2021-03-18 256 views
平日相約朋友郊區一日遊,平日的好處就係冇咁多人,又唔會覺得好逼,感覺好舒服😌今次揀左好有童年回憶的大尾篤,同朋友網上見到附近有呢間餐廳,決定順便試試郊區的日式料理😋整體環境舒適,好適合幾個朋友一齊吹水飲下野食物種類都有好多,有刺身、壽司、磯燒、串燒、炸物、鍋物,比想像中的種類多👍🏻👍🏻同朋友2個人,所以叫左幾款燒物同一個鍋物出色的燒雞泡魚干😍😍燒完都唔會好乾,鬆軟香口,配啤酒,好夾,食完想叫多次😍炸餃子🥟入面係包椰菜雞軟骨,好香脆😋😋芝麻雞翼,常叫的日式小食😋配左啤酒,同燒物鍋物都好夾🍻🍻燒醬汁大蜆😍😋大啖肉,好多汁,燒得岩岩好👍🏻👍🏻推介安格斯牛壽喜鍋配鳥冬👍🏻👍🏻份量好足,牛肉出色,配搭甜甜的壽喜燒😆正!
整體環境舒適,好適合幾個朋友一齊吹水飲下野

食物種類都有好多,有刺身壽司、磯燒、串燒、炸物、鍋物,比想像中的種類多👍🏻👍🏻同朋友2個人,所以叫左幾款燒物同一個鍋物

炸餃子🥟入面係包椰菜雞軟骨,好香脆😋😋

芝麻雞翼,常叫的日式小食😋

配左啤酒,同燒物鍋物都好夾🍻🍻

燒醬汁大蜆😍😋大啖肉,好多汁,燒得岩岩好👍🏻👍🏻推介

2021-03-15 164 views
放假約了朋友一起到大美督踩單車晚飯時間 想起這間曾經試過的 — 名 料理環境舒適 食物高質於是推薦了與朋友來一起吃一餐現在還有外賣自取九折優惠烤雞泡魚乾雞泡魚乾吃下去又香又甜口感十分不錯 和朋友都好喜歡一條一條 很快就清光了作為前菜配啤酒也十分適合烤雞軟骨串喜歡雞軟骨咬下去的質感 還附有檸檬 淋上檸檬汁帶點酸酸的也不錯芝士年糕芝士年糕咬下去軟綿綿 又帶點煙韌中間有流心芝士 芝味十足 好過癮燒扇貝大大隻一人一隻 熟度燒得剛剛好加了牛油吃下去味道十分香還加入了不少的蟹籽 吃下去帶點鹹香增添了不少鮮味 口感也更豐富 推薦Suntory 當然要點杯啤酒 三個人一人一杯在這個挺好氣氛的地方邊喝變聊最適合這款生啤非常清新 帶點麥香 和這一餐很搭
放假約了朋友一起到大美督踩單車

當然要點杯啤酒 三個人一人一杯
在這個挺好氣氛的地方邊喝變聊最適合
這款生啤非常清新 帶點麥香 和這一餐很搭

2021-03-13 131 views
大尾篤平日只係去燒烤,原來附近仲有好多隱世正餐廳🍴😍包括推介呢間,有驚喜餐廳有室內和室外環境清幽恬靜🤩好岩情侶去撐枱腳💑梅酒🥰容易入口,幾好飲,唔會太甜送酒菜式: 螢光魷魚🦑季節性食物,十分新鮮,入口爽珍寶牡丹蝦雜錦魚生沙律🥗配自家醋🤪配搭沙律好特別👍🏻好夾海鮮類都十分新鮮❤️鮮味十足牡丹蝦整隻手掌🖐️咁大魚生下面配搭沙律🤤好fresh磯燒原隻燒蠔😆即叫即燒,加了少少酒去鯹味😙活赤貝刺身3串雞軟骨 一客燒得十分惹味,加點檸檬汁更fresh🍋燒安格斯牛粒串牛粒燒得岩岩好,外表少少焦,鎖緊肉汁係入面,肉質冧😍十分好吃😋燒牛舌🐮十分喜愛食這個燒魚,燒得十分香,油脂分佈平均👍🏻🤤十分推介這間日本菜🇯🇵店員服務態度十分友善😊

