2024-05-24 462 views
睇完食評見到有小籠包,但去到就話要20樓先有。樓上樓下食嘅嘢唔同,依樣要留意返。星期一的晚上,樓面得一枱客,我地想叫嘅好多小菜都無,蝦球、茄子、回鍋肉,叫左3-4樣都係無。超級失望。不過食物質素係唔錯,如果可以改善下食物供應同服務是值得回頭!
手撕雞
香辣盆菜
酸菜魚
手撕雞
香辣盆菜
2024-04-30 814 views
🏋️🏋🏻♀️今日主打:重慶麻辣烤魚鍋。📸套餐特色:先食烤魚,然後火鍋,間中提供點心和小食,包你食得飽系列。重慶麻辣烤魚鍋,🔷搭配重慶特有的麻辣調料和豐富的蔬菜,烹製而成。它的味道麻辣濃烈,辣椒和香料的香氣充斥著整個鍋底,🔷讓人嘴裡充滿了火辣的感覺。魚肉鮮嫩多汁,鍋中的蔬菜也保持了它們的原汁原味。🔷小龍蝦新鮮肥美,搭配麻辣調料,辣而不失鮮香。響鈴都好索汁。🔷而魚蛋和雲吞是餐廳的招牌小吃之一。🔷魚蛋外酥裡嫩,口感彈嫩,🔷雲吞皮薄餡多,湯汁鮮美。重慶麻辣烤魚鍋、麻辣小龍蝦、🔷魚蛋和雲吞都是口感豐富,味道濃鬱的美食。餐廳既美食和貼心服務讓我留下了深刻的印象,我強烈推薦給所有喜愛辣味愛好者!🔷
🏋️🏋🏻♀️今日主打:重慶麻辣烤魚鍋。📸

2024-04-29 564 views
行過路過,千奇唔好錯過美食!👫今次試下新野,特登BOOK 左呢間餐廳,餐廳都是來自美國和澳洲的天然牛肉沒有激素,用料上剩。💕重慶麻辣烤魚鍋💕超級大碟,烤魚肉質鮮嫩淋身,好入味👍🏻尾,而且有好多醬汁,仲有好多配料,所有野都好夾。❣️ 🍜魚皮有一點點焦香,增加惹味,另外辣汁有畫龍點睛作用,提升味道層次。值得推介!💞小籠包💕, 💞主餡料入味而且肉質軟熟,配合特製汁,滋味滿載。擺盤好似藝術品甘,超級滿足。💕 肥牛💕材料好新鮮,淡淡肉。💕豚肉💕都唔錯,好有油香。💕套餐特色💕麻辣小龍蝦任食,多款啤酒任飲,打邊爐+點心+小食!
💕重慶麻辣烤魚鍋💕
💕豚肉💕都唔錯,好有油香。
2024-04-29 393 views
我好中意食麻辣小龍蝦,香港好少有做得正宗既小龍蝦🔍🔍,竟然比我揾到呢間餐廳🎉,網上評價都好好,叫埋親朋戚友一齊捧場。======美娃牛仔肉乾鍋,每一口都充滿了辣椒和香料的刺激,令人欲罷不能。牛仔肉咬落好香,非常彈牙,都好入味。口感好豐富!🔍🔍====麻辣小龍蝦,選用高質材料, 💠 成個搭配香濃,一試難忘。🐷🐷======安格斯肥牛,肉味香濃郁得黎唔會太膩,口感軟硬適中,掛汁度極高。======炸魚皮,口感軟硬適中,上枱仲非常新鮮,外皮少少煎香,入口香脆,大小剛好!======套餐特色,麻辣小龍蝦任食=====多款啤酒任飲另外,餐廳空間寬敞,食物質素高,絕對推薦! 👅👅
======套餐特色,麻辣小龍蝦任食=====多款啤酒任飲

另外,餐廳空間寬敞,食物質素高,絕對推薦! 👅👅
2024-04-26 352 views
Lunch 想食得好D,我地就約左同事👜💼上來呢間餐廳開餐,先食美娃牛仔肉乾鍋或多個都得, 再打邊爐,中間仲有啲點心,小食,真系好豐富。📍 ✅美娃牛仔肉乾鍋🍚以嫩滑的牛仔肉乾為主料,牛仔肉乾肉質鮮嫩,入口即化,搭配的香料使得整道菜品口感豐富,回味無窮。✅麻辣小龍蝦,重點系任食!小龍蝦新鮮美味,搭配麻辣調料,辣而不失鮮香,令人胃口大開。✅澳洲M5 和牛這種牛肉的肉質極其鮮嫩,口感絲滑,入口即化。使得每一口都散發出濃鬱的牛肉香氣,真的好幸福。✅流心奶黃包外皮金黃色,內餡綿軟,每一口都流出濃鬱的奶黃餡料,甜而不膩。另外,餐廳特色既肉類全部沒有激素, 👍🏻店員服務態度友善 ✨👍🏻推薦大家黎打卡!

