2024-06-18
#澄有獨鍾澄媽一向好鐘意食辣🌶️,食公仔麵🍜都要落辣椒油🤣,對辣嘅要求都好高😊,朋友知道我鐘意食辣,所以介紹我去「麻辣風雲」食川菜💜🌶️荔枝蝦球呢款極度推薦,一送到嚟直頭「嘩」咗一聲,賣相好靚😍,真係好似荔枝樹🤩,外層嘅荔枝皮好脫,入面嘅蝦肉又好Juicy,做到外脆內軟,仲要熱辣辣👍🏻🌶️酸菜魚酸菜魚完全冇咗魚嘅泥味,每一塊魚都好鮮甜又無骨,叫咗小辣小麻小酸,佢都符合我嘅要求,而且裏面嘅配料好多,例如酸菜、薯粉、豆卜、大豆芽等等,真係多到食唔晒😂🌶️炸饅頭一艘船嘅造型再加諸葛亮,十分氣派🤩,外面皮好脆,入面好軟熟,再點埋奶油,又甜又香無得頂👍🏻🌶️奶油娃娃菜呢個食到有蒜香味,而且又好大碟,真係唔錯㗎,可以一試😊🌶️菊花蜜外型好似古代酒杯,勁吸睛🤩,飲落去好清甜,仲可以解辣添💜🌶️黑糖脆炸糍粑每次見到糍粑我都會叫嘅食物😁,今次呢個用黑糖同埋黃豆粉製造,又甜又煙靭,好食👍🏻@spicy_restaurant_hk🌶️麻辣風雲🌶️旺角📍:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓#麻辣風雲 #荔枝蝦球 #炸饅頭 #酸菜魚 #川菜 #四川料理 #麻辣 #旺角美食 #瓊華中心 #打卡餐廳
🌶️荔枝蝦球
🌶️酸菜魚
🌶️炸饅頭
🌶️奶油娃娃菜
呢個食到有蒜香味,而且又好大碟,真係唔錯㗎,可以一試😊
🌶️菊花蜜
外型好似古代酒杯,勁吸睛🤩,飲落去好清甜,仲可以解辣添💜
🌶️黑糖脆炸糍粑
@spicy_restaurant_hk