系列🍁、桃膠系列🌸、鮮芋泥系列🍠、狂人豆花🤍、多芒系列🥭、三色芋圓🍡當中以紫薯麻糬丸子💜黑糖桃膠豆花🖤奶蓋布丁🍮鮮芋泥豆乳等最受歡迎😙此外,仲有小食同栥飯系列,鹹甜食都一樣咁高質😋😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 鮮芋泥系列 ✦🍠🌸桃膠芋泥小丸子($45)鮮芋泥|桃膠|特調椰奶|小丸子|黑糖綿密香甜的鮮芋泥,配以清爽的桃膠,口感細滑可口,啖啖滋味🤩⋄✦ 多芒系列 ✦🥭多芒楊枝甘露($48)鮮芒果|西米|芒果汁|特調椰奶|金柚大量新鮮芒果,加入清爽的金柚,酸甜味道融,清涼解膩😙⋄✦ 𝑶𝒓𝒆𝒐系列 ✦🧋𝑶𝒓𝒆𝒐奶蓋珍珠豆乳($48)

====—====—====—====—
✦ 鮮芋泥系列 ✦
🍠🌸桃膠芋泥小丸子($45)
鮮芋泥|桃膠|特調椰奶|小丸子|黑糖

綿密香甜的鮮芋泥,配以清爽的桃膠,口感細滑可口,啖啖滋味🤩

✦ 多芒系列 ✦
🥭多芒楊枝甘露($48)
鮮芒果|西米|芒果汁|特調椰奶|金柚

大量新鮮芒果,加入清爽的金柚,酸甜味道融,清涼解膩😙

✦ 𝑶𝒓𝒆𝒐系列 ✦
🧋𝑶𝒓𝒆𝒐奶蓋珍珠豆乳($48)
珍珠|豆乳|芝士奶蓋|𝑶𝒓𝒆𝒐粉

濃郁的Oreo配上綿密的奶蓋,加上Q彈珍珠,口感層次豐富,超級好味😎

✦ 豆乳奶蓋系列 ✦
🖤黑芝麻奶蓋($42)
豆乳|珍珠|豆乳布丁|芝麻奶蓋|黃豆粉

濃郁的黑芝麻與綿滑的奶蓋,風味獨特,絕對係芝麻控的最愛😍

✦ 狂人粢飯系列 ✦
🥑🐟牛油果鰻魚玉子粢飯($55)
肉鬆|青瓜絲|牛油果|玉子|鰻魚|油條|鰻魚汁

鮮嫩的鰻魚搭配香滑的牛油果,配以柔軟的玉子,營養又好味😋
====—====—====—====—
📌店名:SOYmart by 豆乳狂人’
📍地址:黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下
2024-05-22
Dinner
上週未同呀囡出去行下街街😚 行到攰攰地就想搵個地方食少少野同坐一下😆 平時我地住果到無乜正甜品食! 見到豆乳狂人就即刻想食番個豆腐花呀! 店內都係食輕食所以環境唔會好侷促! 我兩個小朋友自己喺度走嚟走去😅😂 最後我哋就叫咗粢飯, 雞軟骨兩個豆腐花! 狂人粢飯~ 吉列豬扒粢飯 $45酥炸雞軟骨 $38黑糖豆花 $22都無食過粢飯😍😍 😋吉列豬扒粢飯~又幾好味喎!! 個豬扒好脆身加埋粢飯配料好開胃好好味🤤~另外兩個都豆花都唔錯! 但食完粢飯已經好飽😆 個豆花係餐廳我都食唔晒! 好彩佢地包裝設計好細心~ 已經預計大家外帶🥡🥰 食唔晒都可以拎番屋企繼續食唔洗浪費! 😘價錢亦都好大眾化~尤其係甜品😄