✅美娃牛仔肉乾鍋
✅麻辣小龍蝦,
✅澳洲M5 和牛
✅流心奶黃包
2024-04-22 250 views
好耐沒出街食飯🫶🏻餐廳位於觀塘偉業街93號93WYS19樓,地鐵站行一陣就到,入面充滿文青氣息,餐廳由菜餚嘅配襯都充滿著格調❤真系視覺同埋味覺的一次享受!👏🏻點了幾道招牌菜,其中最讓我難忘的是酸菜魚鍋。魚肉鮮嫩,酸菜的酸味與魚肉的鮮美完美融合,讓人回味無窮。鍋裡還加入了精選的大蝦,蝦肉鮮嫩多汁,口感令人愉悅。🐮另外一道讓我印象深刻的是麻辣小龍蝦。👍口味麻辣濃烈,充滿了辣椒和香料的香氣,吃起來辣而不失爽口。🫰🏻小龍蝦的肉質鮮嫩,與麻辣的調味料相得益彰。響鈴都唔錯,好容易熟。呢度環境舒適食物質素高,✌️✌️怪不多咁多人幫襯。你都快D 食喇。

2024-04-16 282 views
朋友推介呢間任食,見到相嘅食物已經好吸引到我。最近更新Menu,有新鮮海鮮加上多款式選擇! 聽完同男友即刻去試❤️‍🔥✅難忘酸菜魚鍋🥊呢個係餐廳嘅招牌菜, 🐟魚片好大塊,魚肉白雪雪、亮晶晶,口感嫩滑多汁☺️。酸菜爽脆開胃,撈飯一流👍。辣度可以自己揀🥰,覺得湯汁好香濃,辣得啱啱好,唔會覆蓋咗魚片同埋酸菜嘅味道。🥊呢個菜份量好足,除左魚片同酸菜,仲有大量娃娃菜、金菇、之類配菜,可以同朋友一齊分享😝。✅安格斯肥牛✅炸響鈴🥊響玲新鮮滾熱辣!亦都勁脆身😍 ✅麻辣小龍蝦任食🥊佢一碟都份量都好多,食落好重麻香味,難怪咁受歡迎!✅千層薑汁糕、宮廷棗紅糕又係時候食甜品時間啦! 2款糕點的味道既清新又清香。總結:💗除咗酸菜魚,仲有多款小食,一定滿足到鐘意食辣嘅你!朋友果然冇介紹錯,好高質素。
朋友推介呢間任食,見到相嘅食物已經好吸引到我。
最近更新Menu,有新鮮海鮮加上多款式選擇!
聽完同男友即刻去試❤️‍🔥
✅難忘酸菜魚鍋

酸菜爽脆開胃,撈飯一流👍。

✅安格斯肥牛
✅炸響鈴
🥊響玲新鮮滾熱辣!亦都勁脆身😍
✅麻辣小龍蝦任食
🥊佢一碟都份量都好多,食落好重麻香味,難怪咁受歡迎!
✅千層薑汁糕、宮廷棗紅糕
又係時候食甜品時間啦!
2款糕點的味道既清新又清香。

觀塘成業街有一間非常出色四川菜餐廳,就係呢一間麻辣小聚,餐廳提供多款特色正宗香辣菜式,全部都十分之吸引,今次已經第三次到訪🥳四川回鍋肉💕回鍋肉非常入味,啖啖肉食到香辣嘅味道,超多辣椒、尖椒,真係非常滋味。美娃牛仔肉干鍋💕呢個美娃牛仔肉鍋都好濃味,牛仔肉食落好有咬口,仲有陣陣牛肉香味,佢仲加咗好多芝麻,味道特別香。另外都仲有啲蓮藕,都好爽口夠晒辣。難忘酸菜魚💕仲有酸菜魚都好出色,好鍾意佢哋而家咗好多酸菜,又唔會太辣,真係好開胃。環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐ ⭐(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
四川回鍋肉💕
美娃牛仔肉干鍋💕
難忘酸菜魚💕