餐廳有室內和室外
環境清幽恬靜🤩好岩情侶去撐枱腳💑

梅酒🥰容易入口,幾好飲,唔會太甜

送酒菜式: 螢光魷魚🦑
季節性食物,十分新鮮,入口爽

珍寶牡丹蝦雜錦魚生沙律🥗
配自家醋🤪配搭沙律好特別👍🏻好夾
海鮮類都十分新鮮❤️鮮味十足牡丹蝦整隻手掌🖐️咁大
魚生下面配搭沙律🤤好fresh

磯燒原隻燒蠔😆即叫即燒,加了少少酒去鯹味😙

活赤貝刺身

3串雞軟骨 一客
燒得十分惹味,加點檸檬汁更fresh🍋

燒安格斯牛粒串

燒牛舌🐮

十分喜愛食這個燒魚,燒得十分香,油脂分佈平均👍🏻🤤
十分推介這間日本菜🇯🇵店員服務態度十分友善😊
2021-03-08 161 views
WFH完結前,約埋班朋友去大美督踩單車,踩完順便係果度搵下野食,見哩間居酒屋係龍尾村下自成一角,外觀寧靜與其它附近餐廳不同,而且間格都好有日本風味,於是我地一於揀哩間居酒屋入去,哩度可以揀室內同室外座,我見室內充滿住日本既佈置風格,當然揀室內座,座低左之後,店員預備幾杯玄米茶比我地飲用,我地望下餐牌,見魚生片好吸引,一於點個五點刺生盛品嚐、再叫個黃金海膽炒飯、安格斯牛肉湯烏冬、吉列生蠔、炸餃子仲有幾款串燒。 飲品先到,我果杯係巨峰提子梳打,用啤酒既杯裝住,大杯得黎拎住都有份豪氣感,飲落濃郁既巨峰提子味道,並非普通提子汁或提子汽水味道,食物開始上場。 五點刺生盛:刺身精盈剔透,望落好似識發光一樣,擺放得精美,入口好新鮮、肥美。 燒雞泡魚乾:燒既熱度燒得岩岩好,燒到脆而不韌,恰到好處,入口唇齒流香,配合提供的玄米茶飲用,那種味道仍在口腔內回噹,令我回想起有點似兒時所吃燒魷魚的滋味。 黃金海膽炒飯:面頭排放了三片海膽,海鮮同飯炒得好均勻,飯係一粒粒爽身,食落每一口都有唔同既海鮮粒同蔬菜係當中,濃郁帶有海洋味道。 安格斯牛肉湯烏冬:放上枱時牛肉仲帶點嫩粉紅色,未食巳經聞到好香牛肉味,烏冬非採用

巨峰提子梳打

五點刺生盛

燒雞泡魚乾

黃金海膽炒飯

安格斯牛肉湯烏冬:放上枱時牛肉仲帶點嫩粉紅色,未食巳經聞到好香牛肉味,烏冬非採用一般市面經常見到果款粗身,哩款烏冬比較薄同扁身,食落滑口之餘仍吸盡鮮牛肉湯底的精華元素,牛肉片嫩得黎唔韌,好易咬,我地連湯底都唔放過飲哂。
安格斯牛肉湯烏冬、炸餃子

炸餃子:皮薄軟熟,裡面既豬肉實正兼嫩滑唔榎,一咬開就見到肉汁湧出,完全唔似係炸過。

磯燒鮑魚: 我地叫左兩隻分黎食,燒到收哂汁,食既時候唔會水滴滴,加上無添任調味,食到真正既原汁原味。

燒明太子雞翼:咬落有份驚喜感,微辣,用明太子混合埋豬肉與泡菜一起釀入當中,好特別。
燒明太子雞翼、燒牛脷串

燒牛脷串: 每一塊都大小均勻,面層掃左醬汁仲帶點胡麻一起燒,唔會乾爭爭。

芝麻雞翼:以為係好普通,但一登場就好香,令我地忍唔住放低食緊既野品嚐下先,咬落面層燒得好脆,裡面既肉汁慢慢流出,醃得好入味,一點都唔普通。
芝麻雞翼、吉列生蠔

自家製吉列生蠔:店長推薦話個炸漿係自家調製,食落會更加脆口又保留住生蠔既原汁原味道,我地食到都係,佢依然保持到蠔既質感,炸得鬆脆。

燒雞軟骨串:咬落爽爽聲,軟骨中帶點雞肉,好有超口。

食左咁多野,最後緊係唔少得食埋甜品啦,朋友揀左食雪糕,有三款口味選擇,分別有紅豆、抹茶、柚子,柚子口味既雪糕出面比較少有,我一於叫一客,朋友們喜歡食抹茶,雪糕口感幼滑,唔太甜,我那個柚子味道清新得黎唔會酸仲帶點柚子果粒,正。
日式雪糕