狂人粢飯~ 吉列豬扒粢飯 $45

炸雞軟骨 $38

黑糖豆花 $22

價錢亦都好大眾化~尤其係甜品😄
因為公司隔籬個商場有呢間店嘅關係..所以間唔中都會幫襯吓 買個外賣番office食🤣早幾日book咗枱食飯..但仲有兩個鐘先夠鐘有少少餓.. 就過黎買左幾樣野share食..🤣𖤘 豆乳烏龍茶布丁珍珠 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟸第一次叫呢款..有淡淡烏龍茶味.. 豆乳嘅味道比較突出..𖤘 多芒西米 | ᴴᴷᴰ𝟺𝟻嚟到芒果嘅季節 一定要叫佢哋嘅芒果甜品😍之前唔當造嚟食 啲芒果係超酸🤣但係今次啱季節 所以啲芒果勁甜😍😍而且芒果嘅份量都幾多 食極都仲有咁😂𖤘 超強芝士醬木棉豆腐 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟾呢款都係第一次試..豆腐即叫即炸..所以要等一陣..豆腐外皮帶少少脆脆地嘅感覺..裏面就軟綿綿😋附上一小盒芝士醬🧀可以淋上去食又得,就咁點嚟食都得.我覺得個芝士醬都幾香😋
因為公司隔籬個商場有呢間店嘅關係..
所以間唔中都會幫襯吓 買個外賣番office食🤣

早幾日book咗枱食飯..
但仲有兩個鐘先夠鐘
有少少餓.. 就過黎買左幾樣野share食..🤣

𖤘 豆乳烏龍茶布丁珍珠 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟸
第一次叫呢款..
有淡淡烏龍茶味.. 豆乳嘅味道比較突出..

𖤘 多芒西米 | ᴴᴷᴰ𝟺𝟻
嚟到芒果嘅季節 一定要叫佢哋嘅芒果甜品😍
之前唔當造嚟食 啲芒果係超酸🤣
但係今次啱季節 所以啲芒果勁甜😍😍
而且芒果嘅份量都幾多 食極都仲有咁😂

𖤘 超強芝士醬木棉豆腐 | ᴴᴷᴰ𝟹𝟾
呢款都係第一次試..
豆腐即叫即炸..所以要等一陣..
豆腐外皮帶少少脆脆地嘅感覺..
裏面就軟綿綿😋
附上一小盒芝士醬🧀
可以淋上去食又得,就咁點嚟食都得.
我覺得個芝士醬都幾香😋
📍 SOYmart by 豆乳狂人 (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G10A-G10B號舖SOYmart 是由一位自稱"豆乳狂人"創立的特色豆乳品牌。這位創辦人對於豆乳的製作和品質有著非常深入的研究和執著,他致力於將優質的大豆打造成具有高營養價值和極佳口感的豆乳產品。👉 7°6特濃豆乳💰$24😋😋😋😋.9/5特濃豆乳濃郁綿密,帶有濃濃的豆香味,口感豐富厚實,非常適合作為早餐或下午茶的主角。它的營養價值也很高,包含了豐富的蛋白質、鈣、維生素等,是健康飲品的不二之選👉 多芒小丸子💰$48😋😋😋😋.8/5多芒小丸子糯軟Q彈,內餡濃郁香甜,外皮恰到好處的酥脆。芒果的鮮甜與糯米的香味完美融合,在口中綻放出層次豐富的風👉 芋泥桃膠小丸子💰$45😋😋😋😋.8/5入口即化的芋泥搭配彈牙Q軟的桃膠,形成了絕佳的口感組合。芋泥的香濃甘甜與桃膠的清涼順滑交織在一起,口感極為細膩柔滑。作為特色甜點,它不僅外觀精緻討喜,味道也堪稱絕佳👉 牛油果鰻魚玉子粢飯💰$55😋😋😋😋.9/5這道粢飯將鰻魚、玉子和嫩滑的牛油果巧妙融合,營養豐富又口感獨特。米飯Q彈爽口,搭配上漿香鰻魚、軟嫩的玉子和綿密的牛油果
📍 SOYmart by 豆乳狂人 (黃大仙)

👉 7°6特濃豆乳

😋😋😋😋.8/5

👉 牛油果鰻魚玉子粢飯
💰$55
😋😋😋😋.9/5
這道粢飯將鰻魚、玉子和嫩滑的牛油果巧妙融合,營養豐富又口感獨特。米飯Q彈爽口,搭配上漿香鰻魚、軟嫩的玉子和綿密的牛油果,層次豐富,口感細膩

👉 牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
💰$52
😋😋😋😋.9/5
這款粢飯創意十足,將日式吉列蝦、青瓜絲和牛油果巧妙結合。蝦肉鮮嫩多汁,吉列酥脆可口,青瓜絲爽脆生鮮,牛油果的香濃滑順使整道菜口感豐富層次分明