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐ ⭐(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
2024-04-08 201 views
同屋企人去試下~川辣海鮮和牛火鍋放題~選擇咗中辣,挑戰吓自己食都幾辣🌶️ 我們點咗個難忘酸菜魚鍋,接著有麻辣小龍蝦的任食🤩再點咗少少配料同小食🤓🔸西班牙黑毛豬🔸黑毛豬肉質鮮嫩多汁,入口即化,又唔痴牙😆🔸炒魚皮🔸好大份呀~食落酥脆可口,沾一沾川辣火鍋嘅汁,口感更有層次🥰🔸麻辣小龍蝦🔸小龍蝦鮮嫩多汁,配上辣椒和各種香料的烹調,越食越上癮😳辣中帶麻的口感讓我哋都停唔到手🫦🔸難忘酸菜魚鍋🔸熱辣辣咁上菜,好多魚肉🐟 魚好鮮嫩又無骨和酸菜的酸爽完美結合,讓你的味蕾得到了全方位的享受🔥又辣又香🤤
🔸西班牙黑毛豬🔸
黑毛豬肉質鮮嫩多汁,入口即化,又唔痴牙😆
🔸炒魚皮🔸
好大份呀~食落酥脆可口,沾一沾川辣火鍋嘅汁,口感更有層次🥰
🔸麻辣小龍蝦🔸
🔸難忘酸菜魚鍋🔸
2024-04-02 159 views
聽講有間小龍蝦任食,酸菜魚,烤魚等等,擇日不如撞日就今日黎撐枱腳啦🥰入到餐廳🍴店員已熱情招呼,由於細心的男友提前留座,一切已經安排好了。🅰️重慶麻辣烤魚鍋遠處都聞到散發住川式麻辣香味,真係惹味到流口水。話不多說,食咗先講!㊙️魚肉很滑溜又唔腥。🉐蔬菜類點了蓮藕片、娃娃菜。想健康嘅我✅,娃娃菜最適合不過啦!熱量低又含有大量食物纖維的🤗😚蔬菜清洗得十分乾淨,鮮甜到瘋狂追加。🅱️麻辣小龍蝦任食不僅賣相佳、色澤更鮮美。有蒜碎,痲椒,乾辣椒段炒香過,再加麻辣醬,口味麻辣鮮香,而且好吃不上火👍🏻🍮宮廷棗皇糕,非常煙靭,仲熱辣辣添!整體上又唔會太甜,實在超幸福!🤤今晚真係得嘗所願,食左包羅萬有咁多的美食,非常滿足!下次一定拖多幾個朋友嚟大食一餐!懲罰大家!
🅰️重慶麻辣烤魚鍋
㊙️魚肉很滑溜又唔腥。
🉐蔬菜類點了蓮藕片、娃娃菜。
😚蔬菜清洗得十分乾淨,鮮甜到瘋狂追加。
🅱️麻辣小龍蝦任食
不僅賣相佳、色澤更鮮美。
🍮宮廷棗皇糕,非常煙靭,仲熱辣辣添!
整體上又唔會太甜,實在超幸福!

2024-03-29 150 views
想食咗好耐川辣海鮮火鍋 +酸菜烤魚😚好彩怕辣嘅好姐妹都願意同我食🫶🏻大家都食到停唔到口,這裡的火鍋真是辣到讓人忍不住尖叫🙀首先麻辣小龍蝦作為我哋嘅開胃小菜😼小龍蝦新鮮又活蹦亂跳,一上桌就令我哋嘅嘴巴開始燃燒。加上辣椒和香料的炒製,讓小龍蝦散發出濃郁的辣味,我們的舌頭👅感受到了真正的火辣🔥開始享受川辣海鮮火鍋🍲火鍋嘅配料好正😊可以無限任食🤩首先係份量十足嘅白貝,新鮮又鮮嫩,配合辣鍋,又辣又鮮⭕️ 還有鴨血,口感彈牙,辣味十足,仿佛係舌尖上跳舞💃🏻鴨血同麻辣係最夾🤪仲有澳洲M5和牛,肥瘦相間,口感鮮嫩多汁,淥一淥就食得岀現咗我期待好耐嘅難忘酸菜魚鍋🤗超級大碗咁上菜,好多魚肉😍,仲要係冇骨㗎~啖啖肉!魚肉夠晒入味,仲有好多配菜😎整體而言,真是辣到讓人尖叫,令我10分回味又美味🤤