食完餐咁正既日本料理,簡直充滿能量為明天正式返工差足電。
2021-02-24
  • 吉列生蠔
  • 安格斯牛肉湯烏冬
  • 燒明太子雞翼
2021-02-25 107 views
同一般鬧市大街高級日本料理唔同,名料理位處遠離塵囂嘅大尾督,附近有大量車位,十分方便,食完仲可以去壩散下步睇星星,男女朋友去真係一流!食物質素有驚喜,魚生飛機送港,非常新鮮,質素比放題高,但當然價錢都較高,適合負擔到又咀刁嘅食家。甲羅燒亦有驚喜,鮮味十足,啖啖蟹膏。燒羊架、牛柳粒又juicy醃得又夠味,燒三文魚頭魚油甘香,不論生野同燒物都係高水準發揮。飲品方面有靚日本gin “六”等選擇,包羅萬有。小編揸左車,試左杯荔枝梳打,都溝得好飲!最後食左個炒烏冬,火候十足,落夠海鮮配料,每個細節都計算得岩岩好!整體環境一流,有户外户內,室外晚上涼涼地格外有情調,仲係寵物友善餐廳,老板娘都好好傾好殷勤,一眾熱愛遊車河車友或單車友踩完單車不妨一試!

2021-02-24 60 views
Can’t imagine this restaurant is so fabulous. Near countryside which suitable for nature lover a lot ❤️Home-warming feel . I think I am eating in Japan. lemon soda 🇯🇵 very fresh and healthySuper love this dish~ 刺身, very fresh 😋😋😋🦀 crab~ seafood lover , 有魚籽,very delicious 😋 We ordered different kinds of 串燒, will not be too saltySheep 🐑 羊架~不會很酥Salmon ~ my favorite 😻 full of protein and omega-3 Finally , it comes to seafood Wu Dong , 有唔少seafood Overall, I give it a thump up !!!! Recommended and can

Sheep 🐑 羊架~不會很酥

Overall, I give it a thump up !!!! Recommended and can go after cycling 🚴‍♀️
2021-02-22 59 views
名 料理位於大埔大美督, 主打日本菜, 絕對係去完郊遊或者踏單車後嘅醫肚首選! 三點刺身盛 $228有三文魚魚腩, 油甘魚及帆立貝, 賣相好吸引!三文魚魚腩十分肥美, 帶有濃郁魚油香味, 好正!油甘魚口感嫩滑, 肉質爽口, 魚味突出!帆立貝肥大肉厚, 鮮甜美味!活赤貝刺身 $88活赤貝刺身食落肉質爽厚, 味道鮮甜, 令人再三回味!安格斯牛肉炒飯 $108安格斯牛肉粒份量十足, 油香四溢, 牛味香濃, 加上粒粒分明嘅炒飯, 好滿足!燒原隻魷魚筒 $88魷魚鮮甜爽口,加上少少燒汁,正呀!燒明太子雞翼 $58燒得夠香口,內裡充滿明太子餡料,YUMMY!燒牛脷串 $36/串口感柔軟,牛味突出,惹味十足!土匪雞翼 $48雞皮烤至香脆, 內裡雞肉保持嫩滑多汁! 加上黑芝麻及孜然粉 好滋味!雪糕

三點刺身盛 $228

有三文魚魚腩, 油甘魚及帆立貝, 賣相好吸引!
三文魚魚腩十分肥美, 帶有濃郁魚油香味, 好正!
油甘魚口感嫩滑, 肉質爽口, 魚味突出!
帆立貝肥大肉厚, 鮮甜美味!

活赤貝刺身 $88
活赤貝刺身食落肉質爽厚, 味道鮮甜, 令人再三回味!

安格斯牛肉炒飯 $108

燒原隻魷魚筒 $88

魷魚鮮甜爽口,加上少少燒汁,正呀!

燒明太子雞翼 $58

燒得夠香口,內裡充滿明太子餡料,YUMMY!

燒牛脷串 $36/串

口感柔軟,牛味突出,惹味十足!