回頭: yes 豆乳狂人堅持使用優質大豆作為原料,經過精心的研磨和處理工序,製成富含蛋白質、鈣質以及多種維生素的高營養豆乳。他們的特濃豆乳口感濃郁綿密,香氣濃郁,是很多豆乳愛好者的最愛。
除了優質的豆乳產品,SOYmart 還推出了一系列以豆乳為原料的創意小吃和甜品,深受消費者歡迎。這些產品不僅味道出眾,還兼具營養價值,深受追求健康生活的消費者青睞❤️❣️👍🏻
2024-05-23 44 views
係黃大仙同屋企人食完飯想食糖水,見到呢間好吸引又勁多人排隊。雖然佢就無堂食坐位,只有企位😂但都無阻我地食糖水既決心🙈🙈。叫左幾款野食都好好食!唔怪得咁多人排啦!。🥢多芒楊枝甘露 ($48):濃濃嘅芒果味注入淡淡嘅糖水清香,大大粒芒果同西米既質感完美結合,食落又香又順口,重點真心好大碗!好好食!。🥢煙韌之選 ($45) 集合中好多款煙韌配料一齊!有:芋圓、小丸子、黑糖珍珠、牛乳布丁, 甜度啱啱好, 好足料又爽口Q彈!呢個完全岩晒我呢啲選擇困難症既人🧋😂。滋潤之選 ($45):芋圓、芋泥、西米同桃膠。呢個好香芋泥味既糖水,加上特調椰奶同少少黑糖,甜甜地又唔會死甜,加左桃膠感覺好滋潤。。🥢Oreo 奶蓋可可豆乳 ($48):超愛呢杯Oreo奶蓋可可豆乳!濃濃嘅可可香氣配上清新豆乳,仲有Oreo餅乾碎粒,為飲品增添了酥脆口感。飲落口感好smooth! 。🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 ($52):呢個牛油果鰻魚玉子飯真係超級吸引我!牛油果幼滑香濃,配合彈牙粢飯,仲有煙燻鰻魚,口感層次豐富。無諗到呢幾樣配搭係咁好味。

叫左幾款野食都好好食!唔怪得咁多人排啦!

🥢多芒楊枝甘露 ($48):

🥢煙韌之選 ($45)

滋潤之選 ($45):

🥢Oreo 奶蓋可可豆乳 ($48):

🥢牛油果鰻魚玉子粢飯 ($52):
2024-05-19 44 views
天氣熱熱地,最啱就係食甜品,喺黃大仙探朋友,經過呢間豆乳狂人,之前我已經食過,加上朋友見到佢門面一支支嘅飲品,色彩繽紛好吸引🤗佢個餐牌,除咗飲品,仲有好多款唔同嘅甜品,仲有我好掛住嘅粢飯😍我同朋友就叫咗:多芒小丸子:入面嘅芒果果肉,多得超級誇張,基本上每一匙羹都有芒果,芒果仲要係甜嘅,加埋小丸子,相當好味🥰滋潤之選:入面有芋泥、桃膠、西米、三色芋圓,淨係聽到咁嘅配搭就已經知道入面嘅口感超豐富,仲要讚佢嘅芋圓夠晒煙靭,基本上呢一個一定係必點😊三色芋圓豆花:呢個芋圓煙靭之餘,仲可以試到佢最出名嘅豆花,真係好香豆味,仲好夠滑添🥳粢飯:牛油果鰻魚玉子粢飯同吉列豬扒蛋粢飯:呢個粢飯嘅大小比平時食嘅都係大嘅,而入面除咗傳統嘅油炸鬼之外就係加咗佢嘅特製配料,熱辣辣,真係食一個都夠晒飽同滿足😋

我同朋友就叫咗:

2024-05-19
Breakfast
2024-04-20 80 views
豆乳狂人開左好多分店,原來除左豆乳,其他甜品同粢飯都好吸引,甜品可以外賣,連甜品樽都可以留番黎用👍.🥑牛油果鰻魚玉子粢飯 $55粢飯好足料,有油條、牛油果🥑、青瓜🥒,蛋🍳同鰻魚,食完起飽肚🤣鰻魚好肥美,帶少少細骨,飯都沾滿蒲燒汁,係好新鮮嘅配搭💯.🍠滋潤之選 $45有滿滿芋泥,芋圓,桃膠,珍珠,西米,芋泥唔會好甜,配上特濃椰奶好濃味😆.🍡蕨餅丸子 $45蕨餅好煙韌😍仲有布丁🍮小丸子,芋圓,都係好足料又唔會過甜❣️