整體而言,真是辣到讓人尖叫,令我10分回味又美味🤤
2024-03-25 142 views
呢間位於觀塘區位置的「麻辣小聚」,小編已經幫襯左好多次,對上一次係同朋友,大家都食到好滿足,印象好好🤗🤗今次再同男朋友一齊去,平日都全場爆滿!侍應話因為餐廳主打原汁原味,吸引不少追求健康飲食的客人光顧🤭!肚子滿載而歸!共同滲透餐牌後,點菜鳥@♦️美娃牛仔肉干鍋香辣過癮,嫩肉香,味道讓你不負眾望!小籠包@小籠包即叫即蒸,肉汁仲有啖啖豬肉鮮香,皮薄餡多汁,食嘅時候要小心爆汁吖⚠️⚠️⚠️♦️每顆丸類都是汁多、有嚼勁的超大粒的肉丸。軟Q又不卡牙的口感,十分豐富,一試難忘!千層薑汁糕@甜甜的。軟硬度剛好,忍不住一口又一口啦!整體嚟講,質素高,保持到小炒夠獲氣,人均價錢親民,真係好難得!🥰

共同滲透餐牌後,點菜鳥@
♦️美娃牛仔肉干鍋
香辣過癮,嫩肉香,味道讓你不負眾望!
小籠包@
♦️每顆丸類都是汁多、有嚼勁的超大粒的肉丸。
軟Q又不卡牙的口感,十分豐富,一試難忘!
千層薑汁糕@
甜甜的。軟硬度剛好,忍不住一口又一口啦!
2024-03-22 112 views
🩵難忘酸菜魚🩵呢個菜式係四川菜中最受歡迎既菜式,而都係呢度既招牌菜,加入新鮮既魚片和酸菜,再有辣椒、花椒等等的調味,酸味和辣味互相融合,味道一流。🩷花菜炒四川臘肉🩷之後都擇了呢個菜式,炒得好香好新鮮,有花菜和四川臘肉,臘肉帶點鹹味,完美地提升呢份菜式既味道,原汁原味無任何味精,呢個菜式好有風味。❤️四川回鍋肉❤️呢份係一道較有名既菜式,佢由豬肉絲,辣椒,豆瓣醬等調味製作出來,肉片酥脆,有回鍋肉既辣味,成碟回鍋肉都食得好滋味。❤️‍🔥最近去了一間餐廳叫了些小菜,都唔錯,環境都幾好,所以作了簡單推介,同朋友一齊去,朋友都話好好食,讚不絕口❤️‍🔥
🩵難忘酸菜魚🩵
🩷花菜炒四川臘肉🩷
❤️四川回鍋肉❤️
觀塘偉業街有一間好出色嘅四川菜餐廳,餐廳推出左個❤️120分鐘川辣海鮮和牛火鍋放題。當中有多款特色鍋底,可以自選一款或者多款亦可,非常吸引。❤️難忘酸菜魚鍋🥰酸菜魚鍋酸辣到適中,而且有條好巨型嘅魚,魚肉嫩滑又沒有散開,一啖湯一啖魚肉就啱晒。❤️麻辣小龍蝦🥰麻辣小龍蝦香辣味十足,非常惹味,每隻小龍蝦都幾多肉,仲要係無限量供應任食!❤️娃娃菜、蓮藕🥰蔬菜方面都好新鮮,娃娃菜非常入味,蓮藕又爽口。❤️多款啤酒任飲🥰食火鍋放題點少得啤酒,有多款唔同嘅牌子選擇,一邊飲一邊食特別爽!就算唔飲啤酒都可以飲果汁。

當中有多款特色鍋底,可以自選一款或者多款亦可,非常吸引。
❤️難忘酸菜魚鍋🥰
❤️麻辣小龍蝦🥰
❤️娃娃菜、蓮藕🥰
蔬菜方面都好新鮮,娃娃菜非常入味,蓮藕又爽口。

❤️多款啤酒任飲🥰
2024-03-18 77 views
一年一度大日子又到!就系父親大人的生日。😍所以我特登揀咗呢間餐廳,食物質素高,而且有佢最中意既小龍蝦!食完仲可以打邊爐。主菜:🏅重慶麻辣烤魚鍋🍅魚肉鮮嫩多汁,配以重慶特有的麻辣調料和豐富的蔬菜,烹製而成。小食類: 🏅健康燕麥糕🍅燕麥是一種富含膳食纖維、維生素和礦物質的穀物,對健康非常有益。燕麥糕口感酥脆,有著濃郁的燕麥香氣,甜而不膩。👍🏻主角肉類: 😍安格斯肥牛😍部肉類都有好明顯食到好濃牛味,真係足料鮮,比較多油花,食落比較香口,加少少醬汁已經好好味,味道正宗!🍕呢個好食到停唔到口!😍海鮮類:蜆,好足料,夠分量.呢間餐廳每次上菜都會有surprise! ❤️❤️大家對呢餐好滿意 🤣

主角肉類: 😍安格斯肥牛😍

海鮮類:蜆,好足料,夠分量.