土匪雞翼 $48

雪糕
2021-02-17 51 views
年初四見咁好天就入大美督行下,上網見間餐廳有露天位仲有停車場就book 枱試吓。首先要讚員工服務,尤其係叫Coco 嗰個靚女,有熟客係度都不忙招呼我哋d 生客,全靠佢先有位泊車。另外兩個男waiter 都好好人,知我哋想坐outdoor 即刻set 張枱俾我哋,好醒目👍🏻 野食方面,串燒海鮮、牛舌同海膽炒飯都好食,價錢正常。應該會再幫襯👍🏻
2021-01-06 1211 views
疫情期間,假日活動不外乎去郊外地方行吓街,或者行吓山,享受下大自然,吸收下清新的空氣。已很久沒有入大尾督了,估不到現在大美督多了這麼多食肆,探索之下,發現了這間「名料理」,最喜歡一些餐廳設有露天位置,感覺很休閒舒適,很有渡假的感覺,「名料理」正是如此,所以今天吸引了我!餐廳以簡約的日式裝修為主,沒有太多的雕琢及花巧的裝置,令人感覺親切、平實。餐廳老闆及員工都十分殷勤親切,在推介下今天點了以下幾個料理:日式牛肉火鍋:火鍋有很多配料、雜菜,份量非常足夠兩人食用,牛肉不是普通一般的肥牛,而是十分鮮嫩的日本牛肉,油脂分佈很均勻,牛肉就算涮久了也不見硬,另外還有一叠手打烏冬附送,食完這個牛肉火鍋已經有八成飽了。十分驚喜原來這裏也有燒河豚乾,故此也點了一碟,河豚乾烤得剛剛好,食落脆口而煙靭,十分香甜。食日式料理當然少不了食串燒啦,今日食了我喜愛的燒牛舌、雞翼、以及雞軟骨,師傅火喉掌握得很好,每款串燒都燒得熟而不焦,顏色非常美觀,牛舌食落亦不會over 見硬,每樣都很香口!還有一個燒魷魚筒,未上枱已經聞到陣陣鱿魚香味,魷魚新鮮香口、清甜之餘,肉質亦很鮮嫩,為這一餐加添了飽和感!食了這麼多燒烤食品,當

日式牛肉火鍋火鍋有很多配料、雜菜,份量非常足夠兩人食用,牛肉不是普通一般的肥牛,而是十分鮮嫩的日本牛肉,油脂分佈很均勻,牛肉就算涮久了也不見硬,另外還有一叠手打烏冬附送,食完這個牛肉火鍋已經有八成飽了。

食了這麼多燒烤食品,當然需要飲返兩杯清爽的飲料啦,不論是芒果飲品或是青檸飲品都非常清新、涼快,超爽呀!

餐後還有紅豆雪糕甜品,so sweet!👍😋😋

2020-12-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Lunch
  • 燒河豚乾
  • 牛肉火鍋
2020-12-13 142 views
是日放假同朋友入左大尾督郊遊,之後朋友帶左我黎呢間甘有日本風情既餐廳食Lunch。餐牌種類好豐富,選擇多樣性,淨係選野食都睇左好耐,樣樣都好似好吸引。首先緊係唔少得食燒物,我地點既燒物以海鮮為主。有燒蟶子,鮑魚同帶子。估唔到甘新鮮,而且都大大舊。主菜食左煎比目魚飯同鰻魚炒飯。鰻魚飯炒得夠鑊氣,粒粒金香,有好多鰻魚粒。魚煎得好香好滑,連唔食煎魚既朋友都讚好。另外仲有優惠價換左碟三文魚刺身,抵。飲品就推介蜜桃梳打,濃濃蜜桃味,正!另外呢間環境好舒服,仲有露天茶座方便比愛狗人士帶埋狗狗。
另外呢間環境好舒服,仲有露天茶座方便比愛狗人士帶埋狗狗。
2020-12-03 117 views
最近天氣變得非常之凍,想同朋友一齊打邊爐,又想食磯燒。於是我同朋友就嚟到位於大美督嘅呢一間餐廳。一入到餐廳呢地方非常之大,而且呢亦都非常之有呢個浪漫嘅氣息,座位亦非常之多環境10分開陽啦,夜晚嚟呢度食嘢呢就非常之舒服啦唔單止可以有靚景睇啊,而且呢仲有涼風吹埋嚟㗎。我同朋友叫左磯燒,帆立貝北海燒($58)、燒象拔蚌仔($38)、磯燒鮑魚($38)、燒海蝦燒($22)海鮮一上到嚟呢已經非常之吸引啦,大家唔識燒都唔緊要嘅,因為呢有餐廳嘅員工會幫你燒嘅。牛油溶左落帆立貝到嘅味道真係非常香,而且牛油嘅味道濃郁,入口即溶,必須試!燒象拔蚌仔海膽炒飯($128) 炒飯味道好新鮮!極上豚肉鍋($388)湯底鮮甜,豚肉入口非常軟身,食完全身都暖暖。
燒象拔蚌仔