🥑牛油果鰻魚玉子粢飯 $55

🍠滋潤之選 $45

🍡蕨餅丸子 $45
2024-04-20 107 views
#📍 @soymarthk依幾日天氣真係熱到暈 真係要食D甜品解暑😋我見好多人都力推豆乳狂人 我都bookmark左好耐想食 今日就一於去食下佢🤤豆乳狂人有好多唔同既種類既甜品同小食可以選擇 我真係花多眼亂 樣樣都想試下豆乳沒有添加消泡劑 味道鮮甜 營養保留較高 真係健康又消暑之選✨十勝紅豆豆乳🥛材用8.6特濃豆乳 入口非常順滑又濃郁仲有大大粒紅豆🫘又唔會偏甜黑白芝麻豆乳🥛芝麻味濃豆味香 但唔會搶過芝麻味 ✌🏻多芒系列🥭多芒楊枝甘露、多芒西米🥣芒果味超香又好新鮮 勁甜😳大大粒芒果肉 西米好彈牙好夾😋而楊枝甘露鋪滿左金柚 口感豐富左 而且兩個都係食到底都仲有芒果👍🏻
#

黑白芝麻豆乳🥛
芝麻味濃豆味香 但唔會搶過芝麻味 ✌🏻

多芒系列🥭

2024-04-15 48 views
終於的起心肝🥴 專程走黎黃大仙幫襯依間超出名嘅豆乳專門店😋 除咗經典嘅豆乳飲品,仲有超級多款特色甜品同埋茶飲可以選擇🥰❤️ 有興趣仲可以買鹹食配返豆漿🤩🌟 真係超正🫶今次黎就每樣都試下😚 㨂咗蕨餅丸子、芋泥桃膠小丸子、多芒楊枝甘露同埋黃金脆脆豆乳茶😚 款款都勁大壺份量十足😍❤️ 超級抵食😘 蕨餅丸子個組合好特別,軟綿綿又煙韌嘅蕨餅加入豆乳入面一齊食,滋味令人難忘又深刻🤤 值得一試👍 芋泥桃膠小丸子令人極驚喜🥰❤️ 桃膠塊塊都超厚又有嚼感😋 沾滿濃郁嘅豆乳,豆香滿滿😍 加埋軟滑綿密嘅芋泥一齊食,芋香嘅滋味同豆乳好夾,真係誠意之選👍 多芒楊枝甘露好足料👍 勁多芒果同埋西柚係入面🤤 每一啖都充滿濃郁嘅香味🤭 酸酸甜甜勁清新又開胃😚 用豆奶代替常用嘅花奶,無咁膩之餘又多添一分豆香😘 黃金脆脆豆乳茶特別配有一串軟糯香甜嘅丸子😋 沾上奶蓋醬,食落甜甜地好好味🫶 豆乳茶集豆香和茶味於一口,醇香嘅滋味令人回味無窮❤️❤️❤️

蕨餅丸子

芋泥桃膠小丸子
多芒楊枝甘露
黃金脆脆豆乳茶
2024-04-15 47 views
▫️多芒小丸子 ($𝟒𝟖)▫️黑白芝麻豆乳 ($𝟑𝟐)▫️黃金脆脆豆乳茶 ($𝟓𝟎)▫️胚芽燕麥豆乳 ($𝟑𝟎)佢地既豆品用上加拿大非基因改造一級黃豆✨每日新鮮製成8.6特濃豆乳🥛🐄每啖都又濃又滑, 特別推介黑白芝麻豆乳好似飲緊芝麻糊咁🤭飲完成枝好飽🤰🏼另外黃金脆脆豆乳茶都好有驚喜, 最底有粒粒珍珠🧋同豆乳布丁🍮加埋7特濃豆乳烏龍茶☕️再灑上黃豆粉另外仲有煙韌嘅白玉串串🍡有得咬又有得飲, 多重享受😊

▫️多芒小丸子 ($𝟒𝟖)
▫️黑白芝麻豆乳 ($𝟑𝟐)
▫️黃金脆脆豆乳茶 ($𝟓𝟎)
▫️胚芽燕麥豆乳 ($𝟑𝟎)

2024-04-08
Tea