海膽炒飯($128)
炒飯味道好新鮮!
極上豚肉鍋($388)
湯底鮮甜,豚肉入口非常軟身,食完全身都暖暖。
2020-11-24 95 views
好耐無入過大美督係大美督想搵日本野食選擇唔多係龍尾村口見到有間新開既日本料理店原來主打磯燒海鮮坐係海邊食磯燒當然係不二之選磯燒海鮮拼盤包括四款海鮮餐廳會揀時令海鮮冰鎮上碟因為我地都唔係好食蠔當然食蠔既朋友就岩曬不過店主都可以轉其他款比我地今次係大蝦、象拔蚌、扇貝、同鮑魚餐有跟左兩杯啤酒襯曬後加左一個甲羅燒蟹膏配上鵪鶉蛋攪拌 更加香濃豚肉火鍋秋冬天磯燒同火鍋都係不錯既選擇野菜鍋加上幾片雪花豚肉配上壽喜燒湯底薄薄的肉,甜甜的肉味總結好客同多交流既日式磯燒鋪頭店員會關注你既喜好同做好飲食介紹可以叫鄰店既餐牌添晚上天氣轉涼龍尾灘又就黎開了玩完水上活動曬完太陽近海磯燒真的又另一番風味
好耐無入過大美督

餐廳會揀時令海鮮冰鎮上碟
因為我地都唔係好食蠔
當然食蠔既朋友就岩曬
不過店主都可以轉其他款比我地
今次係大蝦、象拔蚌、扇貝、同鮑魚

餐有跟左兩杯啤酒
襯曬
後加左一個甲羅燒
蟹膏配上鵪鶉蛋攪拌 更加香濃

豚肉火鍋
秋冬天磯燒同火鍋都係不錯既選擇
野菜鍋加上幾片雪花豚肉
配上壽喜燒湯底
薄薄的肉,甜甜的肉味

總結
好客同多交流既日式磯燒鋪頭
店員會關注你既喜好同做好飲食介紹
可以叫鄰店既餐牌添
晚上天氣轉涼
龍尾灘又就黎開了
玩完水上活動曬完太陽
近海磯燒真的又另一番風味
很久沒有吃日本菜心血來潮之際朋友之前入去大美督玩嘅時候推介一間日本料理店 - 名料理遠處已經見到這間餐廳裝修很日本化餐廳門面開陽 最重要係門口有得泊車方便一家大細同埋揸車人士來用餐餐廳有室外和室內的位置每一個角落的裝修都很別緻就像吧枱七彩顏色的吧枱高椅可說是打卡必到的餐廳之一店員非常殷勤親切向我們推介今日海鮮直達的食物當中看到 飛彈A5和牛刺身 那麼吸引即刻二話不說order了賣相已經非常吸引 明顯地見到和牛刺身條紋分布平均在口中帶點即溶口感配上蔥花及酸汁好開胃接着就是我最喜歡的 燒羊架燒得很香 而且一啲都唔騷肉質還很鮮嫩呢👏🏻趁着秋冬天天氣一定要來試試這裏的鍋物仲有四款口味選擇添牛魔王的我當然要選擇 牛小排壽喜鍋而且還會送三點刺身盛這個火鍋入面很多配料很豐富其後放入又長又大塊的牛小排灼一灼牛肉味道濃郁非常鮮嫩索一索湯底的甜味道 很Juicy呢這裏的磯燒也是必點的店員即場在我們面前烹調即刻可以食到熱辣辣又新鮮嘅海鮮當中的帆立貝北海燒很大隻飲一啖湯汁帶一點清酒的味道而且帆立貝很爽口彈牙煮得恰到好處呢還有磯燒鮑魚 燒象拔蚌仔同樣地都是味道很Fresh 😋飲品是粒粒橙汁底下真係飲到一粒粒橙果
很久沒有吃日本菜

底下真係飲到一粒粒橙果肉的

原來店主在九龍區經營日本餐廳多年
難怪食物質素有水準又好吃😋
而且很難得的一間有質素日本餐廳在大美督
必定會再來進餐!!!
星期日放假和男朋友來到大尾篤踩單車再在這裡吃晚餐 男朋友約了這一間 — 名 料理一起試一試有室外和室內 今天天氣舒適便決定坐在室外料理選擇也不少有刺身、燒烤、串燒和主吃 樣樣都好吸引金目鯛、伊左木、三文魚、海膽、帆立貝和活赤貝金目鯛 肉質細緻軟綿 味道甜美伊左木 肉質較爽脆細膩 味道甘香鮮甜三文魚 厚切三文魚魚香濃濃海膽大大一舊 鮮甜好味道帆立貝嫩滑鮮甜活赤貝爽口 刺身外表呈橙紅色、帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足整體也新鮮 推薦然後當然要點燒海鮮店員會幫手燒 貼心服務扇貝大大隻 加了牛油 又香又甜店員很有經驗 熟度剛剛好燒得肉汁醬汁滿滿 不會太乾身&燒象拔蚌仔煮熟後湯汁清甜 濃濃鮮香 肉質爽脆新鮮 很出色金菇卷牛肉串、燒牛脷串、鹽燒海中蝦金菇卷牛肉串 口感豐富 牛肉味道香濃多汁燒牛脷串 非常爽口 燒得十分香醇 油花豐富鹽燒海中蝦 海蝦好新鮮 鮮甜得來又帶點咸香 肉質彈牙川式燒茄子配上辣椒蒜茸一起燒 與茄子肉溶為一體 好惹味Suntory 咁豐富當然要點杯啤酒這款生啤非常清新 帶點麥香最啱一邊食燒海鮮 一邊渴
星期日放假和男朋友來到大尾篤踩單車
再在這裡吃晚餐 男朋友約了這一間 — 名 料理
一起試一試

有室外和室內 今天天氣舒適
便決定坐在室外

料理選擇也不少
刺身、燒烤、串燒和主吃 樣樣都好吸引

金目鯛、伊左木、三文魚、海膽、帆立貝和活赤貝
金目鯛 肉質細緻軟綿 味道甜美

&
燒象拔蚌仔
煮熟後湯汁清甜 濃濃鮮香
肉質爽脆新鮮 很出色

金菇卷牛肉串、燒牛脷串、鹽燒海中蝦
金菇卷牛肉串 口感豐富 牛肉味道香濃多汁

咁豐富當然要點杯啤酒
這款生啤非常清新 帶點麥香
最啱一邊食燒海鮮 一邊渴

2020-11-05 133 views
去大尾督放完狗就搵野食 行到街尾發現左間新開既日本野平時食開bbq同泰國野 你又點會諗到大尾督會有居酒屋我地揀左坐室外既座位 夜晚涼涼地 食燒物飲啤酒真係好舒服刺身5點 $488有金目鯛、深海池魚、間八魚、赤貝、三文魚腩刺身好鮮甜 深海池魚近乎入口即融 口腔充滿魚油香又無油膩感~燒物:燒安格斯牛粒串($32) 金菇牛肉卷($22) 羊架($48) 調味好好 好香口牛粒肉味好濃 羊架切開中間仲好粉紅 軟腍易咬 火侯剛剛好原隻魷魚筒($68) 燒得好好 一d都唔靱 一件接一件停唔到口磯燒:象拔蚌仔($58) 生蠔($48) 帆立貝($58) 蟹味噌甲羅燒($68)同出面d水產一樣 職員會幫你燒 燒得好專業帆立貝好彈牙 充滿牛油既香味 象拔蚌好鮮甜生蠔燒完唔會縮水 好juicy 甲羅燒入面有一條條蟹肉絲 咸度適中 唔錯!本身我仲想食壽喜燒 見到隔離枱食好香 但實在太飽職員話遲d會再update menu會再多d款式坐室外食燒物飲啤酒傾下計實在太chill 下次有機會會再尼~
去大尾督放完狗就搵野食 行到街尾發現左間新開既日本野
平時食開bbq同泰國野 你又點會諗到大尾督會有居酒屋
我地揀左坐室外既座位 夜晚涼涼地 食燒物飲啤酒真係好舒服

刺身5點 $488
有金目鯛、深海池魚、間八魚、赤貝、三文魚腩

燒物:
牛粒肉味好濃 羊架切開中間仲好粉紅 軟腍易咬 火侯剛剛好